Καφετιέρα Zelmer

Σπάνια οποιαδήποτε κουζίνα σήμερα δεν έχει οικιακή συσκευή όπως καφετιέρα. Για μερικούς, αυτή είναι μια καφετιέρα που μπορεί να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες, αλλά για κάποιον, ακόμη και η πιο απλή συσκευή στάγδην είναι αρκετή. Αν μιλάμε για καφετιέρες Ζέλμερ, τότε μπορούν να αποδοθούν στη χρυσή μέση τιμή. Πρόκειται για συσκευές κατασκευασμένες από υλικά υψηλής ποιότητας, αλλά αρκετά προσιτές..

Ιδιαιτερότητες

Στην καφετιέρα Ζέλμερ μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο καφέ. Ορισμένα μοντέλα αυτής της μάρκας διαθέτουν καπουτσίνο που σας επιτρέπει να ετοιμάζετε latte, καπουτσίνο και οποιοδήποτε άλλο ποτό που περιέχει γάλα. Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για γρήγορο κέφι μετά τον ύπνο, μπορεί να γίνει ένα είδος τελετουργίας που σχετίζεται με την ευχάριστη γεύση του καφέ, με το άρωμά του και με την αισθητική απόλαυση που προσφέρει αυτή η υπέροχη τελετή..

Όλα είναι σημαντικά εδώ: τι σχήμα έχει το φλιτζάνι, τι μέγεθος έχει, πώς φαίνεται η ίδια η καφετιέρα. Εάν έχει ασυνήθιστο σχέδιο, τότε θα διακοσμήσει τη ζωή σας. Εάν είστε ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός γυαλισμένου γυαλίσματος για μια πολωνική καφετιέρα Ζέλμερ, τότε να γνωρίζετε ότι αυτός είναι ακριβώς ο “αριστοκράτης” της κουζίνας που είναι σε θέση όχι μόνο να ετοιμάσει ένα νόστιμο ποτό, αλλά και να διακοσμήσει το δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε?

Φυσικά, ο αριθμός των πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών για το σχεδιασμό του αμαξώματος είναι διαφορετικός. Όλα εξαρτώνται από το μοντέλο. Τι είναι καλύτερο να επιλέξει, κάθε πελάτης αποφασίζει μόνος του, καθορίζοντας αυτό από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Γενικά χαρακτηριστικά των καφετιέρων Zelmer:

 • το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι πολύ ανθεκτικό.
 • Αυτά είναι αρκετά ισχυρά μηχανήματα.
 • εύκολο στη λειτουργία?
 • είναι δυνατή η ρύθμιση του καφέ από τη δύναμη, τον όγκο και τη θέρμανση.
 • διαθέτουν σύστημα κατά των σταγόνων.
 • υπάρχει μια λειτουργία για τη θέρμανση των φλυτζανιών.

Ορισμένα μοντέλα παρέχουν ρύθμιση ύψους κυπέλλου και αυτόματο καθαρισμό – αυτό υποδεικνύεται στις οδηγίες.

Μοντέλα

Συσκευές σχεδιασμένες για όγκο 1,2-1,5 λίτρα. Οι αληθινοί καλοφαγάδες του καφέ πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη συσκευή από τον «εσπρέσο» τύπου αντλίας, όπου ο καφές παρασκευάζεται με ατμό, ο οποίος σερβίρεται μέσω αλεσμένων κόκκων (λόγω υψηλής πίεσης). Έτσι λειτουργεί κάθε μοντέλο. Ζέλμερ. Η ηλεκτρομαγνητική αντλία που είναι ενσωματωμένη σε αυτήν τη συσκευή είναι ικανή να αποδίδει πίεση έως και 18 bar, οπότε χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για την προετοιμασία ενός ποτού. Η προετοιμασία του καφέ με αντλία σημαίνει προετοιμασία ενός ποτού υψηλής ποιότητας. Χάρη στη θερμαινόμενη βάση, η οποία περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε από τα μοντέλα συσκευών Ζέλμερ, ο έτοιμος καφές δεν θα κρυώσει. Αυτές οι οικιακές συσκευές είναι πραγματικά τεχνικά αριστουργήματα, στα οποία οι τεχνίτες βάζουν μέρος της ψυχής τους..

13Z014 Πιάνο

Αυτό το πολωνικό μοντέλο είναι το καλύτερο σε αξία (3600 ρούβλια) και πολύ συμπαγές. Η μηχανή εσπρέσο υπό πίεση έχει ένα πολύ ρομαντικό όνομα. Το σώμα του έχει τη μορφή κυλίνδρου και αυτό συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλα μοντέλα, τα οποία είναι παραδοσιακά ορθογώνια. Αυτές οι καφετιέρες είναι μαύρες, καφέ, κόκκινες. Συνήθως, το σώμα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και τα στοιχεία εισαγωγής του καπακιού για το κλείσιμο των δοχείων με νερό και σκόνη, η παλέτα και το κάτω μέρος είναι χρωματισμένα. Έχουν καλή αντίθεση με τις ασημένιες νότες στο σχεδιασμό της θήκης. Στο μοντέλο “Πιάνο” Υπάρχουν δύο κανάλια για τη διανομή του τελικού προϊόντος, έτσι ώστε ο καφές να μπορεί να χυθεί σε δύο φλιτζάνια. Δεν θα λειτουργεί κάθε εσπρέσο αντλίας από αυτήν τη μάρκα που πωλείται τόσο καλά όσο το μοντέλο. “Πιάνο Ζέλμερ”. Το χαρακτηριστικό του είναι σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα θέρμανσης. Το νερό από μια δεξαμενή 1,2 λίτρων περνά μέσα από στενά κανάλια με συνολική ισχύ θέρμανσης 1,2 kW, λόγω του οποίου θερμαίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τροφοδοτείται στους κόκκους του εδάφους. Ορισμένες άλλες συσκευές από αυτόν τον Πολωνό κατασκευαστή έχουν την ίδια διαφορά..

Οι γνώστες του καφέ πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από τον παχύ, αρωματικό αφρό που βγαίνει από πάνω. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα “Crema”, παρέχεται τόσο στο συγκεκριμένο μοντέλο όσο και σε όλες τις άλλες παραλλαγές αυτού του κατασκευαστή. Διεξάγεται η διαδικασία αφρισμού καφέ, για την οποία χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο με διπλό πάτο. Στο μοντέλο “Πιάνο” υπάρχει ένα ακροφύσιο που αφρίζει γάλα, χάρη στο οποίο η “έξυπνη” συσκευή μπορεί να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες της όχι μόνο με ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ, αλλά και με ροφήματα γάλακτος (για παράδειγμα, latte, καπουτσίνο).

13Z015 Nerro

Σε αυτό το μοντέλο, η δεξαμενή νερού είναι πιο ευρύχωρη – 1,5 λίτρα. Η τιμή για ένα τέτοιο προϊόν είναι 5700 ρούβλια. Τα θερμαντικά στοιχεία έχουν ισχύ 1,3 kW και η πίεση κάτω από την οποία το νερό εισέρχεται στο υπόγειο δοχείο καφέ είναι 18 bar. “Νέρο” – μια συσκευή κλασικής μορφής, όπως φαντάζονται οι Πολωνοί προγραμματιστές. Πλαίσιο “Πιάνο” αποφάσισαν να κάνουν την αρχική μορφή και σε αυτό το μοντέλο έχουν ήδη αρχίσει να τηρούν τις παραδόσεις. Ωστόσο, η εμφάνιση αυτής της καφετιέρας είναι ακόμα πολύ ωραία: το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με ασημί υφή, σε συνδυασμό με όμορφα μαύρα πλαστικά ένθετα. Όχι μόνο το σώμα είναι ανοξείδωτο σε αυτό το μοντέλο, αυτό το υλικό χρησιμοποιήθηκε επίσης για το λέβητα, το διαμέρισμα για τον αλεσμένο καφέ και για τη θήκη του φλιτζανιού. Μια άλλη διαφορά μεταξύ αυτού του μοντέλου και “Πιάνο” έγκειται στη μεγαλύτερη λειτουργικότητά του, στο φουτουριστικό στυλ του σχεδιασμού του πάνελ και στον οπίσθιο φωτισμό σε έντονο μπλε χρώμα.

Ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου αποτελείται από κουμπιά για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής, καθώς και για την επιλογή ενός ή άλλου τρόπου λειτουργίας. Ο οπίσθιος φωτισμός διευκολύνει αυτήν την επιλογή, δεν χρειάζονται επιγραφές εδώ – όλα είναι ήδη εξαιρετικά απλά και κατανοητά. Στο μοντέλο Zelmer “13Z015 Nerro” η λειτουργία για την παρασκευή κλασικού καφέ εσπρέσο συνδυάζεται με τη δυνατότητα χρήσης του για την παρασκευή λοβού. Μπορείτε να μετρήσετε μόνοι σας μια μερίδα αλεσμένης σκόνης ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη τσάντα. Τις περισσότερες φορές, οι μηχανές εσπρέσο διαφέρουν από τα λοβό και μόνο για έξυπνες μηχανές Ζέλμερ στον ώμο οποιαδήποτε εργασία – θα ετοιμάσουν νόστιμο καφέ με οποιονδήποτε τρόπο. Η τεχνολογία έδωσε μια τέτοια ευκαιρία στις πολωνικές οικιακές συσκευές Εύκολο σερβίρισμα Espresso, φροντίζεται από τους προγραμματιστές.

13Z016 Nerro Plus

Αυτή είναι μια πιο προηγμένη εξέλιξη. Το κόστος ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι περίπου 6.300 ρούβλια, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από την τιμή του προηγούμενου μοντέλου. Όσον αφορά τον όγκο, είναι το ίδιο, όσον αφορά την ισχύ, επίσης δεν διαφέρει από “Νέρο”. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όλα είναι ίδια και στα δύο μοντέλα, οι διαφορές είναι μόνο στο πώς είναι τοποθετημένος ο πίνακας ελέγχου.

Υπάρχει μια μονόχρωμη οθόνη στην οποία είναι ορατές όλες οι απαραίτητες πληροφορίες:

 • ποια λειτουργία επιλέχθηκε?
 • πόσα φλιτζάνια καφέ θα ληφθούν στην έξοδο?
 • πόσο γεμάτο το δοχείο με νερό και πολλά άλλα.

Όλα τα απαραίτητα κουμπιά ταιριάζουν σε μια σειρά – ακριβώς κάτω από την οθόνη. Όπως πάντα με τα μοντέλα Ζέλμερ, οι εικόνες και οι επιγραφές είναι όσο το δυνατόν πιο λακωνικές – τι υπάρχει στην οθόνη, τι στα κουμπιά. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πρακτικά επιγραφές δεν δημιουργεί προβλήματα στους χρήστες, καθώς τα σύμβολα είναι κατανοητά και εύκολο να θυμηθούν. Υπάρχουν συσκευές σχεδιασμένες για όγκο δεξαμενής 2 λίτρων ή περισσότερο. Καφετιέρες της εταιρείας Ζέλμερ, ο όγκος των οποίων είναι έως ενάμιση λίτρο, μπορεί κάλλιστα να είναι κατάλληλος για μια μικρή οικογένεια. Εάν υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι, τότε δεν θα λειτουργήσει να μεθύσουν όλοι ταυτόχρονα. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό, επειδή κάποιος θα πρέπει να περιμένει τη δεύτερη παρτίδα καφέ και να χάσει το χρόνο του. Πολύ καλύτερα να αγοράσετε την πιο κατάλληλη συσκευή.

13Z013 Supremo

Αυτό το ημιαυτόματο μοντέλο είναι σε θέση να ετοιμάσει έναν εσπρέσο από 2,1 λίτρα νερού κάθε φορά. Η τιμή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι περίπου 6100 ρούβλια. Το σώμα αποτελείται αποκλειστικά από μεταλλικά μέρη. Δεν υπάρχουν πλαστικά ένθετα – μόνο γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Δεν υπάρχει οθόνη στον πίνακα, υπάρχουν μόνο μεταλλικά κουμπιά με ένα μικρό κόκκινο LED δίπλα στο κουμπί on / off. Χρησιμοποιήστε αυτά τα κουμπιά για να ορίσετε τον αριθμό των φλιτζανιών και ένα από τα προγράμματα για την προετοιμασία του καφέ. Μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητος έλεγχος ολόκληρης της διαδικασίας. Μοντέλο “Supremo” μπορεί να ονομαστεί καφετιέρα πολλαπλών σταθμών, επειδή σε αυτήν μπορείτε να φτιάξετε καφέ τόσο από σκόνη όσο και από λοβούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό συνημμένο που περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε σετ πολωνικών καφετιέρων Ζέλμερ. Ο ατμός σε αυτό το μηχάνημα παρέχεται με πίεση 18 bar.

Δεν μπορεί να υπάρχουν παράπονα σχετικά με την ποιότητα του παρασκευασμένου ποτού, κάτι που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κριτικές χρηστών. Αυτό με το οποίο εκπλήσσει ευχάριστα αυτό το μοντέλο είναι η κρέμα. Αυτό το χαριτωμένο δοχείο από ανοξείδωτο ατσάλι έχει τα τοιχώματα αρκετά ψηλά για να το κάνουν ιδανικό για αφρόγαλα αν θέλετε να φτιάξετε ένα λατέ ή καπουτσίνο..

Αυτό το μοντέλο είναι πλούσιο σε πλεονεκτήματα, αλλά όχι χωρίς μειονεκτήματα:

 1. Αυτά περιλαμβάνουν την πιθανή διαρροή του κέρατος. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν, για παράδειγμα, οι κόκκοι αλέθονται πολύ ψιλά ή η σκόνη δεν έχει συσφιχθεί σωστά..
 2. Τα δακτυλικά σας αποτυπώματα θα παραμείνουν μόνιμα στη μεταλλική θήκη.
 3. Πολλοί θα ήθελαν ο καπουτσίνο να τρέχει λίγο πιο γρήγορα.

Αλλά όλα αυτά είναι μειονεκτήματα για Zelmer “13Z013”. Αυτή η καφετιέρα μπορεί να αποδοθεί με ασφάλεια σε μια καλή και φθηνή επιλογή..

13Z012 Maestro

Όσον αφορά το κόστος, αυτή η καφετιέρα δεν διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο – “Supremo”. Είναι επίσης τα ίδια σε όγκο – μπορούν να χυθούν 2,1 λίτρα νερού στη δεξαμενή. Στην εμφάνιση, αυτή η καφετιέρα μοιάζει κάπως με αυτήν ΖέλμερNerro Plus”Επειδή έχει τον ίδιο συνδυασμό χαλύβδινων και πλαστικών στοιχείων. Και στις δύο περιπτώσεις, ο έλεγχος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας κουμπιά και όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις και τους τρόπους λειτουργίας μπορούν να διαβαστούν από την οθόνη υγρών κρυστάλλων. Η μόνη διαφορά είναι “Μουσικοδιδάσκαλος“- στα κουμπιά, στη θέση τους. Το μοντέλο είναι πιο ευρύχωρο από “Nerro Plus”, και ως εκ τούτου τα κουμπιά βρήκαν μια θέση και στις δύο πλευρές κοντά στην οθόνη. Είναι βολικό να χειρίζεστε τα κουμπιά χάρη στον οπίσθιο φωτισμό (κόκκινα LED). Μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ποσότητα νερού με έναν περιστροφικό διακόπτη, ο οποίος βρίσκεται στα δεξιά (στο τέλος του σώματος).

Η οθόνη σε αυτό το μοντέλο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ρολόι κουζίνας. Απλώς πρέπει να ορίσετε την ώρα στο ρολόι σας και μπορείτε να το δείτε ανά πάσα στιγμή ενώ βρίσκεστε στην κουζίνα. Οι αριθμοί στην οθόνη είναι σαφείς και μεγάλοι. Η ισχύς αυτής της καφετιέρας δεν είναι πολύ μεγάλη και ανέρχεται στο 1 kW. Η πίεση κάτω από την οποία το ζεστό νερό κατευθύνεται στη δεξαμενή αλεσμένου καφέ είναι 15 bar. Αν και οι παράμετροι εδώ είναι ελαφρώς ασθενέστερες (σε σύγκριση με άλλα μοντέλα), δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά για τους καταναλωτές στη γεύση των παρασκευασμένων ποτών. Πρέπει να γευτείς με μεγάλη εμπειρία για να καθορίσεις τον τρόπο παρασκευής του εσπρέσο – με πίεση 15 bar ή 18.

13Z011

Στο τέλος αυτής της παρέλασης, υπάρχει ένα μοντέλο 2,2 λίτρων με ισχύ 1,3 kW και το υψηλότερο κόστος – περίπου 20.000 ρούβλια. Η αρχική εμφάνιση το κάνει να μοιάζει με ραδιόφωνα παλιών μοντέλων, αλλά μια τέτοια πινελιά δεν χαλάει το εσωτερικό της κουζίνας, αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Για την κατασκευή της θήκης, χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο ατσάλι και γκρι πλαστικό, αποτελώντας το ίδιο σχέδιο χρωμάτων. Ο μπροστινός πίνακας καταλαμβάνεται επίσης από μια μονόχρωμη οθόνη – δίπλα στα παραδοσιακά κουμπιά ελέγχου. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής γλώσσας για εργασία με την οθόνη, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών.

Αυτό το μοντέλο διαφέρει από όλα τα άλλα με τον ενσωματωμένο μύλο καφέ, ο οποίος διαθέτει ένα διαμέρισμα όπου χύνονται οι κόκκοι. Το διαμέρισμα έχει σχεδιαστεί για 140 g. Είναι επίσης σημαντικό να μπορείτε να ορίσετε μόνοι σας πώς θα είναι η λείανση – σκονισμένο ή λίγο πολύ χοντρό. Αυτή η διαδικασία αντικαθίσταται από την ακόλουθη – παρασκευή της τελικής σκόνης χρησιμοποιώντας ατμό, η πίεση της οποίας είναι 15 bar. Έχοντας μια τέτοια ευέλικτη συσκευή, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να ετοιμάσετε νόστιμο καφέ, ο οποίος θα διακοσμηθεί με αρωματικό αφρό..

Φροντίδα

Στις οδηγίες, οι οποίες είναι απαραίτητα προσαρτημένες σε οποιοδήποτε μοντέλο, σημειώνεται ότι η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά. Εάν αυτό δεν γίνει, η καφετιέρα μπορεί σύντομα να απαιτήσει επισκευή ή πλήρη αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εφάπαξ ποσό.

Αν θέλετε να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

 • Αφού ετοιμάσετε τον καφέ σας, πάρτε ένα μαλακό πανί, εφαρμόστε ένα ήπιο απορρυπαντικό σε αυτό και πλύνετε την καφετιέρα. Κάνετε αυτό κάθε φορά μετά τη χρήση του..
 • Μόνο ζεστό τρεχούμενο νερό είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό μικρών τμημάτων.
 • Όχι κάθε φορά, αλλά μερικές φορές βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αποπυκνωτές.
 • Μην βάζετε το σώμα της καφετιέρας κάτω από το νερό, γιατί το υγρό δεν πρέπει να μπαίνει μέσα – αυτό θα καταστήσει τη συσκευή άχρηστη.
 • Μη χρησιμοποιείτε επιθετικά απορρυπαντικά, καθώς μπορούν να βλάψουν την ακεραιότητα της επικάλυψης και των εσωτερικών μερών. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την καφετιέρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών, το οποίο χρησιμοποιείται για το πλύσιμο αυτοκινήτων, καθώς και γυαλί.

Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη και ανθεκτική συσκευή, αυτές οι καφετιέρες δεν θα σας απογοητεύσουν. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σωστά και να τη φροντίζετε. Τότε θα λειτουργήσει πολύ και αποτελεσματικά..

Στο επόμενο βίντεο – μια κριτική για την καφετιέρα Zelmer.