Timberland X Lee, vilda vilda västerkollektionen

De två amerikanska märkena som är kända för sin inspiration från det stora utomhus och utomhustextilier har äntligen bestämt sig för att arbeta tillsammans för en Timberland x Lee kapselkollektion. Tillgänglig sedan 11 november publicerade duon lookbook från deras partnerskap för några dagar sedan. På programmet, de stora ökenrummen i den amerikanska västern och denimkläder utformade för äventyr.

Timberland X Lee: en kollektion inspirerad av naturen

Timberland X Lee: de två märkena lanserar en kollektion i samarbete

När Timberland och Lee återupptäcker sina naturliga rötter presenterar de resultatet av deras samarbete genom en serie foton som visar en rad kläder som domineras av denimblått i denimväven. För att hylla miljön som har fungerat som bakgrund för produkterna från båda märkena i många decennier utmärker sig Timberland X Lee -samarbetet genom att använda mer ekologiska material, inklusive ett urval av återvunnet linne och polyester, samt bomull … biologisk. Denimprodukterna är avskurna från tjock denim och följer lösa snitt, och drar nytta av know-how inom House of Lee, som kombinerar herr- och dambyxor, jackor med flera fickor, tröjor eller till och med tjocka tonade skjortor. ‘.

Timberland X Lee: ekologiska och återvunna tyger

Kollektionen från Timberland X Lee collab är designad av återvunna och organiska tyger

Om valet av denimtyg tydligt visar Lees akuta deltagande i detta samarbete markerar Timberland samlingen av dess pasta med en specialutgåva av sina traditionella höga stövlar, Lee X Timberland 6-Inch Premium. Vi hittar deras Gore-Tex®-behandlade nubucköverdel, deras Vibram® grippy yttersula och en fuskpälsinredning. Dessa Timberland x Lee -skor säljs i en begränsad serie, märkta med collab -tätning, som visar namnet på partnerjeansmärket och har en denim -vristrem..

Lee X Timberland Limited Edition 6-tums premiumstövlar

Som en del av Timberland-kollektionen lanserar märket en begränsad upplaga av sina Lee X Timberland 6-Inch Premium-stövlar

Kapselkollektionen associerar Lee och Timberland är redan tillgänglig från vissa återförsäljare till priser från 60 euro för t-shirten eller mössan och upp till 180 euro för denimjackan, skor stövlar Lee X Timberland 6-tums Premium är till salu på Timberlands webbplats.

Collab Lee X Timberland, en västamerikansk doft

De två amerikanska friluftskläderna samarbetar för ett Lee X Timberland -samarbete

Hitta alla modenyheter & Livsstil och på vår officiellt Twitter -konto.