Blender Moulinex

Blender Moulinex

Το μπλέντερ Moulinex διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία προετοιμασίας πολλών πιάτων, καθιστώντας το πιο άνετο και εύκολο. Φυσικά, ορισμένες λειτουργίες μπορούν να γίνουν χειροκίνητα, αλλά χάρη στο μπλέντερ, μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια..

Αυτή είναι μια πολυλειτουργική συσκευή. Με αυτό, μπορείτε να ενσωματώσετε σχεδόν όλες τις γαστρονομικές φαντασιώσεις: φτιάξτε πουρέ πατάτας, φτιάξτε αέρινη κρέμα για ψήσιμο, χτυπήστε πρωτεΐνη, ψιλοκόψτε κρέας, ψιλοκόψτε λαχανικά, αλέστε καφέ και ανακατέψτε ένα κοκτέιλ. Επομένως, η χρησιμότητα αυτού του τύπου οικιακών συσκευών είναι αδιαμφισβήτητη..

Οι συσκευές της γαλλικής μάρκας Moulinex διακρίνονται από την αξιοπιστία και την ευελιξία τους. Και η γκάμα των μοντέλων αυτής της εταιρείας σας επιτρέπει να ικανοποιήσετε σχεδόν κάθε αίτημα..

Ποικιλίες

Υπάρχουν δύο κύρια μοντέλα μπλέντερ: ακίνητα και υποβρύχια..

Τα σταθερά μοντέλα ονομάζονται επίσης αναδευτήρες λόγω της ικανότητάς τους να χτυπάνε τέλεια διάφορα κοκτέιλ. Τέτοιες συσκευές αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με ένα μπολ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από γυαλί ή πλαστικό..

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι κατά τη λειτουργία μπορεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι και να μην κρατηθεί στα χέρια σας. Η ευκολία προστίθεται επίσης από το γεγονός ότι όλη η εργασία ενός σταθερού μπλέντερ είναι αυτοματοποιημένη. Επιπλέον, οι σταθερές συσκευές διαθέτουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού, γεγονός που καθιστά δυνατή την σημαντική εξοικονόμηση χρόνου στον εξοπλισμό πλύσης..

Ένα χειροκίνητο, ή το λεγόμενο μπλέντερ εμβάπτισης, αποτελείται από ένα σώμα και ένα εξάρτημα μαχαιριού. Η συσκευή βυθίζεται σε ένα δοχείο και αλέθει το φαγητό. Το σώμα αυτής της μονάδας μπορεί να είναι είτε πλαστικό είτε μεταλλικό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμάτε τα μοντέλα με μεταλλική θήκη – αυτό θα δώσει την ευκαιρία να εργαστείτε με σκληρά και ζεστά συστατικά. Τα μοντέλα από μέταλλο είναι ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά.

Το κύριο πλεονέκτημα του μπλέντερ χειρός είναι η συμπαγή του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μίνι μοντέλα. Ένα επιπλέον μπόνους είναι η ευελιξία τέτοιων μπλέντερ: πολύ συχνά έρχονται με διάφορα πρόσθετα εξαρτήματα. Αυτό διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες αυτής της συσκευής, επιτρέποντάς της να εκτελέσει τις λειτουργίες ενός μπλέντερ, ελικόπτερο και μίξερ, δίνοντας στη συσκευή 3 σε 1. Επιπλέον, η τιμή αυτών των συσκευών είναι σχετικά χαμηλή.

Τα μειονεκτήματα ενός μπλέντερ χειρός περιλαμβάνουν τη χαμηλή λειτουργικότητά τους, σε σύγκριση με τα σταθερά αντίστοιχα. Το μειονέκτημα είναι ότι κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να πιτσιλίσουμε τρόφιμα. Επιπλέον, κατά τη λειτουργία, ένα μπλέντερ τέτοιου μοντέλου θα πρέπει να κρατιέται συνεχώς στα χέρια. Εάν το μπλέντερ είναι ισχυρό, τότε η δύναμη της δόνησής του με την επακόλουθη επιστροφή στο χέρι θα είναι μεγάλη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κάποια ενόχληση..

Συχνά, τα χειροκίνητα μοντέλα δεν μπορούν να επισκευαστούν με εγγύηση, καθώς έχουν αδιάσπαστο σώμα. Και αν το μοντέλο είναι πτυσσόμενο και χρειάζεται επισκευή, τα κέντρα εξυπηρέτησης ενδέχεται να έχουν προβλήματα με τα εξαρτήματα..

Το πολυ-μπλέντερ είναι ο πιο ευέλικτος τύπος συσκευής. Πρόκειται για ένα υποβρύχιο μπλέντερ τύπου με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο διαφορετικών εξαρτημάτων και αξεσουάρ. Συνήθως, το κιτ περιλαμβάνει διάφορα σύριγγα, μαχαίρια όλων των μεγεθών, ένα φλιτζάνι μέτρησης, ένα καπάκι και πολλά δοχεία. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα εκπληκτικό στο γεγονός ότι με τη βοήθεια μιας τέτοιας συσκευής μπορείτε να μαγειρέψετε προϊόντα σχεδόν οποιασδήποτε σκληρότητας..

Τα κύρια χαρακτηριστικά των μοντέλων

Κατά την επιλογή ενός μπλέντερ, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια χαρακτηριστικά απόδοσης όπως η ισχύς του. Ο σκοπός της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δύναμη της συσκευής..

Έτσι, για βραστά λαχανικά και φρούτα, πρωτεΐνες, ρόφημα και κρέμα γάλακτος, ένα μπλέντερ χαμηλής ισχύος είναι αρκετά κατάλληλο – μόνο 250-350 watt. Πριν χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ, τα βραστά λαχανικά ή φρούτα πρέπει να τεμαχιστούν. Εάν πρέπει να εργαστείτε με ωμά φρούτα, τότε είναι καλύτερα να τα αλέσετε πρώτα..

Για να κόψετε σκληρότερα τρόφιμα, επιλέξτε ένα μπλέντερ με μεγαλύτερη ισχύ – 450-700 watt. Μια συσκευή αυτής της δύναμης μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει ξηρούς καρπούς, λαχανικά με ρίζα, σκληρά λαχανικά, κρέας και τυρί. Τα συστατικά πρέπει να κοπούν εκ των προτέρων.

Οι αναμικτήρες υψηλής ισχύος (750-1000 watt) μπορούν να αλέσουν ωμό κρέας, να ψιλοκόψουν πάγο και επίσης να χρησιμεύσουν ως μύλος κρέατος, αντιμετωπίζοντας λουκάνικα, τυριά και λαχανικά διαφορετικού βαθμού σκληρότητας.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή που αγοράσατε για τον προορισμό της. Διαφορετικά, το μπλέντερ μπορεί να σπάσει. Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χαμηλής ισχύος για το μαγείρεμα στερεών τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος θραύσης των πλαστικών τμημάτων της συσκευής, θαμπάδα του μαχαιριού ή βλάβη του κινητήρα..

Η ισχύς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες της ποιότητας της συσκευής: όσο περισσότερο είναι, τόσο πιο αποτελεσματικά το μπλέντερ θα εκτελεί τις λειτουργίες του..

Ένας σημαντικός δείκτης της ευκολίας ενός μπλέντερ είναι η παρουσία ενός δοχείου πλήρους με τη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, ο όγκος του μπολ μπορεί να κυμαίνεται από 400 ml έως δύο λίτρα. Ο όγκος του σκάφους πρέπει να επιλέγεται με βάση τον αριθμό των νοικοκυριών.

Συνήθως το μπολ για τέτοια μοντέλα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, γυαλί ή μέταλλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα παραπάνω υλικά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, τα οποία, σε γενικές γραμμές, δεν επηρεάζουν την απόδοση και την ποιότητα του μπλέντερ. Το πλαστικό είναι το πιο προσιτό και άθραυστο υλικό, το γυαλί καθαρίζεται εύκολα και δεν απορροφά τα αρώματα των τροφίμων, ενώ το μέταλλο είναι μια συμβιβαστική επιλογή που συνδυάζει τις καλύτερες ποιότητες των δύο πρώτων υλικών.

Ο αριθμός των πρόσθετων εξαρτημάτων διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες του μπλέντερ, καθιστώντας τις γαστρονομικές του ικανότητες τέλειες. Αλλά δεν χρειάζονται όλοι ένας τεράστιος αριθμός όλων των ειδών συνημμένων, επομένως, σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να εστιάσετε στα προσωπικά αιτήματα του χρήστη. Όπως δείχνει η πρακτική, το βέλτιστο σετ ακροφυσίων πρέπει να περιλαμβάνει: σύρμα, άλεσμα, συλλογή πάγου.

Και η τελευταία πτυχή, η οποία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό της συσκευής, είναι ο αριθμός των ταχυτήτων. Σε αυτή την περίπτωση, όλα είναι ξεκάθαρα: όσο περισσότερες λειτουργίες ταχύτητας, τόσο το καλύτερο. Τουλάχιστον, ένα ποιοτικό μπλέντερ πρέπει να έχει τρεις ρυθμίσεις ταχύτητας που μπορούν να αλλάξουν κατά τη λειτουργία. Όσο πιο ομαλό το μπλέντερ βγαίνει από τη μία ρύθμιση ταχύτητας και αλλάζει σε άλλη, τόσο πιο βολικό είναι να προσαρμόσετε το επίπεδο λείανσης των συστατικών..

Τα μπλέντερ χειρός Moulinex Quick Chef είναι αρκετά κατάλληλα για αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα μοντέλα αυτής της γραμμής έχουν την υψηλότερη – ισχύ από 800 W έως 1000 W, είναι αρκετή για λείανση πολύ σκληρών προϊόντων. Το γυαλί σε αυτή την περίπτωση είναι μέταλλο, ο όγκος του οποίου είναι 800 ml. Το κιτ περιλαμβάνει ένα μίνι κόφτη, ένα σύρμα και ένα φλιτζάνι μέτρησης, αλλά δεν υπάρχει επιλογή πάγου. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η παρουσία 10 έως 20 ταχυτήτων, η λειτουργία εναλλαγής, η λειτουργία turbo, μια βολική οθόνη και ένας προστατευτικός λασπωτήρας.

Το μπλέντερ Moulinex OptiPro 600w έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Αυτό είναι επίσης ένα υποβρύχιο μοντέλο κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα. Διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο με χαμηλότερη ισχύ – 700 W, γεγονός που επιτρέπει επίσης στη συσκευή να αντιμετωπίζει σκληρά προϊόντα. Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξι λειτουργίες ταχύτητας που μπορούν να αλλάξουν εύκολα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με λειτουργία παλμού και λειτουργία turbo. Το κιτ περιλαμβάνει μίνι μύλο.

Το μπλέντερ χειρός Moulinex Infiny Force είναι αξιοσημείωτο για τη μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων του για πουρέ, μαγιονέζα, διάφορα χτυπήματα, μίνι κόφτη και ξεχωριστό εξάρτημα ανάμιξης. Η ισχύς του είναι, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, 700 W.

Το Ultra Compact είναι το μικρότερο υποβρύχιο μοντέλο στη σειρά Moulinex. Αυτή δεν είναι μια πολύ ισχυρή συσκευή (450 W) με μία ρύθμιση ταχύτητας. Αυτό το μοντέλο έρχεται μόνο με ένα σύρμα και ένα ελικόπτερο..

Το Moulinex Aura Mix Go Pro είναι ένα μπλέντερ στάσης. Η ισχύς του είναι μόνο 300 W, γεγονός που καθιστά τις δυνατότητες αυτής της συσκευής εξαιρετικά περιορισμένες. Ωστόσο, για κοπή φρούτων, βραστά λαχανικά, χτύπημα αυγών, παρασκευή αναδευτήρων, αυτό το μοντέλο είναι αρκετά κατάλληλο. Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τη χαμηλή ισχύ, τα μαχαίρια της συσκευής είναι κατάλληλα για σύνθλιψη πάγου. Αυτό το μοντέλο είναι η καλύτερη επιλογή για την προετοιμασία πρωινού και διάφορα επιδόρπια..

Το στάσιμο μοντέλο Vivacio της Moulinex είναι κατάλληλο για εργασία με στερεά συστατικά, καθώς η ισχύς του είναι 600 watt. Αυτό το μπλέντερ είναι εξοπλισμένο με πέντε λειτουργίες ταχύτητας που μπορούν να ρυθμιστούν. Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα πολύ βολικό κάλυμμα που μπορεί να στερεωθεί σε τρεις θέσεις: σε κατάσταση τάνυσης, πλήρως ανοιχτό ή κλειστό..

Το μπλέντερ Moulinex Faciclic είναι κατώτερο από το προηγούμενο μοντέλο όσον αφορά την ισχύ, καθώς και τον αριθμό των λειτουργιών ταχύτητας. Η ισχύς του είναι 500 W και υπάρχουν μόνο δύο λειτουργίες ταχύτητας. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το μοντέλο είναι πολύ ογκώδες..

Το μοντέλο Moulinex maxi είναι επίσης πολύ ογκώδες. Αυτό το μειονέκτημα αντισταθμίζεται περισσότερο από έναν υψηλό βαθμό ισχύος και έναν σταθερό αριθμό ταχυτήτων, γεγονός που επιτρέπει σε αυτήν τη συσκευή να λειτουργεί γρήγορα και με μεγάλο όγκο προϊόντων..

Αλλά το Fruit Sensation είναι ίσως ένα από τα πιο συμπαγή μοντέλα της Moulinex. Ωστόσο, λόγω της χαμηλής ισχύος και του μικρού όγκου του μπολ, είναι το πιο κατάλληλο για την παρασκευή χυμών ή κοκτέιλ για έως δύο άτομα..

Πρόσθετες λειτουργίες

Εκτός από τα μπλέντερ που εκτελούν παραδοσιακές λειτουργίες, υπάρχουν επίσης μονάδες εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες..

Στην αγορά, για παράδειγμα, μια μαγειρική σούπας τύπου μπλέντερ. Αυτή η σύγχρονη συσκευή μπορεί ταυτόχρονα να θερμαίνει και να μαγειρεύει φαγητό. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται συνδυάζοντας ένα μπλέντερ και ένα ηλεκτρικό τηγάνι. Αυτή η συσκευή έχει προηγμένη λειτουργικότητα που διαφέρει από ένα παραδοσιακό μπλέντερ, συμπεριλαμβανομένων πολλών αυτόματων προγραμμάτων, πολλών λειτουργιών υψηλής ταχύτητας για άλεση και ανάμειξη συστατικών, θέρμανση και χρονόμετρο.

Αυτή η μονάδα έχει σχεδιαστεί για την προετοιμασία των πρώτων πιάτων και για τον πουρέ πατάτας. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής που εκτελεί τις λειτουργίες μιας μαγειρικής σούπας είναι ότι διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία μαγειρέματος, μειώνοντάς την στο ελάχιστο: φόρτωση συστατικών στη συσκευή και ρύθμιση του επιθυμητού προγράμματος.

Εκτός από τη σούπα, η κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή διαφόρων δημητριακών, πουρέ φρούτων και λαχανικών, smoothies, σάλτσες, μους και διάφορα κοκτέιλ. Το μαγείρεμα με αυτήν τη συσκευή εξοικονομεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Στη Moulinex, αυτή η πολυλειτουργική μονάδα αντιπροσωπεύεται από το μοντέλο Σούπα. & Co.

Τα μπλέντερ έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση, εξοπλισμένα με μια πρόσθετη λειτουργία που σας επιτρέπει να ατμίζετε φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση, τα συστατικά τοποθετούνται σε ένα μπολ, αχνίζονται και στη συνέχεια μετατρέπονται σε πουρέ. Ένα τέτοιο μπλέντερ θα είναι σίγουρα εξοπλισμένο με ένα επιπλέον δοχείο για νερό. Για τους υποστηρικτές ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αυτό είναι ένα πραγματικό εύρημα..

Η λειτουργία του κτυπήματος του μπολ είναι επίσης πολύ βολική. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού, βολικό στο ότι μετά τη χρήση του μπλέντερ, δεν χρειάζεται να το πλύνετε. Η διαδικασία καθαρισμού έχει ως εξής: χύνεται νερό στο δοχείο και ξεκινά το πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού, μετά το οποίο το δοχείο απλά ξεπλένεται με νερό.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα υπερθέρμανσης. Επιτρέπει τον έλεγχο του φορτίου στη συσκευή, επιτρέποντάς σας να αποφύγετε την υπερθέρμανση και την καύση..

Κριτικές

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των μπλέντερ που κατασκευάζει η Moulinex είναι η ευελιξία, ο καλός εξοπλισμός, η προσιτή τιμή και η ισχύς τους..

Σύμφωνα με τους χρήστες, τα μπλέντερ Moulinex είναι συμπαγή, πολυλειτουργικά, φθηνά και πολύ εύχρηστα. Ένας μεγάλος αριθμός συνημμένων καθιστά δυνατή την προετοιμασία μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων. Επίσης, πολλοί σημειώνουν ότι όταν εργάζεστε με μια υποβρύχια συσκευή, η κόπωση δεν γίνεται αισθητή ακόμη και με παρατεταμένη επεξεργασία του προϊόντος – το μπλέντερ είναι αρκετά ελαφρύ, δεν απαιτείται καμία προσπάθεια και, κυρίως, οι κραδασμοί είναι πολύ ασήμαντοι.

Το κύριο μειονέκτημα των συσκευών αυτής της εταιρείας είναι η ευαισθησία στην υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια πολύ μακροχρόνιας λειτουργίας · σημειώνουν επίσης ένα σύντομο καλώδιο και ένταση όταν εργάζεστε με ισχυρά μοντέλα.

Έτσι, μάθαμε ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα μπλέντερ Moulinex διαφορετικών τύπων και λειτουργιών. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε από τους σκοπούς της χρήσης της. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή συσκευής που ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες του χρήστη..