Jussie Smollett nekar sig skyldig till falska vittnesmål

I 16 åtal anklagades Empire -skådespelaren Jussie Smollett slutligen för att vara skyldig under sin utfrågning torsdagen den 14 mars. Den 36-årige skådespelaren anklagas för att ha initierat en falsk rasistisk attack mot sin egen person, bland annat för falskt vittnesbörd och “oredligt uppförande”. Påståenden om att han tillbakavisar tillsammans med sin advokat Tina Glandian och därmed nekar sig skyldig till alla anklagelser mot honom.

Skådespelaren J. Smollett har nekat sig skyldig till falska vittnesmål

foto av Jussie Smollett som kommer till domstolen för sin förhandling den 14 mars i fallet med falskt vittnesbörd om falskt rasistiskt övergrepp

Med stöd av några få fans vid sin ankomst till domstolen fortsätter skådespelaren därför att förneka att ha upprättat ett system för att göra honom till offer för en rasistisk attack som begicks åtminstone i januari på en gata i Chicago. För att visa sin goda tro ville försvaret närvaron av kamerorna under förhandlingen för att motverka de många “falska nyheterna” som de påstår sig vara ett offer och som skulle förmedlas av media sedan början av fall..

Jussie Smollett deltog i utfrågningen den 14 mars

Jussie Smollett i rätten anklagad för falskt klagomål i samband med påstådda rasistiska övergrepp i Chicago

Efter den våg av förargelse som följde avslöjandena av den påstådda attacken undergrävde Chicagos polisavdelnings utredningar gradvis sanningen i komikerns vittnesmål, innan han den 21 februari förklarade att stämningar skulle väckas mot honom. Flera element som identifierades av utredarna förflyttade således Smollett från offrets status till anklagades. En av de ansvariga tjänstemännen hävdade därefter att ha gripit två misstänkta som visade sig vara bekanta med komikerna och som under förhör hävdade att den senare skulle ha konstruerat allt och betalat de två individerna för att simulera ett överfall..

Chicago Polis misstänker skådespelare för att ha planerat attack som han påstod vara offer för

Empire -skådespelaren Jussie Smollett nekar sig skyldig till anklagelser om falskt vittnesbörd och oegentligt uppträdande i fallet med homofobiskt övergrepp i Chicago.

I slutet av förhandlingen under vilken Jussie Smollett sålunda upprätthöll sin oskuld, beslutade den amerikanska domaren att slappna av den frihetsregim som hade beviljats ​​honom i utbyte mot en insättning på $ 10.000, genom att ge den tillstånd att lämna delstaten Illinois från tid till annan tid för att konsultera sina advokater i New York och Kalifornien. Nästa utfrågning har fastställts till den 17 april.

Empire -komikern kan nu lämna Chicago under vissa förutsättningar för att förbereda sitt försvar inför nästa utfrågning den 17 april

efter att ha erkänt sig skyldig vid premiären kommer nästa förhör i Jussie Smollett -fallet att vara den 17 april