Κόλλα “Moment Gel”: ιδιότητες και εφαρμογή

Κόλλα

Η κόλλα “Moment Gel” είναι ένας εύχρηστος και αποτελεσματικός παράγοντας σχεδιασμένος για αξιόπιστη συγκόλληση διαφόρων τύπων επιφανειών. Το υλικό χρησιμοποιείται τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και σε διάφορες βιομηχανίες. Μπορεί να «κολλήσει» προϊόντα από κεραμικά, πορσελάνη, ξύλο, μέταλλο και πλαστικό. Ιδανικό για χαρτόνι, βαρύ χαρτί, δέρμα και καουτσούκ.

Ιδιαιτερότητες

Η εταιρεία Henkel παράγει 2 τύπους πηκτωμάτων κόλλας: άμεσης και διαφανούς γενικής χρήσης. Το πρώτο έχει σχεδιαστεί για μικρές κατασκευές και οικιακές εργασίες. Περιέχει πολυουρεθάνη, σταθεροποιητικά συστατικά, ακετόνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κολλήσει γρήγορα οριζόντια και κάθετα τοποθετημένες επιφάνειες. Η ουσία διατίθεται σε σωλήνες των 30 ml.

Το γενικό κολλητικό τζελ αναφέρεται σε τύπους υλικών επαφής. Συσκευάζεται σε δοχεία των 30 και 125 ml. Τα κύρια συστατικά του είναι ουσίες πολυουρεθάνης. Η πλήρης σκλήρυνση της καθολικής σύνθεσης συμβαίνει 3 ημέρες μετά την κόλληση των υλικών. Σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπεται η χρήση του προϊόντος ήδη μία ημέρα μετά την κόλληση..

Τα δευτερεύοντα και καθολικά σκευάσματα έχουν παρόμοιες ιδιότητες:

 • είναι εύχρηστα?
 • μην τελειώνουν λόγω της βέλτιστης συνέπειας.
 • έχουν αντοχή στο νερό.
 • έχουν υψηλή αντοχή πρόσφυσης.
 • «Δεν φοβάμαι» την έκθεση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και ακραίες θερμοκρασίες.
 • ανθεκτικό σε αλκαλικές και όξινες ενώσεις ·
 • έχουν χαμηλή κατανάλωση (έως 350 g ανά 1 m2 όταν εφαρμόζεται και στις δύο κολλημένες επιφάνειες).

Και οι δύο τύποι κόλλας είναι εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά. Λόγω των υψηλών κινδύνων αυθόρμητης καύσης των σκευασμάτων κατά την αποθήκευση και τη λειτουργία, συνιστάται να τα κρατάτε μακριά από ανοιχτές φλόγες και πηγές θερμότητας.

Πεδίο χρήσης

Η δευτερεύουσα κόλλα “Gel Moment” χρησιμοποιείται όταν υπάρχει ανάγκη για κόλληση ή μικρές επισκευές προϊόντων που έχουν υποστεί βλάβη. Μια τέτοια σύνθεση έχει βρει την εφαρμογή της σε διάφορα εργαστήρια, τον κατασκευαστικό κλάδο και την καθημερινή ζωή. Η κόλλα είναι ικανή να κολλήσει “σφιχτά” προϊόντα από ξύλο φελλού, πλεξιγκλάς ή αφρώδες ελαστικό.

Είναι κατάλληλο για σχεδόν όλα τα είδη υλικών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκόλληση πολυαιθυλενίου, προπυλενίου, τεφλόν. Επίσης, η σύνθεση δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση σπασμένων πιάτων σε επαφή με τρόφιμα..

Τεχνολογία εργασίας

Κάθε τύπος κόλλας-τζελ συνοδεύεται από λεπτομερή περιγραφή της χρήσης του, με την οποία πρέπει να εξοικειωθείτε πριν ξεκινήσετε την εργασία. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη χρήση του συγκολλητικού μίγματος Moment Gel. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά την επιφάνεια. Για να γίνει αυτό, καθαρίζεται από υπολείμματα, σκόνη και λίπη. Για βάσεις απολίπανσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακετόνη ή οποιοδήποτε άλλο τύπο διαλύτη..

Είναι σημαντικό τα μέρη που θα κολληθούν να είναι όχι μόνο καθαρά αλλά και στεγνά. Κατά την εκτέλεση εργασιών, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά το καθεστώς θερμοκρασίας που αναφέρεται στις οδηγίες για το υλικό. Για αξιόπιστη πρόσφυση προϊόντων και βελτίωση του συντελεστή στερέωσης, το συγκολλητικό μείγμα εφαρμόζεται και στις δύο επιφάνειες. Μετά από αυτό, τα υλικά πρέπει να πιέζονται μεταξύ τους προς την κατεύθυνση από το κεντρικό τμήμα προς τις άκρες (για να αποκλειστεί ο σχηματισμός κενών αέρα).

Μέτρα ασφαλείας

Το Moment Gel είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη υγεία. Για να ελαχιστοποιηθούν τα αρνητικά αποτελέσματα μιας τέτοιας κόλλας, όλες οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται σε καλά αεριζόμενο χώρο. Η παροχή αερισμού θα διευκολύνει την απομάκρυνση τοξικών ουσιών, με αποτέλεσμα να μειωθεί η πιθανότητα δηλητηρίασης από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Εάν παραμεληθεί αυτός ο κανόνας, ο πλοίαρχος μπορεί να εμφανίσει πονοκεφάλους, ζάλη, ναυτία..

Όταν εργάζεστε με κόλλα, είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το δέρμα των χεριών από τη σύνθεση. Για αυτό, συνιστάται η χρήση γαντιών κατασκευής. Για να προστατέψετε τα όργανα της όρασης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλιά.

Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αποξηραμένης κόλλας από τις επεξεργασμένες επιφάνειες ή από το εργαλείο, συνιστάται η χρήση ουσιών για την αραίωση χρωμάτων και βερνικιών. Οι φρέσκες σταγόνες αδιάβροχης κόλλας μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα πανί εμποτισμένο με βενζίνη. Η σύνθεση που μπαίνει στα ρούχα μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με στεγνό καθάρισμα..

Κριτικές

Η κόλλα “Moment Gel” από την εταιρεία Henkel είναι ο ηγέτης στις πωλήσεις μεταξύ παρόμοιων προϊόντων άλλων κατασκευαστών.

Οι αγοραστές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα οφέλη:

 • οικονομική διαθεσιμότητα κολλητικού υλικού ·
 • ευκολία χρήσης της σύνθεσης, που παρέχεται από έναν βολικό σωλήνα.
 • εξαιρετικές συγκολλητικές ιδιότητες της ουσίας.
 • αδιάβροχο.

Οι καταναλωτές λατρεύουν ότι η κόλλα είναι διαφανής, έτσι ώστε τα υπολείμματα στα προϊόντα να είναι σχεδόν αόρατα. Επίσης, οι αγοραστές σημειώνουν το καλό ιξώδες της ουσίας, λόγω του οποίου η σύνθεση δεν εξαπλώνεται στην επιφάνεια..

Ορισμένοι καταναλωτές σημείωσαν κάποιες αρνητικές ιδιότητες του υλικού. Αυτά περιλαμβάνουν την έντονη τοξική οσμή της ουσίας και την ευφλεκτότητά της. Επίσης, οι άνθρωποι είπαν ότι ο κατασκευαστής παραπλανά τους αγοραστές, λέγοντας ότι με τη βοήθεια κολλητικής γέλης είναι δυνατό να “κολλήσουν” σταθερά τα μεταλλικά προϊόντα. Κρίνοντας από τις απαντήσεις, είναι αδύνατο να επιτευχθεί αξιόπιστη σύνδεση μεταλλικών επιφανειών, ειδικά αν στο μέλλον θα υποστούν μηχανική καταπόνηση.

Γενικά, τα τζελ κόλλας έχουν θετικές κριτικές. Σύμφωνα με τους καταναλωτές, αυτό είναι ένα απαραίτητο εργαλείο σε κάθε σπίτι, το οποίο θα πρέπει να είναι “πάντα στο χέρι”.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε μια κριτική για την κόλλα Moment Gel.