Ηλεκτρικός αποχυμωτής ντομάτας

Μια ζωντανή ανάμνηση από την παιδική ηλικία των σοβιετικών παιδιών – σε ένα παντοπωλείο θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα ποτήρι έντονο κόκκινο, νόστιμο και αρωματικό χυμό ντομάτας για 11 καπίκια. Στο ίδιο μέρος, κοντά στον πάγκο, μπορείτε να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και να ρίξετε από ένα ειδικό κουτί στο χυμό, πόσο μεγάλο γκριζωπό αλάτι θέλετε. Είτε ο χυμός ήταν από κάποιες ειδικές επιλεγμένες ντομάτες, είτε το αλάτι είχε μια μοναδική μαγική γεύση, αλλά το αξέχαστο ποτό ώθησε πολλούς να σκεφτούν να αγοράσουν μια τέτοια οικιακή συσκευή ως ηλεκτρικό αποχυμωτή ντομάτας.

Αξίζει να ξοδέψετε χρήματα και χρόνο αναζητώντας έναν τέτοιο «επεξεργαστή ντομάτας», όταν σε οποιοδήποτε αλυσωτό κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο χυμού από φρέσκες ντομάτες, στο οποίο έχει ήδη προστεθεί αλάτι; Πράγματι, κάποιος αρκείται σε ένα βιομηχανικό προϊόν που πωλείται στις μάζες. Και κάποιος θέλει ένα αποκλειστικό, επιπλέον, που λαμβάνεται στο σπίτι, που ελέγχει τη διαδικασία παραγωγής και χρησιμοποιεί μόνο εκείνα τα συστατικά στα οποία θα πέσει το μάτι..

Αλλά πριν πάτε σε ένα κατάστημα λαχανικών για να αγοράσετε τις πιο ώριμες, υψηλής ποιότητας και επιλεγμένες ντομάτες, πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα οικιακών συσκευών και να επιλέξετε αυτό που θα είναι σε θέση να διαχωρίσει τον τρυφερό πολτό μιας ντομάτας από τη φλούδα, τους σπόρους και δώστε ένα ποτήρι λαμπερό κόκκινο νόστιμο χυμό. Έτσι, περνάμε από τις τάξεις των οικιακών συσκευών.

Ιδιαιτερότητες

Και τα χαρακτηριστικά, πρώτα απ ‘όλα, έγκειται στις τεχνικές δυνατότητες μιας τέτοιας συσκευής.. Χωρίζονται σε τέσσερις τύπους: χειροκίνητο, ηλεκτρικό, φυγόκεντρο και βιδωτό. Κάθε ένα έχει σχεδιαστεί για να βγάζει χυμό από ντομάτες, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε είδος έχει επίσης υποείδος. Για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για οικιακή χρήση – για λήψη 1-1,5 λίτρων του τελικού προϊόντος, όσο και για βιομηχανικά, όπου ο όγκος του ποτού θα φτάσει σε δεκάδες λίτρα. Υπάρχουν αποχυμωτές που έχουν πολλές πρόσθετες επιλογές, μέχρι έναν ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων που δείχνει τι ώρα είναι.

Επομένως, πριν αγοράσετε, πρέπει να αποφασίσετε τι είδους συσκευή χρειάζεστε; Για οικιακή χρήση για χυμό ντομάτας, ελέγχοντας ολόκληρη την τεχνολογία βήμα προς βήμα. Or θα είναι μια ισχυρή συσκευή που χρησιμοποιείται τακτικά στην καθημερινή ζωή. Η διαφορά δεν είναι μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και στην τιμή. Όσο πιο κρύος είναι ο αποχυμωτής, τόσο πιο ακριβός είναι.

Ο πιο προσιτός και εύκολος στη χρήση είναι ένας χειροκίνητος ή μηχανικός αποχυμωτής. Για παράδειγμα, το σχέδιο “Strumok” ήταν πολύ δημοφιλές ταυτόχρονα. Ένας βολικός αποχυμωτής που συγκέντρωσε σχεδόν όλη την οικογένεια στην κουζίνα – άλλοι σέρβιραν ντομάτες, άλλοι πήραν τον έτοιμο χυμό και άλλοι πέταξαν το κέικ. Έχει πλεονεκτήματα – το πολύ επεξεργασμένες ντομάτες, χυμό υψηλής ποιότητας που δεν περιέχουν σπόρους και φλούδες. Αλλά απαιτεί πολλή σωματική προσπάθεια και στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας φαίνεται λίγο γελοίο στην κουζίνα..

Μία από τις πιο αποδεκτές επιλογές είναι μια ηλεκτρική συσκευή χυμού..

Επιλέγοντας μια βίδα

Τα μοντέλα Auger είναι εξοπλισμένα με ειδική ράβδο με βιδωτό σπείρωμα. Πιάνει φέτες ντομάτας περνώντας τις μέσα από ένα ειδικό χαλύβδινο πλέγμα. Ο χυμός ντομάτας ρέει κάτω από την αποχέτευση στη χοάνη και η υπόλοιπη ντομάτα αφαιρείται από το άλλο άκρο του αποχυμωτή. Αυτό συμβαίνει αυθαίρετα όταν αρκετός απογαλακτισμός της μάζας εισέρχεται στην έξοδο απορριμμάτων. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδίου είναι στην καθαρότητα του χυμού που λαμβάνεται, επειδή είναι σε θέση να αλέσει ακόμη και σπόρους ντομάτας..

Το ποσοστό επεξεργασίας ώριμων λαχανικών είναι επίσης υψηλό – το υπόλοιπο περιέχει πρακτικά ξηρά απόβλητα. Η υψηλή ισχύς παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, έχει ένα άνετο σώμα, ένα μεγάλο μπολ για το προϊόν χυμού που προκύπτει. Το σετ περιλαμβάνει τις περισσότερες φορές ένα φλιτζάνι μέτρησης, προορίζεται επίσης για το τελικό ποτό..

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Λόγω προσεκτικής επεξεργασίας, το χαλύβδινο πλέγμα φράζει συνεχώς με απόβλητα. Η συσκευή πρέπει συχνά να σταματά, να απενεργοποιείται, να καθαρίζει τις βουλωμένες περιοχές από τη συσσωρευμένη φλούδα και στη συνέχεια να συνεχίζει τη λειτουργία της περαιτέρω..

Κοιτάμε προσεκτικά το φυγόκεντρο

Η αρχή της λειτουργίας της ηλεκτρικής φυγόκεντρης συσκευής για τον χυμό ντομάτας είναι πολύ απλή. Οι ντομάτες «μπαίνουν στην εταιρεία» σε ένα μεταλλικό τρίφτη, ο οποίος με αξιοζήλευτη ευθύνη χρησιμοποιεί τη λειτουργικότητά του για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Η υψηλή ταχύτητα του αποχυμωτή συνθλίβει τις ντομάτες σε πολτό. Και ο ημιτελής χυμός μοιάζει περισσότερο με νέκταρ.

Στη συνέχεια, εισέρχεται σε ένα ειδικό διαμέρισμα, όπου ο πολτός που προκύπτει διαχωρίζεται από το υγρό συστατικό του τελικού προϊόντος. Και το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα καθαρό ποτό που δεν περιέχει καθόλου ακαθαρσίες. Δυστυχώς, αυτή η έκδοση του ηλεκτρικού αποχυμωτή έχει επίσης τα δικά του αντικειμενικά μειονεκτήματα. Ο φυγόκεντρος σχεδιασμός δεν επικεντρώνεται στην υψηλή παραγωγικότητα: υψηλή κατανάλωση ντομάτας και χαμηλή απόδοση χυμού. Επιπλέον, κατά την παραγωγή του προϊόντος, ο αποχυμωτής θερμαίνεται, “σκοτώνοντας” έτσι τις ευεργετικές βιταμίνες στο ποτό ντομάτας..

Κορυφαία Μοντέλα

Πολλοί κατασκευαστές είναι έτοιμοι να ευχαριστήσουν τους δυνητικούς αγοραστές με τις οικιακές τους συσκευές που μπορούν να ετοιμάσουν νόστιμο χυμό ντομάτας..

Η τεχνική της Λευκορωσίας είναι πολύ δημοφιλής. Από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, θεωρούνταν σημάδι πολυτέλειας να υπάρχει ένας λευκορωσικός αποχυμωτής στο σπίτι. Είναι πρακτικό και πολύ εύκολο στη χρήση. Πωλούνται ακόμη και σήμερα. Το μοντέλο Zhuravlinka είναι ένα από τα πιο κοινά, καλά αποδεδειγμένα στην καθημερινή ζωή.

Υπάρχουν πολλά επώνυμα μοντέλα ηλεκτρικών αποχυμωτών ντομάτας στα ράφια των καταστημάτων που έχουν κερδίσει τις πιο θετικές κριτικές. Κάθε ένα από αυτά θα γίνει όχι μόνο οικονόμος, αλλά και μια ευχάριστη προσθήκη στο εσωτερικό της κουζίνας..