Microsoft vill avsätta AirPods med sina framtida Surface Buds

Efter att ha lanserat Surface-hörlurarna förra året verkar Microsoft vara redo att gå in i världen av trådlösa hörlurar, med de så kallade Surface Buds. Denna lansering, internt känd som Project “Morisson” efter sångaren Jim Morisson, skulle vara en del av Bill Gates företagsstrategi för att pigga upp sin Surface audio -produktlinje med nya element..

Microsoft går in i segmentet för trådlösa hörlurar med Surface Buds

Microsoft -butiksfoto för artikel om utvecklingen av Surface Buds trådlösa hörlurar

Microsoft skulle alltså lansera på marknaden för trådlösa hörlurar, nu upptagen av många av sina direkta eller indirekta konkurrenter. Med Samsung och dess nya Galaxy Buds, Powerbeats Pro och ett projekt av jätten Amazon som inbäddat sin Alexa -assistent, tänker Microsoft ta sin del av pajen och möta sin främsta konkurrent Apple, från vilken de nu populära AirPods, ledare inom sektorn , kommer att utrustas med version 2.0.

Framtidens Surface Buds, direkta konkurrenter till AirPods 2.0

Microsoft avser att ta itu med Apples ledarskap inom AirPods med lanseringen av Surface Buds trådlösa hörlurar

Dess nya hörlurar, som preliminärt heter Surface Buds av specialmedia, förväntas innehålla Cortana brusreduceringsteknik, samt förbättrad anslutning för snabbare och bättre ljud- och videointeraktioner med mobila enheter. Integrationen av Cortana kan vara en första i världen av trådlösa hörlurar, denna teknik är för närvarande frånvarande från det nuvarande erbjudandet av tekniska och estetiska skäl. Med en genomsnittlig batterilivslängd på 5 timmar gör den lilla produktens lilla storlek det svårt att använda kraftfullare batterier, vilket är nödvändigt för användning av brusreduceringsteknik. Om Microsoft lyckas erbjuda en sådan tjänst tack vare Qualcomms framsteg i ämnet kan dess framtida Surface Buds därmed få ett försprång på tävlingen beroende på prislistan..

Efter Surface -hörlurar tar Microsoft på sig trådlösa hörlurar

Efter Surface -hörlurarna fortsätter Microsoft på ljudvägen med utvecklingen av Surface Buds trådlösa hörlurar, framtida konkurrenter av AirPods 2

Även om detaljer om priser och släppdatum för Surface Buds fortfarande är okända, kan Apple mycket väl se ankomsten av en första konkurrent i världen av avancerade trådlösa hörlurar..

Medan Surface Buds fortfarande är i spekulationsstadiet kan en sen release från 2019 övervägas

MIcrosoft skulle titta på Surface Buds, framtida konkurrenter till Apple AirPods 2