Twitter testar ett nytt filter för att motverka oönskade meddelanden

Som svar på kritik fortsätter Twitter att stärka sitt filtreringssystem för privata meddelanden från okända kontakter. Donald Trumps favorit sociala nätverk har just meddelat lanseringen av testfasen för en ny typ av kvalitetsfilter som möjliggör automatisk radering av kränkande eller hotfulla meddelanden. Direktmeddelandena i fråga som innehåller ord som anses misstänkta kommer därför att läggas åt sidan i en ny mapp som kallas “ytterligare meddelanden”. Användare kommer att kunna välja om de vill konsultera dem eller inte..

Twitter testar ett nytt spamfilter

Twitter testar nytt intelligent filtreringssystem för direktmeddelanden

Denna nya funktion är en del av listan över nya verktyg för artificiell intelligens som Twitter har infört för att bekämpa troll och andra kränkande tweets, vilket redan var fallet med alternativet “dölj oönskade svar” i början av detta år. samt en enklare rapporteringsprocess. Dessa automatiserade system gör det således möjligt att begränsa spridningen av innehåll av förkastlig eller skadlig art, men som dock inte är helt tillförlitlig. Filtrering och rapportering av “falska positiva” är således legio, på grund av bristande subtilitet i programmen och automatiserade styrsystem..

DM: s nya filter kommer att kasta meddelanden med potentiellt misstänkt innehåll

Twitter implementerar ett kvalitetsfilter för att motverka oönskade privata meddelanden

Förstärkningen av direktmeddelandefiltrering svarar på ökningen av missbruk från konton som är okänd för användaren. Ett system för trolling och cyber trakasserier som kvinnor och färgade människor är särskilt offer för.

Twitter vill dämpa uppgången i direktmeddelandestroll

Twitters nya kvalitetsdirektmeddelandefilter hjälper till att hantera nätmobbning

Precis som Facebook kommer Twitter därför att lägga åt sidan meddelanden från ospårade användare och sedan lagra dem i en tredjepartsmapp som kallas “meddelandeförfrågningar”, om kontot är konfigurerat för att acceptera denna typ av direktmeddelande från okända konton. Ett “kvalitetsfilter” ingår också i denna nya mapp, för att automatiskt blockera så kallat “dålig kvalitet” innehåll som utgör en risk. Dessa är sedan direkt i karantän och kan därför inte ses förrän detta kvalitativa filter har inaktiverats..

Kvalitetsfiltret rensar de mottagna meddelandena

Som svar på kritik mot hanteringen av cyber trakasserier testar Twitter ett nytt kvalitetsfilter för DM