Συρόμενη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο και η εσωτερική της γέμιση

Η επιλογή επίπλων για την κρεβατοκάμαρα είναι μια σημαντική και υπεύθυνη ενασχόληση. Μια ντουλάπα για ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι λειτουργική, ευρύχωρη και να ταιριάζει καλά στο γενικό εσωτερικό. Μια από τις πιο μοντέρνες και μοντέρνες επιλογές για ντουλάπες θεωρείται ντουλάπα για υπνοδωμάτιο, η οποία μπορεί να είναι κινητή και ενσωματωμένη.

7 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Οι συρόμενες ντουλάπες για το υπνοδωμάτιο είναι πολύ δημοφιλείς. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτός ο τύπος ντουλάπας είναι κατάλληλος για τους περισσότερους τύπους δωματίων, μικρών και μεγάλων. Χάρη στην παρουσία συρόμενων θυρών, η ντουλάπα είναι σε θέση να εξοικονομήσει χώρο καλά. Η συρόμενη ντουλάπα μπορεί να είναι ενσωματωμένη ή συμβατική, έτοιμη ή προσαρμοσμένη.

Τόσο μια ενσωματωμένη όσο και μια κανονική ντουλάπα μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου. Αλλά η ενσωματωμένη έκδοση μπορεί να αλλάξει τη θέση της στο δωμάτιο μόνο κατά την επόμενη ανακαίνιση. Αυτό είναι ίσως το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου επίπλων. Μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας το σχέδιο και το εσωτερικό της ντουλάπας σας. Για παράδειγμα, οι τοίχοι ενός δωματίου μπορούν να χρησιμεύσουν ως πλευρικοί τοίχοι του ντουλαπιού, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο κατασκευής επίπλων και θα εξοικονομήσει τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό..

Η ενσωματωμένη ντουλάπα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον ατομικό σχεδιασμό σας, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου σας. Τις περισσότερες φορές, μια ντουλάπα έχει μήκος και πλάτος που αντιστοιχούν πλήρως στο μέγεθος του τοίχου. Μια τέτοια ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό διαφορετικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων ζεστών ρούχων και παπουτσιών. Παρά το ύψος της, η ντουλάπα μπορεί να είναι αρκετά βολική αν όλα τα πράγματα είναι τοποθετημένα σε αυτήν σωστά..

Ποικιλίες

Ευθεία

Το άμεσο μοντέλο της ντουλάπας για το υπνοδωμάτιο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος οποιουδήποτε τοίχου, συμπεριλαμβανομένου του ευρύτερου. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να παραγγείλετε μια ντουλάπα πλήρους τοίχου. Εάν σας αρκεί ένας μικρός χώρος αποθήκευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το μισό τοίχο κάτω από το ντουλάπι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τον τοίχο του δωματίου ως τοίχο ντουλαπιού..

Μια ευθεία ντουλάπα είναι κατάλληλη για όλα τα δωμάτια σχεδόν οποιουδήποτε μήκους και πλάτους, θα φαίνεται πάντα σχετική και κομψή. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας. Για ένα μικρό δωμάτιο, η ντουλάπα δεν πρέπει να είναι φαρδιά, διαφορετικά θα καταλάβει πολύ πολύτιμο χώρο..

Γωνιώδης

Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι το μόνο δωμάτιο για το οποίο ένα γωνιακό ντουλάπι δεν είναι κατάλληλο είναι ένα στενό μακρύ δωμάτιο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτό το μοντέλο θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντικά χώρο και να τοποθετήσετε όλα τα πράγματα σωστά. Εάν υπάρχει μια θέση στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για μια ντουλάπα. Ακόμη και σε μικρά δωμάτια, μια γωνιακή ντουλάπα θα φαίνεται αρκετά σχετική..

Για παραγγελία, έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε οποιοδήποτε μοντέλο του ντουλαπιού. Τα ημικυκλικά κυρτά μοντέλα φαίνονται πρωτότυπα, τα οποία φαίνονται ασυνήθιστα συμπαγή, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό πραγμάτων. Έχετε επίσης την ευκαιρία να παραγγείλετε επιπλέον ράφια και κουτιά για παπούτσια και να εξοπλίσετε έναν ημιώροφο για την αποθήκευση κουτιών και αντικειμένων που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από άλλα..

Με πόρτα με καθρέφτη

Όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν ο χώρος του υπνοδωματίου τους να φαίνεται μεγαλύτερος, τουλάχιστον οπτικά. Μια συρόμενη ντουλάπα με καθρέφτη πόρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να μεγεθύνετε το δωμάτιο οπτικά, αλλά και για να σώσετε τους ιδιοκτήτες από την ανάγκη εγκατάστασης ή κρεμάσματος ενός επιπλέον καθρέφτη.

Έχετε την ευκαιρία να παραγγείλετε μια καθρέφτη ντουλάπα με δύο ή μία πόρτα. Αλλά η πρακτική δείχνει ότι η πρώτη επιλογή είναι πολύ πιο βολική, καθώς παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε κάθε γωνιά του ντουλαπιού. Ο καθρέφτης μπορεί επίσης να βρίσκεται και στις δύο πόρτες ή μόνο στη μία πλευρά. Αλλά για να αυξήσετε οπτικά το χώρο, συνιστάται να παραγγείλετε πλήρως καθρεφτισμένες πόρτες..

Υλικά (επεξεργασία)

Η επιλογή του υλικού από το οποίο θα γίνει η μελλοντική σας γκαρνταρόμπα θα πρέπει να ληφθεί με πλήρη ευθύνη. Η πρακτικότητα του και το πόσο μπορεί να διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το υλικό του ντουλαπιού..

Φυσικό ξύλο

Μια συρόμενη ντουλάπα από φυσικό ξύλο θεωρείται η πιο διάσημη επιλογή, φαίνεται ακριβή και πολυτελής. Επιπλέον, η ντουλάπα από μασίφ ξύλο είναι το πιο ανθεκτικό μοντέλο που θα σας ενθουσιάσει με την άψογη εμφάνιση για πολλά χρόνια. Αλλά αν αποφασίσετε να παραγγείλετε μια ντουλάπα από φυσικά υλικά, τότε είστε έτοιμοι να πληρώσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για αυτό..

Το φυσικό ξύλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, μυρίζει καλά, κάνοντάς σας να νιώσετε σε αρμονία με τη φύση. Η ιδανική επιλογή θεωρείται μια ντουλάπα από ξύλο, η οποία δεν είναι βαμμένη, αλλά καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα βερνικιού..

Γυψοσανίδας

Το γυψοσανίδα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες. Το φύλλο GKL είναι σκληρυμένος γύψος καλυμμένος με χοντρό χαρτόνι. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή, αλλά, επιπλέον, χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων..

Μια συρόμενη ντουλάπα γυψοσανίδας είναι μια από τις πιο προσιτές επιλογές επίπλων. Ένα ντουλάπι από φύλλα γυψοσανίδας μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα με τα χέρια σας, απλά πρέπει να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα εξαρτήματα. Αυτό το υλικό είναι εύκολο να λειτουργήσει, τα φύλλα κόβονται εύκολα για να αποκτήσουν το απαιτούμενο μέγεθος.

MDF

Μια ντουλάπα για ένα υπνοδωμάτιο από υλικό MDF θεωρείται αρκετά προσιτή λόγω της δημοκρατικής τιμής της. Με σωστή λειτουργία, ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να λειτουργήσει από 10 έως 15 χρόνια χωρίς να χάσει την αρχική του εμφάνιση. Το MDF θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά και χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή επίπλων. Αυτό το υλικό είναι μοναδικό, καθώς το ανώτερο στρώμα του είναι ικανό να μεταμφιεστεί σε οποιοδήποτε είδος ξύλου. Ένα τέτοιο ντουλάπι δεν φαίνεται χειρότερο από τον ανταγωνιστή του από φυσικό ξύλο, αλλά κοστίζει αρκετές φορές φθηνότερα.

Η ντουλάπα MDF ταιριάζει απόλυτα σε τέτοιους τύπους εσωτερικών χώρων που είναι κατασκευασμένοι σε μοντέρνο ή μινιμαλιστικό στιλ, όπου υπάρχουν ελάχιστες λεπτομέρειες.

Μοριοσανίδες

Οι συρόμενες ντουλάπες για υπνοδωμάτια, στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποιείται υλικό από μοριοσανίδες, ήταν σχετικά εδώ και πολλά χρόνια. Η μοριοσανίδα πιέζεται πριονίδι εμποτισμένη με φορμαλδεhyδη για καλύτερη συγκόλληση σωματιδίων. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή επίπλων στη μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμών..

Τα ντουλάπια από μοριοσανίδες φοβούνται την υγρασία, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν φροντίζετε τέτοια έπιπλα. Το μειονέκτημα ενός ντουλαπιού από μοριοσανίδες είναι η παρουσία ρητινών φορμαλδεhyδης, οι οποίες μπορούν να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα και να έχουν αρνητική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να δοθεί προσοχή στην κατηγορία στην οποία ανήκει το υλικό. Η μοριοσανίδα της κλάσης Ε1 θεωρείται ασφαλέστερη από το υλικό του τύπου Ε2.

Επιλογές χρώματος

Η χρωματική ποικιλία ντουλαπιών για την κρεβατοκάμαρα είναι αρκετά μεγάλη. Μια ντουλάπα κατά παραγγελία μπορεί να έχει απολύτως οποιοδήποτε χρώμα που θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του δωματίου σας..

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού με κλασικά σχέδια κρεβατοκάμαρας προτιμούν ντουλάπες σε φυσικό ξύλο. Αλλά αν τηρείτε το μοντέρνο ή υψηλής τεχνολογίας στυλ, τότε μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να επιλέξετε ένα κόκκινο μοντέλο ή οποιαδήποτε άλλη φωτεινή σκιά. Η κύρια προϋπόθεση για την επιλογή του χρώματος της ντουλάπας είναι η συμμόρφωση με τη γενική ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου. Επιπλέον, το χρώμα του ντουλαπιού δεν πρέπει να καταπονηθεί, καθώς τα έντονα χρώματα σε αντίθεση μπορούν γρήγορα να βαρεθούν..

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος ανάπαυσης, οπότε όλα σε αυτό πρέπει να είναι ευνοϊκά για έναν ξεκούραστο ύπνο. Η ιδανική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο είναι μια γυαλιστερή μπεζ ντουλάπα. Θα ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθιστώντας ένα κομψό και ενημερωμένο έπιπλο..

Πώς να επιλέξετε

Με πολλές εταιρείες επίπλων που προσφέρουν υπηρεσίες επίπλων επί παραγγελία, έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε την τέλεια ντουλάπα για το υπνοδωμάτιό σας. Πριν καλέσετε έναν μετρητή στο σπίτι σας, κάντε τις προκαταρκτικές μετρήσεις μόνοι σας και αποφασίστε για τις διαστάσεις του μελλοντικού ντουλαπιού. Σκεφτείτε προσεκτικά το εσωτερικό του ντουλαπιού, πρέπει να περιέχει επαρκή αριθμό ράφια και στηρίγματα για κάθετη αποθήκευση. Πριν από την τελική έγκριση της παραγγελίας, ελέγξτε προσεκτικά όλες τις διαστάσεις, ώστε αργότερα να μην υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάσταση του ντουλαπιού..

Αφού εγκατασταθεί η ντουλάπα στο υπνοδωμάτιό σας, ελέγξτε προσεκτικά όλους τους μηχανισμούς. Οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν ελεύθερα χωρίς εξωτερικούς τριγμούς και τριβές.

Εσωτερική πλήρωση

Εκτός από τις απαιτούμενες διαστάσεις, όταν παραγγέλνετε μια ντουλάπα, μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας τη χωρητικότητα πλήρωσης του ντουλαπιού, η οποία θα αποτελείται από ράφια, γάντζους, αγκύλες και συρτάρια. Έχετε την ευκαιρία να προβλέψετε όλες τις αποχρώσεις και να γεμίσετε την ντουλάπα με τον απαιτούμενο αριθμό στοιχείων για την αποθήκευση διαφορετικών τύπων πραγμάτων.

Ο χώρος μέσα στην ντουλάπα μπορεί να χωριστεί στα δύο αν χρειάζεστε χώρο αποθήκευσης για δύο. Μπορεί να είναι αρσενικά και θηλυκά μισά ή διαμερίσματα για δύο παιδιά. Ένας χώρος με μέγεθος 2-2,5, 3 μέτρα θεωρείται ιδανικός για την αποθήκευση κάθετων αντικειμένων και μακριών εξωτερικών ενδυμάτων..

Παραγγείλετε μια γενική ντουλάπα στην οποία θα μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα υπάρχοντά σας, κουτιά και παπούτσια. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο στο διαμέρισμα χωρίς να το γεμίσετε με διάφορες ντουλάπες και να βρείτε εύκολα αυτό που χρειάζεστε..

Ενδιαφέροντα παραδείγματα στην εσωτερική διακόσμηση

Πολλοί άνθρωποι που μόλις αγόρασαν ένα νέο διαμέρισμα προσπαθούν να κάνουν το εσωτερικό του υπνοδωματίου τους μοντέρνο και λειτουργικό..

Εσωτερικές επιλογές στις οποίες η ντουλάπα είναι μια όμορφη προσθήκη στο συνολικό στυλ. υπάρχουν πολλά. Για ένα υπνοδωμάτιο Art Nouveau, μια ντουλάπα είναι τέλεια, στην οποία υπάρχει μια εναλλαγή ματ και καθρέφτη λωρίδων διαφόρων πλάτων. Ολόκληρο το εσωτερικό του δωματίου είναι φτιαγμένο σε συγκρατημένους γκρι τόνους, όπου οι καθρέφτες λωρίδες δεν επιτρέπουν στο υπνοδωμάτιο να είναι ζοφερό.

Ένα υπνοδωμάτιο για ένα κορίτσι μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας φωτεινές προφορές, ένα από τα οποία είναι μια ντουλάπα. Για παράδειγμα, ένα πλούσιο ροζ χρώμα μπορεί να γίνει έμφαση..