Σκούρα γραφεία γραφής στο εσωτερικό

Σκούρα γραφεία γραφής στο εσωτερικό

Ένα σκοτεινό γραφείο γραφής χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση ενός χώρου εργασίας, τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε με τι συνδέεται αυτό και πώς να επιλέξουμε το σωστό έπιπλο.

Ιδιαιτερότητες

Ένα σκοτεινό γραφείο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Φαίνεται πάντα ακριβό, φέρνει κομψότητα και κομψότητα στο εσωτερικό..
 • Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, οι σκούροι τόνοι προσελκύουν πλούτο και χρήματα..
 • Ένα σκούρο γραφείο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και δεν αποσπά την προσοχή από τις σπουδές σας. Σε ένα τέτοιο προϊόν, τα φύλλα χαρτιού είναι καλύτερα ορατά, γεγονός που βοηθά στην εστίαση της προσοχής σε αυτά..

Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό έχει επίσης μειονεκτήματα:

 • Ένα σκούρο γραφείο γρατσουνίζεται εύκολα. Και αυτά τα ελαττώματα είναι άμεσα ορατά σε μια σιωπηλή επιφάνεια..
 • Η σκόνη σε ένα σκοτεινό πάγκο είναι επίσης αμέσως αισθητή. Ένα τέτοιο γραφείο θα πρέπει να σκουπίζεται πιο συχνά από ένα ελαφρύ..

Υλικά (επεξεργασία)

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γραφείων με σκούρο χρώμα..

 • Ξύλο. Perhapsσως το πιο συνηθισμένο υλικό. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πρακτικό. Τα προϊόντα από μασίφ ξύλο θα διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο. Τα ξύλινα τραπέζια φαίνονται πάντα πλούσια και δείχνουν την κατάσταση του ιδιοκτήτη. Είναι όμως αρκετά ακριβά. Επιπλέον, τέτοια προϊόντα φαίνονται μαζικά, επομένως συχνά απαιτούν ξεχωριστό γραφείο..
 • Μοριοσανίδες. Είναι ένα φθηνό υλικό που μιμείται μια ξύλινη επιφάνεια. Είναι κατασκευασμένο από πριονίδι χρησιμοποιώντας ρητίνες φορμαλδεhyδης και οι πλάκες σχηματίζονται χρησιμοποιώντας μια θερμική πρέσα. Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι δεν μπορεί να υποστεί καθόλου επεξεργασία. Η μοριοσανίδα επίσης δεν ανέχεται καλά την υγρασία..

 • MDF. Ένα άλλο ανάλογο του φυσικού ξύλου. Είναι επίσης κατασκευασμένο από υπολείμματα ξύλου, χωρίς όμως την προσθήκη τοξικών ρητινών. Αυτό το υλικό είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το προηγούμενο. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, ακόμη και να μιμηθεί ξυλόγλυπτα. Επιπλέον, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό μπορούν να αποκατασταθούν εάν είναι απαραίτητο..
 • Μαυρισμένο γυαλί. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή επιτραπέζιων υπολογιστών. Το σκούρο χρώμα λαμβάνεται εδώ κολλώντας μια ειδική μεμβράνη στο προϊόν. Ωστόσο, αυτό το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο. Εάν το κάνετε απρόσεκτα, μπορείτε να το σπάσετε, ακόμη και αν το γυαλί είναι σκληρυμένο και έχει ένα αξιοπρεπές πάχος. Επιπλέον, ένα τέτοιο επιτραπέζιο τραπέζι απαιτεί κάποια συντήρηση, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι σαφώς ορατά σε αυτό..
 • Πλαστική ύλη. Τα γραφεία για παιδιά είναι πιο συχνά κατασκευασμένα από αυτό το υλικό, το οποίο μπορεί να μεγαλώσει με τον ιδιοκτήτη τους..

Μορφές

Η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία γραφείων σε σκοτεινή απόχρωση τελείως διαφορετικών σχημάτων. Για τον εξοπλισμό του γραφείου, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μοντέλα τυπικού ορθογώνιου σχήματος, όπου, εκτός από την επιφάνεια εργασίας, υπάρχουν όλα τα είδη κουτιών για την αποθήκευση των απαραίτητων χαρτιών. Αλλά πρόσφατα, έχει γίνει αρκετά δημοφιλές με τέτοια τραπέζια να κάνουν μια εσοχή στο τραπέζι στον τόπο όπου είναι εγκατεστημένη η καρέκλα. Αυτό το σχήμα θεωρείται πιο εργονομικό για εργασία..

Μερικές φορές το γραφείο τοποθετείται στη γωνία του δωματίου. Για μια τέτοια διάταξη, ο σχεδιασμός σε σχήμα L. Αυτό καθιστά δυνατή την αύξηση του χώρου εργασίας..

Συχνά, ένα γραφείο συνδυάζεται με ένα γραφείο υπολογιστή, οπότε μια βάση οθόνης και ένα ράφι πληκτρολογίου είναι επιπλέον εγκατεστημένα σε αυτό..

Πρόσφατα, τα στρογγυλεμένα γραφεία χρησιμοποιούνται συχνά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, οι αιχμηρές γωνίες είναι σε θέση να αφυπνίσουν την επιθετικότητα και τα στρογγυλεμένα σχήματα καταπρανουν και αυξάνουν την αποδοτικότητα..

Για τον εξοπλισμό του χώρου εργασίας στο σπίτι (λαμβάνοντας υπόψη διαμερίσματα μικρού μεγέθους), χρησιμοποιούνται συχνά μεταμορφωτικά τραπέζια. Εδώ, τα μοντέλα με τη μορφή γραμματέα είναι δημοφιλή. Όταν είναι κλειστό, ένα τέτοιο τραπέζι μοιάζει περισσότερο με ντουλάπα, αλλά η πόρτα είναι μεντεσέ, οπότε αποκτάτε έναν πλήρη χώρο εργασίας με ράφια όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα χαρτιά και σκεύη γραφής.

Για τα παιδιά, τα γραφεία είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία σας επιτρέπουν να αλλάξετε το ύψος και τη γωνία του επιτραπέζιου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή στάση του μωρού κατά τη διάρκεια των μαθημάτων..

Η σωστή θέση της πλάτης κατά τη γραφή θα βοηθήσει στην αποφυγή πολλών ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος στο μέλλον.

Χρωματιστά

Ένα σκοτεινό γραφείο γραφής, αρκετά περίεργο, μπορεί να έχει πολλές αποχρώσεις..

Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή:

 • Μαύρος. Αυτό το χρώμα για ένα γραφείο είναι αρκετά δημοφιλές, ειδικά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Εδώ, ο σχεδιασμός μπορεί να έχει πολλές αποχρώσεις:
 • Raven wing – με μπλε τόνο,
 • Βοοειδές αίμα – ένα αρκετά πλούσιο μαύρο με κοκκινωπή απόχρωση,
 • Avanturin – μια τέτοια επιφάνεια έχει μεταλλική λάμψη και άλλες.

Ταυτόχρονα, ένα μαύρο γραφείο γραφής μπορεί να έχει ματ και γυαλιστερό φινίρισμα..

Χρώματα ξύλου:

 • Το πιο δημοφιλές μεταξύ των σκούρων αποχρώσεων είναι το wenge. Αυτό είναι ένα καφέ και μαύρο χρώμα που φαίνεται αρκετά ακριβό. Αλλά συχνά τα έπιπλα αυτού του τόνου κάνουν το εσωτερικό ζοφερό, επομένως συνδυάζεται με τις προσόψεις της λευκασμένης βελανιδιάς. Επίσης, το χρώμα του οικολογικού καρυδιού μπορεί να αποδοθεί σε σκούρο ξύλο. Αυτή είναι μια σκούρα καφέ απόχρωση που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτή από τον τόνο wenge..
 • Μια άλλη σκούρα σκιά ξύλου είναι η τέφρα shimo. Αυτός είναι ένας γκρι-καφέ τόνος που θα ταιριάζει καλά στο φωτεινό εσωτερικό του δωματίου..
 • Κόκκινο δέντρο. Χρησιμοποιείται σε ακριβούς κλασικούς εσωτερικούς χώρους, καθώς και ντουλάπια διακοσμημένα σε στιλ αρτ νουβό..

Το γραφείο γραφής σε πραγματικό χρώμα ξύλου μπορεί επίσης να βερνικωθεί με γυαλιστερή ή ματ γυαλάδα.

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε γραφή σε σκούρες αποχρώσεις..

 • Τιμή. Εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το γραφείο, τις διαστάσεις του, καθώς και από την προέλευσή του (δηλαδή, το προϊόν κατασκευάζεται σύμφωνα με μεμονωμένο έργο ή είναι εργοστασιακό δείγμα). Το πιο ακριβό θα είναι ένα προϊόν κατασκευασμένο από σπάνια είδη ξύλου κατόπιν παραγγελίας..
 • Ραντεβού του δωματίου, όπου είναι εγκατεστημένος ο πίνακας. Εάν αυτό είναι ένα υπνοδωμάτιο ή σαλόνι, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τραπέζια που είναι κρυμμένα από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτός ο σχεδιασμός δεν θα χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου, αλλά θα σας επιτρέψει να έχετε έναν πλήρη χώρο εργασίας. Σε ορισμένα γραφεία, φυσικά, εγκαθίστανται σταθερά σταθερά έπιπλα..

 • Διαστάσεις (επεξεργασία). Όταν επιλέγετε ένα σκούρο γραφείο, όπως κάθε άλλο, το μέγεθος του παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να είναι τέλειο για εσάς ή το παιδί σας. Κατά τον προσδιορισμό του μεγέθους του πάγκου, αξίζει να βάλετε τα χέρια σας σε αυτό. Οι αγκώνες δεν πρέπει να κρέμονται από αυτήν. Καθορίζουμε το κατάλληλο ύψος καθίζοντας σε μια καρέκλα πίσω από αυτό. Τα πόδια πρέπει να βρίσκονται στο πάτωμα σε ορθή γωνία, η πλάτη πρέπει να είναι ευθεία και η επιτραπέζια επιφάνεια να βρίσκεται στο επίπεδο του ηλιακού πλέγματος.

Ενδιαφέροντα μοντέλα στο εσωτερικό

Χρειαζόμαστε γραφεία για εργασία και μελέτη. Πολλά σπίτια έχουν αυτό το χαρακτηριστικό..

Ακολουθούν μερικές καλές ιδέες για εσωτερική διακόσμηση με αυτό το σκούρο προϊόν:

 • Ένα σκούρο τραπέζι απλού σχήματος σε χρώμα wenge σε συνδυασμό με μαύρη ταπετσαρία μπορεί να αραιωθεί με λευκό παρκέ στο πάτωμα.
 • Ένας σκοτεινός γραμματέας σε ένα φωτεινό δωμάτιο με στυλ Country θα είναι αρκετά κατάλληλος.

 • Ένα συμπαγές τραπέζι από μαόνι, το επιτραπέζιο του οποίου είναι διακοσμημένο με δερμάτινα ένθετα, θα φαίνεται οργανικά τόσο στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου μιας μεγάλης εταιρείας όσο και στο χώρο εργασίας στο σπίτι.
 • Ένα σκούρο γραφείο γραφείου στο φυτώριο μπορεί να συμπληρωθεί με φωτεινά μπουφέ και μπροστινά μπροστινά ντουλάπια. Έτσι, δεν θα κάνει το εσωτερικό αυτού του δωματίου ζοφερό..

Αυτό το βίντεο αναφέρεται στο πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα σύγχρονο τραπέζι γραφής από τα υπολείμματα παλιών υλικών..