Felipe Oliveira Baptista blir ny konstnärlig chef för Kenzo

Kenzo, det berömda varumärket som skapades 1970 av japanska Kenzo Takada och som ägs av den franska lyxkoncernen LVMH, har just utsett den portugisiska designern Felipe Oliveira Baptista, från Lacoste, till ny konstnärlig chef. Den lusitanska designern kommer därför att ersätta duon Carol Lim och Humberto Leon, på kontoret sedan 2010 och som just presenterade den 23 juni i Bercy sin sista show för varumärket..

”Felipes kreativa talang, hans expertis och hans anknytning till olika kulturer är alla värdefulla tillgångar som hjälper till att föryngra Kenzo -husets kreativa energi” (…) ”Hans innovativa kreativitet och hans moderna konstnärliga tillvägagångssätt kommer att göra det möjligt att” utnyttja full potential för Kenzo, samtidigt som den behåller sin unika historiska stil ”kommenterade chefen för Fashion divisionen för LVMH, Sidney Toledano och VD för märket, Sylvie Colin..

Felipe Oliveira Baptista tar över skapelsens tyglar i Kenzo från 1 juli

Kenzo utser den portugisiska designern Felipe Oliveira Baptista till konstnärlig ledare för att ersätta Lim och Leon

Ursprungligen från Azorerna anländer den portugisiskfödda designern till Kenzo efter en givande upplevelse av åtta år på Lacoste. Felipe Oliveira Baptista, som tog examen vid London University i Kingston, arbetade först för det italienska huset Max Mara, innan han bosatte sig i Paris och samarbetade med Cerruti och Christophe Lemaire, för att sedan skapa sin egen etikett, som ” den kommer att stänga 2013 för att ägna sig åt helt till krokodilmärket. Han kommer att bli vinnare av Hyères International Fashion Festival och ANDAM -utmärkelserna under säsongerna 2002, 2003. Felipe Oliveira Baptista lämnade Lacoste 2018, efter åtta år tillbringat en ny bild av det franska märket som grundades 1933, avtryck av design och modernitet, som har blivit drottningen för high-end fritidskläder. Hans arbete kommer att tillåta övergången till samhället, under ledning av Thierry Guibert, att överstiga två miljarder mark i omsättning 2016.

Felipe Oliveira Baptista, från Lacoste till Kenzo

Felipe Oliveira Baptista blir Kenzos nya DA, efter åtta år som Creative Director på Lacoste

I post på Kenzo sedan den 1 juli efterträder designern paret Lim och Leon, som anlände 2011 i följd till Antonio Marras. Genom att bygga på tidigare erfarenheter har duon lyckats driva det Parisfödda varumärket till modernitet, tack vare värdena för mångfald och inkluderande som är grundaren kär, samt originella reklamkampanjer som parfymen Kenzo World.

Portugisisk designer ersätter det amerikanska paret Carol Lim och Humberto Leon

Felipe Oliveira Baptista ersätter Carole Lim och Humberto Leon i spetsen för Kenzo -skapelsen

”Kenzo är synonymt med frihet och rörelse. Allt Kenzo Takada har skapat är fyllt med glädje och elegans, humor och våg. Natur och kulturell mångfald har alltid varit och förblir konstant i varumärkets DNA ”förklarade Felipe Oliveira Baptista, som därför går in i erövrat territorium, även om Kenzo inte framstår som ett stort varumärke inom LVMH, med sin årliga omsättning nästan fem gånger lägre än den från Lacoste.

“Natur och kulturell mångfald har alltid varit och förblir en konstant i varumärkets DNA” Felipe Oliveira Baptista

Felipe Oliveira Baptista kommer att försöka fortsätta den moderna och innovativa bild som skapats av Kenzo