Stora varumärken anpassar sina logotyper till social distansering

Som i varje kris vet konstnärer idag hur de kan hämta inspiration från situationen för att bättre stimulera deras kreativitet. Under en period av generaliserad inneslutning är skapelserna därför där, stimulerade av obegränsad tid och en översyn av livsstilar. Som ett resultat ses logotyperna för de stora varumärkena kapade till händelsernas nåd och visas som påminnelser om gott beteende.

Jure Tovrlans kapade logotyper

Konstnären Jure Tovrlan förvandlade populära logotyper för att passa coronavirus och social distansering

Social distansering, grafiska formgivare har det jättebra

Förra månaden, den slovenska artisten Svär Tovrlan inspirerades av inneslutningsåtgärder och barriärgester som ökade över hela världen för att kapa logotyperna för vissa stora populära märken. Till exempel upptäckte vi att Good Year blev “dåligt år”, varumärket Mobil blev iMobil, Linkedin “LockedIn” eller ölmärket Corona och det roliga “Need New Name”.

Varumärken anpassar också sin logotyp till situationen. Här, Mc Donalds

Mc Donalds startade logotypen modifierad för att passa den nuvarande sociala distansläget

Varumärken anpassar sin kommunikation och logotyper därefter

Förutom kapningen av artister från tredje part fastnar varumärkena själva i spelet och börjar anpassa sina egna logotyper efter situationen. En välkommen kommunikationsåtgärd för den senare, i en frusen kommersiell period som är mer osäker än någonsin, där den ekonomiska spänningen är dömd att förvärras mot en rekordfinanskris.

Så här var snabbmatsjätten McDonalds den första som lekte med sin logotyp i slutet av mars och lanserade rörelsen bland tillverkarna. Kanalen spelade sedan med social distansering genom att dela upp sitt berömda M i två delar.

Tyska biltillverkare har följt efter med snabbmatskedjan

Mercedes-Benz ändrar sin logotyp genom att förkorta sin stjärna för att illustrera social distans

Volkswagen har implementerat social distansering inom sin logotyp

Bilmärken som Volkswagen ändrar sina logotyper för att hålla jämna steg med coronavirusnyheter

Denna avledning av McDonalds-logotypen, så enkel som den är, har därför gett idéer till andra stora märken, särskilt de tre stora tyska biltillverkarna, Audi, Mercedes-Benz och Volkswagen. Fortfarande under impulsen av uppmaningar till internering, social distansering och respekt för barriärgester har de tre företagen därmed kapat sina ikoniska logotyper genom att separera element där. Audi -märket, till exempel, har tagit bort sina berömda ringar, vilket tillför montering det karakteristiska ljudet från ett backande radarlarm. Mercedes har sänkt sin stjärna tre-ekrade så att den inte längre rör cirkeln runt den, medan Volkswagen helt enkelt skär sin logotyp i hälften i en Youtube-video, för att skilja bokstäverna V och W.

Audi skiljer sina berömda ringar

Volkswagen presenterade sin distanserade logotyp i en reklamvideo