Συνδετήρες για γυψοσανίδα: κριτήρια επιλογής

Το γυψοσανίδα είναι ένα κοινό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή. Χρησιμοποιείται για την ισοπέδωση τοίχων, οροφών, για τη δημιουργία επιπλέον χωρισμάτων, κόγχων και καμάρων. Ανάλογα με τη μέθοδο εφαρμογής του υλικού, είναι συνηθισμένο να επιλέγετε διαφορετικούς συνδετήρες..

Ας αναλύσουμε τα κριτήρια για την επιλογή συνδετήρων για γυψοσανίδα.

Χαρακτηριστικά του GCR

GKL για ισοπέδωση τοίχων, δαπέδων και οροφών διατίθενται στην αγορά σε αφθονία. Εάν δεν υπάρχουν δεξιότητες στις κατασκευαστικές εργασίες, είναι καλύτερα να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά ακόμη και πριν πάτε στο κατάστημα..

Τα GKL είναι ορθογώνια φύλλα με υλικό πλήρωσης γύψου και επένδυση από χαρτόνι. Τα σεντόνια έχουν λεία επιφάνεια και είναι ανθεκτικά. Τα χαρακτηριστικά της γυψοσανίδας επιτρέπουν τη χρήση σεντονιών τόσο σε οικιακούς όσο και σε μη οικιστικούς χώρους. Τα φύλλα διακρίνονται από ιδιότητες ηχομόνωσης. Εκτός από την επένδυση τοίχων, η γυψοσανίδα χρησιμοποιείται για την επένδυση αποχετευτικών συστημάτων, επιτυγχάνοντας πλήρη απομόνωση του τελευταίου. Τα φύλλα λυγίζουν εύκολα και μπορείτε να τα κόψετε με ένα συνηθισμένο πριόνι.

Η λεία επιφάνεια της γυψοσανίδας προσφέρεται για οποιαδήποτε πρόσθετη επεξεργασία. Τα σεντόνια που είναι στερεωμένα στον τοίχο είναι ασβεστωμένα, βαμμένα, επιχρισμένα, επικολλημένα με ταπετσαρία.

Οι τυποποιημένες γυψοσανίδες έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: 1200 επί 2500 mm. Η επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας ενός φύλλου είναι αρκετά μεγάλη, επομένως η εργασία που σχετίζεται με την επένδυση μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, για να ισοπεδώσετε τους τοίχους με γυψοσανίδες, χρειάζεστε 2-3 φορές λιγότερο χρόνο από ό, τι θα έπρεπε να ξοδέψετε για σοβάτισμα και στόκο.

Επιπλέον, ο γύψος έχει χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα από το γύψο.. Ως αποτέλεσμα της χρήσης φύλλων, δεν επιτυγχάνεται μόνο ηχομόνωση, αλλά και μόνωση. Η θερμική αγωγιμότητα της γυψοσανίδας είναι τέτοια που το χειμώνα είναι σε θέση να διατηρούν καλύτερα τη θερμότητα και το καλοκαίρι εμποδίζουν την υπερθέρμανση του δωματίου. Επομένως, η χρήση φύλλων δικαιολογείται τόσο στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας όσο και στις καυτές νότιες περιοχές..

Από τα μειονεκτήματα της γυψοσανίδας, αξίζει να σημειωθεί η αδυναμία χρήσης συμβατικού υλικού σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Λόγω της συνεχούς υγρασίας, η επένδυση από χαρτόνι θα διογκωθεί και ο γύψος θα αρχίσει να θρυμματίζεται. Αυτό το μείον είναι σχετικό, αφού οι κατασκευαστές προσφέρουν στους πελάτες διάφορους τύπους γυψοσανίδας με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το υλικό τοίχου ανήκει στον τυπικό τύπο γυψοσανίδας. Δεν περιέχει ειδικά πρόσθετα και επομένως το πιο φθηνό από όλα τα υλικά που παρουσιάζονται..

Μια άλλη φθηνή επιλογή GKL – οροφή. Διαφέρει από την προηγούμενη έκδοση σε μικρότερο πάχος. Αυτό είναι πιο βολικό για χρήση σε καμάρες, άλλες καμπύλες κατασκευές..

Τα φύλλα που επισημαίνονται με γυψοσανίδες διακρίνονται από χαρακτηριστικά ανθεκτικά στην υγρασία.. Οι διαστάσεις των φύλλων είναι στάνταρ, αλλά τα χρώματα είναι συνήθως πρασινωπά. Ακόμα στην πώληση μπορείτε να δείτε σεντόνια με ροζ απόχρωση. με σήμανση GKLO. Αυτά τα φύλλα χαρακτηρίζονται από αντοχή στη φωτιά. Οι καμινάδες και ακόμη και τα τζάκια είναι επενδεδυμένα με παρόμοια σεντόνια..

Πρόσφατα στην πώληση μπορείτε να δείτε φύλλα με σήμανση GKLVO. Αυτά τα σχέδια συνδυάζουν τη βελτιωμένη απόδοση της υγρασίας και της πυρκαγιάς φύλλα.

Το GKL διακρίνεται επίσης από τους τύπους άκρων, οι οποίοι είναι:

 • απευθείας (PC) – δεν χρειάζονται πρόσθετη επεξεργασία και σφράγιση κατά την εγκατάσταση.
 • με αραίωση (Ηνωμένο Βασίλειο) – πρέπει να σφραγίζονται με ενισχυτική ταινία και στόκο.
 • στρογγυλεμένο (PLC) – Μόνο στόκος είναι δυνατό
 • ημικυκλικό πρόσωπο με αραίωση (PLUK) – είναι δυνατή η εργασία με στόκο, ενισχυτική ταινία, χωρίς ταινία ·
 • στρογγυλεμένο (ZK) – δυνατή σοβάτισμα.

Τύποι και χαρακτηριστικά των συνδετήρων

Όλοι οι συνδετήρες κατάλληλοι για εργασία με γυψοσανίδα χωρίζονται σε διάφορες ομάδες, οι κυριότερες από τις οποίες είναι:

 • για πλαίσιο κατασκευασμένο από ξύλο ή μεταλλικό προφίλ.
 • για τη στερέωση του ίδιου του πλαισίου.
 • για να βιδώσουν τα ίδια τα φύλλα γυψοσανίδας.

 1. Η πρώτη ομάδα προϊόντων περιλαμβάνει στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση πλαισίων και προορίζονται για προφίλ γυψοσανίδας. Αυτά τα ειδικά στοιχεία απλοποιούν την εργασία, σας επιτρέπουν να επιτύχετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν εμπειρία στην εγκατάσταση..
 2. Η δεύτερη ομάδα προϊόντων περιλαμβάνει υλικό, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να εκτελείτε εργασίες σε καλύτερη ποιότητα. Οι βίδες με αυτοκόλλητο στην αγορά παρουσιάζονται σε μεγάλο αριθμό επιλογών. Για ορισμένες εργασίες, πρέπει να επιλέξετε ορισμένους τύπους, διαφορετικά η στερέωση υψηλής ποιότητας δεν θα λειτουργήσει.
 3. Η τρίτη ομάδα προϊόντων περιλαμβάνει πείρους. Χωρίς αυτά, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν εργασίες εγκατάστασης με διάφορα δομικά στοιχεία. Η διαμόρφωση των προϊόντων ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την προοριζόμενη χρήση τους..

Τα χαρακτηριστικά των μελλοντικών στοιχείων λαμβάνονται υπόψη ανάλογα με τη μέθοδο διακόσμησης, καθώς και άλλους παράγοντες. Τα γενικά χαρακτηριστικά των συνδετήρων είναι ότι βιδώνονται στα φύλλα με ελαφρύ πνιγμό, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καπέλα που προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια. Η τυπική μετατόπιση από την άκρη του φύλλου είναι περίπου ένα εκατοστό. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε για τους τύπους συνδετήρων εκ των προτέρων. Η επιλογή του τύπου του συνδετήρα συνδέεται με τα χαρακτηριστικά του πλαισίου, πιο συγκεκριμένα, με τη βάση του.

Για μεταλλικό σκελετό, επιλέγονται βίδες με αυτοκόλλητο με συχνό βήμα σπειρώματος. Το πάχος του μετάλλου έχει σημασία, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα 0,7 mm. Οι βίδες για αυτό το προφίλ επιλέγονται με ένα τρυπάνι στο τέλος και όχι με ένα κανονικό σημείο. Οι βιδωτές βίδες χρησιμοποιούνται για προφίλ με πάχος μεγαλύτερο από 2,2 mm.

Οι αυτοκόλλητες βίδες για ξύλο έχουν πιο σπάνιο βήμα σπειρώματος. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά..

Ωστόσο, οι ειδικοί διακρίνουν μεταξύ των πιο λεπτομερών τύπων και χαρακτηριστικών των συνδετήρων με ειδικές σημάνσεις, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν δύο αριθμούς. Η πρώτη τιμή αναφέρεται συνήθως στη διάμετρο της βίδας και η δεύτερη τιμή στο μήκος της. Για παράδειγμα, εάν το γυψοσανίδα είναι μονής στρώσης, χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητο 3,5×25 mm, εάν το γυψοσανίδα είναι σε δύο στρώματα-3,5×35 mm. Τα καλύμματα στερέωσης είναι κρυφά, σφαιρικά ή ημισφαιρικά. Βασικοί συνδετήρες – κεφαλή και διασταυρούμενη κεφαλή.

Οι συνδετήρες διακρίνονται επίσης από τη σύνθεση του υλικού. Είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, ορείχαλκο, υπάρχουν επίσης στοιχεία με προστατευτική επίστρωση ψευδαργύρου ή φωσφορικών αλάτων.. Χάλυβας – φθηνό, ανθεκτικό, αλλά μπορεί να σκουριάζει από καιρό σε καιρό. Ο ορείχαλκος δεν διαβρώνεται, αλλά είναι αδύναμος σε χαρακτηριστικά αντοχής. Υψηλή αντοχή και αντοχή παρέχονται από συρόμενους συνδετήρες από επικαλυμμένο χάλυβα.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η βίδα αυτοκόλλησης αναγνωρίζεται εύκολα από το χρώμα του:

 • αν το υλικό είναι λευκό, είναι ορείχαλκος ή γαλβανισμένος χάλυβας.
 • αν το υλικό είναι κίτρινο – οξειδωμένο (ανοξείδωτο)
 • αν το υλικό είναι μαύρο – σημαίνει ότι είναι ατσάλι, σκληρυμένο.

Για κάθε επιλογή εργασίας, πρέπει να επιλεγούν τα πιο κατάλληλα εξαρτήματα.

Για τοποθέτηση στο πλαίσιο

Για αυτήν την εργασία, χρησιμοποιούνται βίδες TN και TB – 3,5×25 mm.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εργαστούν με ένα εργαλείο με ειδικό ακροφύσιο περιορισμού.

Ένα κατσαβίδι με αυτό το εξάρτημα θα εξασφαλίσει την ακρίβεια του βιδώματος στη βίδα, η οποία δεν θα χαλάσει το στρώμα από χαρτόνι..

Πείρος “πεταλούδα” είναι εγκατεστημένο σε μια τρύπα που έχει ανοίξει στο φύλλο και όταν βιδωθεί η βίδα, επεκτείνεται στο χώρο πίσω από το φύλλο. Η δράση του πείρου “molly” είναι παρόμοια με την “πεταλούδα”.

Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτήν την επιλογή Molly – μεταλλικός πείρος, και επομένως μπορεί να αντέξει μεγάλη δύναμη φορτίου. Ο πείρος “molly” εισάγεται επίσης στην τρύπα του φύλλου, στη συνέχεια βιδώνεται μέχρι να σταματήσει, πράγμα που συνεπάγεται το άνοιγμα του στοιχείου και στη συνέχεια στερεώνεται η γυψοσανίδα.

Ντρίβα – ένας απλός και βολικός πείρος που δεν απαιτεί προ-διάτρηση. Οι συνδετήρες “κίνησης” βιδώνονται με ένα κατσαβίδι ή ακόμα και ένα συνηθισμένο κατσαβίδι. Συνήθως χρειάζεται σε μέρη όπου θα υπάρχουν μπαγκέτες, γείσα, σανίδες και άλλες λεπτομέρειες.

Βιδώστε – ένα στοιχείο στερέωσης που απαιτείται για τη στερέωση διαφόρων αντικειμένων στα εγκατεστημένα φύλλα. Οι βίδες σάς επιτρέπουν να σφίγγετε βίδες για ράφια, καθρέφτες, πίνακες ζωγραφικής ή λάμπες.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τοποθετήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα, ακόμη και μια μικρή μάζα, με τη βοήθεια κατσαβιδιών. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι, πέφτοντας στο κενό, στρίβουν σε έναν κόμπο. Επομένως, αυτό το στοιχείο, που μοιάζει με καρφί, είναι συνήθως κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, δηλαδή έχει ελαστικότητα..

Για τοποθέτηση σε τοίχο

Το πλαίσιο συναρμολογείται πρώτα και στη συνέχεια στερεώνεται στον τοίχο. Για να πραγματοποιήσετε τη συναρμολόγηση, θα χρειαστείτε πολλά στοιχεία..

Πείροι με πλαστικό ή μεταλλικό μανίκι. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση στηριγμάτων και προφίλ στην κατακόρυφο του ρουλεμάν.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να γίνει διάκριση μεταξύ πλαστικών και μεταλλικών μανικιών, καθώς το πρώτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αεριωμένο σκυρόδεμα και κοίλα τούβλα και το δεύτερο για συμπαγή τούβλα ή σκυρόδεμα.

Το πλαίσιο συναρμολογείται χρησιμοποιώντας μεταλλικές βίδες.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τη λήψη μιας βίδας διάτρησης LN και διάτρησης υλικού LB (από 6 έως 16 mm).

Η επιλογή των συνδετήρων σχετίζεται επίσης με το βάρος του πλαισίου. Για παράδειγμα, εάν είναι βαρύ, τότε οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση μπουλονιών αγκύρωσης. Βιδώνονται στη μεταλλική βάση του πείρου, επεκτείνοντάς το και παρέχοντας μια ασφαλή στερέωση.

Η πιο απλή βάση είναι νύχι-καρφί, το οποίο στερεώνει το πλαίσιο σε βάση από σκυρόδεμα ή τούβλο. Για αξιόπιστη στερέωση, ανοίγεται μια τρύπα με την απαιτούμενη διάμετρο στον τοίχο, μετά την οποία εισάγεται ένας πλαστικός πείρος και μια βίδα οδηγείται μέσα σε αυτό με ένα σφυρί. Εάν είναι απαραίτητο, η βίδα βιδώνεται βαθύτερα ή ξεβιδώνεται εντελώς. Η αφαίρεση του πείρου είναι σχεδόν αδύνατη.

Πρόσθετα στοιχεία

Επιπλέον στοιχεία χρησιμοποιούνται επίσης για τη συναρμολόγηση του πλαισίου:

Ευθείες κρεμάστρες

Χωρίς αυτά τα στοιχεία, μια ομοιόμορφη και σταθερά σταθερή δομή προφίλ δεν θα λειτουργήσει. Η ανάρτηση παρέχει μεγαλύτερη ακαμψία. Το μήκος των προϊόντων κυμαίνεται από 30 cm και το πλάτος από 3 cm. Το προϊόν είναι εξοπλισμένο με οπές που απαιτούνται για τη στερέωση.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές προϊόντων στην αγορά, για παράδειγμα, υπάρχουν αναρτήσεις με ηχομονωτικό ένθετο. Τα μέρη με ελαστικό στοιχείο αποτρέπουν αποτελεσματικά τους κραδασμούς.

Κρεμάστρες τύπου άγκυρας

Αυτές οι λεπτομέρειες χρειάζονται κυρίως κατά τη διάταξη μιας δομής οροφής. Το ένα μέρος του τμήματος είναι συγκρατητικό και το άλλο μοιάζει με ελατήριο. Παρά τον απλό σχεδιασμό, το μέρος είναι άνετο και αξιόπιστο..

Συνδυασμένες αναστολές

 • Ευθείες συνδέσεις. Αυτό το μέρος είναι απαραίτητο για τη σύνδεση των τμημάτων του πλαισίου σε σχήμα Τ. Το στοιχείο εξασφαλίζει τη μέγιστη ταχύτητα εργασίας, καθώς και αξιοπιστία.
 • Περιστρεφόμενοι σύνδεσμοι. Αυτά τα στοιχεία χρειάζονται όταν υπάρχει ανάγκη στερέωσης του πλαισίου σε ίσιο και κεκλιμένο επίπεδο ταυτόχρονα. Αυτά τα μέρη συνδέουν τα μέρη του προφίλ υπό γωνία, αλλά στο ίδιο επίπεδο. Οι συνδετήρες προσθέτουν δύναμη στη δομή.

Αξίζει να αναφερθεί ξεχωριστά ανάρτηση vernier, που είναι άγνωστο σε ένα ευρύ φάσμα ερασιτεχνών. Δεν γνωρίζουν όλοι οι επαγγελματίες εγκατάστασης γυψοσανίδας πώς να χρησιμοποιούν κρεμάστρα vernier. Εν τω μεταξύ αυτό το στοιχείο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το επίπεδο της οροφής και να το κρεμάσετε πολύ αξιόπιστα. Η χρήση του gimbal απαιτεί μια ακριβή και σωστή κατανόηση του σχεδιασμού του συστήματος. Το στοιχείο περιλαμβάνει πολλά μέρη που διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά τους..

Το κάτω μέρος είναι συνδετικό. Με αυτόν τον κόμπο, το στοιχείο στερεώνεται στο προφίλ και η λωρίδα με οπές. Η σανίδα σας επιτρέπει να ευθυγραμμίσετε με ακρίβεια το στοιχείο πλαισίου και να το διορθώσετε με ασφάλεια. Το εξάρτημα στην ανάρτηση μοιάζει με σφιγκτήρα-μια ανθεκτική και εύχρηστη λύση.

Το πάνω μέρος του συστήματος είναι μια σανίδα με τρύπες στα πλάγια. Μέσω μιας λωρίδας με τρύπες, η ράβδος στερεώνεται στην οροφή με βίδες ή πείρους. Τα προϊόντα μπορούν να έχουν μήκος 10 έως 20 cm. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε φύλλα στο επιθυμητό επίπεδο.

Η απαιτούμενη θέση ολόκληρης της δομής παρέχεται από τον αποκαλούμενο πείρο. Το στοιχείο είναι μια κλασική αγκύλη που εισάγεται στις οπές. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λυγίσει το άκρο του πείρου. Αυτό θα παρέχει την καλύτερη αξιοπιστία στερέωσης..

Το στοιχείο είναι απαραίτητη σε χώρους όπου είναι απαραίτητο για να μειώσει σημαντικά το επίπεδο της οροφής και εξασφαλίζουν αξιόπιστη στερέωση. Ένα κομμάτι μπορεί να αντέξει έως 40 κιλά και είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Η τιμή αυτού του προϊόντος περιλαμβάνει την τιμή και των τριών συστατικών στοιχείων. Για παράδειγμα, το κάτω μέρος πωλείται στα 30-35 ρούβλια, το επάνω μέρος πωλείται σε τιμή 20 έως 50 ρούβλια και ο πείρος θα κοστίσει περίπου 10 ρούβλια..

Μια άλλη λεπτομέρεια που χρησιμοποιείται πάντα από ειδικούς, αλλά σπάνια από ερασιτέχνες – επέκταση προφίλ. Ο σύνδεσμος χρησιμοποιείται σπάνια, καθώς πολλοί στην εργασία με στοιχεία απλά τα κόβουν ή τα στρίβουν. Ωστόσο, εάν πρέπει να κάνετε τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό σύνδεσμο..

Το στοιχείο έχει τις ακόλουθες διαστάσεις:

 • ύψος – 3 εκ.
 • πλάτος – 5-6 εκ.
 • μήκος -10-11 εκ.

Το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο πάχους περίπου 1 mm. Το ειδικό σχήμα του στοιχείου εξασφαλίζει υψηλή ακαμψία της σύνδεσης. Η διαδικασία σύνδεσης του προφίλ με ένα καλώδιο επέκτασης είναι απλή. Το κόστος των προϊόντων είναι έως 10 ρούβλια, συνήθως χρειάζεστε λίγο από αυτά.

Συνδετήρες καβουριών

Πρόσθετες λεπτομέρειες θα σας βοηθήσουν να συνδέσετε γρήγορα και αξιόπιστα τα προφίλ μεταξύ τους. Συνήθως εγκαθίσταται στο προφίλ στο φέρον τμήμα. Οι βραχυκυκλωτήρες προστίθενται στο σύστημα αργότερα. Μετά την εγκατάσταση των τμημάτων, οι ειδικές κεραίες του στοιχείου κάμπτονται και οι συνδετήρες βιδώνονται σε αυτά. Οι σύνθετοι κόμβοι του πλαισίου συναρμολογούνται χάρη στα “καβούρια” γρήγορα και αξιόπιστα.

Το “Crabs” σας επιτρέπει να συνδέσετε τους βραχυκυκλωτήρες από τη μία ή και τις δύο πλευρές.

Εάν η σύνδεση είναι μονόδρομος, τότε οι επιπλέον άλτες αφαιρούνται απλά. Μια τέτοια παρέμβαση δεν θα επηρεάσει τη δύναμη και την ακαμψία του συστήματος..

Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε μεταλλικά στοιχεία με πάχος από ένα χιλιοστό ή περισσότερο. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα από ένα λεπτότερο μέταλλο, καθώς σε αυτή την περίπτωση η ακαμψία του μετάλλου έχει σημασία. Το κόστος κυμαίνεται από 10 έως 15 ρούβλια.

Αγκυρα

Μια άλλη κατηγορία πρόσθετων στοιχείων είναι οι ειδικοί συνδετήρες για την τοποθέτηση ορισμένων αντικειμένων στον τοίχο της γυψοσανίδας. Μην κρεμάτε καθρέφτη, ράφι ή τηλεόραση σε τοίχο γυψοσανίδας με κανονική βίδα αυτοεπιπεδώματος. Δεν θα παρέχει ασφαλή εφαρμογή. Αυτή η εργασία απαιτεί ένα ειδικό στοιχείο που ονομάζεται Χημική άγκυρα.

Αυτές οι περίεργες άγκυρες περιέχουν ένα συγκολλητικό μίγμα στο εσωτερικό. Δημιουργεί μια ισχυρή και αξιόπιστη βάση που μπορεί να κάνει ακόμη και ένας απλός..

Η εγκατάσταση της “χημικής άγκυρας” δεν είναι δύσκολη. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, η κάψουλα απελευθερώνει το περιεχόμενό της, ξεκινά μια αντίδραση και ως αποτέλεσμα, η στερέωση είναι πολύ αξιόπιστη..

Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη τους ακόλουθους κανόνες όταν εργάζεστε με αυτούς τους πείρους:

 • τρυπήστε την ακριβή τρύπα, προσέχοντας ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείται κατσαβίδι.
 • Οι συνδετήρες δεν πρέπει να περιστρέφονται στο σημείο εμφάνισης.
 • μην βιδώσετε το εξάρτημα στη στάση.
 • για ακρίβεια, το τελευταίο βίδωμα γίνεται καλύτερα με ένα κανονικό κατσαβίδι.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παρουσιαζόμενα δείγματα, οι επιλογές των συνδετήρων έχουν διαφορετικές λειτουργίες, διαφέρουν επίσης στην τιμή..

Πρέπει να επιλέξετε στοιχεία ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και τη μέθοδο εγκατάστασης. Είναι δύσκολο να γίνει αυτό χωρίς συγκεκριμένες δεξιότητες, οπότε ας το καταλάβουμε με περισσότερες λεπτομέρειες..

Πώς να επιλέξετε?

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε βίδες αυτοεπιπεδώματος με διαφορετικά σπειρώματα. Τα στοιχεία πωλούνται επίσης με και χωρίς τρυπάνι. Τα στοιχεία με ένα τρυπάνι έχουν σχεδιαστεί για τη στερέωση της γυψοσανίδας σε μέταλλο, το πάχος του οποίου είναι από 3 έως 10 mm.

Κατά την τοποθέτηση οροφών και χωρισμάτων από γυψοσανίδα, είναι καλύτερο να πιάσετε τις επιφάνειες με βίδες 9,5 mm με τρυπάνι. Οι επαγγελματίες αποκαλούν αυτούς τους συνδετήρες “σπόρους”. Γενικά, τα μεγέθη των συνδετήρων που πωλούνται ποικίλλουν: 9,5 mm, 11 mm, 15 mm, 25 mm, 35 mm, 45 mm, 50 mm, 75 mm, 95 mm, 120 mm.

Σε ένα ξύλινο πλαίσιο, το οποίο χρησιμοποιείται για βαριές κατασκευές, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε βίδες αυτοεπιπεδώματος με λεπτό σπείρωμα. Σε ξύλινο σπίτι, αλλά σε μεταλλικό σκελετό, χρησιμοποιούνται βίδες αυτοεπιπεδώματος με λεπτά νήματα.

Για εργασία με γυψοσανίδες στην κουζίνα, επιλέγονται κυρίως βίδες αυτοεπιπεδώματος 2,5 cm χωρίς τρυπάνι, καθώς και «σπόροι» με τρυπάνι. Εισάγονται σε κατάλληλους πείρους. Βίδες αυτοεπιπεδώματος 3,5 cm, 4,5 cm σε μέγεθος χρησιμοποιούνται χωρίς τρυπάνι, επίσης με τους αντίστοιχους πείρους.

 1. Εάν πρέπει να την εργασία με ένα μεταλλικό πλαίσιο πάχους 1 mm, ένα συνηθισμένο λαμαρινόβιδα με ένα τρυπάνι να τρυπάνι μέσω του τμήματος. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση “σπόρων” με κλασικούς πείρους.
 2. Εάν το προφίλ είναι μεταλλικό, τότε οι πείροι 6 επί 40 mm είναι η καταλληλότερη επιλογή για έναν επιχρισμένο τοίχο. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ πείρων με καπάκι και χωρίς αυτό, αλλά εάν υπάρχει ανάγκη απόκρυψης ενός στοιχείου στερέωσης, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια μυστική επιλογή.
 3. Εάν μεταξύ γυψοσανίδας και τοίχου, εκτός από το πλαίσιο, υπάρχουν μονωτικά υλικά, οι συνδετήρες θα πρέπει να επιλέγονται περισσότερο, έως 8 cm. Οι τυποποιημένοι πείροι των 4 cm δεν είναι κατάλληλοι για τέτοιες εργασίες.

Οι κρεμάστρες οροφής Armstrong συνήθως τοποθετούνται σε μεταλλικούς πείρους. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επιλέξετε επιλογές κρουστών..

Κρουστικός πείρος – νύχι -καρφί, που περιλαμβάνει έναν πείρο διαστολής και ένα καρφί τύπου βίδας.

Εάν η δομή γυψοσανίδας είναι στερεωμένη στην οροφή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν πείρο από μέταλλο molly. Είναι επίσης κατάλληλο για εργασία με κοίλες κατασκευές..

Για να επιταχύνετε τις εργασίες εγκατάστασης που σχετίζονται με την εγκατάσταση της γυψοσανίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πλαστικό πείρο Driva. Η εγκατάσταση του στοιχείου επιτρέπεται χωρίς τρυπάνι., και το μεγαλύτερο φορτίο βάρους μπορεί να είναι έως 25 κιλά.

Για μια μπαγκέτα, πολυέλαιο, πλίνθο και άλλα αντικείμενα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ειδικός πείρος πεταλούδας. Οι αρχές αυτού του πείρου περιγράφονται παραπάνω..

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συνδετήρες με βάση την τιμή. Οι συνδετήρες πωλούνται συνήθως σε συσκευασίες των 100 ή περισσότερων.

Το κόστος ανά πακέτο ποικίλλει και σχετίζεται με πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, τα πλαστικά είδη είναι φθηνά – έως 100 ρούβλια ανά συσκευασία. Οι μεταλλικές επιλογές είναι πολύ πιο ακριβές – έως 600 ρούβλια για ένα πακέτο συνδετήρων. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα όχι μόνο επιλέγοντας μια φθηνότερη επιλογή τοποθέτησης, αλλά και υπολογίζοντας σωστά τον αριθμό των συνδετήρων.

Συστάσεις

Η κατανάλωση του αριθμού των επιλεγμένων βιδών αυτοκόλλησης για τη γυψοσανίδα σχετίζεται με την επιλογή του εγκατεστημένου πλαισίου. Για παράδειγμα, για μια ξύλινη βάση, το τυπικό βήμα κατασκευής είναι 35 cm και για μια μεταλλική βάση 30-60 cm. Για δομές πολλαπλών επιπέδων, όχι μόνο επιλέγονται μακρύτερες βίδες αυτοεπιπεδώματος, αλλά εγκαθίστανται επίσης συχνότερα.

Για να διασφαλιστεί η αποδεκτή ακαμψία, είναι συνηθισμένο να στερεώνουμε τα φύλλα στο πλαίσιο πολλαπλών στρώσεων σε βήματα 20 έως 40 cm. Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της τυπικής γυψοσανίδας – 1,2×2,5 m, θα χρειαστούν περίπου 120 συνδετήρες ανά φύλλο. Όταν αγοράζετε συνδετήρες, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία είναι άθικτη, επιθεωρήστε τις βίδες για ζημιά στα σπειρώματα ή τα καπάκια.

Οι απορριφθείσες συσκευασίες δεν πρέπει να λαμβάνονται, διαφορετικά οι βίδες με αυτοκόλλητο μπορεί να μην είναι αρκετές.

Το GKL σπάνια συνδέεται απευθείας στον τοίχο, συνήθως σε μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο.

Για να στερεώσετε αγκύλες και προφίλ στο κάθετο ρουλεμάν, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε πείρους με μανίκι, που είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό. Εάν το κάθετο είναι κατασκευασμένο από συμπαγές τούβλο ή σκυρόδεμα, τότε πρέπει να χρησιμοποιείτε μεταλλικό πείρο. Εάν ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από αεριωμένο σκυρόδεμα ή κοίλο τούβλο, μπορείτε να το κάνετε με μια μαλακή πλαστική βάση. Στη συνέχεια, το προφίλ στερεώνεται στον πείρο με μια βίδα ασφάλισης..

Για τη συναρμολόγηση του πλαισίου από μεταλλικό προφίλ, επιλέγονται μεταλλικές βίδες. Συνήθως χρησιμοποιούμενες επιλογές:

 • βίδα αυτοεπιπεδώματος LN.
 • βίδα διάτρησης LB με διαστάσεις 6-16 mm.

  Για την επένδυση του πλαισίου με φύλλα, χρησιμοποιούνται βίδες αυτοεπιπεδώματος TN TB με διαστάσεις 3,5×25 mm. Για να στερεώσετε καλύτερα τις πλάκες, χρειάζεστε ένα κατσαβίδι με ειδικό στοπ. Το ακροφύσιο σας επιτρέπει να βιδώσετε τη βίδα ακριβώς στο απαιτούμενο βάθος χωρίς να σπάσετε το στρώμα από χαρτόνι.

  Ο σκοπός και ο τύπος των πείρων καθορίζονται από τη σήμανση τους:

  • HD-S 4 | 14 MHD-S 4 | 20 – πείρο για κοίλες κατασκευές, στερέωση προφίλ PN, PP και προσαρτήσεις σε δομές φύλλων.
  • MN6 | 30 MN 8 | 40 MN 10 | 50 MN 12 | 60 MN 14 | 70 – νάιλον πείρο για προφίλ PN, PP, UP προσαρτήσεων και τοίχων της συμπαγούς έκδοσης.
  • MU 6 | 35 MU 6 | 45 MU 8 | 50 MU 10 | 60 MU 12 | 70 MU 14 | 75 – πολυλειτουργικός πείρος για προφίλ PN PP UP, προσαρτήματα σε επιλογές κοίλων τοίχων.
  • MNA-Z 6 | 35 MNA-Z 6 | 50 – πείρο αγκύρωσης από πλαστικό για τη στερέωση προφίλ PN και αναρτήσεων σε φέροντες τοίχους και δάπεδα.
  • MAN 6 | 60 – άγκυρα σφήνας για τη στερέωση του πλαισίου στους φέροντες τοίχους.
  • TDN 6 | 40 – πείρο αγκύρωσης για στερέωση του πλαισίου στους τοίχους εδράνων.
  • MJP 12 | 39 – πείρο για τη στερέωση προσαρτημάτων σε φύλλα γυψοσανίδας.

      Γενικές συστάσεις για την επιλογή των συνδετήρων από επαγγελματίες:

      • όλοι οι τύποι βιδών αυτοεπιπεδώματος διαφέρουν όχι μόνο στην αρχή της λειτουργίας, αλλά και στις τεχνικές και λειτουργικές ιδιότητες.
      • παρά την εμφάνιση βολικών και αξιόπιστων τεχνολογιών και μεθόδων – στερέωση της γυψοσανίδας με αυτοκόλλητες βίδες και πείρους – που χρησιμοποιούνται συχνότερα τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες.

      Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια συγκριτική επισκόπηση των αγκύρων γυψοσανίδας.