Συρόμενη ντουλάπα σε ένα μικρό διάδρομο

Η εύρεση καλών επίπλων που πληρούν όλες τις απαιτήσεις είναι αρκετά δύσκολη. Η συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο είναι ένας από τους λίγους τύπους δομών που συνδυάζει τη μέγιστη λειτουργικότητα με μια ευχάριστη εμφάνιση. Και λόγω του μικρού μεγέθους του, τέτοια έπιπλα ταιριάζουν τέλεια σε ένα μικρό διάδρομο..

10 φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα της ντουλάπας είναι:

 • Ποικιλία (τύπος, σχέδιο, μέγεθος). Υπάρχουν πολλές τυπικές επιλογές, αλλά πρόσφατα, τα γωνιακά σχέδια που μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα μικρό δωμάτιο έχουν γίνει δημοφιλή. Όσον αφορά το σχέδιο, είναι απλώς αδύνατο να απαριθμήσουμε όλες τις επιλογές..
 • Συρόμενες πόρτες. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά χώρο και από άποψη λειτουργικότητας, τέτοιες πόρτες δεν είναι κατώτερες από άλλες παραλλαγές. Για ένα στενό διάδρομο, αυτό είναι ιδανικό.
 • Η ικανότητα να δημιουργήσετε μια δομή βασισμένη στις δικές σας ιδέες. Είναι τόσο εύκολο να παραγγείλετε μια ντουλάπα με καθρέφτη ή ημιώροφο. Και αν υπάρχει μια θέση, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια ενσωματωμένη ντουλάπα.
 • Ένα ευρύ φάσμα τιμών. Μπορείτε να αγοράσετε μια επιλογή προϋπολογισμού ή μπορείτε να ξοδέψετε αρκετές δεκάδες χιλιάδες για να πάρετε ένα ασυνήθιστο σχέδιο για το διάδρομο.

Χάρη στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, οι συρόμενες ντουλάπες δημιουργούνται από μια ποικιλία υλικών. Τα πιο συνηθισμένα υλικά για βάσεις διακόσμησης και κατασκευής είναι φυσικό ξύλο, πλαστικό, γυαλί, μπαμπού, μπαστούνι. Μπορείτε να αγοράσετε μια δομή για το διάδρομο, κατασκευασμένη από απολύτως ασφαλή υλικά. Η ποιότητα και το στυλ έρχονται πρώτα όταν δημιουργείτε μοντέρνες ντουλάπες..

7 φωτογραφίες

Τύποι ντουλαπιών

Είναι αδύνατο να επιλέξετε μια καλή ντουλάπα για το διάδρομο εάν δεν ξέρετε αρχικά από τι να επιλέξετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρούς διαδρόμους "Χρουστσόφ" ή οποιοδήποτε άλλο μικρό διαμέρισμα. Είναι πάντα προβληματικό να επιλέξετε οποιοδήποτε έπιπλο για ένα μικρό δωμάτιο, επειδή πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις. Όσο για μια ντουλάπα για ένα μικρό δωμάτιο, η ποικιλία είναι αρκετά μεγάλη, οπότε ο καθένας μπορεί να αγοράσει ακριβώς το μοντέλο που του ταιριάζει στο μέγιστο..

Υπόθεση

Ένα κλασικό στην εκτέλεση μιας συρόμενης ντουλάπας για το διάδρομο, που χαρακτηρίζεται από μια τυπική εμφάνιση και παραμέτρους. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για μαζικά έπιπλα, τα οποία έχουν στο σχεδιασμό του όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αποθήκευση όλων των τύπων ρούχων και παπουτσιών. Η λειτουργικότητα αυτού του τύπου είναι εξαιρετική, ενώ οι διαστάσεις αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Επομένως, αυτή η επιλογή επιλέγεται από τους ιδιοκτήτες ευρύχωρων διαδρόμων. Εάν φτιάχνετε μια ντουλάπα κατά παραγγελία, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δικού σας διαδρόμου, μπορείτε να πάρετε μια μικρή κλασική ντουλάπα.

Επίσης, για ένα μικρό διάδρομο, μπορείτε να φτιάξετε μια ενσωματωμένη ή ημι-χτισμένη ντουλάπα, η οποία θα καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο χωρίς να χάσει τη λειτουργικότητά της.

Αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές για μια ντουλάπα ντουλάπι για ένα μικρό διάδρομο:

 1. Μια ντουλάπα ντουλαπιών με συρόμενες πόρτες και ένας καθρέφτης ταιριάζουν οργανικά στον κλασικό σχεδιασμό ενός μικρού διαδρόμου (Εικ. 1). Διαφέρει σε μικρές διαστάσεις και μέγιστη λειτουργικότητα: η εσωτερική δομή είναι εξοπλισμένη με όλες τις ταινίες του συστήματος αποθήκευσης.
 2. Η ενσωματωμένη ντουλάπα για ένα μικρό διάδρομο είναι κατασκευασμένη από φυσικό ξύλο σε συνδυασμό με επιφάνεια καθρέφτη (Εικ. 2). Η δομή είναι εξοπλισμένη με αυθεντικό φωτισμό, ο οποίος διευρύνει οπτικά το χώρο του δωματίου..
 3. Ημι εντοιχισμένη ντουλάπα σε μικρό διάδρομο. Χάρη στο λευκό χρώμα του ντουλαπιού και τους προβολείς στην οροφή, το δωμάτιο φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Γωνιακό ντουλάπι

Αυτός ο τύπος επίπλων διαδρόμου είναι πολύ βολικός για χρήση σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αυτού του τύπου: ντουλάπα σε σχήμα L και τραπεζοειδές. Ο σχεδιασμός με τη μορφή του γράμματος “L” αποτελείται από δύο μικρές ντουλάπες, οι οποίες συνδέονται στο τέλος. Είναι πολύ βολικά για εγκατάσταση σε στενό διάδρομο. Σε αυτή την περίπτωση, η ντουλάπα θα έχει μία μακριά και μία μικρή πλευρά, σύμφωνα με τις διαστάσεις του διαδρόμου..

Η τραπεζοειδής ντουλάπα ταιριάζει εύκολα στις γωνίες των μικρών διαδρόμων. Είναι πολύ ευρύχωρο και έχει ασυνήθιστο σχήμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται πρωτότυπο και κομψό..

Μικρός διάδρομος και γωνιακή ντουλάπα:

 1. Ένα μικρό τραπεζοειδές γωνιακό ντουλάπι σε ένα μικρό διάδρομο (εικ. 4). Φαίνεται κομψό και ταιριάζει οργανικά στο διάδρομο. Αρκετά ευρύχωρο για μια οικογένεια δύο ατόμων.
 2. Μια πρωτότυπη και όμορφη ντουλάπα που συνδυάζει στοιχεία γωνίας και τραπεζοειδούς κατασκευής (Εικ. 5). Η βάση του σχεδιασμού είναι ένα τραπεζοειδές γωνιακό ντουλάπι. Κατά μήκος των άκρων υπάρχουν επιπλέον κουτιά αποθήκευσης, γάντζοι για ρούχα και καθρέφτης, τα οποία φαίνονται οργανικά και αυξάνουν μόνο τη λειτουργικότητα της μικρής δομής. Ένα μη τυποποιημένο σχέδιο χρωμάτων είναι πολύ συμφέρουσα όσον αφορά την εξοικονόμηση χώρου, αφού τα σκοτεινά πλαϊνά πάνελ “κρύβουν” το ντουλάπι και φαίνεται πολύ μικρό.
 3. Μια γωνιακή ντουλάπα από ξύλο σε κλασικό στιλ φαίνεται πολύ κομψή και ακριβή (Εικ. 6). Παρά το μικρό του μέγεθος, ο σχεδιασμός συνδυάζει ό, τι είναι δυνατό: μια κλειστή ντουλάπα για ογκώδη ρούχα και παπούτσια, ανοιχτά ράφια για την αποθήκευση διαφόρων μικρών πραγμάτων, γάντζους, κρεμάστρες, συρτάρια, ένα ημιώροφο.

Πώς να επιλέξετε?

Όλοι οι τύποι και οι τύποι δομών για το διάδρομο αποσυναρμολογούνται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αναζητήσετε με ασφάλεια το σωστό μοντέλο για τον εαυτό σας. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι, εκτός από τα παραπάνω, επηρεάζει την επιλογή.

 1. Το κόστος είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης. Η τιμή μιας συρόμενης ντουλάπας μπορεί να είναι πολύ διαφορετική, υπάρχουν μοντέλα για 10 χιλιάδες και υπάρχουν συρόμενες ντουλάπες με τιμή 50 χιλιάδες. Επομένως, επιλέξτε ντουλάπια σε μια συγκεκριμένη κατηγορία τιμών, για παράδειγμα, στην περιοχή από 15 έως 30 χιλιάδες. Για μια τέτοια τιμή, είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε μια ντουλάπα για έναν μικρό διάδρομο.
 2. Το μέγεθος. Αυτό το κριτήριο εξαρτάται επίσης από εσάς, ή μάλλον, από το διάδρομό σας. Τι να κάνω? Μετρήστε με μια ταινία μετρήστε το ύψος, το πλάτος και το μήκος στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε το ντουλάπι και αναζητήστε ένα σχέδιο που ταιριάζει με αυτές τις παραμέτρους. Και αν δεν υπάρχει τίποτα κατάλληλο; Αφήστε ένα αίτημα για μια προσωπική γκαρνταρόμπα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες σας.

Εάν δεν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με την τιμή και το μέγεθος, τότε μένει να επιλέξετε ή να καταλήξετε στον σχεδιασμό της μελλοντικής δομής μόνοι σας. Πώς να οργανώσετε και να διακοσμήσετε μια ντουλάπα σε έναν μικρό διάδρομο; Υπάρχουν πολλές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Τις περισσότερες φορές, οι συρόμενες ντουλάπες είναι διακοσμημένες με μεγάλους καθρέφτες, πλαστικά, σχέδια με αμμοβολή και εκτύπωση φωτογραφιών..

Κατά την αγορά, επιθεωρήστε προσεκτικά το εσωτερικό της ντουλάπας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπάρχοντά σας θα βρουν τη θέση τους.

Σχεδιασμός μικρού διαδρόμου

Η διακόσμηση χώρων σε ένα συγκεκριμένο στυλ είναι μια κομψή και σωστή τάση. Εάν νωρίτερα ο σχεδιασμός αναπτύχθηκε μόνο για μεγάλα και λειτουργικά δωμάτια, όπως σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή κουζίνα, τώρα πολλοί προσπαθούν να αναδείξουν έναν μικρό διάδρομο χρησιμοποιώντας ένα ασυνήθιστο σχέδιο.

Τι καθορίζει το σχεδιασμό ενός μικρού διαδρόμου; Φυσικά, από το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου, και μόνο μετά από αυτό – από τη λύση στυλ ολόκληρου του διαμερίσματος.

Στενός διάδρομος

Έχετε στενό διάδρομο; Η σύγχρονη αγορά διαθέτει μια μάζα ντουλάπες που θα χωρέσουν εύκολα σε ένα μικρό χώρο. Τις περισσότερες φορές, μια μικρή ντουλάπα τύπου ντουλαπιού αποκτάται σε έναν στενό διάδρομο, ο οποίος τοποθετείται κατά μήκος του μακρύτερου τοίχου. Οι μικρές γωνιακές ντουλάπες σχήματος L δεν είναι λιγότερο λειτουργικές. Λόγω του γεγονότος ότι τα ντουλάπια είναι πολύ μικρά σε πλάτος, αξίζει να επιλέξετε τα υψηλότερα μοντέλα.

Όσον αφορά το σχέδιο, το γυαλί πρέπει να προτιμάται. Οι καθρέφτες πόρτες θα αυξήσουν σημαντικά τον χώρο οπτικά και ο στενός διάδρομος δεν θα φαίνεται ακατάστατος. Μπορείτε να “επεκτείνετε” το διάδρομο χρησιμοποιώντας εκτύπωση φωτογραφιών με μικρό μοτίβο.

Συρόμενες ντουλάπες σε στενό διάδρομο:

 1. Ξύλινη ντουλάπα ντουλαπιών σε στενό διάδρομο (Εικ. 7). Η βάση της δομής είναι κατασκευασμένη από ξύλο. ένας ευρύς καθρέφτης στο κέντρο και οριζόντια σκούρα στενά πάνελ σε όλη την περίμετρο της ντουλάπας επιλέχθηκαν ως διακόσμηση. Ο σχεδιασμός του στενού διαδρόμου συμπληρώνεται με καθρέφτη φωτισμό οροφής, τρεις πίνακες στην απέναντι πλευρά και ανοιχτά ράφια. Όλα μαζί δημιουργούν ένα οργανικό και στιλάτο σύνολο που δεν συσσωρεύει στενούς χώρους.
 2. Ενσωματωμένη ντουλάπα σε στενό διάδρομο (Εικ. 8). Οι καθρέφτες πόρτες με ένθετα από ανοιχτόχρωμο ξύλο και προβολείς κάτω από την οροφή επιλέχθηκαν ως κομψή διακόσμηση..

Στο Χρουστσόφ

Είναι αρκετά δύσκολο να εξοπλιστεί ένας διάδρομος στο Χρουστσόφ, καθώς είναι ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος. Το μήκος του διαδρόμου συνήθως δεν υπερβαίνει τα τρία μέτρα και το πλάτος είναι περίπου ενάμισι μέτρο. Συνήθως, ο περιορισμένος χώρος βελτιώνεται στο ελάχιστο: κρεμάστρες, ντουλάπια παπουτσιών και ένα χαλί. Τι γίνεται όμως αν θέλετε ντουλάπα?

Μερικές ιδέες φωτογραφιών για το πώς να βάλετε μια ντουλάπα στο διάδρομο του Χρουστσόφ:

 1. Μια ενσωματωμένη ντουλάπα με πόρτα με καθρέφτη (Εικ. 9) καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και ταυτόχρονα έχει επαρκή λειτουργικότητα, καθώς διαθέτει ημιώροφο για την αποθήκευση καπέλων και δύο επίπεδα κρεμάστρες. Ιδανικό για μια τυπική οικογένεια 3 ατόμων.
 2. Το γωνιακό ντουλάπι στον μη τυποποιημένο διάδρομο Χρουστσόφ (Εικ. 10) φαίνεται πολύ κομψό και σχεδόν αόρατο λόγω των πλαστικών λευκών πάνελ. Ένα αρκετά ευρύχωρο και προσεγμένο μοντέλο με ανοιχτά και κλειστά ράφια, ημιώροφο και γάντζους για ρούχα. Ο σχεδιασμός συμπληρώνεται από μια ανεξάρτητη σχάρα παπουτσιών και έναν καθρέφτη στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων με την ντουλάπα.

Η επιλογή επίπλων για οποιοδήποτε άτομο ήταν πάντα δύσκολη. Παλιότερα, ερχόταν κόσμος και αγόραζε ό, τι έχει. Τώρα η επιλογή είναι τόσο τεράστια και εμποδίζει μόνο την αγορά. Το χειρότερο από όλα, αν περιορίζεστε σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Τόσο οι μη τυπικές επιλογές σχεδίασης όσο και οι ντουλάπες κατά παραγγελία έρχονται στη διάσωση. Επιλέξτε έναν βολικό τρόπο και μη διστάσετε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση ενός μικρού διαδρόμου.

8 φωτογραφίες