Uber slår samman sina tjänster till en ny app

Uber presenterade just sin nya app vid ett evenemang i San Francisco. Mer än en uppdatering, den här nya appen har gjorts om helt och sammanför nu alla tjänster som erbjuds av det amerikanska företaget inom en enda arkitektur. Förutom att erbjuda användaren en förenklad tjänst, kommer Uber också att erbjuda nya alternativ, till exempel information om olika typer av samverkande transporter, som CityMapper eller MoovIt. “Ett sätt att hantera det dagliga livets operativsystem” sammanfattade företagets chef, Dara Khosrowshahi..

Uber slår samman sina tjänster till en ny app

Uber erbjuder en ny app som slår samman alla sina tjänster på en enda plattform

Den nya Uber -appen markerar en vändpunkt så snart den öppnas. Eftersom företaget har beslutat att slå samman sin VTC -tjänst med Uber Eats måltidsbeställningstjänst kommer hemsidan för den här nya appen först att fråga användaren vad de vill ha. Beställ en bilresa eller mat. Som ett resultat försvinner den ursprungliga kartan och dess information om startpunkten och destinationen, åtminstone i den första versionen. Det finns faktiskt en andra formel, inklusive den traditionella menyn, utsmyckad med en flik som också låter dig beställa din måltid. Fortfarande i testfasen i USA kommer den nya Uber -applikationen för närvarande att erbjuda dessa två versioner, för att därefter avgöra vilken som verkar mest ergonomisk för sina kunder..

Beställ en bil eller en måltid via en vanlig applikation

Uber slår samman sin VTC -applikation med Eats och erbjuder nya tjänster

För att förbättra säkerheten och förhindra fordonsfel har Uber implementerat ett nytt PIN -kodverifieringssystem som kunden måste kommunicera till sin förare för att bekräfta att det verkligen är den beställda bilen. Samtidigt utvecklar företaget för närvarande ett mer sofistikerat medel baserat på ultraljud. Kundens smartphone skulle således ansluta direkt till förarens och validera beställningen automatiskt. Det nya systemet ska vara igång om några månader, säger Ubers säkerhetschef Sachin Kansal.

Fortfarande när det gäller säkerhet och förutom nödsamtalet som sattes upp förra året, erbjuder Uber nu en knapp för att skicka ett SMS för att rapportera ett problem med en förare i realtid, utan att vänta på slutet. Observera att förare inte längre bara behöver skicka ett foto av ansiktet för att bekräfta sin identitet, utan måste flytta huvudet, blinka och till och med le, enligt The Verge -webbplatsen., som rapporterade sin intervju med VD för Uber.

Uber stärker sina säkerhetsåtgärder

Uber slår samman sina applikationer och erbjuder en ny nödsmedstjänst

Utöver sina två huvudtjänster utvecklar Uber därför sin nya informationsfunktion om kollektivtrafik, kallad Transit och gäller dock i en begränsad lista över stora städer, som snart Paris kommer att vara en del av. Företaget planerar också att erbjuda biljettköp direkt i sin app snart, vilket redan är fallet i Denver. Ett altruistiskt alternativ kommenterat av Dara Khosrowshahi: ”I viss utsträckning konkurrerar vi med oss ​​själva. Men vår filosofi är att om det finns en bättre produkt eller en bättre mobilitetslösning för användaren, innebär det att vi är i konkurrens med oss ​​själva ”. Elektriska transporter som cyklar och andra skotrar kommer också att integreras i de olika lösningarna som erbjuds, inklusive Jump, men också konkurrenten Lime..

Slutligen kommer Uber Eats -sektionen nu att tillåta restaurangen att känna till dina allergier när du beställer din nästa måltid.

Uber främjar kollektivtrafik i vissa större städer

Förutom att slå samman sina tjänster till en enda applikation, utökar Uber sin information till kollektivtrafik