Φρέσκια ζώνη στο ψυγείο

Ακόμα και το πιο ισχυρό ψυγείο δεν μπορεί να σταματήσει τις φυσικές διαδικασίες που συμβαίνουν με τα τρόφιμα.. Όλα όσα αποθηκεύονται στα ράφια του έχουν μια ορισμένη διάρκεια ζωής – κατά κανόνα, έως και μια εβδομάδα. Η ζώνη φρεσκάδας στο ψυγείο θα βοηθήσει να «παραταθεί η ζωή» των πιο φθαρτών τροφίμων.

Ποιος το χρειάζεται και γιατί?

Φυσικά, κάνει ήδη κρύο στο ψυγείο. Ωστόσο, ακόμη και στο πιο απλό ψυγείο, η θερμοκρασία κατανέμεται άνισα, κάθε ράφι έχει τον δικό του συγκεκριμένο σκοπό. Τα διαμερίσματα στην πόρτα θεωρούνται τα πιο ζεστά.

Η ζώνη φρεσκάδας είναι ένα διαμέρισμα όπου η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν. Μπορεί να λένε ψέματα:

 • φρέσκο ​​κρέας και ψάρι, κιμάς.
 • λουκάνικα και τυριά ·
 • φρέσκο ​​τυρί cottage?
 • λαχανικά και φρούτα, μανιτάρια.
 • φυλλώδη λαχανικά και βότανα.

Πολλοί θα πουν ότι όλα αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά καλά για τον εαυτό τους και στα συνηθισμένα ράφια του ψυγείου.. Μια νέα ζώνη είναι απαραίτητη εάν:

 • Ακολουθείτε τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Είναι αδύνατο να δημιουργήσετε ένα υγιεινό πρωινό / μεσημεριανό / βραδινό χωρίς τέλεια φρέσκα υλικά..
 • Υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι, για το οποίο η μητέρα φτιάχνει συμπληρωματικές τροφές (ή απλά το προετοιμάζει ξεχωριστά σύμφωνα με το μενού των παιδιών).
 • Σας αρέσει να αγοράζετε γαλακτοκομικά προϊόντα (ξινή κρέμα, τυρί cottage, τυρί) στην αγορά κατά βάρος. Έχουν, φυσικά, ανώτερη γεύση από τα προϊόντα στη συσκευασία του εργοστασίου, αλλά έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής και τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε αυτά πολύ γρήγορα..
 • Σας αρέσει να φτιάχνετε μόνοι σας τυρί cottage / κεφίρ / γιαούρτι (με τη βοήθεια αρχικών καλλιεργειών). Και εδώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί η στειρότητα..
 • Αγοράζετε φρέσκο ​​κρέας ή κιμά σε μεγάλες μερίδες για μελλοντική χρήση. Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος αυτού που αγοράστηκε θα πάει στην κατάψυξη, αλλά οι μερίδες για τις επόμενες 1-2 ημέρες μπορούν να παραμείνουν στη φρέσκια ζώνη για να απολαύσετε τη γεύση των πιάτων από πραγματικά φρέσκο ​​κρέας. Το ίδιο ισχύει και για τα ψάρια..
 • Χρησιμοποιείτε εκτενώς τον καταψύκτη σας και συχνά αποψύχετε τρόφιμα για περαιτέρω μαγείρεμα. Στη ζώνη φρεσκάδας, τα τρόφιμα ξεπαγώνουν τέλεια (αργά και χωρίς ζημιά).
 • Επιλέγετε μούρα και μανιτάρια στο δάσος ή στον κήπο για φαγητό και περαιτέρω συντήρηση. Λένε πολύ άσχημα ψέματα, αλλά απαιτούν πολλή φασαρία. Ενώ μερικά μανιτάρια είναι εμποτισμένα και ξεφλουδισμένα, άλλα μπορούν να ξαπλώσουν ήσυχα σε μηδενική θερμοκρασία..

Στην πράξη

Όταν αγοράζετε ψυγείο, μπορείτε να καταλάβετε αμέσως αν έχει ζώνη φρεσκάδας. Συνήθως οι κατασκευαστές λαμβάνουν αυτήν την τεχνολογία ακριβώς στο όνομα. “Fresh Box “,” Natura Fresh “,” BioFresh “,” Vita Fresh “,” Flex Cool “,” Zero-N-Fresh “ – όλα αυτά είναι τα ονόματα μηδενικών διαμερισμάτων από διαφορετικούς προγραμματιστές.

Η ζώνη φρεσκάδας είναι ένα ράφι, διαμέρισμα ή δοχείο. Μπορεί να ανασυρθεί ή να κρυφτεί πίσω από έναν αρθρωτό πίνακα. Σε φθηνά ψυγεία, συνήθως υπάρχει μόνο μία ζώνη φρεσκάδας. Τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν συχνά δύο διαμερίσματα που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Το ένα είναι για κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και το άλλο για λαχανικά και φρούτα. Διαφέρουν στο επίπεδο υγρασίας: η ζώνη “κρέατος” είναι πιο ξηρή, το “λαχανικό” – υγρό. Υπάρχουν μοντέλα όπου η υγρασία στα διαμερίσματα μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα..

Για να μην υπάρχει λεπτή κρούστα πάγου στα προϊόντα, οι ειδικοί συνιστούν ότι όλα όσα αποθηκεύονται σε φρέσκες ζώνες πρέπει να τυλίγονται σφιχτά με μεμβράνη.

Μερικές φορές οι κατασκευαστές επιλέγουν το κόλπο και απλά αποκαλούν το χαμηλότερο διαμέρισμα στα φθηνά ψυγεία τη ζώνη φρεσκάδας. Δεν χρειάζεται να έχετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για να καταλάβετε ότι ο κρύος αέρας συγκεντρώνεται από κάτω και ο ζεστός αέρας ανεβαίνει. Κατά συνέπεια, ο κατασκευαστής ονομάζει το πιο κρύο μέρος ζώνη φρεσκάδας. Ωστόσο, μια σταθερή θερμοκρασία σε ένα τέτοιο διαμέρισμα δεν διατηρείται. Κατά συνέπεια, αν για κάποιο λόγο γίνει ακόμη και ένας βαθμός πιο ζεστός στο ψυγείο, όλη η «φρεσκάδα» θα εξαφανιστεί γρήγορα. Αν «κρυώσει» – αυτό το διαμέρισμα θα γίνει αμέσως κλάδος του καταψύκτη.

Ένας τέτοιος θάλαμος βρίσκεται συνήθως στο κέντρο εάν το ψυγείο έχει τρεις θαλάμους ή πιο κοντά στον καταψύκτη (πάνω ή κάτω) εάν το ψυγείο είναι δύο θαλάμων.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς ψύχεται η ζώνη φρεσκάδας, επειδή η ποιότητα της εργασίας της εξαρτάται από αυτό.. Στα ψυγεία AEG, Gaggenau, Leibherr (παρεμπιπτόντως, ήταν αυτή η μάρκα που ήταν ο πρόγονος ολόκληρης της τεχνολογίας) το σύστημα ψύξης αέρα είναι αυτόνομο και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με άλλα μέρη του ψυγείου. Μπορεί να είναι το δικό του στοιχείο ψύξης, το οποίο ελέγχεται από θερμοστάτη. Υπάρχουν μοντέλα ψυγείων ντουλαπιών όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μέσα στη ζώνη φρεσκάδας μόνοι σας.

Για οικονομικά μοντέλα (για παράδειγμα, Indesit ή Siemens), η θερμοκρασία εντός της μηδενικής ζώνης διατηρείται λόγω της εγγύτητας στον καταψύκτη.

Ο ψυχρός αέρας εισέρχεται εκεί από το χώρο κατάψυξης μέσω ενός ειδικού σωλήνα. Αυτή η επιλογή δεν είναι η καλύτερη, επειδή η θερμοκρασία δεν μπορεί να διατηρείται στο ίδιο επίπεδο όλη την ώρα..

Όσοι επιδιώκουν να υποστηρίξουν έναν εγχώριο κατασκευαστή πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πωλούνται ρωσικά ψυγεία με επαρκή ζώνη φρεσκάδας.. Η Λευκορωσική “Atlant” παράγει αρκετά μοντέλα, προσφέροντας την απλούστερη τεχνολογία.

Μοντέλα και κριτικές

Τα πλεονεκτήματα των ψυγείων με φρέσκες ζώνες είναι σαφή. Τα μειονεκτήματα που έχουν όλα αυτά τα μοντέλα οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η ζώνη φρεσκάδας καταλαμβάνει χώρο στο ψυγείο. Επιπλέον, η πόρτα απέναντί ​​της είναι πάντα άδεια – δεν υπάρχουν ράφια εκεί λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των ντουλαπιών ψύξης είναι η τιμή..

Μια μονάδα με ζώνη φρεσκάδας κοστίζει πάντα πολύ περισσότερο από άλλες.

Gorenje “NRK 6201 CW”

Ένα αρκετά φθηνό μοντέλο με ζώνη φρεσκάδας στο κάτω μέρος κοντά στον καταψύκτη. Κρίνοντας από τις κριτικές, τα λαχανικά αποθηκεύονται σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λίγο θορυβώδες και, όπως περιγράφεται από τους αγοραστές, έχει ένα περίεργο σύστημα συρταριών – φαίνεται να πέφτουν κάτω. Το ράφι αυγών χωράει μόνο 8 κομμάτια. Ωστόσο, αυτή είναι μια αρκετά αξιοπρεπής επιλογή. Εξοπλισμένο με σύστημα “No Frost”.

Beko “CNK 327120”

Ένα μικρό ψυγείο δύο διαμερισμάτων σε πολύ λογική τιμή. Στενό – και ταυτόχρονα εξοπλισμένο με το σύστημα “Total No Frost”. Η ζώνη φρεσκάδας βρίσκεται κάτω, κοντά στην κατάψυξη. Οι αγοραστές σημειώνουν πολλά μειονεκτήματα στη συναρμολόγηση, τον σχεδιασμό και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται το ψυγείο, αλλά σε γενικές γραμμές, τα μειονεκτήματα αποδίδουν πλεονεκτήματα. Αυτό είναι ένα αρκετά αξιόπιστο και μοντέρνο ψυγείο σε μικρή τιμή..

Bosch “KGN 39 XW 24 R”

Refrigeratorυγείο δύο διαμερισμάτων εξοπλισμένο με το σύστημα “No Frost”. Στους αγοραστές αρέσει ο λιτός σχεδιασμός και η «ακριβή» εμφάνιση. Στο εσωτερικό του υπάρχουν γυάλινα ράφια, υποδοχή μπουκαλιών και φωτισμός LED. Υπάρχει μια οθόνη έξω.

Η ζώνη φρεσκάδας δεν είναι η πιο επιτυχημένη (σύμφωνα με τις κριτικές πελατών) – τα λαχανικά σε αυτό συχνά παγώνουν. Πολλοί σημείωσαν ότι το ψυγείο είναι πολύ θορυβώδες και δεν είναι κατάλληλο για διαμέρισμα στούντιο – για παράδειγμα, όπου η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι. Κατηγορία τιμών – μεσαία.

Leibherr “CBNP 4858”

Το ψυγείο είναι αρκετά ακριβό. Δύο θαλάμων, λειτουργεί πολύ ήσυχα. Στο εσωτερικό υπάρχει μια ζώνη Bio Fresh σύμφωνα με όλους τους κανόνες (θερμομονωμένη, χωρισμένη σε 2 θαλάμους – στεγνούς και υγρούς). Οι αγοραστές ισχυρίζονται ότι λειτουργεί τέλεια. Παρέχεται η δυνατότητα εσωτερικής αναδιάταξης των ραφιών. Μπορείτε να τα βάλετε ακριβώς όπως θέλετε προσαρμόζοντας το ύψος των κατσαρόλων ή των βάζων..

Bosch “KGN 39LR10”

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα από αυτόν τον κατασκευαστή. Σχεδιασμένο με έντονο έντονο κόκκινο χρώμα. Δεν υπάρχουν παράπονα για τη ζώνη φρεσκάδας – το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν καλύπτονται με κρούστα πάγου και δεν στεγνώνουν, δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές. Ευρύχωρο και κατάλληλο για μια μεγάλη οικογένεια. Τιμή – μέση τιμή.

Sharp “SJ-XP59PGSL”

Ένα ευρύχωρο δίχωρο διαμέρισμα με καταψύκτη που βρίσκεται στον επάνω όροφο. Έχει ζώνη ξηρής φρεσκάδας, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα από τους πελάτες. Συμπληρωμένο με λειτουργία ιονισμού αέρα – αυτό αποτρέπει τον σχηματισμό δυσάρεστων οσμών και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων.

Το μόνο μειονέκτημα που σημειώνουν σχεδόν όλοι όσοι αγόρασαν ένα τέτοιο ψυγείο είναι η θορυβώδης λειτουργία του..

Leibherr “SBSes 7165”

Refυγείο “Side by Side” (διπλή πόρτα) – για τους πιο απαιτητικούς ανθρώπους. Τεράστιο, κατάλληλο για εξοχικές κατοικίες όπου συγκεντρώνονται μεγάλες εταιρείες ή για μια μεγάλη οικογένεια με καλό εισόδημα. Διαθέτει ενσωματωμένο ντουλάπι κρασιού και μεγάλη ζώνη BioFresh – οι πελάτες δεν έχουν παράπονα για τη δουλειά του. Διαθέτει ειδική επίστρωση στην οποία δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.

8 φωτογραφίες

Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα – υπήρχαν αγοραστές που δεν ήταν τυχεροί με την ποιότητα κατασκευής. Πολλά από αυτά έχουν επισκευάσει το ψυγείο περισσότερες από μία φορές τα πρώτα χρόνια χρήσης..