Όπλα για αφρό πολυουρεθάνης “Zubr”: τύποι και αρχή δράσης

Ειδικά πιστόλια για αφρό πολυουρεθάνης του εμπορικού σήματος Zubr επιτρέπουν την εξοικονόμηση υλικών και τη βελτίωση της ποιότητας των εργασιών κατά την κατασκευή και την επισκευή. Τέτοια προϊόντα χρειάζονται τόσο για έμπειρους επαγγελματίες όσο και για αρχάριους που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά εργασίες επισκευής και κατασκευής. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για την εφαρμογή αφρού πολυουρεθάνης από αυτήν τη μάρκα, ποια είναι η συσκευή της, ποια είναι τα χαρακτηριστικά, είναι περίπλοκοι οι κανόνες εργασίας.

Η σημασία του εργαλείου

Τέτοια πιστόλια είναι απαραίτητα για κάθε πλοίαρχο για διάφορους λόγους. Βρίσκονται χρήσιμες σε διάφορες δουλειές:

 • κατά την εγκατάσταση και τη μόνωση παραθύρων, θυρών.
 • όταν επισκευάζετε και μονώνετε στέγες, σοφίτες.
 • να εξασφαλίσει απόλυτη και μερική σφράγιση ·
 • κατά την εγκατάσταση κλιματιστικών, θέρμανσης, παροχής νερού.
 • για την πλήρωση κενών κοιλοτήτων, ραφών, αρμών, ρωγμών.
 • όταν εργάζεστε σε θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • κατά τη στερέωση όχι βαρέων πλακιδίων.
 • για την επισκευή διαφόρων κτιριακών κατασκευών και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

  Για να γνωρίζετε ακριβώς ποια επιλογή να επιλέξετε, πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτήν τη συσκευή με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Συσκευή

  1. Ενεργοποίηση (μηχανισμός σκανδάλης).
  2. Κορμός.
  3. Μοχλός.
  4. Κλείδωμα με βίδα ρύθμισης δοσολογίας.
  5. Σύνδεση βαλβίδας.
  6. Προσαρμογέας εγκατάστασης αφρού.

  Το κύριο μέρος του πιστόλι είναι η κάννη, η οποία είναι ένας συνηθισμένος κοίλος κύλινδρος. Κατά μήκος των άκρων του υπάρχουν ειδικές βαλβίδες. Το μπουκάλι αφρού είναι προσαρτημένο στον προσαρμογέα. Στη συνέχεια τραβάμε ομαλά τη σκανδάλη, ενώ κρατάμε το πιστόλι. Μετά από αυτό, το υλικό τοποθέτησης αρχίζει να ρέει μέσα από το εξάρτημα, ο όγκος και ο ρυθμός τροφοδοσίας του οποίου μπορούν να ρυθμιστούν με μια κλειδαριά.

  Μοντέλα

  Το εμπορικό σήμα Zubr προσφέρει στον αγοραστή μια ποικιλία μοντέλων: αποσυναρμολογημένα και μη διαχωρίσιμα, για χρήση στην καθημερινή ζωή και από επαγγελματίες. Το πτυσσόμενο είναι καλύτερο, καθώς ο σχεδιασμός τους παρέχει εύκολη χρήση και επισκευή, σας επιτρέπει να καθαρίσετε τη συσκευή από τα υπολείμματα αφρού πολυουρεθάνης.

  Οικιακά μοντέλα “Μπουράν”, “Εγκαταστάτης” υπάρχει ακροφύσιο κατασκευασμένο από πλαστικά υλικά. Αυτό αποκλείει την επιλογή καθαρισμού της συσκευής σε περίπτωση σκλήρυνσης αφρού. Η απουσία συγκρατητήρα δεν επιτρέπει την προσαρμογή του ρυθμού τροφοδοσίας αφρού, η οποία μπορεί να αυξήσει την κατανάλωσή του, και συνεπώς το κόστος επισκευών και κατασκευής. Ο αφρός στον κύλινδρο σε τέτοια μοντέλα δεν έχει εξαντληθεί πλήρως. Το προφανές πλεονέκτημα των μοντέλων οικιακής χρήσης είναι η χαμηλότερη τιμή..

  Εξειδικευμένα μοντέλα για τεχνίτες “Εμπειρογνώμονας”, “Επαγγελματίας”, “Τυμπανιστής”, “Μπουράν” από μέταλλο επικαλυμμένο με τεφλόν. Το βαρέλι είναι κατασκευασμένο από χάλυβα που δεν σκουριάζει, υπάρχει ένα δακτύλιο Ο στο ακροφύσιο. Η ακριβής και εύκολη διαδρομή του διανομέα αφρού εμποδίζει την κίνηση της βαλβίδας βελόνας, η οποία προστατεύει από τη φθορά του παρεμβύσματος. Η συσκευή στερέωσης εξασφαλίζει μια ασφαλή και ασφαλή σύνδεση με τον κύλινδρο.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή?

  • Υλικό σώματος. Τα μεταλλικά μοντέλα είναι καλύτερα γιατί θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε το υλικό της συσκευής είναι με μαγνήτη. Αλλά τα μεταλλικά μοντέλα έχουν μεγαλύτερο βάρος..
  • Από ό, τι το βαρέλι επεξεργάζεται μέσα. Τα μοντέλα με επένδυση από τεφλόν είναι τα καλύτερα.
  • Το βαρέλι και το ακροφύσιο πρέπει να είναι αρκετά μακρά ώστε να μπορούν να μετρηθούν με ταινία.
  • Ολοκληρωμένο κιβώτιο ταχυτήτων (το καλύτερο χυτό μέταλλο).
  • Σωστή διαδρομή και μονάδα μέτρησης.
  • Όχι λιγότερο σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η βελόνα (χάλυβας, ορείχαλκος, ανοξείδωτος χάλυβας).
  • Πόσο άνετη είναι η λαβή.
  • Υπάρχουν οδηγίες χρήσης, καθώς και κάρτα εγγύησης.

  Να εισαι πολυ προσεκτικη!

  • Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ακεραιότητα της θήκης, ελέγξτε για ελαττώματα.
  • Ζητήστε να δοκιμάσετε τη λειτουργικότητα του πιστολιού.
  • Η απόδειξη ενός αποθηκευμένου ταμείου είναι εγγύηση επιστροφής αγαθών εάν η ποιότητά της δεν σας ταιριάζει.

  Πριν χρησιμοποιήσετε το όπλο, πρέπει να πραγματοποιήσετε προπαρασκευαστικά μέτρα. Εάν είναι απαραίτητο να εργαστείτε με αφρό πολυουρεθάνης το χειμώνα σε αρνητικές θερμοκρασίες, συνιστάται να το θερμάνετε έως + 5-10 μοίρες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αφρό για όλες τις εποχές. Το ίδιο το όπλο βυθίζεται σε νερό που θερμαίνεται στους +20 βαθμούς ή διατηρείται σε ένα δωμάτιο για τουλάχιστον 10-15 ώρες.

  Ο χώρος όπου θα εφαρμοστεί ο αφρός δεν πρέπει να έχει θερμοκρασία κάτω από -5 μοίρες ή να είναι υψηλότερη από 30 μοίρες. Επομένως, δεν συνιστάται η εκτέλεση εργασιών επισκευής ή εγκατάστασης σε θερμοκρασίες κάτω από αυτές τις τιμές..

  Οι κανόνες ασφαλείας στην εργασία είναι επίσης σημαντικοί. Ένα από τα κύρια σημεία είναι η οργάνωση του καθεστώτος εξαερισμού του δωματίου, καθώς το υλικό τοποθέτησης είναι τοξικό. Χρησιμοποιήστε επίσης ειδικές προστατευτικές μάσκες και γάντια. Τα σημεία που καθορίζονται στις οδηγίες απαιτούν υποχρεωτική εκπλήρωση..

  Σειρά χρήσης

  1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το εξάρτημα έχει συναρμολογηθεί σωστά και ότι τα μέρη του έχουν βιδωθεί καλά..
  2. Αφαιρέστε το καπάκι από τον κύλινδρο και τοποθετήστε το στο πιστόλι. Ανακινήστε το περιεχόμενο χαμηλώνοντας το καπάκι της φιάλης προς τα κάτω. Το δοχείο του κυλίνδρου πρέπει να λιπαίνεται για να αποφευχθεί η είσοδος αέρα. Εάν το πιστόλι δεν χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη λειτουργία, αφήνεται σε όρθια θέση..
  3. Κάντε κλικ στη σκανδάλη. Απόδειξη για σωστή σύνδεση κυλίνδρου. Η εργασία μπορεί να ξεκινήσει μόνο αφού αρχίσει να βγαίνει ο αφρός της επιθυμητής συνοχής..

  Οι κοιλότητες γεμίζουν μόνο προς ορισμένες κατευθύνσεις από πάνω προς τα κάτω ή από αριστερά προς τα δεξιά. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ομαλότητα, η ομοιομορφία και η αδιάκοπη παροχή υλικού. Δεν συνιστάται να αγγίζετε τον αφρό πολυουρεθάνης με τα χέρια σας μέχρι να στεγνώσει τελείως. Μετά τη σκλήρυνση, το στρώμα έχει πάχος 2,5-3 cm.

  Προϊόντα καθαρισμού και η ίδια η διαδικασία

  Κατά τη διαδικασία χρήσης πιστόλων αφρού, είναι σημαντικό να τα καθαρίσετε εγκαίρως. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, ο μηχανισμός μπορεί να αποτύχει και θα πρέπει να στάξετε άλλο πιστόλι.

  Για να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο στον πελάτη, το εμπορικό σήμα Zubr προσφέρει μια σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας για τον καθαρισμό του πιστόλι από τα υπολείμματα αφρού πολυουρεθάνης. Τα προϊόντα καθαρισμού διατίθενται σε κυλίνδρους. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε επώνυμα καταστήματα λιανικής μαζί με πιστόλια.. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες:

  • Για καθαρισμό, τοποθετήστε τη φιάλη διαλύματος έκπλυσης στο εξάρτημα με τον ίδιο τρόπο όπως η φιάλη υλικού στερέωσης..
  • Για έξαψη, κάντε τον απαιτούμενο αριθμό ενέσεων για να γεμίσετε το πιστόλι. Σε αυτή τη μορφή, αφήνεται για δύο ή τρεις ημέρες..

  Εάν είναι αδύνατο να αγοράσετε ένα ειδικό καθαριστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακετόνη. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία είναι η ίδια με τη χρήση ειδικών καθαριστικών..

  Σχετικά προϊόντα για επισκευή και εγκατάσταση

  Εκτός από τα πιστόλια για αφρό πολυουρεθάνης, το εμπορικό σήμα Zubr προσφέρει πιστόλια για στεγανωτικά σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στη συντήρηση και επισκευή παραθύρων με διπλά τζάμια. Πρόκειται για πολυλειτουργικά πλαστικά πιστόλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοποθέτηση και μόνωση ταυτόχρονα.

  Ο αφρός πολυουρεθάνης “Zubr” είναι κατάλληλος για χρήση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών μηνών με αρνητικές θερμοκρασίες. Τέτοια προϊόντα είναι συμβατά με οποιαδήποτε υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή. Οι εξαιρέσεις είναι:

  • σιλικόνη?
  • πολυαιθυλένιο?
  • πολυπροπυλένιο?
  • τεφλόν.

  Σκληρυμένος κιτρινωπός αφρός. Είναι ελαφρύ, σκληρό, ανθεκτικό και πορώδες. Δεν περιέχει τοξικές ουσίες και είναι απολύτως ασφαλές σε περαιτέρω χρήση. Και επίσης μεταξύ των θετικών ιδιοτήτων του είναι η αντοχή στη φωτιά, η αδυναμία επιρροής από διάφορους μικροοργανισμούς (ειδικά μύκητες). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηχομόνωση και θερμομόνωση δωματίων τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Μετά από 15-20 λεπτά, η περίσσειά του μπορεί να κοπεί με ένα μαχαίρι χωρίς φόβο μήπως καταστραφεί.

  Πλεονεκτήματα

  Τα προϊόντα αυτής της μάρκας έχουν σαφή πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων παραγόντων:

  • Το μεταλλικό σώμα δεν επιτρέπει θραύσεις και επομένως την αντικατάσταση των πιστόλων.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Ανθεκτικά στη διάβρωση στοιχεία και επίστρωση Teflon αποτρέπουν ζημιές σε μέρη και σκουριά.
  • Ο σχεδιασμός της λαβής του πιστολιού καθιστά τη συσκευή πολύ εργονομική.
  • Παρά τη μεταλλική θήκη, αυτά τα μοντέλα είναι ελαφρύτερα.
  • Η παρουσία ενός συγκρατητή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατανάλωση υλικού, πράγμα που σημαίνει ότι εξοικονομεί σημαντικά χρήματα.

  • Η ειδική βελόνα δεν επιτρέπει τη διέλευση αέρα, γεγονός που δίνει ισχυρότερη σύνδεση κατά την εγκατάσταση. Επιπλέον, εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στο υλικό στερέωσης και δεν αυξάνει επιπλέον τον όγκο..
  • Ο σχεδιασμός των πιστόλων παρέχει εύκολη λειτουργία όλων των τύπων μοντέλων, δυνατότητα συναρμολόγησης, αποσυναρμολόγησης και καθαρισμού της συσκευής.
  • Τα όπλα για διαφορετικά είδη υλικών εξοικονομούν χρόνο βρίσκοντας τα κατάλληλα εξαρτήματα για διαφορετικούς τύπους εργασίας.
  • Ευκολία λειτουργίας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί ξανά.
  • Η εργασία με πιστόλια Zubr δεν απαιτεί ειδικά προσόντα. Όλοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.
  • Δεν είναι πολύ υψηλή τιμή με υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία προϊόντων.

  Ποιοτικές κριτικές

   Η ανάλυση των αξιολογήσεων των καταναλωτών για τα προϊόντα του σήματος Zubr, που πραγματοποιήθηκε σε ιστότοπους και φόρουμ αφιερωμένα στην επισκευή και την κατασκευή, είναι γενικά θετική. Όλοι οι καταναλωτές σημειώνουν την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων, μια μεγάλη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με προϊόντα άλλων εμπορικών σημάτων.

   Η διαθεσιμότητα της δυνατότητας αγοράς επιπλέον κεφαλαίων αυτού του εμπορικού σήματος στα καταστήματα διευρύνει τις δυνατότητες του αγοραστή, εξοικονομεί χρόνο, προσπάθεια και οικονομικά. Τέτοιες κριτικές είναι η καλύτερη σύσταση για τα προϊόντα Zubr..

   Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του πιστολιού από αποξηραμένο αφρό πολυουρεθάνης, δείτε το παρακάτω βίντεο.