Πώς να φτιάξετε ένα αμπαζούρ με τα χέρια σας;

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι μια ατμόσφαιρα άνεσης και ομορφιάς είναι πάντα παρούσα στο σπίτι τους. Κατά κανόνα, το κάνουμε αυτό με τη βοήθεια διαφόρων ιδεών που μας βοηθούν να διακοσμήσουμε το σπίτι σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Προσπαθούμε επίσης να διακοσμήσουμε το εσωτερικό μας με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, φέρνοντας κάποιο μυστήριο και πρωτοτυπία σε αυτό..

Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε σε μια τόσο σημαντική εσωτερική λεπτομέρεια όπως ένα αμπαζούρ DIY. Εάν το αγαπημένο σας αμπαζούρ έχει φθαρεί εντελώς, μπορείτε πάντα να το διακοσμήσετε, δίνοντας έτσι νέα πνοή σε αυτό. Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε μόνοι σας για μια λάμπα δαπέδου, νυχτερινή λάμπα, πηγή οροφής ή δαπέδου..

Πλεονεκτήματα

Τα πρώτα αμπαζούρ δημιουργήθηκαν πριν από διακόσια χρόνια. Ένα τόσο ενδιαφέρον όνομα ήρθε σε εμάς από τη γαλλική γλώσσα και σε μετάφραση σημαίνει “σβηστό φως”. Κατά κανόνα, ήταν κατασκευασμένα από δέρμα, ξύλο ή ύφασμα, αλλά τα αμπαζούρ από πολύχρωμο γυαλί και κρύσταλλο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή και μοντέρνα εκείνες τις μέρες..

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό σας αρέσει για να δημιουργήσετε αυτό το όμορφο και εκλεπτυσμένο στοιχείο διακόσμησης για τη λάμπα σας..

Για να διακοσμήσετε μόνοι σας το αμπαζούρ για το φωτιστικό, πρέπει να το παραλάβετε με ένα όχι πολύ περίπλοκο σχέδιο, οπότε για αυτό θα κάνετε τους πιο απλούς λαμπτήρες δαπέδου και νυχτερινές λάμπες. Μπορούν να είναι τόσο επιδαπέδια όσο και αναρτημένα. Άλλωστε, η παρέμβαση στον απλό μηχανισμό τους από κάθετη βάση και στρογγυλό πλαίσιο δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς..

Συνήθως, είναι πολύ εύκολο να παραλάβετε εξαρτήματα για τέτοιους λαμπτήρες ή να τα αντικαταστήσετε με ένα πλαίσιο από σύρμα, ξύλο ή μέταλλο.. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο λαμπτήρας με αμπαζούρ κρατιέται πολύ σφιχτά στη δομή του.. Ταυτόχρονα, ένας λαμπτήρας δαπέδου με αμπαζούρ δεν θα υποστεί καμία ζημιά ή θα πέσει και μπορείτε να τον μεταφέρετε με ασφάλεια σε οποιοδήποτε μέρος είναι βολικό για εσάς..

Master μαθήματα με περιγραφή

Η κατασκευή ή η διακόσμηση λαμπτήρων με αμπαζούρ είναι μια δημιουργική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα και ταυτόχρονα πολύ γόνιμη: δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να κατασκευάσει ένα μοναδικό στοιχείο διακόσμησης και σε πλήρη συμφωνία με το ύφος του δωματίου, αλλά επίσης βοηθά στην εξοικονόμηση χρήματα. Απλά πρέπει να αγοράσετε το πιο απλό φωτιστικό δαπέδου ή νυχτερινό φως για λίγα χρήματα και να το διακοσμήσετε για κάθε γούστο. Διάφορες τεχνικές και υλικά κατασκευής θα σας βοηθήσουν σε αυτό..

Στο σπίτι, μπορείτε να δημιουργήσετε αμπαζούρ για κάθε γούστο. Για αυτό θα χρειαστείτε οποιοδήποτε νυχτερινό φως, λάμπα ή φωτιστικό δαπέδου, καθώς και το πλαίσιο και τη βάση για αυτά. Ο λαμπτήρας πρέπει να είναι LED ή εξοικονόμησης ενέργειας, έτσι ώστε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί το αμπαζούρ σας να μην αλλοιωθεί. Όταν φτιάχνετε ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης, πρέπει να τηρείτε προσεκτικά όλα τα πρότυπα ασφαλείας, επειδή η εργασία με ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να φέρει πιθανή απειλή πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας.

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε υλικά που μπορεί να είναι εύφλεκτα και να έχουν τοξική σύνθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας, ώστε να μην βλάψετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Ένα πλαίσιο οποιουδήποτε σχήματος μπορεί επίσης να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από σύρμα ή να αγοραστεί εκ των προτέρων έτοιμο.

Ως αντικείμενα για το φινίρισμα του λαμπτήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πιο ασυνήθιστα πράγματα, από παιδικά παιχνίδια έως οικοδομικά υλικά ή αντικείμενα από πλαστικό και χαρτί..

Κατασκευασμένο από ξύλο

Τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά στην υγρασία είναι τα ξύλινα αμπαζούρ που θα σας εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα θα ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό σε κλασικό ή μοντέρνο στιλ. Συνήθως όμως έχουν μεγάλη σημασία για μπάνιο ή σάουνα. Για να φτιάξετε μια τέτοια λάμπα από ξύλο με τα χέρια σας, χρειάζεστε ένα ρολό χαρτί, ένα απλό μολύβι, ξύλο και βίδες με αυτοκόλλητο.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα γωνιακό φως:

  • Για να το κάνετε αυτό, σε χαρτί, σχεδιάστε μια διάταξη του πλαισίου σε σχήμα τραπεζοειδούς. Λάβετε υπόψη ότι τα πλευρικά κομμάτια πρέπει να ταιριάζουν με τον τοίχο στον οποίο θα τοποθετηθεί το φωτιστικό..
  • Στη συνέχεια, πάρτε ξύλο και εφαρμόστε ένα σχέδιο διάταξης πάνω του και κόψτε το. Το ξύλο μπορεί να υποστεί επεξεργασία με χρώμα ή βερνίκι. Φτιάξτε ένα πλαίσιο από τρεις ξύλινες σανίδες πλάτους ενός εκατοστού και πάχους μισού εκατοστού.
  • Συνδυάστε το πάνω και το κάτω μέρος αυτού του πλαισίου στις πλευρές και το κέντρο. Μετρήστε από τη μέση έως τις άκρες και κόψτε μερικές ακόμη σανίδες του ίδιου μεγέθους. Οι λωρίδες πρέπει να στερεώνονται με βίδες αυτοεπιπεδώματος από μέσα..

  • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια λάμπα από αμπέλια ή ξερά κλαδιά. Για να διακοσμήσετε μια λάμπα από ξηρά κλαδιά με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε κλαδιά διαφόρων μεγεθών, μια λάμπα, μια βάση για ένα αμπαζούρ, κόλλα, χρώματα, πινέλα.
  • Πριν κολλήσετε τα κλαδιά στη βάση, τρίψτε το με γυαλόχαρτο και μετά σκουπίστε το με οινόπνευμα. Αυτό θα κάνει τα κλαδιά να κολλήσουν καλύτερα. Στη συνέχεια, πάρτε τα κλαδιά και κολλήστε τα με διαφορετική σειρά στη βάση σε έναν κύκλο.
  • Αφού στεγνώσει τελείως το αμπαζούρ, συνδέστε το στη λάμπα.
  • Για να κάνετε τη λάμπα να φαίνεται φωτεινή και μοντέρνα, βάψτε τα κλαδιά με ασημί ή χρυσό ακρυλικό χρώμα. Συνδυάζοντας αυτές τις αποχρώσεις, το αμπαζούρ σας θα γίνει σε σκανδιναβικό στιλ και θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό..
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια ποικιλία διακοσμητικών αντικειμένων όπως κώνους, κάστανα, φτερά, τεχνητά φύλλα, χάντρες ή παγιέτες..

Η ύφανση από αμπέλια και κλαδιά δεν έχει χάσει ποτέ τη σημασία της, και αν υπάρχει η επιθυμία να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας, καθώς και να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα στοιχεία διακόσμησης για το σπίτι, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, μόνο μελετώντας την ακολουθία και τους κανόνες εργασίας με τέτοια υλικό ως αμπέλι.

Για την ύφανση αμπαζούρ ή διάφορα αντικείμενα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλαδιά όλων των ποικιλιών. και εσύ. Αυτό πρέπει να γίνει την άνοιξη πριν εμφανιστούν οι πρώτοι βλαστοί στα κλαδιά, έτσι ώστε το προϊόν να είναι υψηλής ποιότητας και να διαρκέσει πολύ. Θα είναι ένα εξαιρετικό υλικό κλαδιά ιτιάς, άχυρου και καλαμιών, τα οποία επίσης προμηθεύονται εκ των προτέρων. Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει την εποχή του φθινοπώρου. Και για μια σταθερή βάση προϊόντων, τα κλαδιά είναι κατάλληλα καρυδιά και ιτιά.

Μπορείτε να επιλέξετε ράβδους για το προϊόν σε διαφορετικά μεγέθη και να φτιάξετε κορδέλες από αυτές για διακόσμηση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα του προϊόντος κρατώντας το στο νερό για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό θα του δώσει μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση..

Από χαρτί

Το πλεονέκτημα ενός υλικού όπως το χαρτί είναι η διαθεσιμότητά του και η ευκολία κατασκευής προϊόντων οποιουδήποτε σχήματος. Ένα αμπαζούρ από σωλήνες εφημερίδων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και δημιουργικούς τρόπους. Για να πλέξετε ένα τέτοιο αμπαζούρ για μια λάμπα, θα χρειαστείτε εφημερίδες ή περιοδικά, ένα μπουκάλι, ψαλίδι, κόλλα, δίσκο, χρώμα ή βερνίκι..

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

  • Οι σωλήνες συγκομίζονται εκ των προτέρων με αναδίπλωση και κόλληση, πρέπει επίσης να στεγνώσουν καλά.
  • Στη συνέχεια, διασχίζουμε τρεις σωλήνες, βάζουμε ένα μπουκάλι πάνω τους και πλέκουμε σε μια σπείρα. Έτσι, το αμπαζούρ διαστέλλεται τοποθετώντας τους σωλήνες ο ένας πάνω στον άλλο. Έτσι, φτάνουμε σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος, κολλάμε και κόβουμε περιττούς σωλήνες. Μετά από αυτό, πρέπει να βάψετε το αμπαζούρ και το βερνίκι..

Θα είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα χαρτί αμπαζούρ με πεταλούδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορα πλαστά origami..

Το πλαίσιο του λαμπτήρα λαμβάνεται ως βάση του αμπαζούρ. Στη συνέχεια, κόβουμε μεγάλο αριθμό πεταλούδων σύμφωνα με το μοτίβο και τις στερεώνουμε στο πλαίσιο με μια διαφανή πετονιά ή λευκό νήμα. Ένα τέτοιο προϊόν θα φαίνεται πολύ πρωτότυπο και θα ταιριάζει καλά στο παιδικό δωμάτιο..

Οποιαδήποτε στοιχεία διακόσμησης θα ταιριάζουν για να διακοσμήσουν ένα αμπαζούρ από χαρτί. Ας εξετάσουμε μερικές χρήσιμες ιδέες για τη διακόσμηση τέτοιων λαμπτήρων. Για να προσθέσετε λίγη αίσθηση, πάρτε μερικές πεταλούδες από ένα χαρτοπωλείο ή φτιάξτε τις δικές σας. Στη συνέχεια, συνδέστε το στο αμπαζούρ σας. Αυτή η ιδέα της διακόσμησης ενός φωτιστικού θα προσελκύσει κάθε παιδί ή έφηβο..

Μια ακόμη πιο πρωτότυπη ιδέα είναι να διακοσμήσετε τη λάμπα με ειδικές αρωματικές σακούλες που περιέχουν αποξηραμένα βότανα και αιθέρια έλαια. Αυτό θα δημιουργήσει μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιό σας..

Το ευχάριστο άρωμα βοτάνων και λουλουδιών θα υπάρχει πάντα κοντά σας.

Εάν σας αρέσει να συλλέγετε βότανο από λουλούδια και φύλλα και αποφασίσατε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το αμπαζούρ, τότε σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε λάθος δημιουργώντας ένα τόσο ασυνήθιστο στοιχείο διακόσμησης. Απλά πρέπει να τα κολλήσετε στο τελικό φωτιστικό και να αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει. Έτσι μπορείτε να το κάνετε ρουστίκ αμπαζούρ, που θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό στη χώρα ή στο σπίτι.

Αμπαζούρ ταπετσαρίας θα ήταν πολύ καλή ιδέα. Η δημιουργία του δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες και προσπάθειες. Εξετάστε την πιο ενδιαφέρουσα επιλογή, που έχει τη μορφή ακορντεόν. Αυτό θα απαιτήσει πλαίσιο λαμπτήρα και ταπετσαρία. Στο τμήμα της ταπετσαρίας που χρειάζεστε, σχεδιάστε λωρίδες, η απόσταση μεταξύ των οποίων θα είναι τουλάχιστον δύο εκατοστά. Στη συνέχεια, διπλώστε την ταπετσαρία σε σχήμα ακορντεόν και κάντε τρύπες στο πάνω μέρος της κοπής. Στη συνέχεια, πρέπει να περάσετε μια δαντέλα σε αυτά για να στερεώσετε και να κολλήσετε τη δομή..

Μια άλλη ιδέα για τη δημιουργία αμπαζούρ – από χαρτοπετσέτα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να έχετε κόλλα, πλεκτές χαρτοπετσέτες και ένα μπαλόνι. Στη συνέχεια, παίρνουμε χαρτοπετσέτες και τις ντύνουμε με κόλλα, τις βάζουμε σε ένα μπαλόνι και περιμένουμε να στεγνώσουν εντελώς. Η σφαίρα μπορεί να τρυπηθεί ή να χαμηλωθεί, και μια λάμπα μπορεί να προσαρτηθεί στο προκύπτον αμπαζούρ.

Οι χαρτοπετσέτες μπορούν επίσης να γίνουν από χαρτί. Κόψτε τα σε ίσα μέρη, κολλήστε τη λάμπα με κόλλα και κολλήστε στην επιφάνειά της. Μια κορδέλα ή πλεξούδα μπορεί να συνδεθεί στο κάτω μέρος ή στο πάνω μέρος του φωτιστικού για μια πιο vintage εμφάνιση.

Από παλιοσίδερα

Για να φτιάξετε ένα αμπαζούρ από απορρίμματα, αξίζει αρχικά να αποφασίσετε από ποια μέσα θα κατασκευαστεί και πρέπει επίσης να έχετε ένα πλαίσιο για τη λάμπα. Ένα μπαλόνι ή μια μπάλα μπορεί να χρησιμεύσει ως τέτοια βάση..

Μια άλλη επιλογή για το υλικό για τη δημιουργία του πλαισίου του αμπαζούρ είναι ένα κανονικό πλαστικό μπουκάλι πέντε λίτρων. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να κόψετε το πάνω μέρος της φιάλης και να το βάψετε από μέσα με οποιοδήποτε ανοιχτό χρώμα και από έξω με μπλε ή πράσινο χρώμα. Για να κάνετε τις άκρες του μπουκαλιού να φαίνονται πιο τακτοποιημένες, εφαρμόστε ταινία πάνω τους ώστε να ταιριάζει με το χρώμα του αμπαζούρ σας..

Μπορείτε να φτιάξετε με τα χέρια σας αμπαζούρ από πλαστικά ποτήρια. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε συρραπτικό, σύρμα, ξύλινη βάση και βάση λαμπτήρων. Στη συνέχεια, τα ποτήρια στερεώνονται σε κύκλο μεταξύ τους και ένα φυσίγγιο με λάμπα και δομή από κύπελλα προσαρτώνται σε ξύλινη βάση.

Ένα τέτοιο πρωτότυπο και πρακτικό αμπαζούρ θα χρησιμεύσει ως μια άξια προσθήκη στο εσωτερικό σας..

Οποιοδήποτε υλικό στο χέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διακόσμηση ενός αμπαζούρ. Οι σωλήνες κοκτέιλ δεν αποτελούν εξαίρεση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να προετοιμάσετε περίπου διακόσια καλαμάκια, τα οποία είναι κολλημένα στη γυάλινη βάση του λαμπτήρα με τη βοήθεια κόλλας κατασκευής. Και από ψιλοκομμένους πολύχρωμους σωλήνες, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό νυχτερινό φως σε σχήμα κύβου.

Η ευκολότερη λύση διακόσμησης είναι να κολλήσετε τους σωλήνες κοκτέιλ κάθετα για να κάνετε την παλιά λάμπα ακόμα πιο φωτεινή και πιο όμορφη..

Δεν θα είναι δύσκολο να γίνει αμπαζούρ από απλό γαλβανισμένο σύρμα και χάντρες. Αυτό θα απαιτήσει ένα ζεύγος κοπτικών συρμάτων και πένσες για να διαμορφώσουν το σύρμα σε διάφορα σχήματα. Αυτά μπορεί να είναι μπούκλες, φύλλα, καρδιές, κύκλοι και μοτίβα. Ένας τόσο απλός σχεδιασμός θα φαίνεται πολύ πρωτότυπος. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια βάση από σύρμα και να απλώσετε ύφασμα ή δέρμα από πάνω..

Αμπαζούρ από χαρτόνι το κάνετε μόνοι σας είναι πολύ απλό στην κατασκευή και θα διαφέρει στην ασυνήθιστη εμφάνισή του, ενώ θα βρει μια θέση σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να κόψετε τέσσερα πλαίσια από ανθεκτικό χαρτόνι και να στερεώσετε το ύφασμα σε αυτά από το πίσω μέρος χρησιμοποιώντας κορδόνια. Για αυτό, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συνηθισμένα νήματα, αλλά και διάφορες κορδέλες ή πλεξούδες..

Έτσι, θα πάρετε έναν φακό, ο οποίος πρέπει επιπλέον να κολληθεί με κόλλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε αυτό το ασυνήθιστο αμπαζούρ σε οποιοδήποτε χρώμα και να το εγκαταστήσετε στη λάμπα.

Ο φελλός ή το αυτοκόλλητο χαρτί μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικό για την κατασκευή αμπαζούρ. Αρχικά, εφαρμόστε ασημί χρώμα στο παλιό φωτιστικό και, στη συνέχεια, κολλήστε το με χαρτί φελλού. Κολλήστε κλαδιά διαφορετικών μεγεθών από πάνω τους. Και αν έχετε ακόμα αισθανθεί, τότε μπορείτε να ράψετε ένα νέο αμπαζούρ από αυτό. Αρχικά, φτιάξτε ένα μοτίβο για τη βάση του λαμπτήρα, ράψτε τα μέρη του και τραβήξτε το πάνω από τη βάση. Διακοσμήστε με διάφορες εφαρμογές.

Από νήματα

Η πιο βιώσιμη επιλογή για το σπίτι σας θα ήταν DIY αμπαζούρ από σπάγκο ή σπάγκο. Για να δουλέψετε, χρειάζεστε νήματα δύο διαφορετικών χρωμάτων ή ποικιλιών, μια βελόνα, ένα μπαλόνι, κόλλα και ένα ποτήρι. Προκειμένου το νήμα να εμποτιστεί με κόλλα, πρέπει να περάσει μέσα από ένα ποτήρι κόλλας ή ένα βάζο κόλλας να τρυπηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με βελόνα..

Στη συνέχεια, παίρνουμε τη μπάλα και σχεδιάζουμε έναν κύκλο πάνω της για την τρύπα του λαμπτήρα, ενώ τυλίγουμε τη μπάλα για να μην αγγίξουμε αυτόν τον κύκλο. Μετά από αυτό, αφήνουμε την μπάλα για λίγο, έτσι ώστε η κόλλα να στεγνώσει καλά και η δομή να μην παραμορφωθεί όταν απελευθερώνεται αέρας από τη μπάλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κασέτα από μια παλιά λάμπα στην οπή και συνδέστε το προϊόν που προκύπτει στην οροφή.

Ένας άλλος ασυνήθιστος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα αμπαζούρ είναι βελονάκι. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε μια βάση για ένα αμπαζούρ, νήματα, βελονάκι, κόλλα. Σύμφωνα με το σχέδιο πλέξης, πλέξτε δύο προϊόντα ανοιχτού τύπου του απαιτούμενου μεγέθους και κυκλώστε πλήρως το πλαίσιο του αμπαζούρ. Τα μοτίβα μπορούν να ποικίλουν.

Για ομοιόμορφη εμφάνιση, εφαρμόστε ένα μείγμα νερού και κόλλας, αραιωμένο σε ίσες αναλογίες. Κατά το στέγνωμα, μπορείτε να διαμορφώσετε το αμπαζούρ σε οποιοδήποτε σχήμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε λάμπα δαπέδου ή λάμπα..

Και για να φτιάξετε ένα ψάθινο αμπαζούρ με τα χέρια σας, πάρτε ένα πλαίσιο από μια παλιά λάμπα σε ρετρό στυλ. Αυτό το στοιχείο θα κάνει το εσωτερικό σας ασυνήθιστο και θα αναδείξει την αξιοπρέπειά του. Για την κατασκευή, θα χρειαστείτε νήματα, κόλλα και ένα μπουκάλι ψεκασμού. Τυλίξτε τη βάση του αμπαζούρ με ελεύθερες και απλές κινήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι τα νήματα είναι καλά τυλιγμένα. Μετά από αυτό, αραιώστε την κόλλα με νερό και ψεκάστε από έναν ψεκαστήρα στα νήματα έτσι ώστε μετά το στέγνωμα να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο σχήμα..

Βιομηχανοποίηση αμπαζούρ γιούτας θα είναι μια εξαιρετική ιδέα για όσους θέλουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε νήμα γιούτας, κόλλα, σύρμα, διακοσμητικά φύλλα. Πρώτα πρέπει να φτιάξετε ένα πρότυπο απόχρωσης που θα ταιριάζει με το πλαίσιο της λάμπας. Στερεώνουμε βίδες ή καρφιά στο τελικό πρότυπο. Στη συνέχεια, τραβάμε το νήμα κατά μήκος του περιγράμματος της διάταξης και το σύρουμε κάθετα σε όλο το περίγραμμα. Στη συνέχεια, κάνουμε την ύφανση οριζόντια και επεξεργαζόμαστε με κόλλα.

Αμέσως μετά το στέγνωμα, αφαιρέστε το προϊόν από το μοντέλο και κολλήστε τα πλευρικά μέρη. Για να διακοσμήσετε το αμπαζούρ, πάρτε διακοσμητικά φύλλα κισσού και συνδέστε τα με σύρμα στη βάση του λαμπτήρα. Ένας τέτοιος λαμπτήρας θα δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας..

Από ύφασμα

Πρώτα πρέπει να επιλέξετε το ύφασμα για το αμπαζούρ. Μπορεί να είναι ύφασμα οποιασδήποτε πυκνότητας και ακαμψίας. Η επιλογή του υλικού θα εξαρτηθεί από το τι είναι φτιαγμένο το πλαίσιο του λαμπτήρα, αλλά θα πρέπει να προτιμάτε τα σκούρα υφάσματα και όχι τα διαφανή, καθώς αυτό θα είναι πιο πρακτικό.

Χρησιμοποιήστε μπλε ή πράσινα υφάσματα για ψυχρό φως που εκπέμπεται και κίτρινο ή κόκκινο για δροσερό φως..

Εάν η βάση για το αμπαζούρ είναι κατασκευασμένη από σύρμα, θα πρέπει να εφαρμόσετε χρώμα ή ταινία σε αυτό, έτσι ώστε το ύφασμα να μην αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να ράψετε το προϊόν με το χέρι ή σε μια ραπτομηχανή. Θα χρειαστείτε επίσης σίδερο, μολύβι, εκατοστό, κλωστή και κόλλα..

Πρώτα πρέπει να λάβετε μετρήσεις και να κόψετε ένα πρότυπο που θα ταιριάζει στο πλαίσιο του αμπαζούρ. Στη συνέχεια, κόψτε ένα μοτίβο σύμφωνα με το πρότυπο και επιλέξτε τα νήματα για το ύφασμα. Ράβουμε τις λεπτομέρειες στη ραπτομηχανή και στη συνέχεια τις λειαίνουμε με ένα σίδερο. Το επόμενο βήμα είναι να κολλήσετε το προϊόν στη βάση του λαμπτήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κρύψετε προσεκτικά τις ραφές, προσαρμόζοντας σφιχτά το πλαίσιο. Αρκεί να στεγνώσετε το τελειωμένο αμπαζούρ και να το βάλετε στη λάμπα σας.

Μπορεί να χωρέσει πολύ ενδιαφέρον στο εσωτερικό αμπαζούρ από λινάτσα. Ένα τέτοιο ύφασμα μεταδίδει καλά το φως. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να διακοσμηθεί με κάποιες διακοσμητικές λεπτομέρειες, κουμπιά, χάντρες, τεχνητά λουλούδια ή δαντέλα ανοιχτού τύπου. Η λινάτσα μπορεί επίσης να επισημανθεί με ειδική βαφή.

Μια άλλη ιδέα για την κατασκευή αμπαζούρ θα προσελκύσει πολλούς. Θα εκτελεστεί με τη μορφή αναμμένο αμπαζούρ σε κυλινδρικό σχήμα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε ύφασμα για να ταιριάζει με το χρώμα των επίπλων ή των καναπέδων και των πολυθρόνων σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πυκνότητα του υφάσματος, καθώς μπορεί να γίνει πιο ανθεκτικό με κόλλα ή άμυλο..

Μετρήστε τη διάμετρο της βάσης του πλαισίου σκιάς στο κάτω και πάνω μέρος, καθώς και το ύψος του. Στη συνέχεια, κάντε ένα μοτίβο στο ύφασμα με κάποιο περιθώριο δύο εκατοστών σύμφωνα με τις μετρήσεις που πήρατε από το πλαίσιο της λάμπας.

Οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να διακοσμήσει ένα τέτοιο αμπαζούρ, για παράδειγμα, θα κάνουν απλά τόξα και κορδέλες..

Μπορείτε επίσης να τεντώσετε λεπτό ύφασμα σε σκούρα χρώματα πάνω από το πλαίσιο του φωτιστικού. Αλλά η ιδιαιτερότητά του θα είναι ότι στο εσωτερικό θα υπάρχει χαρτόνι στο οποίο μπορείτε να κόψετε διάφορα σχήματα. Μπορεί να είναι διάφορες πεταλούδες, ζώα, φυτά. Το κύριο πράγμα είναι ότι οι κομμένες σιλουέτες μπορούν να διακριθούν εύκολα όταν το φως είναι αναμμένο, το οποίο θα προέλθει από τη λάμπα σας. Έτσι, θα πάρουμε μια πρωτότυπη λάμπα και ένα είδος παιχνιδιού σκιών..

Ιδέες διακόσμησης

Εάν το αμπαζούρ φαίνεται πολύ βαρετό και αδιάκριτο, μπορεί να διακοσμηθεί με πρωτότυπο τρόπο. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε ενδιαφέρουσες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στον μετασχηματισμό της λάμπας σας. Αυτό θα απαιτήσει ένα παχύ ύφασμα ή χρωματιστά απορρίμματα. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε τη λάμπα σας στο στυλ της Προβηγκίας, τότε θα χρειαστείτε ένα μπλε, ανοιχτό πράσινο, ροζ ύφασμα, αφού αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από παστέλ χρώματα, καρό ή λουλουδάτο μοτίβο..

Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε ένα αμπαζούρ, πάρτε ένα κατάλληλο ύφασμα για αυτό και κόψτε δύο λωρίδες. Από το ένα, φτιάξτε ένα τόξο για το πάνω μέρος της βάσης του λαμπτήρα και ράψτε δαντέλα ή πλεξούδα στην άλλη λωρίδα. Το ύφασμα μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορες χάντρες, κουμπιά ή να διακοσμηθεί με παγιέτες. Θυμηθείτε να κόψετε τις άκρες του υφάσματος και να συνδέσετε ή να ράψετε μια δεύτερη λωρίδα γύρω από τη βάση του φωτός. Συνδέστε το τόξο στην κορυφή του λαμπτήρα με τον ίδιο τρόπο..

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περιθωριακές ή πλεκτές χαρτοπετσέτες στη διακόσμηση, καθώς αυτό θα δώσει στο αμπαζούρ σας περισσότερη πολυπλοκότητα και πολυτέλεια..

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να διακοσμήσετε τη λάμπα με λουλούδια και φύλλα από παστέλ αποχρώσεις υφάσματος. Μπορείτε να φτιάξετε τριαντάφυλλα από κορδέλες ή συνηθισμένο ύφασμα σιφόν και να διακοσμήσετε ολόκληρο το αμπαζούρ με αυτά. Ένας τέτοιος λαμπτήρας θα βρει τη θέση του σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ειδικά σε ένα υπνοδωμάτιο ή φυτώριο..

Μια καλή ιδέα για τη διακόσμηση ενός γυάλινου αμπαζούρ είναι μια φωτογραφία ή μια εικόνα κολλημένη πάνω του, η οποία θα λάμψει ακόμη και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε χρώματα βιτρό στο γυαλί ή να το βάψετε. Και από περιττά υπολείμματα υπολειμμάτων, μπορείτε να φτιάξετε μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή με μοτίβα λουλουδιών και να το ράψετε στο αμπαζούρ σας.

Στα καταστήματα, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη εφαρμογή ή αυτοκόλλητα για ένα αμπαζούρ από οποιοδήποτε υλικό.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής αμπαζούρ με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο..