Ford presenterar Digit, sin autonoma leveransrobot

Amerikanska biltillverkaren Ford har samarbetat med Agility Robotics för att utveckla en robot som kan leverera paket från sina autonoma fordon till kundens tröskel.

Ford och Agility Robotics designade Digit, den autonoma leveransroboten

Ford och Agility Robotics har utvecklat Digit -roboten som kan leverera paket till hem självständigt

Medveten om gränserna för sina autonoma bilar när det gäller slutleverans, särskilt de svårigheter som kunderna stöter på att samordna med fordonet och sedan återställa sitt paket, har det amerikanska varumärket därför kontaktat Agility Robotics, ett ungt Oregon -företag som utvecklar en humanoid robot konstruerad för att transportera paket upp till 20 kg. Med namnet Digit skulle han, enligt Ford, kunna klättra i trappor, gå över grov terräng och vara utrustad med en idiotsäker balans, som en video publicerad av det Detroit-baserade företaget tenderar att visa. Ergonomisk, det verkar också kunna fällas ihop och stuvas undan på fordonets baksida, för att begränsa dess volym.

Ford and Agility Robotics digitrobot som är utformad för att säkerställa de sista metrarna av en leverans

Digit -roboten som utvecklats av Ford och Agility Robotics kan leverera paket till bostäder självständigt

Nyheter om Fords utveckling av Digit kommer strax efter tillkännagivandet om en minskning med 10% av företagets personalstyrka, som en del av en drastisk nedskärning av utgifterna. En strategi som motiveras av den nya politiken från amerikanska tillverkare som Ford och General Motors, beslutade att fokusera mer på ny teknik, till exempel autonoma fordon och andra artificiella intelligenssystem, också medveten om den fördröjning som redan tagits på detta område jämfört med företag som Googles Alphabet och andra Tesla, som har blivit nya generationens konkurrenter i bilvärlden.

Autonom leverans verkar nu vara ett hot mot arbetstillfällen inom logistikbranschen

Agility Robotics och Ford presenterar Digit, den autonoma roboten som kan leverera 20 kg paket till hem

Avsedda att revolutionera förhållandet till transport och logistik verkar autonoma fordon därför utgöra ett hot för många arbetare. Om leveranstjänster hittills sparats av ankomsten av ny teknik, särskilt på grund av frågan om den sista milen, kan ankomsten av Digit -roboten nu förändra sektorns säkerheter. Ford har dock ännu inte kommunicerat ytterligare om distributionen av Digit, inte heller om avsikterna för slutanvändning..

Ford vill nu fokusera på fordons autonomi och komma ikapp branschledare

Ford har beslutat att fokusera mer på områden relaterade till artificiell intelligens och autonoma fordon