Den kaliforniska rapparen Nipsey Hussle har avlidit

Los Angeles -rapparen Nipsey Hussle dog på söndagseftermiddagen i en skottlossning utanför klädbutiken Marathon Clothing Company som han ägde. Den 33-årige tvåbarnspappan, han var erkänd för sitt engagemang för stadens afroamerikanska samhälle och var en av de sista nominerade Grammy Award, med sitt album “Victory Lap”. Eftersom utredningen verkar fortsätta i ett försök att få tag på den misstänkta terrorn, “troligen gängförknippad” som Los Angeles Times rapporterar, har stadsfullmäktige gått med i de tidiga hyllningarna: “Våra hjärtan går till de nära dem av Nipsey Hussle och till alla som drabbats av denna tragedi. Los Angeles skadas varje gång ett ungt liv går förlorat på grund av vapens fruktansvärda våld ”, säger Eric Garcetti, borgmästare i City of Angels. Vissa personligheter har också talat efter nyheterna, som Jay-Z, Rihanna, John Legend, LeBron James, Snoop Dogg, Drake och Pharrell Williams. Han hade också twittrat strax före dramat att “Att ha mäktiga fiender är en välsignelse” …

Nipsey Hussle sköts ihjäl utanför butiken i Hyde Park

Den kaliforniska rapparen Nipsey Hussle dog söndagen den 31 mars efter att ha utsatts för skottlossning i Los Angeles

Det riktiga namnet Ermias Asghedom, Nipsey Hussle hade lyckats skapa sig ett namn som konstnär och medborgare. Efter att ha börjat sin karriär i den californiska underjorden 2005 och materialiserat sig med blandningar som “Marathon” 2010, lanserade han sitt fysiska projekt “Crenshaw” 2013, som snabbt hyllades av Jay-Z. Han kommer sedan att markera andarna 2016 med låten FDT tillägnad den amerikanska presidenten Donald Trump, sedan är det 2018 som han släpper sitt första studioalbum “Victory Lap”, hyllat av kritikerna och av de många samarbeten det innehåller. , som Kendrick Lamar, CeeLo Green, P Diddy eller YG.

Nipsey Hussle släppte sitt debutalbum Victory Lap 2018

Nipsey Hussle dog söndagen den 31 mars efter en skottlossning framför hans butik i Hyde Park i Los Angeles

“Det är inte meningsfullt! Mitt sinne är upprört, ”twittrade Rihanna när hon hörde nyheterna om dramat.

skärmdump rihanna tweet om Nipsey Hussles död sköts i skottlossningen i Los Angeles

Utöver sin musikaliska karriär var den som var följeslagare till Lauren London också aktiv på det sociala och entreprenörsmässiga planet, särskilt med skapandet av Vector 90, en plats för utbildning i ny teknik och inkubatorer. Dess syfte var att stödja missgynnade samhällen i Kalifornien som bygger på framgångarna från Silicon Valley. Han sa: “Det sägs ofta vara inspirerat av artister och idrottare, men Elon Musk och Mark Zuckerberg är andra bra exempel att följa”.

Tidigare en gängmedlem, Nipsey Hussle agerade nu mot våld

Los Angeles -rapparen Nipsey Hussle sköt ihjäl i skottlossningen utanför butiken i Hyde Park