Συμπαγής αποχυμωτής

Ο χυμός φρούτων και λαχανικών μπορεί δικαίως να θεωρηθεί αναπόσπαστο μέρος και σύμβολο μιας υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό το είδος ποτού γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο σώμα ως θρεπτικό και υγιεινό φαγητό. Και μπορείτε να αποκτήσετε ένα πραγματικά χρήσιμο προϊόν χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο αναντικατάστατο προϊόν όπως ένας αποχυμωτής..

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Ακόμα και ένα μικρό ποτήρι χυμό που πίνεται στο πρωινό δίνει μια ζωντάνια για όλη την ημέρα και παρέχει σε ένα άτομο βιταμίνες. Επιπλέον, ο φυσικός χυμός είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας τόσο το χειμώνα, όταν υπάρχουν λιγότερα φρούτα και φρέσκα λαχανικά, όσο και το καλοκαίρι. Μια ποικιλία χυμών αρέσει σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες χωρίς εξαίρεση και πάντα θέλετε να δοκιμάσετε ένα άλλο νέο νόστιμο ποτό. Είναι εύκολο να φτιάξετε φρεσκοστυμμένο χυμό από γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια, λάιμ και λεμόνι. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να πιέζετε δύο ή τρία ώριμα φρούτα κάθε πρωί για πρωινό, παίρνοντας έναν μίνι αποχυμωτή.

Για τη συμπίεση σημαντικής ποσότητας ριζικών καλλιεργειών, όπως καρότα ή τεύτλα, ή για την απόκτηση χυμού μήλου, χρησιμοποιούνται μεγάλες μονάδες, που συχνά συνδυάζουν δύο λειτουργίες – έναν αποχυμωτή και έναν αποχυμωτή. Ένας συμπαγής αποχυμωτής, μικρός ή πολύ μικροσκοπικός, έχει σχεδιαστεί για να βγάζει μια μικρή ποσότητα χυμού – μόνο ένα ποτήρι ή το πολύ δύο τέτοια ποτήρια. Αυτή η μερίδα ενός αναζωογονητικού ποτού, που καθορίζεται από τις δυνατότητες του συμπαγούς μοντέλου, είναι επαρκής για μια οικογένεια δύο ή τριών ατόμων και ο όγκος από 300 έως 500 ml αναγνωρίζεται ως βέλτιστη, επειδή ο χυμός πρέπει να παραμείνει φρέσκος και δεν είναι προετοιμασμένο για μελλοντική χρήση..

Ποικιλίες

Το μηχάνημα για τη συμπίεση χυμού από φυσικές πρώτες ύλες εφευρέθηκε πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. Από τότε, εμφανίστηκε ένας μεγάλος αριθμός ενδιαφέροντων μοντέλων που συνδυάζουν βολικό σχεδιασμό και ευελιξία. Όλοι οι αποχυμωτές μπορούν να χωριστούν σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας. Ονομάζονται:

  • για εσπεριδοειδή?
  • βίδα;
  • σε συνδυασμό;
  • φυγόκεντρος.

Η βασίλισσα της συμπαγούς σειράς δικαιωματικά θεωρείται χειροκίνητος αποχυμωτής για εσπεριδοειδή – πορτοκάλια και λεμόνια. Ένα κώνο-ακροφύσιο και ένα μπολ για τη συλλογή χυμού είναι τα κύρια στοιχεία αυτού του μίνι θαύματος. Η χρήση ενός αποχυμωτή είναι πολύ απλή – κόψτε τα φρούτα σε δύο μισά, βάλτε ένα από αυτά σε έναν ραβδωτό κώνο και μετακινηθείτε. Ο χυμός εισέρχεται στο μπολ και στη συνέχεια ρέει μέσα από τις τρύπες στο δοχείο. Υπάρχουν μοντέλα με φίλτρα που παγιδεύουν σπόρους και μεμβράνες κατά τον χυμό..

Φυγοκεντρική μονάδα προορίζεται για επεξεργασία και λήψη χυμού τόσο από φρούτα όσο και από φρούτα και λαχανικά. Για να συλλέξετε το χυμό, χρειάζεστε ένα ξεχωριστό ποτήρι, το οποίο τοποθετείται στο στόμιο ενώ ο αποχυμωτής είναι σε λειτουργία. Όσο πιο ισχυρή είναι μια τέτοια συσκευή, τόσο πιο γρήγορα λειτουργεί. Τα μικρά μοντέλα είναι ικανά να πιέζουν έως και μισό λίτρο χυμό, με ισχύ 200-300 W.

Τρύπανο ξυλουργού Οι αποχυμωτές εργάζονται με βάση την πρέσα με τη βοήθεια ειδικής βίδας. Το μικρό μοντέλο καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο στο ράφι καθώς ο κινητήρας τοποθετείται κάθετα. Η βίδα καθαρίζεται εύκολα και ο αποχυμωτής είναι εξαιρετικά άνετος στη χρήση.

Οποιοδήποτε είδος φρούτων και προϊόντων μούρων, φρούτα, ακόμη και βότανα και ξηροί καρποί μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρώτες ύλες για αυτό. Με ψυχρή έκθλιψη, που συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση, οι βιταμίνες διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον προκύπτον χυμό ή λάδι. Ένα ποτήρι για πλήρωση με υγρό τοποθετείται κάτω από το μοντέλο. Τα φρούτα ή τα λαχανικά σπρώχνονται από πάνω προς τα κάτω και θρυμματίζονται, πέφτοντας κάτω από την κίνηση ενός ειδικού κοχλία.

Πώς να επιλέξετε

Ο συμπαγής αποχυμωτής κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων που προτιμούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι ελαφρύ σε βάρος, καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, χωράει σε μια μικρή τσάντα, το οποίο εκτιμούν ιδιαίτερα οι οικογένειες που συχνά πρέπει να μετακομίσουν, να ζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα και κοιτώνα. Ένας μικροσκοπικός αποχυμωτής είναι γενικά φθηνός. Αυτός είναι ένας άλλος παράγοντας που επιτρέπει στις οικογένειες με οποιοδήποτε, ακόμη και μικρό εισόδημα, να αγοράσουν ένα τέτοιο μοντέλο..

Πρώτα απ ‘όλα, όταν αγοράζετε, πρέπει να αποφασίσετε για ποια αγορά θα χρησιμεύσετε – πυρηνός εσπεριδοειδών, πέτρινα φρούτα με πολτό ή σκληρότερα φρούτα ή θα πρέπει να είναι καθολικά, για όλους τους τύπους φρούτων και λαχανικών. Οι βιδωτές και οι συσκευές πίεσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο αξιόπιστες.

Όσο πιο σκληρά είναι τα φρούτα που χρησιμοποιείτε για την επεξεργασία, τόσο περισσότερη ισχύς σε κιλοβάτ επιλέγεται η συσκευή. Οι ιδιοκτήτες οπωρώνων και οικοπέδων με οπωροφόρα δέντρα μπορούν να συμβουλευτούν να αγοράσουν έναν φυγοκεντρικό αποχυμωτή, ιδανικό για την απόκτηση χυμού μήλου και αχλαδιού και στη συνέχεια για την παρασκευή του. Σε ένα τέτοιο μοντέλο, το εσωτερικό πλέγμα θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι καθολικοί και συνδυασμένοι αποχυμωτές έχουν δύο ταχύτητες – για μούρα και φρούτα. Είναι αυτό το μοντέλο που θα σας επιτρέψει, χρησιμοποιώντας μια αργή ταχύτητα και να πιέσετε τη μέγιστη ποσότητα χυμού από τη μάζα των μούρων..

Εξαιρετική συμπίεση εξασφαλίζεται από το κυλινδρικό σχήμα του διαχωριστή. Τα προϊόντα με αυτόν τον σχεδιασμό σάς επιτρέπουν να παίρνετε έως και το 90-95% του χυμού, οπότε ο πολτός συσσωρεύεται στο εσωτερικό του διαχωριστή αρκετά γρήγορα και είναι σκόπιμο να παρακολουθείτε τη διάθεσή του χειροκίνητα. Όταν πιέζετε χυμό από καρότα και μήλα, το κέικ μπορεί να πάρει δύο έως τρεις φορές περισσότερο όγκο από το χυμό που λαμβάνεται από αυτά τα φρούτα. Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν βολικά μοντέλα με αυτόματη αφαίρεση κέικ με το πάτημα ενός κουμπιού..

Σε συμπαγείς αποχυμωτές για ένα ή δύο ποτήρια, το άνοιγμα για το στήσιμο των φρούτων δεν είναι πάντα ευρύ, οπότε πρέπει να κοπούν σε κομμάτια.

Η καλύτερη αγορά σας μπορεί να είναι ένα μοντέλο με επαρκές πλάτος οπών και γυαλισμένο πλέγμα για γρήγορο καθαρισμό μετά τη χρήση..

Είναι κοινή παρανόηση ότι οι ποιοτικοί αποχυμωτές δεν απαιτούν συχνό πλύσιμο. Κάθε, ακόμη και το μικρότερο, μοντέλο πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση. Μοντέλα από τους καλύτερους κατασκευαστές, κατασκευασμένα σύμφωνα με σύγχρονες τεχνολογίες, πλένονται εύκολα, για τα οποία είναι κατάλληλο ένα συνηθισμένο μαλακό σφουγγάρι.

Κορυφαία Μοντέλα

Για το σπίτι, οι καλύτεροι είναι ισχυροί και ταυτόχρονα μικρού μεγέθους αποχυμωτές. Παράγονται από καταξιωμένες εταιρείες όπως οι Polaris, Philips, Panasonic, Bosch και Braun. Εξετάστε το μικρότερο από αυτά, με απόδοση χυμού έως 400-600 ml και δοχείο απορριμμάτων έως ένα λίτρο..

  • Μια οικονομική επιλογή για μια μικρή οικογένεια – ένας φθηνός αποχυμωτής Polaris PEA. Βολική ευρεία είσοδος με διάμετρο 65 mm, ο όγκος ενός ποτηριού για χυμό – 550 ml. Επιτρέπει την επεξεργασία λαχανικών και φρούτων, τύπου – φυγόκεντρου. Το ανθεκτικό προϊόν, το περίβλημα και η φυγόκεντρος είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Το εξωτερικό θα ευχαριστήσει με μοντέρνο σχεδιασμό, χαμηλό επίπεδο θορύβου με γρήγορη και αποτελεσματική εργασία. Ο κινητήρας στο μοντέλο θερμαίνεται αρκετά γρήγορα, οπότε είναι καλύτερο να τον σταματήσετε αφού προετοιμάσετε δύο έως τρία ποτήρια χυμό για πρωινό. Επίσης δεν είναι πολύ κατάλληλο για εσπεριδοειδή – για αυτά τα φρούτα πρέπει να αγοράσετε μια ξεχωριστή συσκευή που αντιμετωπίζει εύκολα την ινώδη δομή τους.

  • Panasonic MJ-L500STQ– το βιδωτό μοντέλο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην γκάμα του. Η απόδοση του χυμού είναι μικρή – 400 ml. Σχεδιασμένο για κάθε στερεό ή ακόμη και κατεψυγμένο συστατικό – χάρη στο σύστημα κατακράτησης σταγόνων, σας επιτρέπει να συλλέξετε εντελώς ολόκληρο τον όγκο του συμπιεσμένου χυμού. Για ένα συμπαγές σύστημα με μικρές διαστάσεις, αυτό το μοντέλο, με ισχύ 150 kW, διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά: λειτουργία δύο ταχυτήτων, αυτόματη εκτόξευση πολτού και απαλή εκκίνηση του κινητήρα, που τον προστατεύει από υπερφόρτωση κατά την ενεργή λειτουργία. Το πλέγμα πρέπει να πλένεται αρκετά συχνά, καθώς φράζει εύκολα,

  • Όλα τα είδη εσπεριδοειδών συμπιέζονται εύκολα με έναν αποχυμωτή Bosch MCP 3000 | 3500, που έχει και δημοκρατική τιμή. Οι χρήστες έχουν τις πιο θετικές κριτικές για αυτό. Η μικρή ισχύς των 25 kW με χαρακτηριστική περιστροφή 56 στροφές ανά λεπτό δεν εμπόδισε αυτή τη συσκευή να ξεπεράσει πολλούς ανταγωνιστές. Η πρακτική πλαστική θήκη καθαρίζεται εύκολα και η ένδειξη υπερχείλισης του δοχείου χυμού σάς επιτρέπει να σταματήσετε εγκαίρως τη διαδικασία περιστροφής. Συμπαγείς αποχυμωτές από τον δεύτερο γνωστό Γερμανό κατασκευαστή, τον Braun, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά..

  • Μεταξύ των συνδυασμένων συσκευών που συνδυάζουν τις λειτουργίες των φυγοκεντρικών και των αποχυμωτών εσπεριδοειδών, οι ειδικοί καλούν τον ηγέτη Philips HR 1870. Χαρακτηρίζεται από συνδυασμό πολλών λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας – το προϊόν προορίζεται για σκληρά λαχανικά και φρούτα, μαλακά φρούτα και προϊόντα μούρων. Ταυτόχρονα, η ισχύς του κινητήρα των 800 W είναι αρκετή για να επεξεργαστεί δύο κιλά μήλα ή αχλάδια, γεγονός που δίνει έως και ένα λίτρο χυμό. Οι δεξαμενές γεμίζουν υπό τον αυτόματο έλεγχο του συστήματος.