Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα πιστόλι αφρού πολυουρεθάνης;

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα πιστόλι αφρού πολυουρεθάνης;

Για εργασίες επισκευής και κατασκευής, χρησιμοποιούνται πολλά διαφορετικά υλικά και εργαλεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς πιστόλι για αφρό πολυουρεθάνης. Η χρήση αυτής της συσκευής βοηθά στην εξοικονόμηση σημαντικού χρόνου. Επαγγελματίες από τον παραπάνω τομέα χρησιμοποιούν ενεργά αυτό το εργαλείο για ακριβή εφαρμογή και κερδοφόρα χρήση της σύνθεσης. Το άρθρο μας θα συζητήσει πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτήν τη συσκευή..

Ιδιαιτερότητες

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης πλαισίων θυρών, καθώς και παραθύρων PVC (μοντέλα από μέταλλο-πλαστικό), δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη χρήση αφρού πολυουρεθάνης. Οι επαγγελματίες λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσετε το προϊόν με το χέρι. Ο ειδικός εξοπλισμός επιτρέπει την εγκατάσταση στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Εξειδικευμένα καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων οργάνων για πρακτική και βολική χρήση της σύνθεσης. Οι ίδιοι οι κύλινδροι αφρού έχουν διακριτικά χαρακτηριστικά..

Παρά την πλούσια ποικιλία, τα περισσότερα είδη προϊόντων είναι ευέλικτα. Δηλαδή, σχεδόν όλοι οι κύλινδροι που παράγονται είναι κατάλληλοι για τα περισσότερα πιστόλια..

Όταν εργάζεστε με αφρό, είναι επιτακτική ανάγκη να σκεφτείτε την προσωπική ασφάλεια.. Οι επαγγελματίες συστήνουν ανεπιφύλακτα να φοράτε γάντια και να προστατεύετε τα μάτια σας με κατασκευαστικά γυαλιά..

Θα πρέπει επίσης να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος, ειδικά εάν δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία στο χειρισμό του..

Ποικιλίες υλικού

Πριν προχωρήσετε στην περιγραφή της διαδικασίας χρήσης του όπλου, είναι απαραίτητο να περιγράψετε εν συντομία το αναλώσιμο. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες προς πώληση:

 • Κανονικός αφρός. Κρίνοντας από το όνομα, είναι εύκολο να μαντέψουμε ότι η πρώτη επιλογή προορίζεται για ευρεία χρήση. Αυτή είναι μια ιδανική επιλογή για όσους αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά με τα χέρια τους, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Έρχεται με βιδωτό σωλήνα.
 • Επαγγελματίας. Ο σχεδιασμός του προϊόντος είναι διατεταγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε ο κύλινδρος να μπορεί να συνδεθεί με το πιστόλι. Η συσκευασία είναι εξοπλισμένη με ειδικό άκρο.

Δεν υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά στη δομή της συσκευασίας.

Ο επαγγελματικός αφρός πολυουρεθάνης έχει αυξημένη αντοχή στη φθορά και αντοχή. Η χρήση του είναι κάπως πιο δύσκολη σε σύγκριση με τη συνήθη σύνθεση..

Εκτός από τα χαρακτηριστικά συσκευασίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο αφρός πολυουρεθάνης χωρίζεται σε τμήματα ανάλογα με τις εποχές. Υπάρχουν τρεις κύριες ομάδες: καλοκαίρι, χειμώνας και ημι-εποχή (το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες). Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό εάν η εργασία εκτελείται σε εξωτερικούς χώρους..

Επίσης στον κύλινδρο, οι κατασκευαστές υποδεικνύουν το εύρος του προϊόντος. Οι συνθέσεις χρησιμοποιούνται για την ένωση του αγωγού, την εγκατάσταση θυρών εισόδου, μονωτικών κατασκευών και άλλων έργων. Τα προϊόντα διαφέρουν ως προς τη σύνθεση, την πρακτικότητα, την ανθεκτικότητα και άλλες πτυχές..

Σχεδιασμός συσκευής

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πώς λειτουργεί αυτό το εργαλείο και από τι αποτελείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμόρφωσή του είναι πολύ απλή. Παρά την τεράστια ποικιλία μοντέλων στη σύγχρονη αγορά, όλα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους..

Ας εξετάσουμε τα κύρια στοιχεία της συσκευής:

 • Ενας σωλήνας. Αυτό το μέρος έχει δύο άκρες, που ονομάζονται επίσης ακροφύσια. Ο σωλήνας και τα ακροφύσια έχουν διαφορετικές διαμέτρους, λόγω των οποίων ο αφρός τροφοδοτείται υπό υψηλή πίεση.
 • Κορμός. Είναι απαραίτητο όταν εργάζεστε με βαθιές τρύπες. Το μήκος του μπορεί να είναι 20 εκατοστά. Υπάρχουν δύο τύποι σχεδιασμού στοιχείων – πτυσσόμενα και μονοκόμματα. Η πρώτη επιλογή είναι πολύ πιο βολική για καθαρισμό μετά τη χρήση..
 • Προσαρμογέας (είναι μειωτής). Το τμήμα συνδέει το δοχείο με το αναλώσιμο με το πιστόλι συναρμολόγησης.

Κατά τη διαδικασία χρήσης, σε αυτό το στοιχείο πέφτει το μεγαλύτερο φορτίο..

 • Βίδα ρύθμισης. Κρίνοντας από το όνομα, είναι εύκολο να μαντέψουμε ότι ο απαιτούμενος ρυθμός ροής αφρού και ο όγκος του επιλέγονται με τη βοήθεια της βίδας. Μια πολύ χρήσιμη λεπτομέρεια όταν εκτελείτε μεγάλες ανακαινίσεις.
 • Συνδετήρες. Αυτό το τμήμα είναι υπεύθυνο για τη θέση και τη στερέωση της κασέτας μέσα στο πιστόλι. Εξωτερικά μοιάζει με ένα συνηθισμένο παξιμάδι.
 • Μοχλός ρύθμισης. Αυτός ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει την ταχύτητα εξόδου του αναλώσιμου πόρου, ανάλογα με τη δύναμη πίεσης.
 • Λαβή. Το κεντρικό στοιχείο του στηρίγματος, το οποίο λειτουργεί ως συγκρατητής για τα υπόλοιπα στοιχεία. Για την κατασκευή του, χρησιμοποιείται μέταλλο ή πλαστικό βαρέως τύπου. Προκειμένου να βελτιωθεί η ευκολία των χρηστών, εφαρμόζονται ειδικές αυλακώσεις κάτω από τα δάχτυλα..

Χρησιμοποιώντας τις οδηγίες για τη συσκευή, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να εργαστεί με το εργαλείο.

Η διαδικασία εργασίας

Φορτιστής

Κάθε δοχείο διαθέτει προστατευτικό καπάκι για αεροστεγή αποθήκευση αναλωσίμων. Πριν το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε τον κύλινδρο μέσα στη θήκη της συσκευής. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα – κατά τη λειτουργία, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρείται το δοχείο ανάποδα (δηλ. το στήριγμα πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος, όπως η λαβή και ο προσαρμογέας πρέπει να βρίσκεται στο επάνω μέρος).

Δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε το δοχείο στο σχέδιο του πιστόλι. Κατά τη διαδικασία του βιδώματος, είναι απαραίτητο να κρατήσετε το εργαλείο με το ένα χέρι και με το άλλο, να εγκαταστήσετε τον κύλινδρο με σταδιακές περιστροφικές κινήσεις..

Προκειμένου η σύνθεση να γίνει ομοιογενής, το δοχείο πρέπει να ανακινηθεί. Είναι επιθυμητό να το κάνετε αυτό σε μια τυπική θέση (λαβή από πάνω).

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν περίπου 15-20 κουνήματα.

Εφαρμογή αφρού

Βρέξτε την περιοχή πριν εφαρμόσετε τον αφρό. Η υγρασία είναι απαραίτητη για το πρήξιμο για να γίνει αυτή η διαδικασία γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική..

Το άκρο κατευθύνεται προς τη ραφή. Τραβήξτε τη σκανδάλη απαλά και προσεκτικά, χωρίς ξαφνικές κινήσεις ή τράνταγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα θραύσης της σκανδάλης θα είναι ελάχιστη και η ποιότητα του αφρού στην έξοδο θα είναι υψηλότερη. Η τρύπα είναι πλήρως γεμάτη με υλικό. Μετακινήστε το ακροφύσιο από τη μία πλευρά στην άλλη σε σχήμα ζιγκ -ζαγκ καθώς εργάζεστε..

Χρησιμοποιήστε τη βίδα ρύθμισης για να αλλάξετε την ποσότητα αφρού που παραδίδεται στο βαρέλι. Ο όγκος εξαρτάται από το μέγεθος και το βάθος της ραφής.

Για να μην χάσει η ομοιομορφία της σύνθεσης, μην ξεχνάτε να την ανακινείτε κατά διαστήματα.

Πώς να αντικαταστήσετε έναν κύλινδρο?

Η αλλαγή ενός δοχείου με αφρό είναι μια απλή διαδικασία που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, ασκήσεις, προκαταρκτική προετοιμασία και άλλους χειρισμούς. Αργά ή γρήγορα, ο αφρός τελειώνει και πρέπει να αλλάξετε το άδειο δοχείο σε έναν πλήρη κύλινδρο. Η διαδικασία αντικατάστασης πραγματοποιείται ως εξής:

 • Το βαρέλι της συσκευής πρέπει να κατευθύνεται σε κάδο ή άλλο βαθύ δοχείο..
 • Για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα αναλωσίμων, πρέπει να τραβήξετε τη σκανδάλη και να περιμένετε μέχρι να βγει ο υπόλοιπος αφρός.
 • Στη συνέχεια, η συσκευή αναποδογυρίζεται έτσι ώστε η λαβή να βρίσκεται στην κορυφή και το άδειο δοχείο απλά ξεβιδώνεται.
 • Μια ειδική υγρή ένωση πρέπει να καθαριστεί καλά στο σημείο στερέωσης και να εγκατασταθεί ένα νέο δοχείο. Η συσκευή είναι τώρα φορτισμένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ολοκλήρωση εργασίας

Μόλις τελειώσουν οι εργασίες επισκευής, η βίδα ρύθμισης πρέπει να κλείσει καλά για να αποφευχθεί η πρόσβαση οξυγόνου στον αφρό όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν ο αφρός παραμείνει στο δοχείο και η επόμενη εφαρμογή έχει προγραμματιστεί για το εγγύς μέλλον, τότε δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τον ελλιπή κύλινδρο. Αντίθετα, οι ειδικοί συνιστούν να το αφήσετε μέσα στο όργανο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αφρός δεν θα στεγνώσει λόγω της συνεχούς πίεσης..

Πριν από το τέλος της χρήσης του προϊόντος, η άκρη του ακροφυσίου πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικό υγρό. Αυτή η διαδικασία θα αποτρέψει το στέγνωμα του αναλώσιμου πόρου. Η επόμενη χρήση θα είναι πολύ πιο εύκολη και πιο άνετη, χωρίς τον υποχρεωτικό καθαρισμό πριν από τη χρήση. Εάν ο παλιός κύλινδρος είναι άδειος, αλλά δεν υπάρχει νέος στο χέρι, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη φιάλη, να καθαρίσετε σχολαστικά το πιστόλι κατασκευής και να το αφήσετε στην αποθήκη μέχρι την επόμενη χρήση..

Πώς να καθαρίσετε το εργαλείο?

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι ο καθαρισμός ενός πιστόλι είναι περιττός και, επιπλέον, άσκοπος. Ωστόσο, οι ειδικοί από τον τομέα της επισκευής διαφωνούν έντονα με αυτήν τη δήλωση. Η αφαίρεση αφρού πολυουρεθάνης που έχει τοποθετηθεί σε όλο το μήκος της κάννης είναι μια περίπλοκη, χρονοβόρα και προβληματική διαδικασία..

Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τη συσκευή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής..

Αρχικά, πρέπει να γυρίσετε το βαρέλι προς την αντίθετη κατεύθυνση από εσάς. Το δοχείο με τον αναλώσιμο πόρο ξεβιδώνεται και αντί αυτού, τοποθετείται καθαριστικό μέσα στη θήκη. Σπρώξτε το μοχλό και περιμένετε μέχρι να γεμίσει ο σωλήνας με το καθαριστικό. Αυτή η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί από 10 έως 15 δευτερόλεπτα, μετά την οποία αφαιρείται ο παράγοντας και πραγματοποιείται ένα δεύτερο ξέπλυμα..

Όταν αφαιρείτε το δοχείο με το διάλυμα, πιέστε τη σκανδάλη για να καθαρίσετε τη συσκευή από τα υπολείμματα της. Όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, σφίξτε και ασφαλίστε τη βίδα ρύθμισης μέχρι να σταματήσει..

Διατηρώντας το εργαλείο καθαρό θα διατηρήσει την εμφάνισή του και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Μπορείτε να μάθετε πώς να αφρίζετε δυσπρόσιτα μέρη με πιστόλι αφρού πολυουρεθάνης παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.