Μίξερ Milkshake

V

Το μιλκσέικ θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα στην παρασκευή του, αλλά αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Μια πραγματική γαλακτοκομική λιχουδιά πρέπει να είναι χωρίς σβώλους, να έχει μια συγκεκριμένη συνέπεια και βαθμό τρυφερότητας. Για αυτό, οι ειδικοί συνιστούν την προετοιμασία αυτού του νόστιμου ποτού χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα ή συσκευές..

Ποιο είναι το όνομα του?

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μπλέντερ και τα σέικερ είναι κατάλληλα για την παρασκευή μιλκσέικ. Ωστόσο, είναι δύσκολο για τους επαγγελματίες να συμφωνήσουν με αυτό. Σε τέτοιες συσκευές, είναι αδύνατο να επιτευχθεί ένα προϊόν υψηλής ποιότητας χωρίς όρους. Ένα πραγματικό milkshake μπορεί να γίνει μόνο με μίξερ milkshake.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Κατά κανόνα, ένας μίξερ milkshake παράγεται ως μονάδα με κυλινδρικό κώνο και ηλεκτρική κίνηση. Παρεμπιπτόντως, το να φτιάχνεις ένα milkshake μπανάνας χρησιμοποιώντας μια τέτοια συσκευή, για παράδειγμα, είναι τόσο εύκολο όσο το αβγά αμυγδάλου και ο χειριστής χρειάζεται μόνο να φορτώσει τα συστατικά.

Η χρήση αυτής της συσκευής δεν περιορίζεται στην κατασκευή milkshakes. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ευχαριστήσετε τους επισκέπτες, τους συγγενείς και τους πελάτες σας με νόστιμο πουρέ πατάτας, σάλτσες, παγωτό και άλλα πιάτα που πρέπει να έχουν σαντιγί..

Οι συσκευές για την παρασκευή milkshakes έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και διαφορές από τα συμβατικά μίξερ:

  1. Το δοχείο για τη συλλογή του παρασκευασμένου ποτού είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο όγκος τους μπορεί να είναι διαφορετικός, επομένως, κατά την αγορά, συνιστάται να δώσετε προσοχή σε αυτό..
  2. Οι περισσότερες συσκευές προβλέπουν αυτόματη εκκίνηση της εργασίας κατά την εγκατάσταση του γυαλιού και κλείσιμο όταν αφαιρεθεί..
  3. Αυτόνομη εργασία σε κάθε ποτήρι.
  4. Τα περισσότερα μοντέλα λειτουργούν σε διάφορες λειτουργίες ταχύτητας.

Επαγγελματικά και οικιακά

Οι μίκτες για επαγγελματίες διακρίνονται από το ευρύ φάσμα λειτουργιών, την υψηλή απόδοση και την αξιοπιστία τους. Στην πράξη, αυτό εκφράζεται σε μια τεράστια ποικιλία συνημμένων, την ικανότητα αντιμετώπισης της επεξεργασίας παχιών μαζών και σε διάφορες πρόσθετες επιλογές. Όσον αφορά τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται το σώμα και τα μέρη εργασίας των αναμικτήρων, οι επαγγελματικές εκδόσεις είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά υψηλής ποιότητας.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, αλλά κοστίζει πολύ περισσότερο από τα οικιακά μοντέλα και απαιτεί περισσότερο χώρο για τοποθέτηση. Τα νοικοκυριά θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας μεμονωμένης οικογένειας για milkshakes. Κατάλληλο για smoothies και γάλα φράουλας.

Στην καθημερινή ζωή, σε γυμναστήρια, νηπιαγωγεία και σανατόρια, χρησιμοποιείται συχνά ένα κοκτέιλ πάρτι – μια μη ηλεκτρική συσκευή σχεδιασμένη για την παρασκευή κοκτέιλ οξυγόνου. Η συσκευή είναι ένα δοχείο με σωλήνα για παροχή οξυγόνου και ένα σπρέι.

Συσκευή και αρχή λειτουργίας

Ο αναμικτήρας μιλκσέικ είναι μια συσκευή που χτυπά τα υγρά και τα ημι-υγρά σκευάσματα και τα γεμίζει με αέρα. Αποτελείται από ένα ποτήρι για μείγματα, μια ράβδο ανάμειξης και έναν κινητήρα.

Το πλήρες σετ μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνει μαχαίρια, χτυπήματα και κέρατα για το σερβίρισμα του παρασκευασμένου ποτού σε ποτήρια. Τα συμπαγή μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα και έχουν υψηλή ταχύτητα περιστροφής. Τα μίξερ έρχονται με ένα κέρατο ή περισσότερα. Για να αυξήσετε την άνεση στην εργασία, κάθε κέρατο είναι εξοπλισμένο με ξεχωριστό κουμπί εκκίνησης και μπορείτε να φτιάξετε ένα κοκτέιλ τόσο σε ένα ποτήρι όσο και σε όλα ταυτόχρονα..

Τα επαγγελματικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από κράματα μετάλλων. Έχουν μια τεράστια βάση, η οποία επιτρέπει την ισοπέδωση της διαδικασίας δόνησης και την επιβράδυνση της κίνησης της συσκευής πάνω από την επιφάνεια. Επιπλέον, οι μίκτες εργασίας διαθέτουν εργονομικό σχεδιασμό με στρογγυλές γωνίες για ασφαλή λειτουργία, αισθητήρες υπερφόρτωσης και ισχυρό κινητήρα. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του χείλους αποτρέπουν την εκτόξευση πιτσιλιών από το γυαλί.

Το μίξερ για μιλκσέικ μπορεί να έχει ειδικούς συνδετήρες, με τους οποίους είναι κρεμασμένος σε τοίχο ή άλλο στήριγμα. Συνδυάζονται αρμονικά σε μικρούς χώρους, αξιοποιώντας στο έπακρο μια μικρή περιοχή..

Οποιοσδήποτε αναμικτήρας γάλακτος, τόσο επαγγελματικός όσο και οικιακός, λειτουργεί με την ίδια αρχή: τα συστατικά τοποθετούνται σε ένα ποτήρι και χτυπιούνται με ένα σύρμα.. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα περιστροφής της ράβδου ανάμιξης, τόσο καλύτερη είναι η περιεκτικότητα του γυαλιού και τόσο πιο σκληρός ο αφρός.. Η ταχύτητα περιστροφής των χτυπητών κυμαίνεται από 8 έως 17 χιλιάδες στροφές, ανάλογα με το μοντέλο.

Πώς να επιλέξετε

Επιλέγοντας ένα μίξερ για milkshakes, πρέπει να αποφασίσετε ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για εσάς: σπίτι ή επαγγελματία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διαφέρουν ως προς την τιμή, την απόδοση, την ποιότητα των υλικών και ένα σύνολο επιλογών. Για το μαγείρεμα στο σπίτι, μια συσκευή με ένα κομμάτι είναι επίσης κατάλληλη, αλλά για εργασία είναι καλύτερα να επιλέξετε μια συσκευή πολλαπλών κομματιών. Πριν αγοράσετε, δώστε προσοχή στο κατά πόσο ο επιλεγμένος αναμικτήρας έχει λειτουργία σπασίματος πάγου, την οποία, φυσικά, μπορεί να χρειαστείτε για την παρασκευή μιλκσέικ και άλλων ποτών.

Τα επαγγελματικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και κράματα αλουμινίου. Η χρήση πλαστικών εξαρτημάτων σε μονάδες αυτής της κατηγορίας απαγορεύεται από τους τεχνικούς κανονισμούς, καθώς ο επαγγελματικός εξοπλισμός αντιμετωπίζει υψηλό βαθμό πίεσης. Για το λόγο αυτό, το βάρος τέτοιων μίξερ για μιλκσέικ είναι αρκετά εντυπωσιακό: από 5-10 κιλά ή περισσότερο, γεγονός που τους επιτρέπει να θεωρούνται σταθερός εξοπλισμός. Επιπλέον, ο κινητήρας τέτοιων μοντέλων είναι πολύ ισχυρός, ο οποίος επιτρέπει την επεξεργασία μεγάλου όγκου προϊόντων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής..

Έτσι, αποφασίζοντας να αγοράσετε ένα μίξερ για μιλκσέικ για εργασία ή για οικιακή χρήση, φροντίστε να μελετήσετε τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά του, όπως χαρακτηριστικά σχεδιασμού (δηλαδή, πώς και από τι κατασκευάζεται η συσκευή), ισχύ, συνολικές παραμέτρους, όγκο επεξεργασίας πρώτες ύλες, πρόσθετες επιλογές, διάρκεια ζωής και σταθερότητα εξοπλισμού.

Ανασκόπηση των καλύτερων μοντέλων

Hamilton Beach HMD400

Η συσκευή αυτής της αμερικανικής μάρκας έχει σχεδιαστεί για τρία ποτήρια. Είναι ιδανικό για να φτιάξετε μιλκσέικ σε μεγάλους όγκους, έχει ισχυρό μοτέρ και υψηλή ταχύτητα περιστροφής του χτυπητήρα (έως 18 χιλιάδες σ.α.λ.). Λόγω αυτού, υπάρχει σημαντική αύξηση του όγκου των συστατικών κατά το μαστίγωμα και τη διατήρηση αυτού του όγκου για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Το Hamilton Beach HMD400 ελέγχεται αυτόματα πιέζοντας το μπολ. Ο χρόνος προετοιμασίας του κοκτέιλ είναι 30-40 δευτερόλεπτα. Η συσκευή έχει 3 ταχύτητες ανάμιξης, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση της εργασίας. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο είναι πολύ στιβαρό και σταθερό λόγω της βαριάς κατασκευής του..

Gastrorag W-LX-2

Αυτό το μοντέλο κινεζικής κατασκευής σάς επιτρέπει να προετοιμάζετε ταυτόχρονα milkshakes σε δύο ποτήρια, ο όγκος των οποίων είναι 750 ml. Η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία δύο ταχυτήτων, η μέγιστη εκ των οποίων είναι 15 χιλιάδες σ.α.λ.

Η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι με σταθερή βάση, που αποτελεί ένα από τα κριτήρια για ασφαλή λειτουργία. Η παρουσία δύο κέρατων καθιστά δυνατή την προετοιμασία milkshakes ταυτόχρονα σύμφωνα με διαφορετικές συνταγές ή δύο μερίδες ένα προς ένα.

Fimar FP2I

Μια ιταλική μάρκα που παρέχει ποιοτικούς μίκτες milkshake για καφετέριες, εστιατόρια και άλλα μέρη και εγκαταστάσεις παροχής τροφίμων. Αυτό το μοντέλο έχει δύο κέρατα, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και λειτουργεί με ταχύτητα 16 χιλ. Σ.α.λ. Ο όγκος των γυαλιών είναι 550 ml το καθένα.

Το αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης και προστασίας διασφαλίζει ότι ο κινητήρας ξεκινά μόνο εάν το γυαλί είναι σταθερό. Η σταθερότητα παρέχει μια σταθερή βάση.

Fimar Easyline DMB

Συσκευές κατασκευασμένες στην Κίνα με ένα μόνο ποτήρι. Το μηχάνημα αντιμετωπίζει τέλεια την παρασκευή milkshakes με ψίχουλα πάγου και διαθέτει ταχύτητα περιστροφής 16 χιλιάδων στροφών ανά λεπτό. Η βάση και το σώμα είναι από αλουμίνιο, ενώ ο στύλος και το γυαλί είναι από ανοξείδωτο κράμα. Το ασφαλές σύστημα ενεργοποιείται μόνο όταν τοποθετηθεί το κύπελλο, ο όγκος του οποίου είναι 800 ml.

Λόγω της μερικής χρήσης αλουμινίου, το μοντέλο είναι φθηνότερο από μίξερ ιταλικής ή αμερικανικής κατασκευής.

Sirman SIRIO 1

Ιταλικό μίξερ για την παρασκευή milkshakes με ένα μόνο πλαστικό γυαλί και σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Ταχύτητα μίξερ 14 χιλ. Σ.α.λ.

Το μοντέλο είναι αρκετά κατάλληλο για χρήση στην καθημερινή ζωή και για μικρές πρίζες. Το μικρό βάρος (2,5 κιλά) καθιστά εύκολη και γρήγορη την κίνηση. Ένα διαφανές ποτήρι θα παρουσιάσει πολύ αποτελεσματικά όλη τη διαδικασία του χτυπήματος των συστατικών..

Horeca

Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μιλκσέικ σε ένα μεταλλικό γυαλί των 800 ml. Αυτός ο αναμικτήρας έχει πλαστικό σώμα. Η συσκευή λειτουργεί σε δύο λειτουργίες ταχύτητας.

Κριτικές

Σύμφωνα με κριτικές καταναλωτών, τόσο επαγγελματίες όσο και αρχάριους, ένα πραγματικό μιλκσέικ με λεπτή συνέπεια μπορεί να παρασκευαστεί μόνο σε ειδικό μίξερ. Στην ιδανική περίπτωση, οι αγοραστές συμβουλεύονται να επιλέξουν μοντέλα που είναι πλήρως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, παρά το υψηλό κόστος τους. Το γυαλί πρέπει επίσης να είναι από χάλυβα, αφού οι πλαστικές επιλογές αποτυγχάνουν γρήγορα.

Σύμφωνα με κριτικές, είναι πολύ βολικό όταν η συσκευή μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο: ταιριάζει καλά στο εσωτερικό της κουζίνας και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Οι επαγγελματίες προτιμούν βαριά μοντέλα με ισχυρούς κινητήρες, δεν απογοητεύονται κατά τη διάρκεια της εργασίας και παίρνουν σταθερή θέση στην επιφάνεια εργασίας.