Μεγέθη απορροφητήρων για την κουζίνα

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας για την κουζίνα έτσι ώστε όχι μόνο να εκπληρώνει τις λειτουργίες της, αλλά και να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό σύνολο – μια ερώτηση που κάνουν οι αγοραστές σε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι είναι μάλλον δύσκολο να το επιλέξετε, επειδή η αγορά μιας κουκούλας συμβαίνει λιγότερο συχνά από την αγορά άλλων οικιακών συσκευών, αλλά αυτό είναι ένα εντελώς εφικτό έργο, απλά πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένες τις αποχρώσεις της επιλογής.

9 φωτογραφίες

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή οικιακών συσκευών για την ολοκλήρωση της κουζίνας.. Στην περίπτωση φίλτρων υπερπίεσης, αυτά είναι:

 • Τρόπος λειτουργίας συσκευής. Το περιβάλλον της κουζίνας καθαρίζεται με δύο τρόπους: αφαιρώντας τον αέριο αέρα και τα προϊόντα καύσης έξω από τους χώρους και με φιλτράρισμα, το οποίο περιλαμβάνει την κυκλοφορία του αέρα μέσω της κουζίνας, η οποία καθαρίζεται μέσω ειδικών φίλτρων. Εάν επιτρέπουν οι δυνατότητες των χώρων, αξίζει να προτιμάτε τη λειτουργία εξάτμισης.
 • Εκτέλεση. Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι ο χώρος εργασίας της οικοδέσποινας, το μικροκλίμα στο δωμάτιο μολύνεται, συσσωρεύονται οσμές, οι οποίες είναι δύσκολο να εξαλειφθούν με τον αερισμό. Για να το διατηρήσετε καθαρό και φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πρέπει να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με καλή απόδοση..

Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από τον όγκο του αέρα που διέρχεται η συσκευή από μόνη της για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα..

Τα υγειονομικά πρότυπα υπαγορεύουν ότι ολόκληρος ο όγκος του αέρα στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος πρέπει να αλλάξει σε μία ώρα..

 • Διαστάσεις (επεξεργασία). Η πιο σημαντική παράμετρος εδώ είναι το πλάτος, το οποίο καθορίζει την απόδοση της συσκευής, καθώς και την ικανότητα σύλληψης ατμών, οσμών και λιπών..

Η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με το πλάτος της εστίας και είναι καλύτερο να την ξεπεράσετε κατά μερικά εκατοστά.

 • Ενεργειακής απόδοσης. Η κατανάλωση ενέργειας είναι εξίσου σημαντική με την απόδοση. Η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται από τη συσκευή για λειτουργία εξαρτάται από την αποδοτικότητά της.

 • Μέθοδος τοποθέτησης. Το κλασικό του είδους εδώ είναι η αναρτημένη κουκούλα. Τοποθετείται στον τοίχο πάνω από την εστία σε ύψος 60-70εκ.

Επιλογή είναι επίσης δυνατή ενσωματωμένο τεχνολογία. Τοποθετείται απευθείας στο περίβλημα των ακουστικών πάνω από τη σόμπα. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα πτυσσόμενο πάνελ που επεκτείνει την περιοχή εισαγωγής αέρα πάνω από την επιφάνεια εργασίας..

Ο τρίτος τύπος είναι τζάκι ή τρούλος κουκούλες που δεν είναι προσαρτημένες στον τοίχο, αλλά στην οροφή και μοιάζουν με τρούλο στο σχήμα τους.

Λιγότερο συνηθισμένες είναι οι γωνιακές, μια πολύ σπάνια περίπτωση για το μαγείρεμα στο σπίτι – μια κουκούλα νησιού, παρόμοια στο σχέδιο με την κουκούλα στην κουζίνα του εστιατορίου – πάνω από μια μεγάλη σόμπα, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

 • Τύπος ελέγχου. Μπορεί να είναι κουμπί, άγγιγμα ή διαφάνεια, η οποία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μηχανικό διακόπτη.
 • Επίπεδο θορύβου. Δυστυχώς, οι σύγχρονες τεχνολογίες δεν έχουν ακόμη προχωρήσει τόσο πολύ ώστε ο εξοπλισμός να λειτουργεί εντελώς αθόρυβα. Από τις υπάρχουσες επιλογές, θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή στην περιοχή από 35 έως 70 dB. Δεν είναι 100% σιωπηλοί, αλλά δεν θα προκαλέσουν δυσφορία.
 • Υλικό σώματος. Ο ανοξείδωτος χάλυβας θα είναι η πιο ακριβή και ταυτόχρονα η πιο εύκολη στη διατήρηση και ανθεκτική αγορά. Οι επιστρώσεις σμάλτου και σκόνης έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, αλλά είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρές από τα προϊόντα χάλυβα. Το μετριασμένο φιμέ γυαλί είναι ίσως το πιο κομψό και αποτελεσματικό από τα υλικά, αλλά είναι πολύ κακό να το φροντίζεις..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε τρεις κατηγορίες: μικρό μεσαίο μεγάλο.

8 φωτογραφίες

Μικρό

Τα ελάχιστα πλάνα ενός διαμερίσματος δεν είναι λόγος να αφήσετε την κουζίνα χωρίς καθαρισμό και προστασία από καύση και αιθάλη. Εάν διαθέτει συμπαγή σόμπα με όχι περισσότερους από δύο καυστήρες, η επιλογή βασίζεται σε μια επιφάνεια εξάτμισης του ίδιου μεγέθους..

Η ευκολότερη επιλογή είναι από 30 εκατοστά πλάτος. το βάθος αντιστοιχεί στις τυπικές παραμέτρους του πλάτους – από 30 cm και πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την ενσωματωμένη εστία.

Η επόμενη μεγαλύτερη κουκούλα κουζίνας σε αυτό το τμήμα με πλάτος 40 εκ. Οι δυνατότητές της είναι ελαφρώς πιο εκτεταμένες από τα πιο μινιμαλιστικά μοντέλα, αλλά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την ποσότητα ατμών, προϊόντων καύσης και λίπους που παράγονται από μια μεγάλη εστία. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες και στενές θέσεις επίπλων..

Πάνω από φίλτρα πλάκας 45 cm είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Τέτοιες κουκούλες θα διασφαλίσουν τη μακροχρόνια φρεσκάδα της ανακαίνισης, θα κάνουν τον αέρα στο δωμάτιο καθαρό και θα αποτρέψουν τις οσμές των τροφίμων να φύγουν από την κουζίνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ισχύς τους είναι επαρκής για λειτουργία σε διαμέρισμα στούντιο και ένα ευρύ φάσμα μοντέλων θα κάνει την επιλογή εύκολη και ευχάριστη..

Μέση τιμή

Οι συσκευές, το πλάτος των οποίων είναι από 50 cm και άνω, μπορούν να θεωρηθούν τυπικές. Είναι πιο δημοφιλή λόγω της ευκολίας στη χρήση, της ποικιλίας μοντέλων, της υψηλής απόδοσης και της ελκυστικής εμφάνισης που ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Κατάλληλο για κουζίνα 6-9 μέτρα με κατάλληλη ισχύ.

Τα τυπικά φίλτρα πλάκας διατίθενται σε διάφορες διαμορφώσεις.

Κεκλιμένος. Είναι μια κομψή και επίπεδη εναλλακτική λύση στην παλιομοδίτικη ογκώδη κουκούλα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των μοντέλων αυτού του τύπου είναι η ταχεία μετακίνηση μολυσμένου αέρα μέσω του στενού χώρου του καθαριστή αέρα μακριά από το δωμάτιο. Επίσης, τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου μοντέλου περιλαμβάνουν:

 • Μοντέρνος σχεδιασμός?
 • Υψηλή απόδοση. Τα χαρακτηριστικά της εσωτερικής δομής της συσκευής παρέχουν υψηλής ποιότητας καθαρισμό αέρα από αιθάλη και οσμές.
 • Κερδοφορία. Η αναρρόφηση πραγματοποιείται χωρίς αυξημένη λειτουργία του κινητήρα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
 • Θόρυβος. Η βελτιωμένη λειτουργία του κινητήρα μετατρέπει το καθαριστικό αέρα σε έναν αξιόπιστο βοηθό, του οποίου η εργασία πρακτικά δεν επηρεάζει την ακοή του ιδιοκτήτη.
 • Έξυπνα χαρακτηριστικά. Ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα και τον χρόνο λειτουργίας, να ελέγξετε την κατάσταση των φίλτρων, να ρυθμίσετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Για παράδειγμα, καθυστερήστε την έναρξη της εργασίας, αυξήστε τη διάρκεια σε μισή ώρα και άλλες χρήσιμες δυνατότητες.
 • Λαμπτήρες αλογόνου. Δίνουν ένα απαλό φως πάνω από την εστία, το οποίο είναι απαραίτητο κατά το μαγείρεμα και προσθέτουν ένα στοιχείο διακόσμησης στο εσωτερικό.
 • Η μάσκα του καλύμματος προστατεύει τον κινητήρα από τη συσσώρευση λίπους.

 • Κασέτα. Πρόκειται για αναρτημένα καθαριστικά αέρα που είναι εγκατεστημένα ακριβώς πάνω από την εστία. Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι οι απορροφητήρες φίλτρου που λειτουργούν σε λειτουργία κυκλοφορίας. Τα πλεονεκτήματα του μοντέλου έγκειται στη συμπαγή του, την ικανότητα οργανικής τοποθέτησης της συσκευής σε σετ κουζίνας, όμορφη εμφάνιση και προσιτή τιμή. Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε έναν απορροφητήρα κασέτας: η ισχύς του είναι χαμηλή και το φίλτρο λίπους πρέπει να αντικαθίσταται αρκετά συχνά..

 • Με φίλτρο. Οι σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με κάρβουνο ή φίλτρο λίπους ή συνδυασμό και των δύο.

Τα λιπαρά αποτελούν εμπόδιο στην αιθάλη και στα μικρά σωματίδια. προστατεύουν το εσωτερικό της συσκευής και τον αεραγωγό από συσσώρευση λίπους και βρωμιάς. Κατάλληλο τόσο για τον αέρα εξάτμισης όσο και για συσκευές που κυκλοφορούν.

Το φίλτρο άνθρακα είναι μια συσκευή ικανή να αφαιρεί ατμούς, αιθάλη, βρωμιά, ακαθαρσίες και μυρωδιές μαγειρέματος. Αυτά τα φίλτρα δεν μπορούν να καθαριστούν · μετά τη λήξη της διάρκειας ζωής τους, πρέπει να αντικατασταθούν..

Τα τυπικά μοντέλα περιλαμβάνουν επιφάνειες εξάτμισης πλάτους 55 εκ. Έχουν υψηλή παραγωγικότητα και πολλές λειτουργίες ταχύτητας, λόγω των οποίων είναι σε θέση να καθαρίζουν τον αέρα από αιθάλη, ατμούς, οσμές στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Κατάλληλο για δωμάτια άνω των 9 τετραγωνικών μέτρων.

Οι καθαριστές αέρα 59-60 cm θα αντιμετωπίσουν το έργο τους όπου πραγματοποιήθηκαν τα πιο τολμηρά μαγειρικά πειράματα, ακόμη και αν ήταν ανεπιτυχή. Η ισχύς αυτής της συσκευής σας επιτρέπει να ανανεώνετε το 97% του αέρα στο δωμάτιο, απαλλάσσει την κουζίνα από τον καπνό, την αιθάλη, τις ανεπιθύμητες οσμές, το αέριο και τον ατμό.

Κοινό 60 εκ

 • Τηλεσκοπική ή αναδιπλούμενη ενσωματωμένη κουκούλα. Μια επίπεδη ορθογώνια συσκευή που αποτελείται από δύο ολισθαίνουσες επιφάνειες που συνδέονται με έναν ειδικό μηχανισμό έλξης. Αυτός ο “μυστικός” εξαερισμός κουζίνας είναι τέλεια ενσωματωμένος στο σετ, δεν γεμίζει τον χώρο, εκτελεί τις λειτουργίες του όχι χειρότερα από τις παλιές κουκούλες.

Ένα άλλο αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα μιας τηλεσκοπικής κουκούλας είναι η δυνατότητα τοποθέτησής της οριζόντια ή κάθετα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα λειτουργήσει εξίσου καλά, οπότε όλα εξαρτώνται μόνο από την επιθυμία να οργανωθεί ο χώρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

 • Κρεμαστό (τοποθετημένο, κλασικό, παραδοσιακό). Μια λακωνική και οικονομική επιλογή για κάθε κουζίνα, καθώς ο σχεδιασμός και η κατασκευή είναι απλές και ο τρόπος λειτουργίας δεν απαιτεί σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού. Σε αντίθεση με τους καθαριστές αέρα, ο αέρας καθαρίζεται χρησιμοποιώντας φίλτρα λίπους και κάρβουνο, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ακρυλικό φίλτρο μιας χρήσης. Η απόδοση του αναρτημένου απορροφητήρα είναι χαμηλή επειδή η λειτουργία ανακυκλοφορίας δεν απαιτεί μεγάλη ισχύ. Τέτοιες επιφάνειες εξάτμισης είναι τοποθετημένες σε ντουλάπι ή απευθείας στον τοίχο πάνω από τη σόμπα.
 • Προσωπίδα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους κουκούλες. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή μια συσκευή αυτού του τύπου διακρίνεται από το μικρό της μέγεθος, τη χαμηλή τιμή, την ευκολία στερέωσης και την αξιοπιστία κατά τη λειτουργία. Οι απορροφητήρες καλύπτουν ηγετική θέση όσον αφορά την απόδοση, απορροφούν αποτελεσματικά ατμούς, προϊόντα καύσης, οσμές. Τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες οσμής που ενεργοποιούν τη λειτουργία της συσκευής χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη, όταν είναι απαραίτητο..

Η κουκούλα διαθέτει επίσης αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης και η ηλεκτρονική οθόνη και ο φωτισμός LED το καθιστούν όσο το δυνατόν πιο βολικό στη χρήση.

 • Γωνία. Μια λογική λύση για μια μικρή κουζίνα, αφού η ειδική διάταξη της συσκευής εξοικονομεί σημαντικά χώρο.

Η γωνιακή κουκούλα είναι επίσης πολυλειτουργική, πρακτικά αθόρυβη, εργονομική, ελκυστική σε σχεδιασμό και χρωματικές λύσεις. Επιπλέον, στο εσωτερικό, συχνά φαίνεται πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο από το συνηθισμένο.

 • Τείχος. Ονομάζεται επίσης τοίχος, τζάκι ή τρούλος. Τοποθετείται απευθείας στον τοίχο, δεν απαιτεί πολύ χώρο, επομένως είναι ιδανικό για τις περισσότερες κουζίνες με τυπικά μεγέθη πιάτων – 50-60 εκ. Μια ποικιλία μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στο στυλ του ολόκληρη η κουζίνα και τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για κάθε συγκεκριμένο τύπο δωματίου.

 • Εγκόπτω. Ενσωματωμένο καθαριστικό αέρα τύπου. Βρίσκεται σε βολική θέση σε μια θέση επίπλων, φαίνεται όμορφη σε συνδυασμό με ακουστικά και οικιακές συσκευές και εκτελεί αποτελεσματικά το έργο της. Με υψηλή παραγωγικότητα, είναι σε θέση να λειτουργεί στη λειτουργία εξάτμισης και ανακυκλοφορίας.
 • Σε σχήμα Τ. Η λιτή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση συνδυάζεται με υψηλή απόδοση, αθόρυβη λειτουργία, βολικό έλεγχο.

Χρωματικές λύσεις

Το πιο συνηθισμένο θεωρείται το διαχρονικό κλασικό – η λευκή επιφάνεια εξάτμισης και η πρακτική εναλλακτική της – μαύρο. Ένας μεγάλος αριθμός κουκούλες σε κρεμ χρώμα, συσκευές με γυαλί που χρησιμεύει επιπλέον ως διακόσμηση.

Μπεζ, ασημί, ατσάλι, καφέ επιφάνειες είναι επίσης δημοφιλείς..

Δημοφιλή μοντέλα

Σουηδικό νόμισμα "Kamilla 600" – ενσωματωμένη κουκούλα πλάτους 60 cm, – αθόρυβος βοηθός σε κουζίνες έως 10 τετραγωνικά μέτρα. Τρία επίπεδα απόδοσης, φιλτράρισμα αέρα μέσω εφαρμοσμένων φίλτρων αλουμινίου, βαλβίδα αντι-επιστροφής που εμποδίζει την πρόσβαση δυσάρεστων οσμών στην κουζίνα, δυνατότητα απομνημόνευσης της τελευταίας ταχύτητας αλλαγής, φωτισμός αλογόνου.

Έλικορ – προϊόντα Ρώσου κατασκευαστή. Η επιλογή διαφόρων μοντέλων είναι δυνατή από διάφορες συλλογές: "Τέχνη", "Μοντέρνο", "Χώρα", "Κλασσικός" και καθαριστές αέρα, μεταξύ των οποίων το μπλοκ κοπής είναι ευρέως διαδεδομένο.

Jet air – Ιταλικές κουκούλες, γνωστές για την αξιοπιστία τους, την ποιότητα των υλικών και την κατασκευή, τις καινοτόμες λύσεις, την κομψή απόδοση. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν: λειτουργικότητα, σχεδιασμό που κάνει τις κουκούλες αυτής της μάρκας διακόσμηση της κουζίνας, ποικιλία σχεδίων, παρουσία ακουστικών πακέτων που εξασφαλίζουν ελάχιστο επίπεδο θορύβου, ειδική επίστρωση που προστατεύει από την τριβή και την εμφάνιση ελαττωμάτων στο σώμα της συσκευής.

"Ήφαιστος" – Λευκορωσικές κουκούλες, διαδεδομένες στη Ρωσία και στις αγορές των χωρών της ΚΑΚ. Το εργοστάσιο εξοπλισμού αερίου Brest παράγει μια μεγάλη γκάμα καθαριστικών αέρα με μεγάλη ποικιλία τεχνικών χαρακτηριστικών και στιλιστικών λύσεων. Τα μοντέλα οικονομικής και premium κατηγορίας έχουν αποδειχθεί καλά στην καθημερινή ζωή, εφαρμόζονται σε έκταση έως 20 τετραγωνικών μέτρων.

Άριστον – μια κλασική γραμμή που ενσωματώνεται τέλεια στο χώρο της κουζίνας. Πολύ ήσυχο, το καλύτερο στην κατηγορία του, εξοπλισμός χαμηλής συντήρησης που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Ο αέρας στην κουζίνα θα είναι πάντα καθαρός και ο φωτεινός φωτισμός στο πάνελ θα εξασφαλίσει την ευκολία εργασίας πίσω από την εστία και θα τονίσει την ομορφιά του σχεδίου..

Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αφαιρούμενα φίλτρα αλουμινίου που μπορούν να αντικατασταθούν μετά από σχολαστικό πλύσιμο.

Hansa και Kaiser – Γερμανικές ενσωματωμένες κουκούλες για ορθολογική χρήση ενός μικρού χώρου κουζίνας. Σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του κατασκευαστή, κατασκευάζονται μόνο από ποιοτικά υλικά με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων: υψηλή απόδοση, έξυπνα συστήματα απορρόφησης οσμών και ρύθμισης της θερμότητας στα δωμάτια, λαμπτήρες LED, εύκολος, διαισθητικός έλεγχος.

Samsung – συσκευές που κατασκευάζονται στη Νότια Κορέα. Επιτοίχιος καθαριστής αέρα που θα φαίνεται οργανικός στην κουζίνα λόγω του λακωνικού μοντέρνου σχεδιασμού του με ατσάλινο σώμα ή γυαλί. Μπορούν να είναι μία από τις δύο λειτουργίες καθαρισμού ή να συνδυάζουν απορροφητήρα και κυκλική διήθηση αέρα.

Integra – μια συσκευή με ένα συρόμενο πάνελ που επεκτείνει την περιοχή αναρρόφησης πάνω από την περιοχή εργασίας στην κουζίνα, η οποία επιταχύνει και βελτιώνει τη διαδικασία καθαρισμού του αέρα. Αυτή η σχεδόν αόρατη συσκευή θα είναι επίσης όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη χάρη στις καινοτόμες ιταλικές τεχνολογίες που μειώνουν τον θόρυβο και την κατανάλωση ενέργειας..

Gorenje– κομψή πρακτικότητα, λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα του εξοπλισμού από τη Σλοβενία.

Μεγάλο

Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πλάτους 70 cm. Ισχυροί αλλά αθόρυβοι κινητήρες εξασφαλίζουν εξαιρετική απόδοση σε μεγάλες επιφάνειες εξαγωγής. Κατάλληλο για μεγάλες περιοχές. Καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα από προϊόντα καύσης, ατμούς και οσμές που σχετίζονται με το μαγείρεμα. Έχουν έως και δύο τρόπους λειτουργίας, αντικαταστάσιμα φίλτρα, αρκετές ταχύτητες και ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών, για παράδειγμα, αυτόματο κλείσιμο ή αισθητήρες οσμής.

Οι κουκούλες 75-80 cm στην καθημερινή ζωή είναι λιγότερο συχνές από συσκευές μικρότερης διάστασης, καθώς έχουν σχεδιαστεί για ένα αρκετά μεγάλο πλάνο του δωματίου και μια μεγάλη εστία.

Η απόδοση μιας τέτοιας συσκευής αυξάνεται σε άμεση αναλογία με το πλάτος της, αλλά η κατανάλωση ενέργειας και η απόδοση παραμένουν σχεδόν οι ίδιες. Επίσης, ο θόρυβος κατά τη λειτουργία δεν υπερβαίνει τα 50 dB, γεγονός που καθιστά την κουκούλα ήσυχη και σχεδόν αόρατη..

Μια συσκευή πλάτους 90 εκατοστών συνεπάγεται μεγάλους χώρους, επομένως, αυτός ο τύπος κουκούλας διαφέρει, πρώτα απ ‘όλα, σε μια ποικιλία σχημάτων (τραπεζοειδούς, επιμήκους, στρογγυλεμένου) και στυλ (μοντέρνο, μινιμαλισμό, υψηλής τεχνολογίας άλλα).

Ένα μοντέλο νησιώτικης κουκούλας είναι ευρέως διαδεδομένο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως καθαριστής αέρα στο σπίτι και οι διαστάσεις του επιτρέπουν τη χρήση του στην παραγωγή τροφίμων, για παράδειγμα, στην κουζίνα ενός εστιατορίου ή καφέ.. Είναι απαραίτητα στον χώρο της κουζίνας, όπου η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο ή δεν εφάπτεται σε κανένα τοίχο. Η κουκούλα του νησιού είναι τοποθετημένη απευθείας στην οροφή, αλλά από όλες τις άλλες απόψεις είναι παρόμοια με τα τυπικά μοντέλα: καθαρίζει τέλεια τον αέρα, έχει υψηλή ισχύ, χρήσιμες λειτουργίες, βολικό έλεγχο και φωτισμό. απορροφά αέρια, ατμούς και οσμές.

Μια δημοφιλής κουκούλα βρίσκεται πάνω από την εστία με μια “κουκούλα”, από κάτω από την οποία δεν μυρίζουν οσμές και αέρια μέσα στην κουζίνα.

Τα πάνελ εξάτμισης 120 και 150 cm είναι επαγγελματικές ελίτ συσκευές σχεδιασμένες για κουζίνες όπου λατρεύουν να μαγειρεύουν. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όλων των προηγούμενων μοντέλων, αλλά διαφέρει από αυτά σε μέγεθος και υψηλότερη τιμή, αντίστοιχα.

7 φωτογραφίες

Κριτικές

Η περιγραφή του προϊόντος, ακόμη και η πιο εύγλωττη, δεν δίνει πάντα μια πλήρη εικόνα για το πώς θα εκδηλωθεί η συσκευή κατά τη λειτουργία.. Όταν επιλέγετε κουκούλα κουζίνας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις κριτικές των ιδιοκτητών για να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές παγίδες απόκτησης τέτοιου εξοπλισμού..

Οι περισσότεροι αγοραστές επισημαίνουν ομόφωνα ότι ένας απορροφητήρας κουζίνας είναι απαραίτητος ακόμη και στη μικρότερη περιοχή..

Κάνει τον αέρα πολύ καθαρότερο και πιο φρέσκο, χρήσιμο για λόγους ασφαλείας και για τη διατήρηση της υγείας των νοικοκυριών.. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της σύγχρονης τεχνολογίας, πρώτα απ ‘όλα, σημειώνουν υψηλή απόδοση, ευκολία στη χρήση, ποικιλία σχημάτων και στυλ, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων..

Ορισμένα μοντέλα αξίζουν επαίνους λόγω της παρουσίας πρόσθετων λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας.

8 φωτογραφίες

Ενδιαφέρουσες εσωτερικές λύσεις

Οι οικιακές συσκευές δεν συνεπάγονται απαραίτητα αυστηρές γραμμές και καθολικά σχήματα..

Ο σχεδιασμός των συσκευών κουζίνας αναπτύσσεται σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας, επομένως σήμερα η αγορά δεν περιορίζεται σε τραπεζοειδείς κουκούλες ή συμπαγείς ενσωματωμένες συσκευές. Το πιο κατάλληλο μοντέλο για το εσωτερικό μπορεί να επιλεγεί από σοφίτα, υψηλής τεχνολογίας, vintage, μοναδικές σχεδιαστικές λύσεις. Στυλιζαρισμένες κουκούλες, γυάλινες επιφάνειες, συνδυασμοί διαφόρων υλικών και διακόσμηση φαίνονται ενδιαφέρουσες.

Εκχυλίσματα φωτεινών χρωμάτων και πρωτότυπος φωτισμός προσθέτουν μια ιδιαίτερη όρεξη στην κουζίνα..

12 φωτογραφίες