Μπλέντερ σούπας

Μπλέντερ σούπας

Όλο και περισσότερο, οι έμπειρες νοικοκυρές επιλέγουν έναν εύχρηστο πολυλειτουργικό μπλέντερ-κόφτη για εργασία στην κουζίνα, προτιμώντας τον από τους ογκώδεις επεξεργαστές τροφίμων και τους βαρείς μύλους κρέατος. Αυτή η απλή και συμπαγής συσκευή σας βοηθά να κόβετε, να αλέθετε ή να χτυπάτε τρόφιμα για το μαγείρεμα και τη διακόσμηση πιάτων τόσο γρήγορα και με ακρίβεια, όσο κανένας επιδέξιος σεφ δεν μπορεί να κάνει..

Αυτό που το κάνει να διαφέρει από άλλα μοντέλα

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός κόφτη και ενός απλού μπλέντερ είναι η προσέγγιση της κοπής και η διαφορά στο τελικό προϊόν..

Ένα συνηθισμένο μπλέντερ κουζίνας χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη συνοχή της μάζας των τροφίμων..

Αν και ορισμένα από τα εξαρτήματα του λειτουργούν επίσης σαν μαχαίρια και είναι σε θέση να κόβουν λαχανικά, φρούτα και βότανα, αλλά μάλλον τα μετατρέπουν σε μούχλα, και αυτό δεν είναι πάντα κατάλληλο για την προετοιμασία νόστιμου φαγητού. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συχνότερα για τον καθαρισμό μαγειρεμένων προϊόντων και την ανάμειξη υγρών..

Αλλά σε ένα μικροσκοπικό μύλο, όλες οι βασικές και πιο απαραίτητες λειτουργίες κουζίνας συνδυάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο..

Με τη βοήθειά του, τυχόν συστατικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θρυμματίζονται σε τέλεια και πανομοιότυπα κομμάτια., το μέγεθος του οποίου μπορεί να ποικίλει κατά την κρίση σας. Κόβει και στρέφει τις φλέβες του κρέατος με ευκολία και είναι σε θέση να φτιάξει λεπτό κιμά από οτιδήποτε..

Το μπλέντερ κόφτη έχει σχεδιαστεί για να αλέθει καλά ακόμη και κατεψυγμένα ή πολύ σκληρά τρόφιμα – καρότα, δημητριακά, μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, φασόλια και καφέ, καθώς και για ζύμωμα υγρής και απότομης ζύμης, για χτύπημα γαλακτωμάτων οποιασδήποτε πυκνότητας και για άλεσμα ακόμη και βραστά, ακόμη και ωμά, ακόμη και μικτά υλικά. Ενώ ένα συνηθισμένο μπλέντερ είναι κάθε άλλο παρά ικανό για τέτοιες εργασίες.

Σχεδιασμός και λειτουργία

Η βασική αρχή του blender-chopper είναι η ομοιόμορφη κοπή ακατέργαστων ή έτοιμων προϊόντων ή κατεψυγμένων ημιτελών προϊόντων..

Πραγματοποιείται με αιχμηρά μαχαίρια ή εξαρτήματα., τα οποία είναι ενσωματωμένα ή εισάγονται σε ένα δοχείο και οδηγούνται ή περιστρέφονται χειροκίνητα από έναν ηλεκτροκινητήρα. Σε αντίθεση με την τραυματική εργασία με μαχαίρι κουζίνας, η διαδικασία κοπής στο μύλο είναι εντελώς ακίνδυνη, επιπλέον, είναι πολύ πιο γρήγορη, ευκολότερη και πιο αισθητικά ευχάριστη..

Ο σχεδιασμός του μπλέντερ -κόφτη είναι απλός – είναι ένα μικροσκοπικό στιβαρό δοχείο για τη φόρτωση των συστατικώνγ με ράβδο προσαρτημένο στο κάτω μέρος του, όπου τοποθετούνται διάφορα εξαρτήματα με τη μορφή αιχμηρών λεπίδων, τεμαχιστών ή τρίβων και ένα κάλυμμα με χειροκίνητη ή ηλεκτρική κίνηση που ξεκινά το έργο των μαχαιριών.

Τα μπλέντερ-μύλοι κουζίνας είναι ελαφριά, συμπαγή, πολυλειτουργικά, αισθητικά και πολύ βολικά για καθημερινή χρήση

Μερικοί μύλοι χειρός είναι παρόμοιοι με έναν μύλο καφέ, όπου τα μαχαίρια γυρίζονται με το χέρι χρησιμοποιώντας μια ειδική λαβή.. Σε άλλα, ένα καπάκι με προσάρτημα μαχαιριού χρησιμοποιείται για την κοπή των συστατικών, το οποίο χαμηλώνει σαν πρέσα με μηχανική πίεση από πάνω. Ωστόσο, το πεδίο εφαρμογής τους περιορίζεται αρκετά από την αδύναμη λειτουργικότητα και το φτωχό σύνολο προϊόντων κατάλληλων για λείανση, τα οποία θα εμπίπτουν στη δύναμη της χειρωνακτικής εργασίας. Είναι φθηνά και είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας που διαρκούν πολύ..

Οι ηλεκτρικοί τεμαχιστές είναι πολύ ακριβότεροι, αλλά πολύ πιο λειτουργικοί και πρακτικοί, επιπλέον, πολύ πιο γρήγοροι και πιο παραγωγικοί από τους μηχανικούς..

Τα μαχαίρια σε αυτά ξεκινούν χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα που λειτουργεί από το τροφοδοτικό. Η ταχύτητα και η ποιότητα των συστατικών κοπής εξαρτώνται από τη δύναμή του..

Το δοχείο φόρτωσης και θρυμματισμού προϊόντων του μπλέντερ-κόφτη μπορεί να είναι από μέταλλο ή ανθεκτικό σε κρούση γυαλί ή πλαστικό. Το κάτω μέρος του είναι συνήθως εξοπλισμένο με καουτσούκ ή πόδια σιλικόνης ή βεντούζες για να διατηρεί τη μονάδα σταθερά στη θέση της κατά τη χρήση..

Ένα άλλο ευχάριστο καινοτόμο μπόνους του πλήρους συνόλου πολλών μοντέλων είναι η δυνατότητα ασύρματης τροφοδοσίας στον κινητήρα.. Όμως, εκτιμάται ιδιαίτερα η διαθεσιμότητα αρκετών μπολ διαφορετικής χωρητικότητας για θρυμματισμό μεγάλων, μεσαίων ή μικρών μερίδων φαγητού, τα οποία είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων, για αποθήκευση στο ψυγείο και για καθαρισμό στο πλυντήριο πιάτων. Και επίσης μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων εναλλάξιμων εξαρτημάτων και μαχαιριών, που έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για να θρυμματίζουν επιδέξια διάφορα συστατικά, αλλά και να τα χτυπάνε, και να αναμειγνύονται και να αλέθονται σε πουρέ πατάτας ή smoothies και να ζυμώνουν ζύμη οποιασδήποτε συνοχής.

Οι λειτουργίες του μπλέντερ-κόφτη, καθώς και το μέγεθος και το σχήμα των προϊόντων που κόβονται σε αυτό, εξαρτώνται άμεσα από τη διαμόρφωση των μαχαιριών και των αντικαταστάσιμων εξαρτημάτων και από το μέγεθος του δοχείου για τη φόρτωση των συστατικών και την ισχύ του κινητήρα αυτής της μονάδας κουζίνας. Παρεμπιπτόντως, μόνος του είναι αρκετά ικανός να αντικαταστήσει όχι μόνο τα συνηθισμένα και εξειδικευμένα μαχαίρια, αλλά ακόμη και έναν ολόκληρο επεξεργαστή τροφίμων.

Αντί για ένα μαχαίρι στα χέρια ενός σεφ, ένας μπλέντερ-κόφτης κόβει κάθε φαγητό μόνος του, επιπλέον επιδέξια, αβίαστα και τέλεια, που κανένας σεφ δεν μπορεί να ελέγξει.

Σε λίγα δευτερόλεπτα θα ψιλοκόψει κρεμμύδια, σκόρδο και βότανα, θα ψιλοκόψει λάχανο, πατάτες, καρότα και παντζάρια και εν ριπή οφθαλμού θα χτυπήσει καρύδια ή φουντούκια – ακόμη και μικρά, ακόμη και μεγάλα.

Αυτή η μικρή μονάδα κουζίνας είναι αρκετά ικανή για τις δυνάμεις και τις λειτουργίες ενός μύλου κρέατος: είναι σε θέση να αλέσει και να μετατραπεί σε ομοιογενή κιμά ακόμη και κατεψυγμένα ψάρια και κρέας – ακόμη και φιλέτο κοτόπουλου, συκώτι ή στήθος, ακόμη και τρυφερή σάρκα γατόψαρο, σολομό, γαλοπούλα ή κοτόπουλο, ή ακόμα και φλεβίτιδα από χοιρινό ή μοσχάρι.

Ο μπλέντερ -ψιλοκόπτης μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αποχυμωτής – κυλιόμενος και περνώντας μέσα από τις τρύπες διαφόρων εξαρτημάτων ντομάτες, μούρα και φρούτα.

Είναι επίσης κατάλληλο για ψιλοκομμένα ωμά και βραστά λαχανικά (συμπεριλαμβανομένων φρέσκων τεύτλων και καρότων), καθώς και για την κοπή κρούστας ψωμιού και ξηρών καρπών, για λείανση μπαχαρικών και καφέ και για τεμαχισμό πάγου..

Επίσης πολτοποίησε προσεκτικά τα βραστά και τα υλικά στον ατμό., αλέθει εύκολα πλιγούρι βρώμης, λιναρόσπορο, φαγόπυρο, σουσάμι, μπιζέλια και άλλα φασόλια, δημητριακά και δημητριακά σε αλεύρι και ακόμη και σε σκόνη, και ζυμώνει καλά τη ζύμη οποιασδήποτε σύστασης, και τα βότανα και τα πικάντικα βότανα ψιλοκομμένα με αυτό θα διατηρήσουν όλο το χυμό και το άρωμά τους δώστε το μόνο μαγειρεμένο πιάτο του.

Παρεμπιπτόντως, αν αναμίξετε λεμόνι, μήλα, χουρμάδες, εξωτικά αποξηραμένα φρούτα με μια μικρή ποσότητα βαριάς κρέμας στο μπολ για να φορτώσετε τα συστατικά του μπλέντερ-ψιλοκόφτη, προσθέστε εκεί λεπτό τυρί cottage, υγρό μέλι ή ζάχαρη και χτυπήστε το όλα καλά, θα πάρετε ένα υπέροχο γλυκό.

Χαρακτηριστικά επιλογής: υπέρ και κατά

Εάν, όταν αγοράζετε ένα μπλέντερ-μύλο, το κύριο κριτήριο είναι το χαμηλό κόστος, τότε αξίζει να επιλέξετε οποιοδήποτε χειροκίνητο μοντέλο – με σπάνιες εξαιρέσεις, σχεδόν όλα είναι φθηνά, συμπαγή και αρκετά βολικά στη χρήση. Και αν, επιπλέον, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, τότε θα διαρκέσουν αρκετά..

Αλλά όταν η λειτουργικότητα, η αξιοπιστία και η πρακτικότητα γίνονται αποφασιστικές, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ισχυρό ηλεκτρικό μπλέντερ-κόφτη γνωστού κατασκευαστή.. Είναι υπέροχο όταν το πλήρες σετ μιας τέτοιας μονάδας κουζίνας περιλαμβάνει όχι μόνο αντικαταστάσιμα μαχαίρια, εξαρτήματα και τρίφτες, αλλά και επιπλέον μπολ διαφορετικού μεγέθους για φόρτωση και κοπή..

Άλλα χρήσιμα αξεσουάρ θα είναι επίσης χρήσιμα. – δοχεία διαφόρων χωρητικότητας και καπάκια για αυτά, ένα ποτήρι με ζυγαριά για τη μέτρηση του όγκου των προϊόντων και ένα κουτάλι μέτρησης, μια θήκη για μαχαίρια και έναν κόπτη κύβων, μια θήκη για ακροφύσια και τρίφτες, αντικαταστάσιμους δακτυλίους Ο και ασύρματη ηλεκτρική κίνηση , μετάδοση για ακροφύσια με σύρμα. Αν και η παρουσία όλων αυτών των συσκευών θα επηρεάσει σημαντικά την αύξηση του κόστους του μπλέντερ-μύλου, εντούτοις, η παρουσία τους στην κουζίνα θα αποδώσει πολλές φορές..

Επιλέγοντας παραμέτρους μπλέντερ στις οποίες πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή:

  • κινητήρα ισχύος κινητήρα – Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο εκτενής είναι ο κατάλογος των διαθέσιμων συστατικών για άλεση και τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα και η παραγωγικότητα της εργασίας.
  • ποιότητα υλικών – είναι καλύτερα όταν το δοχείο φόρτωσης και λείανσης είναι κατασκευασμένο από σκληρυμένο γυαλί ή ανθεκτικό σε κρούση πλαστικό και τα περιστρεφόμενα, συνδετικά και κοπτικά μέρη και ακροφύσια είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα.
  • χωρητικότητα του μπολ για την επεξεργασία των συστατικών – ιδανικό εάν ο ελικόπτερο είναι εξοπλισμένος με μπολ διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, συμπεριλαμβανομένου ενός μικροσκοπικού ανθεκτικού δοχείου με μύλο.
  • ακροφύσια – Όσο πιο ποικίλες και ανθεκτικές είναι, τόσο πιο αξιόπιστη και λειτουργική είναι η μονάδα.
  • διασφάλιση ποιότητας – συνιστάται η αγορά του ελικόπτερο για τον οποίο είναι υπεύθυνος ο κατασκευαστής για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την αγορά.
  • κατασκευαστής – θα πρέπει να προτιμάται γνωστός και αποδεδειγμένος, των οποίων η μακρά εξουσία θα χρησιμεύσει ως πρόσθετη κάρτα εγγύησης.
  • τιμή – η μέγιστη λειτουργικότητα του blender-chopper είναι ακριβή, αλλά δεν το χρειάζονται όλοι, οπότε δεν πρέπει να πληρώσετε υπερβολικά για επιπλέον προσθήκες.

Κρίνοντας από τις πολυάριθμες κριτικές εκείνων που έχουν ήδη αγοράσει ένα blender-chopper φέτος, το χρησιμοποιούν με ευχαρίστηση και δεν απογοητεύτηκαν, το Redmond RHB-2925 αναγνωρίζεται ως το καλύτερο. Η τιμή αυτής της ισχυρής πολυλειτουργικής μονάδας, κατά μέσο όρο, είναι 3.300 ρούβλια και η μάρκα του κατασκευαστή της είναι από καιρό φημισμένη για την υψηλότερη αξιοπιστία όλων των μοντέλων και την άριστη εξυπηρέτηση..

Λόγω της χαμηλής τιμής, της αποδεκτής ποιότητας και του βολικού μεγέθους για καθημερινή χρήση, ένας εκπρόσωπος του Vitek, ένας μικροσκοπικός μπλέντερ-κόφτης VT-1649, εμφανίστηκε επίσης στη λίστα των δημοφιλών. Η ισχύς του είναι 400 watt και μια βέλτιστα επιλεγμένη ταχύτητα είναι αρκετά για να θρυμματιστούν και να αναμειχθούν διάφορα συστατικά, αλλά δεν είναι κατάλληλα για το χτύπημα. Αλλά αυτός ο μίνι -ελικόπτερο έχει ωραία μπόνους – καουτσούκ πόδια στο κάτω μέρος του μπολ και χωρίς πίκλα κατά τη λειτουργία..

Το στατικό Philips HR 2103/00 έχει το μικρότερο δοχείο λείανσης – η χωρητικότητά του είναι μόνο 120 ml.

Ωστόσο, αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο μπολ μύλου, ο όγκος του οποίου είναι ενάμιση λίτρο και ένας μικροσκοπικός μύλος. Τιμή – περίπου 2,5 χιλιάδες ρούβλια.