Στενή ντουλάπα

Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το πρόβλημα της έλλειψης χώρου σε ένα διαμέρισμα από πρώτο χέρι. Και αν νωρίτερα στα στενά σπίτια του Χρουστσόφ, τεράστιες ενοχλητικές ντουλάπες που καταλάμβαναν μισό δωμάτιο είχαν εγκατασταθεί παντού, σήμερα αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια μιας βολικής και λειτουργικής στενής ντουλάπας. Μικρό σε βάθος, ανάλογα με το δωμάτιο, μπορεί να είναι με μία ή περισσότερες πόρτες.

8 φωτογραφίες

Στενές ντουλάπες – πανάκεια για μικρούς στενούς διαδρόμους. Αν τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να αποθηκεύσει όχι μόνο ρούχα, αλλά και όλα εκείνα τα αντικείμενα για τα οποία συχνά δεν υπάρχει χώρος και τα οποία συνεχώς σκοντάφτουμε – σκι, έλκηθρα, κυλίνδρους, ομπρέλες και ακόμη και ποδήλατο. Η πιο βέλτιστη επιλογή ντουλάπας για διάδρομο 40-45 cm θα εξοικονομήσει περίπου 20 cm σπάνιου χώρου. Κρεμάστρες με αυτό το πλάτος θα βρίσκονται μπροστά. Μια ντουλάπα με τέτοιο βάθος θα φαίνεται υπέροχη όχι μόνο στο διάδρομο, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο στενό και μακρύ δωμάτιο..

7 φωτογραφίες

Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ενσωματωμένη ντουλάπα σε στενό διάδρομο σε ανοιχτά χρώματα χωρίς πιασάρικους τόνους. Εάν πρόκειται για ένα ψηλό ντουλάπι σε όλο το ύψος του δωματίου, μπορείτε να εξοπλίσετε την επάνω μπάρα του με ενσωματωμένους λαμπτήρες..

Μια ντουλάπα – ένα διαμέρισμα μικρού βάθους σε ολόκληρο τον τοίχο στο υπνοδωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με καθρέφτες πόρτες και τότε όχι μόνο θα λύσετε το πρόβλημα της αποθήκευσης των πραγμάτων, αλλά και θα επεκτείνετε οπτικά το χώρο. Το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ευρύ και ευάερο. Για να βελτιώσετε τη διακόσμηση, οι καθρέφτες πόρτες του ντουλαπιού μπορούν να διακοσμηθούν με σχέδια με αμμοβολή ή βιτρό παράθυρα. Επιπλέον, μια τέτοια ντουλάπα μπορεί να έχει ένα ενσωματωμένο πτυσσόμενο ή αναδιπλούμενο τραπέζι-το όνειρο κάθε γυναίκας..

Εάν έχετε μικρά παιδιά, είναι σκόπιμο να επιλέξετε άθραυστα υλικά για προσόψεις, επειδή σε στενό χώρο, καθρέφτες και γυαλί είναι εύκολο να σπάσουν.

Ποικιλίες

Όπως κάθε άλλη ντουλάπα, ένα σύστημα τύπου “διαμερίσματος” μπορεί να είναι:

  • Υπουργικό Συμβούλιο (ανεξάρτητο). Είναι ένα εντελώς ανεξάρτητο και ανεξάρτητο σχέδιο. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι ένα τέτοιο ντουλάπι, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο μέρος ή να το πάρετε μαζί σας σε νέο τόπο διαμονής. Ένα τέτοιο ντουλάπι έχει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες..
  • Ενσωματωμένος σχεδιασμός. Ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να έχει μόνο πρόσοψη και συστήματα καθοδήγησης κατά μήκος των οποίων θα κινούνται οι πόρτες. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει ένα πλευρικό κομμάτι. Σε σύγκριση με τα έπιπλα ντουλαπιών, ένα τέτοιο ντουλάπι είναι λιγότερο συνολικό και λιγότερο ακριβό σε τιμή, ωστόσο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το διαλύσετε σε περίπτωση μετακόμισης ή επισκευής..
  • Συνδυασμένος τύπος (ημι-ενσωματωμένος). Αυτός ο τύπος κατασκευής μιλάει από μόνος του: μέρος της μπορεί να ενσωματωθεί στον τοίχο του δωματίου και μέρος της να προστεθεί στο πλάι. Ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να μην έχει πίσω ή πλαϊνό κομμάτι..

Μορφές

Όσον αφορά το σχήμα των στενών ντουλαπιών, εδώ δεν διαφέρουν πολύ από τις συνηθισμένες ντουλάπες. Παραδοσιακά, είναι κατασκευασμένα από ορθογώνια, γωνιακά, τραπεζοειδή και ακτίνα σχήματα..

Ορθογώνιος σχεδιασμός – η καλύτερη επιλογή για ντουλάπι μικρού βάθους. Εάν το ντουλάπι έχει περισσότερες από μία συρόμενες πόρτες, είναι εξοπλισμένο με σύστημα οδηγού διπλής σειράς. Αυτά τα ντουλάπια μπορούν να έχουν βάθος 45 cm ή λιγότερο..

Γωνιακό και τραπεζοειδές Εγκαθιστώ συχνά ντουλάπια σε δωμάτια με μη τυποποιημένη διάταξη, όπου υπάρχουν διάφορες κόγχες και γωνίες που είναι άβολα για γέμισμα. Το τυπικό βάθος για τέτοια ντουλάπια είναι 60cm.

Σχετικά με σύστημα ακτίνας γραφείου, τότε ένα στενό ντουλάπι με καμπύλη πόρτα είναι πολύ προβληματικό, επομένως αυτή η επιλογή σπάνια εφαρμόζεται, ωστόσο, μια τέτοια μορφή λαμβάνει επίσης χώρα.

Εσωτερική πλήρωση

Παραδοσιακά, όλα τα ερμάρια χωρίζονται συμβατικά σε τρεις λειτουργικές περιοχές. Στην κορυφή υπάρχουν ράφια για καπέλα και μικρά αξεσουάρ. Μπορεί να υπάρχουν κασκόλ, γάντια, ομπρέλες και άλλα μικροπράγματα..

Κατά μέσο όρο, το μεγαλύτερο διαμέρισμα περιέχει μια μπάρα και κρεμάστρες για εξωτερικά ρούχα – παλτά, αδιάβροχα, σακάκια κ. Μπορεί επίσης να υπάρχουν γάντζοι και ράφια για τσάντες ή καλλυντικά..

Στο κάτω μέρος, τα παπούτσια αποθηκεύονται για όλες τις εποχές. Μπορεί να είναι απλά ράφια, ή μπορεί να είναι ένα ντουλάπι παπουτσιών σε ρόδες. Αυτή είναι μια πολύ βολική συσκευή – σε μια στενή ντουλάπα είναι πολύ στριμωγμένο και άβολο να αναζητήσετε το επιθυμητό ζευγάρι, και το πεζοδρόμιο στους τροχούς μπορεί να τυλιχτεί και να εξοικειωθεί ήρεμα με το περιεχόμενό του. Επιπλέον, ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να έχει συρτάρι ή διαμέρισμα για προϊόντα περιποίησης παπουτσιών..

Προαιρετικά, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα στενό ντουλάπι με άλλα πτυσσόμενα στοιχεία – ράφια ή συρτάρια – καλάθια. Παρεμπιπτόντως, είναι βέλτιστο να επιλέξετε καλάθια για το καμαρίνι στο διάδρομο από μεταλλικό πλέγμα. Με αυτήν τη μέθοδο αποθήκευσης, τα πράγματα αερίζονται καλύτερα, κάτι που είναι σημαντικό για το διάδρομο..

Για περισσότερη λειτουργικότητα μιας στενής ντουλάπας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ράφια και άγκιστρα στο πλάι. Στο διάδρομο, μπορείτε να βάλετε κλειδιά και γάντια, και στο υπνοδωμάτιο, καλλυντικά και άλλα μικροπράγματα μπορούν να βρίσκονται σε τέτοια ράφια..

Υλικά κατασκευής

Τα συρόμενα συστήματα για τις πόρτες των διαμερισμάτων είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή χάλυβα. Τα χαλύβδινα μέρη είναι βαρύτερα, έτσι σπάνε πιο συχνά, αλλά ταυτόχρονα φθηνότερα. Οι ράγες αλουμινίου είναι ελαφρύτερες από το χάλυβα και δεν είναι ευαίσθητες στη σκουριά και τη διάβρωση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι κάπως πιο ακριβή από το χάλυβα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την κατασκευή προσόψεων. Το πιο οικονομικό από αυτά είναι μοριοσανίδες. Περίπου το 80% των μοντέρνων επίπλων είναι κατασκευασμένα από ξύσματα ξύλου. Μια βελτιωμένη έκδοση μοριοσανίδων είναι τα ρινίσματα με στρωματοποιημένα φύλλα, ή μοριοσανίδες. Αυτό το υλικό έρχεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Είναι ευκολότερο να εργαστείτε με αυτό παρά με ένα δέντρο, ωστόσο, στο σπίτι, η κοπή είναι κακής ποιότητας, επομένως, εάν δεν έχετε ειδικό εξοπλισμό, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για αυτοκατασκευή.

Το υψηλότερης ποιότητας και ακριβότερο υλικό για την παραγωγή επίπλων είναι το μασίφ ξύλο. Τα ξύλινα έπιπλα θεωρούνται τα πιο ανθεκτικά και, με την κατάλληλη φροντίδα, θα διαρκέσουν για δεκαετίες. Ωστόσο, η τιμή ενός τέτοιου ντουλαπιού θα είναι πολύ υψηλή. Επιπλέον, δεν μπορεί να λυγίσει όλο το ξύλο, οπότε η παραγωγή προσόψεων ακτίνας από μια συστοιχία είναι προβληματική..

Ο βέλτιστος συνδυασμός τιμής και ποιότητας είναι το MDF. Αυτό το υλικό είναι πολύ βολικό στην εργασία – είναι εύκολο να το δείτε χωρίς να αφήσετε πατατάκια στο πιάτο. Οι συνδετήρες σε MDF διαρκούν πολύ περισσότερο από ό, τι σε μοριοσανίδες, καθώς το υλικό έχει πιο πυκνή δομή. Επιπλέον, οι σανίδες MDF μπορούν να λυγίσουν και να διαμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα. Οι προσόψεις από αυτό το υλικό έχουν άφθονες ευκαιρίες για διακόσμηση. Μπορούν να τελειώσουν με πλαστικό, μπαστούνι, γυαλί και ακόμη και δέρμα ταπετσαρίας..