Amazon låter dig radera historiken för din Alexa röstassistent med röst

Tillsammans med tillkännagivandet av lanseringen av den nya Echo Show 5 har Amazon också precis introducerat nya funktioner för sin Alexa röstassistent, vilket förbättrar vissa integritetsfaktorer. Med den här nya funktionen kan du dagligen radera historiken över förfrågningar som gjorts till maskinen genom att direkt skicka förfrågan “Alexa, radera allt jag sa idag” eller “radera det jag just sa.» För ord som nyligen misstas eller är äldre än det aktuella datumet. En radering av raderingshistoriken föreslås också för att inte lämna några spår relaterade till denna möjliga minnesuppdatering.

Ett nytt alternativ låter dig radera muntligt historiken för förfrågningar till Alexa, Amazons röstassistent

Amazon har just meddelat en ny funktion för att verbalt radera historiken för sin röstassistent Alexa

Fram till nu måste radering av historia göras manuellt genom att gå till Amazon -webbplatsen eller genom den dedikerade applikationen. Jeff Bezos företag har indikerat att det vill ta hänsyn till framtida kundfeedback för att införliva framtida nya alternativ och förbättringar för Alexa. För att begränsa “oavsiktliga raderingar” har Amazon dock valt att inte aktivera dessa nyheter som standard. Användaren måste därför gå till enhetsinställningarna för att “Aktivera radering med röst”.

Den amerikanska jätten har också just skapat ett nytt medium, “Alexa Privacy Hub” för att informera sina kunder om de sekretessregler som finns i användningen av den intelligenta assistenten och följaktligen för att lugna en mer motståndskraftig publik sedan avslöjandet av vissa invasiva metoder på delen, kopplad till oönskad avlyssning från företagets anställda.

Amazons röstassistent har nu sitt dedikerade tekniska stöd, Alexa Privacy Hub

Amazon tillkännager Echo Show 5 och nytt alternativ för att radera röstassistent från Alexa rösthistorik

Denna nya funktion för att radera historiken för röstassistenten Alexa, som därför framstår som en slags mea-culpa från Amazonas sida, liksom öppnandet av stödet “Alexa Privacy Hub”, är tillgängligt från och med onsdagen, maj 29, 2019.

Alexa -användare måste aktivera nytt alternativ för borttagningshistorik genom enhetsinställningar

Det är nu möjligt att verbalt radera historiken för förfrågningar till Alexa

Amazon försöker försäkra sina kunder om konfidentialiteten i deras interaktioner

Förutom ankomsten av Echo Show 5 och ett nytt röstalternativ för radering av Alexa -historia, meddelar Amazon skapandet av ett nytt tekniskt stöd för öppnandet av stödet Alexa Privacy Hub för att svara sina kunder i sekretessfrågor