Apple avslutar sitt AirPower -projekt med trådlös laddare

Apple har just meddelat att det avslutar sitt AirPower -projekt med trådlös laddare. Avtäcktes 2017 tillsammans med iPhone X, förväntades den nu dödfödda AirPower trådlösa laddningsplattan kunna driva tre enheter samtidigt, inklusive de nya Airpods. Men efter att ha lagt fram ett släppdatum som planeras till 2018, väntade nyheter om produkten fortfarande i början av 2019, tills Apple äntligen bestämde sig för att ge upp nästa generations laddare. Ett meddelande från Dan Riccio, chef för verkstadsindustrin för Apple -märket själv: ”Trots våra många ansträngningar drog vi slutsatsen att AirPower inte skulle uppfylla våra höga krav och vi föredrog att avbryta projektet. Vi ber om ursäkt till kunderna som väntade på lanseringen. Vi tror dock fortfarande att framtiden kommer att vara trådlös och vi är fast beslutna att alltid ta den trådlösa upplevelsen vidare “.

Apple introducerades 2017 och slutligen slutar utveckla sin AirPower -laddningsyta

efter en betydande försening meddelar Apple att de måste ge upp sin trådlösa laddningsyta på Airpower

Om detta är ett bittert erkännande av misslyckande för Cupertino-företaget verkar det dock som att Apple ville spela franchisekortet genom att bara meddela att det inte skulle kunna erbjuda en avancerad modell av trådlös laddare, som skulle vara AirPower . Enligt vissa analyser är tekniska begränsningar kopplade till återkommande överhettning orsaken till denna övergivenhet. Dessutom, inför konkurrens som redan finns på plats och ibland förkroppsligas av Samsung, Anker eller till och med av mycket billiga generiska produkter, har Tim Cooks företag förmodligen insett att fördröjningen av sin produkt, en tid som presenteras till cirka 150 dollar, skulle bli svår att komma ikapp och att dess yts framgång nu äventyrades redan innan den kommersialiserades.

AirPower, historien om en produkt tillkännagavs lite för snabbt

montage med 9 till 5 för att illustrera övergivandet av Airpowers trådlösa laddningsyta av Apple

Även om avbrottet av ett huvudprojekt är ett första för Apple, återspeglar valet att inte fortsätta utvecklingen av en fysisk produkt som är dömd till kommersiellt misslyckande också dess förändrade strategi, nu inriktad på tjänster, den viktigaste inkomstkällan för Tim Cook och hans iPhones.

Efter en betydande försening skulle AirPower inte längre ha kunnat tävla med tävlingen

Trådlös laddningsyta för Apple -produkter som meddelar att de överger sitt Airpower -projekt

“Vi drog slutsatsen att AirPower inte skulle uppfylla våra höga krav.” Dan Riccio, Apple

bild av en generisk trådlös ytladdningsstation för artikel om Apple som avbryter utvecklingen av sin AirPower -laddare