Säkra betalningar vet mer om oss än vi antar

Säkra betalningar för konsumenten är bedrägeribekämpning för banken, framkom det från en demonstration av MWC 2019 (Mobile World Congress för närvarande i Barcelona). För att utföra denna kontroll behåller banken olika uppgifter för oss.

Varje ny teknik riskerar att hamna i onda händer, risken är högre när det gäller banköverföringar eller bankbetalningar. Detta är anledningen till att många teknikföretag arbetar med att hitta det bästa sättet att skydda våra enheter, våra profiler och framför allt våra pengar. Säkra betalningslösningar kan dock veta mer om oss än vi antar – en demo av MWC 2019 intygar detta..

Säkra betalningar på en smartphone eller surfplatta är snabba och enkla, men för detta faktum sker många kontroller på tystnaden. Betalningssystem måste vara säkra på att pengarna lämnas in av rätt person. Hur verifierar de det? Programmet som skapats av Mastercard kontrollerar först om det är rätt bärbar dator, det kontrollerar dess ID, webbläsare, IP -adress, plats.

Hur görs säkra betalningar? En uppfattning om de uppgifter som verifieras av banken

modern teknik för mobiltelefonbetalningsverifiering, smarttelefonskärm med data

Om allt är “som vanligt” fortsätter applikationen: vad är produkten – om det är något som denna konsument brukar köpa; hur snabbt användaren hanterar enheten och försäljningsplatsen, även vilka rörelser de gör på skärmen; om summan ligger inom de vanliga gränserna; vilken e -postadress ger dig en länk. Allt detta analyseras. Varje positivt svar bidrar till bildandet av en efterfrågeprofil. Eventuella avvikelser minskar sannolikheten för godkännande.

Ha en profil som skyddar data från betalningar, plats med mera

kvinna med mobiltelefon i handen som hänger och gör en telefonbetalning

Godkännande “tröskeln” bestäms av varje bank, varför det är annorlunda. Det är valet av varje bank som beslutar att ange betalningssäkerhetsverifieringsapplikationen. Vad för konsumenten är säkerheten för betalningen för banken är i själva verket ett test av bedrägeri.

Få en uppfattning om vilka tester banken gör för att veta att det är du som gör betalningen

Två män i kostymer, händer som pekar på mobiltelefon, säkra betalningar

Om verifieringsapplikationen för en viss betalning inte samlar in tillräckligt med data för att beställningen och betalningen ska kunna beställas av kontoinnehavaren kan ytterligare identifierare, t.ex. fingeravtryck, krävas. Rätt fingeravtryck kan “försäkra” systemet om att pengarna klassificeras av innehavaren eller av någon som är auktoriserad av honom. Det är upp till dig att bestämma om du vill ersätta det fysiska bankkortet med direktbetalning från din mobiltelefon.

Säkra betalningar direkt från din mobil – ta reda på vad banken använder som data

mobiltelefon säker betalning direkt från telefonen, använd din mobil som betalkort

Det är bra att den information banken har för oss är hemlig och att utvecklare alltid letar efter ett sätt att bättre skydda vår information.

vad är framtiden för mobilbetalning, american express -kort mot mastercard

Valet att betala med din smartphone istället för att betala med ett fysiskt kort 

kreditkort i mobilen hur man betalar för lunch med sin mobiltelefon