Οβάλ γυάλινα τραπέζια για την κουζίνα

Η μόδα υπαγορεύει νέες τάσεις όχι μόνο στον τομέα της ντουλάπας μας, αλλά και στη διάταξη του χώρου διαβίωσής μας. Πρόσφατα, στα καταστήματα επίπλων, στις σελίδες των εσωτερικών περιοδικών και μόνο στα σπίτια των φίλων μας, μπορείτε να βρείτε μια νέα τάση στη μόδα στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού – έπιπλα από γυαλί. Μαζί της, το δωμάτιο φαίνεται πιο όμορφο και ελκυστικό. Τα οβάλ γυάλινα τραπέζια για την κουζίνα θα ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε διακόσμηση του δωματίου και θα φέρουν ένα κέφι και ένα μερίδιο πρωτοτυπίας σε αυτό.

Συχνά, οι ιδιοκτήτες, που αγαπούν να ενημερώνουν τακτικά την εικόνα του χώρου της κουζίνας, αρχίζουν να εισάγουν κάτι νέο. Τα οβάλ γυάλινα τραπέζια είναι η καλύτερη επιλογή για να ανανεώσετε την κουζίνα και να ευχαριστήσετε την οικοδέσποινα με ένα νέο έπιπλο στην επικράτειά της..

7 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Όπως κάθε έπιπλο, έτσι και τα γυάλινα τραπέζια έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου είναι η απουσία αιχμηρών γωνιών που μπορούν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά, καθώς όπως γνωρίζετε, στους μικρούς πονηρούς αρέσει να ανεβαίνουν και να τρέχουν παντού και μερικές φορές να χτυπούν έπιπλα, τα οποία δεν τελειώνουν πολύ ευχάριστα τόσο για το παιδί όσο και για τον ενήλικα. Και πιο ώριμα μέλη της οικογένειας, που μπαίνουν κρυφά στην κουζίνα τη νύχτα αναζητώντας κάτι γλυκό, μπορούν εύκολα να πέσουν πάνω σε μια ανεπιθύμητη γωνιά. Με ένα τραπέζι με οβάλ σχήμα, αυτό δεν θα συμβεί με βεβαιότητα..

Αυτό το έπιπλο φαίνεται πολύ πρωτότυπο στο εσωτερικό και το αλλάζει αισθητά προς το καλύτερο, το δωμάτιο φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο και ελαφρύτερο. Η γυάλινη επιφάνεια συνδυάζεται τέλεια με οποιοδήποτε σχέδιο και επίπλωση και ταιριάζει απόλυτα σε όλα τα πρόσθετα υλικά από τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν τα πόδια του προϊόντος. Πριν τελειώσουν τα έπιπλα, το γυαλί είναι ειδικά σκληρυμένο, δίνοντάς του επιπλέον αντοχή και βελτιώνοντας την ποιότητα της επιφάνειας. Μπορείτε να βάλετε με ασφάλεια μια κατσαρόλα ή τηγάνι στην επιφάνεια του τραπεζιού της κουζίνας χωρίς στήριγμα και αυτή η ενέργεια δεν θα προκαλέσει ζημιά. Επιπλέον, το γυαλί είναι ανθεκτικό σε λίπη, υγρασία και βαφή.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατέστησαν δυνατή την επίτευξη της βέλτιστης αντοχής του γυαλιού, το πάχος του οποίου είναι τουλάχιστον δέκα χιλιοστά, και μερικές φορές ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ένα τέτοιο υλικό. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του στοιχείου ακουστικών είναι η διατήρηση της εμφάνισής του, ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες. Κάθε νοικοκυρά θα είναι πολύ χαρούμενη που μια τέτοια επιφάνεια καθαρίζεται γρήγορα και είναι εύχρηστη..

Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου σετ επίπλων είναι το σχήμα του, χάρη στο οποίο το τραπέζι μπορεί να τοποθετηθεί και στη μέση του δωματίου και μπορεί να μετακινηθεί στον τοίχο για να ελευθερώσει περισσότερο χώρο. Επίσης, η γυάλινη επιφάνεια εγγυάται τη μέγιστη περιβαλλοντική φιλικότητα του προϊόντος, το οποίο αποτελεί επίσης σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων προϊόντων..

Παρά το γεγονός ότι μια τέτοια επιφάνεια είναι αρκετά εύκολο να καθαριστεί, θα πρέπει να σκουπίζεται αρκετά συχνά, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι που τους αρέσει να αφήνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα παντού, και όπως γνωρίζετε, αυτό είναι πιο ορατό στις επιφάνειες των καθρεφτών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά, καθώς μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια, κάτι που δεν θα φαίνεται πολύ ωραίο. Και φυσικά, η τιμή τέτοιων προϊόντων επηρεάζει επίσης τον αριθμό των χαρακτηριστικών, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα τόσο ακριβό προϊόν..

7 φωτογραφίες

Ποικιλίες

Υπάρχουν διάφορα κριτήρια με τα οποία οι οβάλ πίνακες χωρίζονται σε διάφορες ομάδες. Το πρώτο κριτήριο είναι το μοντέλο των ίδιων των επίπλων. Μπορεί να είναι μονολιθικό, συρόμενο, αναδιπλούμενο και μετασχηματιστή.

Τα έπιπλα θεωρούνται μονολιθικά εάν έχουν ένα ή περισσότερα πόδια και ένα συμπαγές τραπέζι που δεν κινείται από τη θέση του..

Τα επεκτάσιμα τραπέζια είναι μια απίστευτα βολική επιλογή για μια συχνή οικογένεια υποδοχής. Δεν διπλώνουν εντελώς, αλλά μπορούν να αυξηθούν σε μέγεθος με τη βοήθεια πρόσθετων τμημάτων κάτω από την κορυφή του τραπεζιού. Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε το ένα άκρο από το άλλο, να αφαιρέσετε τα τμήματα και να τα τοποθετήσετε στη θέση τους. Στη συνέχεια, τα άκρα κινούνται ξανά και λαμβάνεται ένα μεγαλύτερο τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα..

Το πτυσσόμενο τραπέζι ήταν ο προκάτοχος του συρόμενου τραπεζιού στη χώρα μας. Αυτό το άνετο έπιπλο ήταν σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Ένα οβάλ πτυσσόμενο τραπέζι με γυάλινη επένδυση θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα μικρό διαμέρισμα, χάρη στη δυνατότητα συμπαγούς διπλώματος και τοποθέτησης ακόμη και σε στενό διάδρομο ή σε μπαλκόνι. Συχνά χρησιμοποιείται ως βάση ή βάση τηλεόρασης. Είναι ακόμα πιο βολικό, καθώς δεν χρειάζεται να αναζητήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης για αυτό το προϊόν..

Το πτυσσόμενο μοντέλο έχει πλευρικές λεπίδες που ανοίγουν και στερεώνονται με ειδικό πόδι. Είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο για μια οικογένεια, όπου οι επισκέπτες είναι συχνά, και ένα μεγάλο τραπέζι δεν απαιτείται για τους οικοδεσπότες..

Το μοντέλο μετασχηματιστή είναι απίστευτα πρακτικό και λειτουργικό. Χάρη στο ποικίλο ύψος των ποδιών και την ικανότητα να απομακρύνονται, δημιουργώντας επιπλέον χώρο, μπορούν να γίνουν ένα μοναδικό έπιπλο σε ένα μικρό διαμέρισμα. Μπορεί να γίνει τόσο ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού όσο και ένα μικρό τραπεζάκι για παιχνίδια με χαρτιά ή απλά να κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση. Από ένα οβάλ τραπέζι μετασχηματιστή με μια γυάλινη επιφάνεια, μπορείτε να κάνετε μια στάση τηλεόραση, και όταν οι επισκέπτες έρχονται, πάρτε έξω και σπρώξτε πέραν του απαιτούμενου μεγέθους.

Τα μοντέλα διακρίνονται επίσης από το σχήμα ενός πιθανού μεγέθους, για παράδειγμα, μερικές συρόμενες πίνακες μπορεί να πάρει τόσο γύρο, αν ο πίνακας μετατοπίζεται, και οβάλ, αν ο πίνακας επεκτείνεται.

Ο τύπος γυαλιού παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Μπορεί να είναι είτε συνηθισμένο, που σπάνια χρησιμοποιείται για έπιπλα, είτε σκληρυμένο. Τα γυαλιά μπορούν να είναι δύο ή τριών στρωμάτων, να έχουν ειδική προστασία στο εσωτερικό με τη μορφή υμενίου ή πλέγματος.

Το χρώμα του ποτηριού καθορίζεται συνήθως από τον ίδιο τον πελάτη. Μπορεί να είναι διαφανές, ματ, με εκτύπωση φωτογραφίας ή έγχρωμο μοτίβο, καθώς και μια ποικιλία σχεδίων που χαράσσουν την επιφάνεια του γυαλιού, καθιστώντας το ακόμη πιο ελκυστικό και πρωτότυπο. Ένα τέτοιο τραπέζι θα γίνει διακόσμηση κάθε κουζίνας..

9 φωτογραφίες

Το υλικό του πλαισίου μπορεί επίσης να είναι διαφορετικό και να αντιστοιχεί στις γευστικές επιθυμίες του πελάτη. Μπορεί να είναι ξύλινο, σφυρήλατο ή χρωμιωμένο μέταλλο. Τα ξύλινα πόδια είναι διακοσμημένα με μοτίβα ή πατίνα, δίνουν στα έπιπλα μια πιο κλασική εμφάνιση και είναι ιδανικά για παραδοσιακές κουζίνες. Τα σφυρηλατημένα πόδια συνδυάζονται τέλεια με γυαλί και μπορούν να κατασκευαστούν σε μια ποικιλία επιλογών. Το μέταλλο μπορεί να σφυρηλατηθεί με τη μορφή ζώων, λουλουδιών ή απλά όμορφης δαντέλας..

Κατά κανόνα, τα τραπέζια έχουν τέσσερα πόδια, αλλά υπάρχουν μοντέλα με ένα φαρδύ.

Πώς να επιλέξετε

Όταν αγοράζετε έπιπλα τραπεζαρίας για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ποιότητα της επιφάνειας του γυαλιού, δεν πρέπει να υπάρχουν γρατζουνιές ή άλλες ζημιές σε αυτό. Δείτε επίσης τη σταθερότητα των ποδιών και τη δύναμη του υλικού. Συνιστάται να διαβάσετε τις κριτικές του κατασκευαστή πριν επιλέξετε.