Κόλλα πολυουρεθάνης: χαρακτηριστικά τύπων και συνθέσεων

Κόλλα πολυουρεθάνης: χαρακτηριστικά τύπων και συνθέσεων

Η κόλλα πολυουρεθάνης έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω της ευελιξίας της. Το πεδίο εφαρμογής δεν περιορίζεται στην οικιακή επισκευή προϊόντων και τη σύνδεση διαφορετικών υλικών. Χρησιμοποιείται επίσης για διακόσμηση και διακόσμηση, στην παραγωγή υλικών κατασκευής και φινιρίσματος. Τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής και πρόσφυσης επιτρέπουν τη συγκόλληση ξύλου, πλαστικού, μετάλλου, υφάσματος και ορυκτών υλικών.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Οι κόλλες πολυουρεθάνης διαφέρουν από τις άλλες κόλλες με βάση το νερό στην αρχή της σκλήρυνσης. Όταν αλληλεπιδράτε με ένα σκληρυντικό ή υγρασία από τον αέρα του περιβάλλοντος, ο πολυμερισμός συμβαίνει με το σχηματισμό ενός φιλμ. Κατά τη διάρκεια μιας χημικής αντίδρασης, δημιουργείται αφρός λόγω της απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα.

Η ευελιξία της πολυουρεθάνης έγκειται στην ευελιξία της χρήσης της. Κατάλληλο για συγκόλληση φυσικών και τεχνητών υλικών σε διάφορους συνδυασμούς. Συνδέει πλαστικό, ύφασμα, ξύλο, μέταλλο, πέτρα, κεραμικά, γυαλί, καουτσούκ, χαρτόνι, πολυστυρόλιο.

Όταν χρησιμοποιείτε σύνθεση πολυουρεθάνης, διακρίνονται τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • ανθεκτικότητα της σύνδεσης ·
  • υψηλή πρόσφυση σε λεία και πορώδη υλικά.
  • αντοχή στην υγρασία?
  • στεγανότητα της ραφής κόλλας.

  • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
  • αντοχή στον παγετό?
  • η διαδικασία σκλήρυνσης επιτρέπει την επίτευξη υψηλής αντοχής δεσμού.
  • χημική αντοχή σε έλαια, οξέα.
  • μακρύ χρόνο εργασίας.

Η πολυουρεθάνη δεν μπορεί να κολλήσει επικαλύψεις πολυπροπυλενίου, πολυαιθυλενίου, σιλικόνης και τεφλόν. Οι επιφάνειες με αποθέσεις λαδιού και κεριού δεν θα μπορούν να κολλήσουν σωστά. Τα συστατικά της υγρής κόλλας μπορούν να ερεθίσουν τους βλεννογόνους και το δέρμα, επομένως είναι απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ιδιότητες και χαρακτηριστικά

Η συνθετική κόλλα πολυουρεθάνης αποτελείται από πολυμερή που σχηματίζουν φιλμ. Η σύνθεσή του μπορεί να συμπληρωθεί με ρυθμιστές ιξώδους, σταθεροποιητές, ρητίνες, επιφανειοδραστικές ουσίες, επιταχυντές κρυστάλλωσης. Για σκλήρυνση χρησιμοποιούνται ισοκυανικά και υδροξύλια. Η κύρια διαφορά από τα σκευάσματα που βασίζονται σε υδατικές διασπορές είναι η αναλογία των στερεών. Στα μίγματα πολυουρεθάνης, η αναλογία στερεών είναι υψηλότερη.

Η ραφή κόλλας λειτουργεί από -40 έως +120 μοίρες. Υψηλή αντοχή συγκόλλησης λείων, τραχών, πορωδών υλικών εξασφαλίζεται ακολουθώντας τα βήματα εφαρμογής. Η συγκόλληση πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον +15 μοίρες. Η ένωση πολυουρεθάνης εμφανίζει θιξοτροπικές ιδιότητες, επομένως είναι επιτακτική η τήρηση του συνιστώμενου χρόνου στεγνώματος. Δεδομένου ότι η κόλλα είναι ανθεκτική στην υγρασία, δεν επηρεάζεται από βακτήρια και μούχλα..

Η κατανάλωση κόλλας για συνεχή εφαρμογή είναι από 500 έως 1000 g ανά 1 m2. Η ποσότητα κόλλας που χρησιμοποιείται ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του υλικού και το πάχος του εφαρμοζόμενου στρώματος. Με τη στιγμιαία εφαρμογή, δαπανώνται κατά μέσο όρο 150 g. Όταν εφαρμόζεται ανά ζώνη, η κατανάλωση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την απόσταση μεταξύ των λωρίδων..

Το χρώμα και το ιξώδες της κόλλας ποικίλλει ανάλογα με τον σκοπό και τη σύνθεση. Για την κόλληση ξύλινων τμημάτων, το χρώμα της κόλλας αλλάζει από κεχριμπαρένιο σε καφέ. Συχνά τα μείγματα πολυουρεθάνης παράγονται σε λευκά, γκρι, κιτρινωπά χρώματα. Η κόλλα γενικής χρήσης παράγεται διαφανής. Η συνοχή είναι υγρή και μοιάζει με πηκτή.

Τα συγκολλητικά μείγματα με βάση την πολυουρεθάνη διαφέρουν ως προς τον όγκο της συσκευασίας. Για οικιακή χρήση, η κόλλα χύνεται σε σωλήνες των 20, 30, 50, 125 και 310 ml. Μεγάλες ποσότητες από 750 g συσκευάζονται σε κουτιά ή πλαστικά δοχεία ή κυλίνδρους. Για ιδιωτική κατασκευή και επισκευή, είναι σκόπιμο να αγοράσετε κάδους από 2 έως 20 κιλά. Για βιομηχανικές ανάγκες, η σύνθεση πολυουρεθάνης συσκευάζεται σε βαρέλια 200 κιλών και κύβους.

Ραντεβού

Η κόλλα με βάση πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται για εσωτερική και εξωτερική εργασία, καθώς δεν φοβάται την υγρασία και τον παγετό. Η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται για την παραγωγή εύκαμπτης πέτρας, όπου γραφίτης, ασβεστόλιθος και μαρμάρινα τσιπ είναι κολλημένα στη βάση του υφάσματος. Η πολυμερής σύνθεση χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των λεπτομερειών του προφίλ παραθύρου, των άκρων PVC, των λαμαλιών, που χρησιμοποιούνται για την κόλληση γυαλιού στο πλαίσιο.

Χρησιμοποιείται για επαγγελματική κατασκευή και βελτίωση παιδικών και αθλητικών χώρων με σύγχρονες επικαλύψεις. Το οικόπεδο είναι κολλημένο με τεχνητό χλοοτάπητα ή ειδικά ελαστικά χαλιά. Η πολυουρεθάνη είναι συνδετικό στην παραγωγή πλακιδίων και επιχρισμάτων από καουτσούκ και καουτσούκ. Ακόμα και τα συνηθισμένα σφουγγάρια αφρού κολλάνε μαζί με αυτό το προϊόν..

Η συγκολλητική σύνθεση χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην παραγωγή πάνελ σάντουιτς. Το επιφανειακό στρώμα από σανίδες από ίνες ξύλου συνδέεται με τον εσωτερικό πυρήνα ορυκτού μαλλιού ή πολυστυρολίου χρησιμοποιώντας κόλλα πολυουρεθάνης. Κατά την ωρίμανση, τα πάνελ SIP είναι υπό φόρτωση με περαιτέρω ξήρανση.

Στην καθημερινή ζωή, η χρήση κόλλας πολυουρεθάνης δικαιολογείται για όλους τους τύπους εργασιών επισκευής και επισκευής διαφόρων προϊόντων.. Είναι απαραίτητο για τη στερέωση σανίδων, γείσων και καλουπιών σε τοίχους και οροφές. Κατάλληλο για επισκευή ξύλινων καλούπια, πλαστικά μέρη. Χρησιμοποιείται ως κόλλα γυαλιού για κόλληση κεραμικών, πλεξιγκλάς, πορσελάνης. Απαραίτητο στην επισκευή επίπλων κήπου και σπιτιού από ξύλο και μέταλλο.

Μια ειδική σύνθεση παπουτσιών πολυουρεθάνης παράγεται για αυτοκόλλητη σόλα, τακούνια και πάτους. Κρατά αξιόπιστα δέρμα, γούνα, σουέτ, ύφασμα με διαφορετικούς τύπους σόλας. Η κόλλα είναι κατάλληλη για την επισκευή λαστιχένιων σκαφών, πισινών PVC, φουσκωτών δακτυλίων και σφαιρών.

Στις οικοδομικές εργασίες, η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται ως κόλλα πλακιδίων για τη στερέωση πορσελάνινων ειδών, ψηφιδωτά, κεραμικά, διακοσμητική πέτρα, μάρμαρο σε οποιαδήποτε βάση. Η χρήση του για την τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων συνιστάται από κατασκευαστές και τεχνίτες. Η κολλητική βάση δεν ξεφλουδίζει, ανέχεται καλά την υγρασία και τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες.

Παράγεται μια ειδική κόλλα παρκέ με βάση πολυουρεθάνη, η οποία προορίζεται για τη διάταξη ξύλινου δαπέδου. Κατάλληλο για κόλληση ψηφιδωτού και τελικού παρκέ, σανίδες παρκέ από μασίφ ξύλο και πολυστρωματικές σανίδες μηχανικής, κόντρα πλακέ, laminate. Οι ανθεκτικές στη θερμότητα ιδιότητες της πολυουρεθάνης καθιστούν δυνατή τη χρήση σε συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Κατά την κατασκευή ενός σπιτιού από αεριωμένο σκυρόδεμα, ο κολλητικός αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται ως υλικό τοιχοποιίας. Η τοποθέτηση μπλοκ αεριωμένου σκυροδέματος σε αφρό χρησιμεύει ως εναλλακτική μέθοδος για την κατασκευή τοίχων. Η κόλλα αφρού είναι επίσης κατάλληλη για τη συγκόλληση μπλοκ πυριτικών αερίων και αεριωμένου σκυροδέματος. Το ελάχιστο πάχος της ραφής μειώνει την κατανάλωση υλικού και αποκλείει το πάγωμα της δομής κατά μήκος των ψυχρών γεφυρών.

Για τη στερέωση αφρού πολυστερίνης, αφρώδους γυαλιού, αφρού πολυστυρολίου, αφρού πολυστερίνης και άλλων θερμομονωτικών υλικών τεχνητής πλάκας, χρησιμοποιείται ειδική κόλλα πολυουρεθάνης σε κύλινδρο. Ο έτοιμος κολλητικός αφρός σας επιτρέπει να διανείμετε ομοιόμορφα και γρήγορα τη σύνθεση χρησιμοποιώντας ένα ακροφύσιο. Το μείγμα επιτρέπει την προσαρμογή των φύλλων εντός 10 λεπτών πριν από τη ρύθμιση. Και επίσης το συγκολλητικό μείγμα για θερμαντήρες είναι κατάλληλο για στεγανοποίηση αρμών σε θερμομόνωση, αντικαθιστώντας τον συνηθισμένο αφρό πολυουρεθάνης.

Προβολές

Η κόλλα πολυουρεθάνης έχει πολυμερές δομή. Ανάλογα με τη σύνθεση, διακρίνεται κόλλα πολυουρεθάνης ενός συστατικού και δύο συστατικών. Το μείγμα ενός συστατικού παράγεται έτοιμο, η διαδικασία πολυμερισμού πραγματοποιείται παρουσία νερού. Η ένωση που θεραπεύει την υγρασία αφρίζει καλύτερα όταν η υγρασία του αέρα είναι τουλάχιστον 60%. Κατά τη διάρκεια της αντίδρασης, ο όγκος αυξάνεται και η διογκούμενη σύνθεση βγαίνει κατά μήκος των άκρων της ραφής.

Το προϊόν δύο συστατικών αποτελείται από δύο συστατικά που αναμιγνύονται πριν από την κόλληση. Δεν μπορείτε να φτιάξετε σπιτική κόλλα, γιατί όταν αλλάξουν οι αναλογίες του σκληρυντή, δεν θα συμβεί χημική αντίδραση και σκλήρυνση. Παράγεται μια σύνθεση ταχείας ξήρανσης, η οποία επεξεργάζεται με θερμές θερμοκρασίες από 80 έως 110 μοίρες.

Καθολική κόλλα επαφής ενός συστατικού για συγκόλληση διαφόρων συνδυασμών υλικών. Η ένωση πολυουρεθάνης είναι ικανή να αντικαταστήσει στεγανωτικό αυτοκινήτου ανθεκτικό στη θερμότητα για επισκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και αντιδιαβρωτική προστασία. Για να στερεώσετε τους θερμαντήρες, χρησιμοποιήστε μια ειδική κόλλα συναρμολόγησης πολυουρεθάνης, παρόμοια με τον αφρό.

Κανόνες εφαρμογής

Προετοιμάστε την επιφάνεια εργασίας πριν εφαρμόσετε την κόλλα PU. Ολόκληρη η περιοχή πρέπει να καθαριστεί από σκόνη, βρωμιά και συντρίμμια. Ο χώρος εργασίας καθαρίζεται από παλιά υπολείμματα γύψου, χρώματος, τσιμέντου. Το κλειδί για την επιτυχή πρόσφυση είναι η απολίπανση της επιφάνειας, καθώς είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από ίχνη λαδιού και λίπους. Μπορείτε να καθαρίσετε την περιοχή από βρωμιά με διαλυτικό ή οινόπνευμα..

Πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας. Παρέχετε αερισμό στο δωμάτιο και προστατέψτε τα χέρια σας με γάντια μιας χρήσης.

Η κόλλα εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα, απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα ή αυτοσχέδια μέσα. Και οι δύο πλευρές είναι επικαλυμμένες με πολυουρεθάνη με την προσθήκη διαλυτών. Αυτή η δυνατότητα υποδεικνύεται στις οδηγίες. Σε ένα πορώδες υλικό, η σύνθεση εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις με διάλειμμα 2-5 λεπτών. Ο κολλητικός αφρός ψεκασμού κατανέμεται στη βάση σε λωρίδες, κατά μήκος της περιμέτρου τουλάχιστον 8 cm από την άκρη. Η απόσταση μεταξύ των ταινιών μπορεί να αλλάξει από 10 σε 25 cm.

Μετά την εφαρμογή της κόλλας, μετά από 5-10 λεπτά, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις προετοιμασμένες επιφάνειες, πιέζοντας σταθερά. Τυλίξτε με ρολό εάν είναι δυνατόν για σταθερό κράτημα. Για να επιταχυνθεί η ρύθμιση, η κολλητική πλευρά ψεκάζεται με νερό. Η υγρή μέθοδος αυξάνει τον ρυθμό της χημικής αντίδρασης.

Η επόμενη μέθοδος κόλλησης βελτιώνει τις ιδιότητες της ραφής ανθεκτικές στην υγρασία και επιταχύνει το στέγνωμα. Το στρώμα πολυουρεθάνης αφήνεται να στεγνώσει για 20 έως 90 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Η επιφάνεια της κόλλας θερμαίνεται με στεγνωτήρα μαλλιών για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια συνδέεται και τοποθετείται κάτω από μια πρέσα για 5 λεπτά.

Πώς να αραιώσετε και να πλύνετε?

Όταν αναμιγνύεται μίγμα πολυουρεθάνης δύο συστατικών με σκληρυντικό, δεν επιτρέπεται η προσθήκη πρόσθετων συστατικών. Για να βελτιώσετε τη θερμική αντίσταση και τις συγκολλητικές ιδιότητες της σύνθεσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενεργοποιητή Desmodur, προσθέτοντας όχι περισσότερο από το 6-7% της συνολικής μάζας της κόλλας. Η τελική σύνθεση ενός συστατικού δεν πρέπει να αραιώνεται με νερό ή οινόπνευμα. Εάν η κόλλα είναι παχιά, δύσκολα απλώνεται στην επιφάνεια, τότε μπορεί να αραιωθεί.

Στην αγορά υπάρχει ένα διαλυτικό για κόλλα πολυουρεθάνης, το οποίο χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του ιξώδους. Αλλά μπορείτε επίσης να διαλύσετε με ακετόνη, οξικό αιθυλεστέρα, μεθυλ αιθυλ κετόνη. Όταν αλληλεπιδρά με τολουόλιο, η σύνθεση διογκώνεται. Όλες οι ποιότητες κόλλας πολυουρεθάνης μπορούν να αραιωθούν αποτελεσματικά με ένα μείγμα διαλυτών ακετόνης, τολουολίου και ΜΕΚ.

Μετά την εργασία, το εργαλείο πρέπει να καθαριστεί αμέσως, χωρίς να περιμένετε να στεγνώσει. Οι μολυσματικοί παράγοντες απομακρύνονται με ένα πανί εμποτισμένο με ακετόνη ή οποιοδήποτε διαλύτη. Τα υπολείμματα του προϊόντος που έχουν μπει στα ρούχα και σε άλλες επιφάνειες ξεπλένονται με ακετόνη. Η σκληρυμένη κόλλα μπορεί να αφαιρεθεί μηχανικά.

Πόσο στεγνώνει?

Ο χρόνος πήξης της κόλλας πολυουρεθάνης εξαρτάται από τα πρόσθετα συστατικά της σύνθεσης, κατά μέσο όρο από 20 λεπτά έως 1 ώρα. Ενώ η κόλλα είναι υγρή, είναι απαραίτητο να πιέσετε σταθερά τις επιφάνειες που πρόκειται να κολληθούν και να στερεωθούν για λίγα λεπτά. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να τοποθετήσετε το προϊόν κάτω από την πρέσα για 1 ώρα για να εξασφαλίσετε μια άνετη εφαρμογή. Όσο πιο κοντά τα μέρη είναι το ένα στο άλλο, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα και η αντοχή της γραμμής κόλλας. Εάν μέρος της κόλλας έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια μετά τη σκλήρυνση, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την περίσσεια μηχανικά.

Η πλήρης σκλήρυνση πραγματοποιείται εντός 24-48 ωρών, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποκτάται δύναμη στη γραμμή κόλλας. Αυτή τη στιγμή, το κολλημένο προϊόν πρέπει να είναι σε ηρεμία, δεν πρέπει να εφαρμόζεται μηχανική δράση. Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εάν ο πολυμερισμός πραγματοποιήθηκε με θερμή μέθοδο, τότε η πλήρης σκλήρυνση θα πραγματοποιηθεί μετά από 4 ώρες..

Πώς να αποθηκεύσετε?

Οι μη ανοιγμένες αχρησιμοποίητες συσκευασίες με σύνθεση πολυουρεθάνης πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες από +10 έως +30 βαθμούς, μακριά από συσκευές θέρμανσης και άμεσο ηλιακό φως. Η διάρκεια ζωής διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, μπορεί να είναι από 12 έως 24 μήνες από την ημερομηνία κατασκευής.

Χρησιμοποιήστε κόλλα πολυουρεθάνης το αργότερο έξι μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Ο υγρός αέρας διεισδύει σε ένα ανοιχτό δοχείο, μέρος του μείγματος παγώνει. Το καπάκι βιδώνεται σφιχτά για να περιορίσει την πρόσβαση σε υγρασία και αέρα. Για να αποφευχθεί το μπλοκάρισμα της οπής, ο σωλήνας πρέπει να αποθηκεύεται κάθετα, τοποθετώντας τον στο καπάκι..

Κατασκευαστές

Ο όγκος της αγοράς κόλλας πολυουρεθάνης στη Ρωσία κατανέμεται περίπου εξίσου μεταξύ των εγχώριων παραγωγών και των εισαγωγών. Τα εισαγόμενα προϊόντα αντιπροσωπεύονται από Ιταλούς, Αμερικανούς, Τούρκους κατασκευαστές. Η παραγωγή κολλητικών πολυουρεθάνης στη Ρωσία πραγματοποιείται από πολλές εταιρείες που επικεντρώνονται στη χρήση στην παραγωγή και στην καθημερινή ζωή..

Η ιταλική εταιρεία Adesiv λανσάρει κόλλα δύο συστατικών Pelpren PL6 με βάση πολυουρεθάνη και εποξειδική ρητίνη για επαγγελματίες. Έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση παρκέ και μασίφ ξύλου σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Παρέχει μια ελαστική και ανθεκτική κολλητική ραφή που δεν συρρικνώνεται.

Η αμερικανική εταιρεία Bostik παράγει δύο τύπους μιγμάτων πολυουρεθάνης για κόλληση παρκέ-Tarbicol PU 1K ενός συστατικού και Tarbicol PU 2K δύο συστατικών. Η σύνθεση ενός συστατικού συσκευάζεται σε συσκευασίες των 7 και 21 κιλών, το Tarbicol PU 2K συσκευάζεται σε 5 και 10 κιλά.

Η διεθνής εταιρεία Dow Chemical Company παράγει κόλλα πολυουρεθάνης καθολικής Insta-Stik σε κυλίνδρους 750 ml και 10,4 λίτρων. Έχει σχεδιαστεί για να στερεώνει κάθε είδους μονωτικό υλικό σε κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες..

Ο τουρκικός κατασκευαστής Duayen προμηθεύει στη Ρωσική αγορά συγκολλητικά με βάση πολυουρεθάνης από το 2001. Τα Duayen Α-121 και Α-338 χρησιμοποιούνται για επιστρώσεις από καουτσούκ, σκυρόδεμα, ξύλο, μέταλλο, καουτσούκ. Κόλλα για συστήματα σάντουιτς A-138 χρησιμοποιείται για την κατασκευή διακοσμητικών καλυμμάτων δρόμων σε αθλητικές και παιδικές χαρές, πεζοδρόμια. Η ένωση θιξοτροπικής πολυουρεθάνης δύο συστατικών A-118 έχει σχεδιαστεί για κόλληση κάθε είδους παρκέ. Ο βαθμός A-128 χρησιμοποιείται στη ναυπηγική βιομηχανία και στην παραγωγή επίπλων. Το Duayen Р-244 κολλά σφουγγάρια αφρού, υφάσματα και ινώδη υλικά.

Η γερμανική μάρκα Henkel με εγκαταστάσεις παραγωγής στη Ρωσία παράγει κόλλες πολυουρεθάνης για βιομηχανία και οικιακή χρήση. Οι τέσσερις ποικιλίες Henkel Technomelt PUR έχουν σχεδιαστεί για συγκόλληση και πλαστικοποίηση προφίλ παραθύρων. Οι καθολικές ενώσεις επαφής με βάση τη μάρκα πολυουρεθάνης “Moment” συνδυάζουν ανόμοια υλικά από γυαλί, πλαστικό, καουτσούκ, κεραμικά, ύφασμα, ξύλο, δέρμα. Διατίθεται σε σωλήνες των 30, 50, 125 ml.

Εργοστάσιο συγκολλητικών πολυουρεθάνης Purtis με εγκαταστάσεις παραγωγής στη Μόσχα και το Αλμάτι. Παράγει κόλλες για πάνελ σάντουιτς PVC και SIP, ξυλεία κατασκευής, παρκέ. Πουρτίς 2Κ. Ο αθλητισμός χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση ελαστικών από ψίχουλα, σπορ χαλάκια, τεχνητό γρασίδι. Μάρκες Purtis SE. 10, ΝΑ. 15, ΝΑ. 60 χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σφουγγαριών αφρού. Το μείγμα ενός συστατικού κολλά φυσικές και τεχνητές ίνες, υφάσματα, χαρτόνι, ίνες, αφρώδες ελαστικό σε διαφορετικές πολυμερείς επιφάνειες.

Από το 1991, η OOO NPF Adgeziv παράγει κόλλα πολυουρεθάνης. Η ποικιλία περιλαμβάνει περισσότερους από 10 τύπους συγκολλητικού μείγματος, συμπεριλαμβανομένων κόλλας δύο συστατικών της μάρκας Vilad, συνθέσεις ενός συστατικού της μάρκας ADV.

Η JSC “Anles” ασχολείται με την παραγωγή κολλητικών προϊόντων πολυουρεθάνης για βιομηχανική και οικιακή χρήση. Η κόλλα πολυουρεθάνης και PvcFix βασισμένη σε καουτσούκ ουρεθάνης προορίζεται για κόλληση πολυουρεθανών, θερμοπλαστικών, PVC, μετάλλου, γυαλιού, δέρματος. Προϊόντα που βασίζονται σε φυσικό καουτσούκ “Rubber” και “Gummi” χρησιμοποιούνται στην κατασκευή υποδημάτων, για την επισκευή δερμάτινων ειδών, προϊόντων από καουτσούκ, ύφασμα, κόλλα και χαρτόνι. Με βάση το καουτσούκ χλωροπρενίου, οι μάρκες “Universal”, “Radical”, “88”, “Shoe” παράγονται για ένα ευρύ φάσμα έργων. Διατίθεται σε σωλήνες των 40 ml, δοχεία 1 λίτρου, κάδους 17 κιλών.

Η ATK-Alliance LLC παράγει κόλλες πολυουρεθάνης ATK-3M, ATK-8M για πάνελ σάντουιτς, ATK-3D για παραγωγή πορτών και παραθύρων, ATK-10 για παραγωγή παπουτσιών, κόλληση πλαστικών και PVC, ATK-19 κολλά ελαστικό αφρού σε οποιαδήποτε βάση.

Η LLC “Kleon” παράγει βιομηχανικές κόλλες 704 και 501 για παπούτσια.

Η CJSC “Blockform” ασχολείται με την απελευθέρωση χημικών προϊόντων πολυουρεθάνης. Η κόλλα BFM-1 κολλά ελαστικά υλικά, η BFM-11 συνδέει ελαστικά επιχρίσματα ψίχουλων, το BFM-20 χρησιμοποιείται για την κατασκευή πάνελ σάντουιτς, το BFM-22 έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις μηχανικές κατασκευές από τις κλιματικές επιδράσεις.

Η δημοφιλής κόλλα παπουτσιών Desmokol παράγεται στην Ουκρανία. Η NPP Rogneda LLC παράγει καθολικές πολυλειτουργικές ενώσεις πολυουρεθάνης “UR-600”, “Master”, “88” συσκευασμένες σε κουτιά 0,75 l και κάδους 20 l.

Εταιρεία “Neomer” – κατασκευαστής συνδετικών πολυουρεθάνης και συγκολλητικών για το σχηματισμό εξωτερικών επιφανειών και πλακιδίων από καουτσούκ ψίχουλα.

Η Soudal είναι σημαντικός προμηθευτής αφρών αεροζόλ πολυουρεθάνης.. Υπάρχουν 7 τύποι συνθέσεων για τη στερέωση διαφόρων υλικών στην ποικιλία, η κατανάλωση μπαλονιού είναι 12 m2.

Κόλλα πολυουρεθάνης “Slavyanka”, που παράγεται από την εταιρεία “Rastro”, προορίζεται για κόλληση θερμομόνωσης σε κάθε υπόστρωμα.

Σχετικά με την κόλλα πολυουρεθάνης για παπούτσια – τεχνολογία κόλλησης, δείτε το παρακάτω βίντεο.