Μηχανικός αποχυμωτής εσπεριδοειδών και ροδιού

Μηχανικός αποχυμωτής εσπεριδοειδών και ροδιού

Σήμερα, όλοι προσπαθούν να διατηρήσουν την υγεία τους όσο το δυνατόν περισσότερο, καταφεύγοντας σε κάθε είδους νέες τάσεις. Μαθήματα σε γυμναστήρια, βιολογικά τρόφιμα, φρέσκους χυμούς. Είναι απίθανο ότι κάποιος θα διαφωνούσε για τις ευεργετικές του ιδιότητες, ειδικά για τους χυμούς εσπεριδοειδών ή ροδιού, επειδή αυτό είναι ένα φορτίο ζωντάνιας για όλη την ημέρα. Φυσικά, μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα, καθώς η γκάμα τέτοιων προϊόντων είναι πολύ μεγάλη. Αλλά οι σπιτικοί χυμοί που παρασκευάσατε το πρωί είναι πολύ πιο υγιεινοί. Ένας αποχυμωτής θα σας βοηθήσει σε αυτό..

Προβολές

Σήμερα, η γκάμα αυτών των προϊόντων είναι πολύ μεγάλη, οπότε ο καθένας μπορεί να επιλέξει τη μονάδα που του ταιριάζει περισσότερο..

Υπάρχουν αυτοί οι τύποι αποχυμωτών:

 • χειροκίνητο, το πιο εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να εξαγάγετε χυμό από αυτό με τη βοήθεια της δύναμης των χεριών σας.
 • χειροκίνητο μηχανικό, υπάρχει ειδική συσκευή για συμπίεση – μοχλός και βίδα.
 • ηλεκτρικός. Εδώ ο ηλεκτροκινητήρας κάνει όλη τη δουλειά για εσάς, απλά πρέπει να πατήσετε το κουμπί εκκίνησης.

Εάν αγοράσατε έναν μηχανικό αποχυμωτή, τότε πρέπει να γνωρίζετε: η διαδικασία συμπίεσης σε αυτό δεν εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να μπορείτε να πάρετε χυμό οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, σε τιμή είναι προσιτή για σχεδόν όλους..

Τι να προσέξετε κατά την αγορά

Πώς επιλέγετε έναν αξιόπιστο αποχυμωτή; Ας ανακαλύψουμε.

 1. Από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το σώμα. Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ. Είναι πλαστικό και μέταλλο. Το μεταλλικό μοντέλο είναι πιο ανθεκτικό, αλλά προβληματικό στη συντήρηση, ειδικά κατά το πλύσιμο. Το πλαστικό είναι πολύ πιο εύθραυστο, αλλά πιο εύκολο να πλυθεί..
 2. Εξοπλισμός. Είναι επιθυμητό το κιτ να περιλαμβάνει διάφορους τύπους εξαρτημάτων για διάφορα φρούτα και λαχανικά..
 3. Περιστρέφων. Θα πρέπει να προσέξετε από τι είναι φτιαγμένο. Ιδανικά είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.
 4. Το μέγεθος. Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα μικρότερο μοντέλο, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και μπορεί να κρυφτεί.
 5. Μάρκα. Φυσικά, οι γνωστές μάρκες θα είναι πολύ ακριβότερες από τις συμβατικές μάρκες. Επομένως, πρέπει να εξετάσετε αν αξίζει να το πληρώσετε υπερβολικά..

Επίσης, κατά την επιλογή, αξίζει να σκεφτείτε για ποιο λόγο παίρνετε έναν αποχυμωτή, ποια λαχανικά και φρούτα θα επεξεργαστείτε σε αυτό.

Μηχανικός

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αποχυμωτές εσπεριδοειδών είναι μηχανικοί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαφέρουν σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαμόρφωση. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και εύκολο στη χρήση. Χάρη στην αρκετά βολική μηχανική πρέσα, δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποβληθεί ο χυμός. Ορισμένα μοντέλα, όπως η μάρκα Leopold, έχουν ειδικά εξαρτήματα για ασβέστη και λεμόνι..

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι αρκετά απλή: για να πάρετε χυμό, τα μισά εσπεριδοειδή πρέπει να στερεωθούν μεταξύ μεταλλικών ή πλαστικών πλακών, ανάλογα με το μοντέλο και να πιέσετε το μοχλό. Αυτό είναι πολύ βολικό αν χρειάζεστε πολύ λίγο χυμό, ας πούμε για κοκτέιλ, σάλτσα σαλάτας ή κάποιο είδος σάλτσας..

Υπάρχουν αυτοί οι τύποι αποχυμωτών για λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, λάιμ:

 • χειροκίνητο στύψιμο τύπου. Αρκετά απλό στη χρήση. Για να πιέσετε το χυμό, πρέπει να κόψετε τα φρούτα στη μέση και να τα κόψετε σε ειδικά εξαρτήματα. Κατά την κύλιση της λαβής, ο χυμός πιέζεται έξω.
 • μηχανική πρέσα. Ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο, επειδή με τη βοήθειά του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αποσπάσετε πολύ χυμό, ενώ πρακτικά αφαιρείτε όλη την υγρασία από τα εσπεριδοειδή.
 • τρυπάνια ψυχρής πίεσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για ηλεκτρική συσκευή. Ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας, αλέθουν τα φρούτα, ενώ αφαιρούν τον πολτό και το υγρό ξεχωριστά.
 • σπρέι εσπεριδοειδών. Η συσκευή συνδέεται απευθείας με τα φρούτα και ο χυμός λαμβάνεται από τη φιάλη ψεκασμού.

8 φωτογραφίες

Για ρόδι

Όλοι γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού. Επομένως, δεν είναι μυστικό ότι ο χυμός από αυτό είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επίσης, οι γιατροί συμβουλεύουν να το χρησιμοποιούν για άτομα που έχουν χαμηλό επίπεδο αιμοσφαιρίνης.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ξεχωριστός αποχυμωτής για αυτά τα κόκκινα φρούτα. Για να αποκτήσετε χυμό από αυτό, χρησιμοποιήστε μόνο εγχειρίδιο και τρυπάνι.

Ένα χειροκίνητο αποχυμωτή-πρέσα είναι ένα απλό μοντέλο σχεδίου δύο πιάτων, μεταξύ των οποίων τοποθετούνται τα φρούτα και όταν πιέζετε το μοχλό, συμπιέζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χυμός.

Ο μηχανικός αποχυμωτής τρυπανιού θα σας ενθουσιάσει επίσης με ένα εξαιρετικό προϊόν. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί με την αρχή ενός μύλου κρέατος. Λόγω του γεγονότος ότι το υγρό περνά μέσα από ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα, αποδεικνύεται ότι είναι καθαρό και απαλό στη γεύση.