Matthew McConaughey blir professor i film vid University of Texas

Skådespelaren Matthew McConaughey, vinnare av Oscar för bästa skådespelare 2014 för sin roll i filmen Dallas Buyers Club och chef för den stora framgången Interstellar samma år som astronauten Joseph Cooper, lägger i detta tillbaka till skolan, en ny rad till hans redan fullt CV. Den 49-årige skådespelaren är nu medlem i University of Texas utbildningsteam som professor, en skola han känner väl från att ha gått och tog examen därifrån 1993..

Matthew McConaughey blir professor i film vid University of Texas

Matthew McConaughey blir officiellt professor i film vid University of Texas

Rekryterad 2015 som gästprofessor kommer han att undervisa i bio nästa höst och närmare bestämt kursen “Från manus till skärm” skriven tillsammans med Scott Rice, på avdelningen Radio-Television-Film Moody College of Communication. “Vi är stolta över att kunna välkomna professor McConaughey till vårt världsberömda utbildningsorgan”, säger Jay Bernhardt, direktör vid University of Texas och tillägger att utnämningen som professor emeritus var resultatet av hans “enastående arbete som lärare och mentor”.

Matthew McConaughey återvänder till Moody College of Communication campus

Efter att ha varit gästprofessor vid University of Texas får Matthew McConaughey officiellt ett jobb som filmlärare

Matthew McConaughey, som tidigare var student på Austin-campus i Texas, studerade själv filmkonst tills han tog examen 1993. Serenity-skådespelaren verkar glad över att idag kunna dela med sig av sin erfarenhet under sin tjugofemåriga karriär, som nu har mer än femtio filmer . “Att arbeta i klassen med dessa elever ger mig en chans att förbereda dem”, sa den entusiastiska skådespelaren / läraren och tillade att hans program “Från manus till skärm” var “Den klass jag önskar att jag hade när jag gick i filmskolan”.

Skådespelaren kommer att framföra sitt program med titeln “From Script to Screen”

Skådespelaren Matthew McConaughey ansluter sig till University of Texas som filmprofessor för Moody College of Communication Department

Om den som spelar Rust Cohle i serien True Detective verkar nöjd med sin nya professur vid University of Texas, föreställer vi oss att studenternas entusiasm kommer att vara på topp, motiverad av tanken på att dra nytta av expertisen av en stor Hollywood -proffs. Universitetet förväntas njuta av stigande berömmelse och tiofaldigt fler ansökningar, med tanke på mediatäckningen av stjärnans anställningsmeddelande..

“Att göra filmer av ord som är klottrat på ett papper är både en vetenskap och en konst.” Matthew McConaughey

Efter examen 1993 återvände skådespelaren Matthew McConaughey till campus vid Moody College of Communication vid University of Texas som professor i bio.