MediaTek meddelar sin ankomst till 5G -marknaden

På Computex-utställningen som för närvarande hålls i Taiwans huvudstad Taipei, meddelade det lokala varumärket MediaTek att en ny ultrakraftig 5G-kompatibel processor anlände, vilket placerade företaget i direkt konkurrens med branschledaren inom avancerade smartphones, amerikanska Qualcomm och dess Snapdragon 855.

MediaTek attackerar Qualcomm på 5G -mark med meddelande om ny processor

illustration av den kommande 5G -tekniken, för vilken MediaTek just har utvecklat en ny ultrakraftig processor

Till skillnad från sin amerikanska konkurrent ligger innovationen i denna nya Taiwan-tillverkade processor i integrationen av ett 5G-modem, till skillnad från Snapdragon 855 som för sin del måste kopplas till Snapdragon X50. Detta mervärde sätter tillbaka det asiatiska varumärket på styrelsen för utrustningstillverkare, vilket förbättrar dess position hittills begränsat till billiga produkter. Utrustad med 7 nm brinnande prestanda, Cortex-A77 CPU och Mali-G77 GPU från ARM, lovar denna nya processor med ett okänt namn nu betydligt högre prestanda än de framtida mobilterminalerna som den kommer att utrusta. Tillsammans med 5G autonom (SA) och icke-autonom (NSA) teknik och MediaTek APU tillkännages hastigheter på upp till 4,7 Gb / s nedladdning och 2,5 Gb / s uppladdning av tillverkaren.

Med denna nya processor blir MediaTek exklusivare

Vid Computex 2019 i Taipei meddelade MediaTek att en ny 5G -kompatibel processor kommer

“Det här chipet, det mest kraftfulla som någonsin har tillkännagivits, var utformat för att utrusta framtida kringutrustning och dess spetsteknik gör företaget ledande inom distribution av 5G på avancerade terminaler”, förklarade MediaTeks vd Joe Chen..

“Detta mest kraftfulla 5G SoC -chipset någonsin tillkännagav, gör MediaTek till motorn för 5G -distribution” Joe Chen, VD för MediaTek

MediaTeks nya 5G Soc Chip tillkännagavs som den mest kraftfulla smarttelefon som någonsin gjorts

Hittills begränsat till låg- och mellanklassmarknader på grund av Qualcomms dominerande ställning på överlägsna produkter och Samsungs och Huaweis självförsörjning tycks MediaTek därför vara på väg att se över sin strategi och positionera, attackera amerikanen direkt på hans mark. Ett val som inte verkar trivialt med tanke på den juridiska striden mellan Apple och Qualcomm, vilket därför skulle placera taiwaneserna i en bra position att bli en valfri partner för Apple -märket..

Det juridiska kriget mellan Apple och Qualcomm kan mycket väl gynna det taiwanesiska märket

Apple Qualcomm -kriget kan gynna MediaTek och dess 5G -chip, en möjlig framtida OEM för iPhone

MediaTek förutspår att det nya chipet kommer att utrusta sina första smartphones under första kvartalet 2020.