FedEx presenterar SameDay Bot, sin autonoma leveransrobot

Efter Amazon och uppstarten Starship Technologies är det nu logistikjättens FedEx tur att experimentera med så kallad “last mile” -leverans med robot, vilket företaget precis meddelat med lanseringen av sin nya automatiska maskin. FedEx SameDay Bot . Batteridriven, den har förmågan att röra sig med en hastighet av 16 km / h och detta i fullständig autonomi, vilket innebär att den kan undvika fotgängare och trafik tack vare en serie sensorer som motsvarar dem ombord på autonoma bilar..

FedEx presenterade SameDay Bot, sin autonoma leveransrobot

foto av FedEx SameDay Bot, den autonoma leveransroboten som testats i memphis av transportören

Används initialt av FedEx internt för leverans av paket mellan sitt huvudkontor i Memphis och dess olika kontor i staden, och robottjänsten kan därefter utökas till andra företag och köpmän, vilket sätter FedEx SameDay Bot i centrum för leveransen samma dag. . Den elektroniska kuriren har också erbjudits av transportören till vissa hemleveransspelare som Pizza Hut eller Walmart, med vetskap om att enligt siffror från FedEx görs 60% av leveranserna från dess märken inom en avdelning. Mindre än fem kilometer.

Med SameDay Bot fokuserar FedEx på att optimera korta leveranser

foto av FedEx SameDay Bot roboten som kan leverera paket på egen hand

Kampanjvideo för SameDay Bot

Även om projektet som presenteras här av FedEx inte är det första i sitt slag på detta område, med andra företag och startups som redan har arbetat med motsvarande tjänster, uppstår frågan om lönsamheten i stor skala. Om stater som Virginia och Idaho har gett grönt ljus för användning av sådana enheter, är reglerings- och säkerhetsfrågor också i centrum för frågor, med vetskap om att staden San Francisco redan har börjat. Att lagstifta om dessa leveransrobotar, strikt begränsande användning av trottoarer endast för fotgängare.

Lagstiftning om användning av autonoma robotar på allmänna vägar varierar mycket från stat till stat

San Francisco har förbjudit användningen av robotar som fedex sameday bot genom att förbjuda dem att använda trottoarer

För att skilja sig från konkurrenterna presenterar FedEx men den tekniska aspekten av SameDay Bot, utvecklad i samarbete med Dean Kamen, ingenjören bakom Segway, rullstolen som kan klättra i trappsteg. Säkerhetshänsyn motiveras av användning av liknande teknik som för självkörande bilar, vilket skapar interaktion med omgivande fotgängare med hjälp av skärmar på framsidan och baksidan..

Med SameDay Bot utlovar FedEx säker användning av det offentliga rummet

fedex sameday bot robot är utrustad med sensorer som liknar autonoma bilar för säkra leveranser