Los Angeles avvecklar bensindrivna bilar år 2030

Los Angeles stadshus förutser slutet på diesel och bensin år 2030. Precis som stadshuset i Paris, som, för att minska föroreningar, skydda invånarnas hälsa och bekämpa klimatförändringar, antog i mars 2018 under en enhällig omröstning i Paris -rådet om sin nya territoriella klimatluftenergiplan, LA -rådhuset planerar att eliminera bensinbilar.

Även om det är fullt med bilar kommer huvudvägarna i Los Angeles snart att bli mycket renare: ett nytt åtgärdspaket som tillkännagavs av borgmästaren Eric Garcetti beräknar att 100% av stadsbilarna ska vara nollutsläppta senast 2050.

Eliminera bensindrivna bilar – vikten av att vidta omedelbara miljöåtgärder

Los Angeles för att fasa ut bensinbilar 2030, LA -solnedgångsfotografi, Hollywood -skylt, gata med parkerade bilar och palmer

Garcetti-administrationen har utarbetat detaljerade planer för att radikalt förändra den lokala fordonskulturen och modernisera stadens byggnader, som utgör tre fjärdedelar av Los Angeles skadliga utsläpp. Standarden är baserad på den tidigare planen för hållbar utveckling från 2015, men förutspår att staden kommer att öka andelen nollutsläppsfordon från 1,4% 2018 till 25% 2025, sedan till 80% 2035. 100% år 2050. Samtidigt avser stadshuset att öka antalet laddare för elbilar som är tillgängliga för allmänheten från 2 100 till 28 000.

Trafiken i LA är galen just nu och rådhuset tänker på rätt lösningar

Trafikstockning är en norm för motorvägar i Amerika och särskilt i LA, solnedgångsfoto många bilar, trafik i USA

Utbyggnaden av kollektivtrafiken syftar till att minska antalet kilometer med privat bil. Det finns ett exakt mått på minskningen av personlig körning: 2000 miles mindre per år för den genomsnittliga föraren – för perioden fram till 2030.

Användningen av elbilar kommer att öka avsevärt under de närmaste åren

LA vill eliminera bensindrivna bilar 2030, Los Angeles stadshuslag, Porsche elfordon

Hur kommer detta att hända? Garcetti förbereder en regional kampanj som kommer att börja 2021 för att uppmuntra samåkning och uppmuntra invånarna att gå så mycket som möjligt till fots och därigenom göra staden säkrare. Planen kräver också en förlängning av tunnelbanan och andra typer av kollektivtrafik. År 2028 bör varje medborgare ha tillgång till “högkvalitativa mobilitetsmöjligheter inom 10 minuters promenad från sitt hem”. Alla bussar kommer att vara elektriska 2030, säger planen.

Att göra kollektivtrafiken mer tillgänglig är en viktig punkt i kampen mot föroreningar

Los Angeles på natten, vackert foto med nattljus från byggnader och bilar, LA -trafik och ekologiska försiktighetsåtgärder

Garcetti säger att han är medveten om att hans plan möter motstånd, men han skämtar om sina motståndare som “älskar hur de kämpar i sina bilar, kör en bil, fylld med grafik som sjunker in i den. Bensinångapengar” .

Eliminera bensindrivna bilar, fler elfordon, fler laddare och mindre skadliga utsläpp är planen att uppnå

Elfordon, bil parkerad på gatan nära en elbilsladdningsanordning

Däremot syftar den nationella resolutionen till att radikalt “avkolna” den amerikanska ekonomin genom en rad tioåriga mål. Nationen skulle bland annat vilja få 100% av sin energi från förnybar energi fram till 2030

Borgmästaren lovade också att renovera varje offentlig byggnad med nollutsläppsteknik år 2050 för att uppnå koldioxidneutralitet år 2030

Staden LA i solnedgången, höga palmer, vackra färger, skyskrapor, amerikansk stad