Τύποι αποχυμωτών

Στην εποχή της μόδας για ένα υγιές και όμορφο σώμα, η σωστή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στην κοινωνία. Τα smoothies, οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί λαχανικών και φρούτων είναι πολύ δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό. Χρειάζεστε όμως έναν καλό αποχυμωτή για να πάρετε ποιοτικούς χυμούς..

Ιστορία της δημιουργίας

Ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής παίρνει πολλή δύναμη και ενέργεια από ένα άτομο. Ο ύπνος, η σωματική δραστηριότητα και η σωστή διατροφή βοηθούν στην αναπλήρωσή τους και βελτιώνουν τη συνολική ευημερία. Φυσικά, ο φρεσκοστυμμένος χυμός γίνεται αγαπημένο και απαιτητικό ποτό. Η παρασκευή του στις μέρες μας είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς αποχυμωτή..

Η ιστορία αυτού του θαύματος είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Εμφανίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και εργάστηκε ως Τύπος. Ο χυμός που έκανε το παλιό μοντέλο του αποχυμωτή έμοιαζε περισσότερο με πουρέ λαχανικών και φρούτων. 100δη 100 χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε ένα μοντέλο, ο πρόγονος του σύγχρονου αποχυμωτή, ο οποίος δούλευε με την αρχή της φυγοκέντρησης. Στην αρχή, ήταν ένα κύπελλο με έναν κινητήρα προσαρτημένο σε αυτό. Από τον 20ό αιώνα, οι οικιακές συσκευές έχουν βελτιωθεί ενεργά. Πρώτα απ ‘όλα, υπήρξε μια ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα των κραδασμών κατά τη λειτουργία. Δεν εμπόδισε μόνο την εργασία, αλλά επίσης μείωσε σημαντικά την περίοδο λειτουργίας της μονάδας. Σήμερα οι αποχυμωτές έχουν όχι μόνο ένα κομψό και ενδιαφέρον σχέδιο, αλλά και μια τεράστια γκάμα από διάφορες λειτουργίες..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο χυμός που μόλις πιέστηκε έχει πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Ο χυμός έχει οφέλη και βλάβες. Δεν πρέπει να πίνουν από άτομα με πεπτικό έλκος, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ. Υπάρχει μια άποψη ότι ο χυμός δεν μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές συσκευές. Επειδή υπό την επίδραση του μετάλλου, οι βιταμίνες καταστρέφονται. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Η βλάβη και τα οφέλη του χυμού εξαρτώνται από την ώρα που είναι μεθυσμένοι.. Μέσα σε 10 λεπτά μετά το μαγείρεμα, οι ευεργετικές ιδιότητες μειώνονται σε αυτό και τα βακτήρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Οι αποχυμωτές εσπεριδοειδών είναι οι απλούστερες και πιο οικονομικές επιλογές. Πρέπει να ετοιμάσετε χυμό πάνω τους χειροκίνητα και μόνο από εσπεριδοειδή. Τα τρυπάνια σας επιτρέπουν να παίρνετε χυμό λόγω πίεσης στο προϊόν. Μπορούν επίσης να φτιάξουν χυμό ντομάτας και να συνθλίψουν βλαστημένους κόκκους για την παρασκευή ποτών. Σε σύγκριση με την πρώτη επιλογή, έχει περισσότερες επιλογές δράσης. Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής χυμού. Αυτό έρχεται σε βάρος της κακής απόδοσης. Λαμβάνοντας υπόψη τον μηχανισμό αποχυμωτή, δεν πρέπει να αγοράζετε μονάδες με πλαστικό δοχείο. Η πλαστική έκδοση δεν θα διαρκέσει πολύ. Ένας φυγοκεντρικός αποχυμωτής είναι μια πιο ευέλικτη επιλογή. Διαθέτει φυγόκεντρο, ωστήρα, τρίφτη και διαχωριστή (που βοηθά στον διαχωρισμό του χυμού από τον πολτό). Οι πιο δημοφιλείς τύποι αποχυμωτών είναι φυγοκεντρικοί και βιδωτοί.

Για να χρησιμοποιήσετε πλήρως αυτήν την οικιακή συσκευή, αξίζει να την επιλέξετε σωστά. Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε μόνο χυμούς εσπεριδοειδών, τότε πρέπει να πάρετε μια ειδική συσκευή. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, αξίζει να λάβετε υπόψη τη δύναμη, όσο υψηλότερη είναι, τόσο λιγότερο χρόνο θα δαπανηθεί για την παρασκευή φρέσκου χυμού. Ο όγκος του δοχείου χυμού είναι σημαντικός. Για μια μεγάλη οικογένεια, επιλέξτε ένα μεγαλύτερο μπολ. Για την προετοιμασία ενός ευρέος φάσματος χυμών, αξίζει να επιλέξετε ένα καθολικό μοντέλο. Εάν έχετε ένα εξοχικό σπίτι και μια πλούσια συγκομιδή, αξίζει να αγοράσετε μοντέλα χωρητικότητας 500 watt. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του αποχυμωτή είναι το συμπαγές του μέγεθος.

Οι περισσότερες κουζίνες δεν μπορούν να καυχηθούν για μια ευρύχωρη περιοχή και σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος έχει σημασία. Τα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν μεγάλη ποικιλία λειτουργιών, ακόμη και στη μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμών. Το πλεονέκτημα ενός μεγάλου αριθμού συνημμένων είναι η δυνατότητα συμπίεσης χυμού από μικρά και μεγάλα φρούτα.

Τα προσαρτήματα επηρεάζουν επίσης τη συνοχή του τελικού χυμού. Ένα πλεονέκτημα είναι ο μοχλός κλειδώματος, ο οποίος αυτοματοποιεί τη διαδικασία λήψης φρέσκου χυμού. Το αντίστροφο χρησιμεύει για την αντίστροφη περιστροφή του ακροφυσίου και βοηθά στην απόκτηση μιας πιο ομοιόμορφης συνοχής του προϊόντος. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν σύστημα ρύθμισης της ποσότητας πολτού στο χυμό και θα βοηθήσουν στην παρασκευή χυμού οποιασδήποτε συνοχής. Η άμεση παροχή υγρού στο ποτήρι θα εξοικονομήσει καθαρά πιάτα.

Από τα μειονεκτήματα που συναντούν συχνά οι αγοραστές, μπορούν να σημειωθούν οι ακόλουθοι δείκτες:

  • Η αγορά μοντέλων με στενό λαιμό θα σας αναγκάσει να κόψετε όλα τα φρούτα και λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Ένας στενός λαιμός σημαίνει επίσης μια μικρή δύναμη της ίδιας της συσκευής.

  • Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοια μοντέλα στην αγορά προϊόντων που είναι σε θέση να λειτουργήσουν όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Αυτό αναγράφεται απαραίτητα στις τεχνικές προδιαγραφές. Για να παράγετε μεγάλη ποσότητα χυμού, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που λειτουργεί περισσότερο στο χρόνο..

  • Οι αποχυμωτές με καπάκι και λεπτό πλαστικό δοχείο δεν θα διαρκέσουν πολύ. Κατά τη λειτουργία, κάθε αποχυμωτής δονείται, οπότε το λεπτό υλικό μπορεί απλά να μην αντέξει και να διαλυθεί. Αξίζει να προσέξετε μοντέλα από χοντρό πλαστικό ή χάλυβα.

Προβολές

Οι ειδικοί εντοπίζουν 3 κύριους τύπους αποχυμωτών για βιομηχανική και οικιακή χρήση.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι ο φυγοκεντρικός αποχυμωτής.. Αυτός ο τύπος μοντέλου έχει μια πολύ απλή εσωτερική δομή. Υπάρχει μια φυγόκεντρο στο εσωτερικό – ένας δίσκος και φίλτρα στα πλάγια. Κατά κανόνα, πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες. Αυτός ο τύπος αποχυμωτή έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό. Όταν το χυμώσετε το ζεσταίνει.

Υπάρχουν με 2 τύπους διαχωριστή. Ο κωνικός διαχωριστής ρίχνει τα απόβλητα σε ξεχωριστό δοχείο, καθιστώντας αυτόν τον αποχυμωτή πολύ εύκολο να καθαριστεί. Αλλά με μια συσκευή με κυλινδρικό διαχωριστικό, όλα παραμένουν μέσα. Ένα άλλο μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η επαρκής ποσότητα θορύβου που δημιουργούν κατά τη λειτουργία..

Ο δεύτερος τύπος αποχυμωτή είναι ο αποχυμωτής τρυπανιού, ο οποίος σας επιτρέπει να παίρνετε χυμό με πίεση του προϊόντος.. Τα τρυπάνια είναι λιγότερο ισχυρά και δεν παράγουν σχεδόν καθόλου θόρυβο. Μπορούν ακόμη και να επιβιώσουν από χυμό από μούρα χωρίς κουκούτσια, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα φυγοκεντρικά αδρανή. Ένα άλλο πλεονέκτημα τέτοιων μοντέλων είναι η χαμηλή επαφή του χυμού με τον αέρα κατά την εξαγωγή του. Επιπλέον, δεν θερμαίνει το χυμό, πράγμα που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος..

Υπάρχουν επίσης σημαντικά μειονεκτήματα που μπορούν να σας κάνουν να σκεφτείτε την αγορά ενός τέτοιου μοντέλου. Όσον αφορά τα προϊόντα, υπάρχουν ορισμένοι αυστηροί περιορισμοί. Θα είναι δύσκολο να πάρετε χυμό από μαλακές ποικιλίες μήλου. Ανά τύπο κατασκευής, είναι κάθετες και οριζόντιες. Τα οριζόντια είναι καλά στο να πιέζουν χυμό από χόρτα και δημητριακά, αλλά δεν θα είναι σε θέση να πιέσουν χυμό από φρούτα και λαχανικά. Είναι εξαιρετικά για φύτρο σιταριού, για ιπποφαές, για μαϊντανό, για σκόρδο, για κρεμμύδια, για σμέουρα και για smoothies. Είναι κυρίως χαμηλής ταχύτητας.

Η τρίτη επιλογή είναι οι αποχυμωτές εσπεριδοειδών (για πορτοκάλια, για μανταρίνια και γκρέιπφρουτ). Μπορείτε να φτιάξετε χυμό ακτινιδίου πάνω του.

Ένας οικιακός αποχυμωτής είναι συνήθως λιγότερο ισχυρός και μικρότερος από έναν βιομηχανικό αποχυμωτή. Για μεγάλους όγκους, πρέπει να επιλέξετε ένα ισχυρό μοντέλο με φαρδύ λαιμό. Ένας αποχυμωτής με φαρδύ στόμα θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε ολόκληρο το φρούτο ή το λαχανικό και στη συνέχεια ο τεμαχιστής είναι εντελώς περιττός. Τέτοιοι αποχυμωτές είναι συνήθως σε ζήτηση για εξοχικές κατοικίες όταν πρέπει να επεξεργαστείτε μεγάλο αριθμό προϊόντων..

Οι εγχώριοι κατασκευαστές προσφέρουν μια αξιοπρεπή επιλογή μοντέλων για μεγάλη ποσότητα χυμού. Μια άλλη καλή επιλογή κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής είναι ένας υδραυλικός αποχυμωτής ή απλά μια πρέσα. Πρώτα, τα μήλα πρέπει να θρυμματιστούν και στη συνέχεια να τυλιχτούν σε μια ειδική σακούλα έτσι ώστε το ποτό να μην έχει πολτό. Στη συνέχεια, τα μήλα πέφτουν κάτω από μια πρέσα με σύστημα αποστράγγισης και ο χυμός αρχίζει να στραγγίζει σε ένα ειδικά προετοιμασμένο δοχείο. Αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά με περιορισμένο προϋπολογισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι πολύ φθηνός και μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας..

Η πρέσα δεν πιέζει, αλλά πιέζει. Λόγω αυτού, τα απόβλητα λαμβάνονται αρκετές φορές λιγότερο και μια μεγάλη ποσότητα χρήσιμων ουσιών αποθηκεύεται στο χυμό. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι είναι ασύμφορη η χρήση της για την παρασκευή 1-2 ποτηριών χυμού για πρωινό. Μια τέτοια μονάδα κήπου απαιτεί μεγάλες ποσότητες προϊόντων. Τα παιδιά λατρεύουν να βρίσκονται στη χώρα και να αναπνέουν καθαρό αέρα. Άλλωστε, υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Για να μην παρεμβαίνουν στην παρασκευή χυμού για ενήλικες, ένας παιδικός αποχυμωτής θα έρθει στη διάσωση.

Οι νόστιμοι χυμοί χωρίς χημικά και διάφορα πρόσθετα είναι πολύ νόστιμοι και υγιεινοί. Για να αποκτήσετε ένα καλό προϊόν αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε έναν αποχυμωτή. Αυτή η συσκευή λειτουργεί πολύ εύκολα. Τα προϊόντα είναι απλά στον ατμό και η παραγωγή είναι παστεριωμένος χυμός, ο οποίος είναι έτοιμος για περιστροφή. Η επεξεργασία προϊόντων με ατμό σάς επιτρέπει να διατηρήσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού. Είναι ιδανικό για χυμό. Η χύτρα ταχύτητας είναι μεγάλη ως προς τις παραμέτρους, πράγμα που συνεπάγεται την επεξεργασία μεγάλης ποσότητας προϊόντων..

Χειροκίνητος αποχυμωτής επιφάνειας εργασίας – η πρέσα ονομάζεται επίσης μοχλός ή πρέσα εμβόλου. Με τη βοήθεια του στο σπίτι, μπορείτε να πάρετε όχι μόνο χυμό εσπεριδοειδών, αλλά και ρόδι και ντομάτα. Όσο απλό και αν είναι, είναι εύκολο να φτιάξετε μια μικρή ποσότητα φυσικού χυμού με τη βοήθειά του. Σε πολλούς αρέσουν οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί από τα μούρα..

Υπάρχουν φρούτα από τα οποία είναι αδύνατο να πάρεις σπόρους. Σε αυτή την κατάσταση, αξίζει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή για φρούτα από πέτρα. Μπορεί να είναι ένας χειροκίνητος αποχυμωτής – ένα πιεστήριο, ή μπορεί να είναι ένα τρυπάνι. Είναι αποτελεσματικό τόσο για σκληρά όσο και για μικρά φρούτα. Το μόνο μειονέκτημα των βιδωτών μηχανών για μούρα είναι ότι παράγονται από εγχώριες εταιρείες και σε μικρές παρτίδες..

Για να αποκτήσετε ένα ποτό υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να φροντίσετε να αγοράσετε μια ειδική μονάδα. Όταν καταναλώνετε χυμό σε γαστρονομική περιοχή, θα λειτουργήσει ένας κανονικός ηλεκτρικός αποχυμωτής. Υπάρχουν επίσης μικροί αποχυμωτές που φτιάχνουν χυμό για ένα ποτήρι ή το πολύ 2. Ένας τέτοιος φορητός αποχυμωτής είναι ιδανικός για το σπίτι, όταν υπάρχουν 1-2 άτομα σε μια οικογένεια. Είναι βολικό και κινητό και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι εύκολο να το πάρετε μαζί σας όταν μετακινείστε. Αυτό το φορητό μοντέλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που τους αρέσει να ταξιδεύουν με άνεση..

Για να εξοικονομήσετε χώρο και να επεκτείνετε το φάσμα των οικιακών συσκευών στην κουζίνα, πολλοί σκέφτονται να αγοράσουν διπλό λέβητα. Το βαπόρι συνοδεύεται από έναν αποχυμωτή και είναι χρήσιμο για οικογένειες με μικρά παιδιά που σκέφτονται την υγιεινή διατροφή. Ένα μοντέλο κενού είναι επίσης κατάλληλο για το σπίτι. Είναι σταθερά στερεωμένο στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα κενό και δεν μετακινείται πουθενά κατά τη λειτουργία.

Για χυμό από διάφορα φρούτα και λαχανικά, θα πρέπει να κοιτάξετε έναν αποχυμωτή πολλαπλών χρήσεων. Αυτός ο πολυλειτουργικός βοηθός σπιτιού θα γίνει απαραίτητος στην καθημερινή ζωή. Όταν επιλέγετε ένα μοντέρνο μοντέλο, αξίζει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο υλικό, την ισχύ, αλλά και τον τύπο του διαχωριστή. Τυπικά, είναι κυλινδρικό σχήμα ή κωνικό σχήμα. Η τελευταία μορφή του διαχωριστή είναι ο αυτόματος διαχωρισμός της τούρτας. Κατά συνέπεια, είναι ένα μοντέλο αποχυμωτή που καθαρίζεται εύκολα..

Οι σύγχρονες παραλλαγές συσκευών είναι τόσο διαφορετικές που ο καθένας μπορεί να βρει μια κατάλληλη για τον εαυτό του. Μπορούν να είναι με κεραμικά, μεταλλικά ή πλαστικά πόδια και με σώμα από τα ίδια υλικά. Οι επιλογές στέγασης μπορεί να είναι διαφορετικές. Όλα εξαρτώνται από τον σχεδιασμό και τον κατασκευαστή. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν άμεσα συμπιεσμένα μοντέλα, θεωρώντας ότι ο χυμός αυτός είναι πιο χρήσιμος. Συχνά αγοράζεται ενσωματωμένος αποχυμωτής.

Το ενσωματωμένο μοντέλο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο. Σε κάποιον αρέσει ο χυμός με πολτό και κάποιος επιλέγει για πουρέ φρούτων και λαχανικών. Διατίθενται αυτοκαθαριζόμενες επιλογές με διπλό τρυπάνι. Για μεγάλους όγκους χυμού και για μεγάλη οικογένεια, σε μερικούς αρέσει το ημι-βιομηχανικό μοντέλο. Ένα αποτελεσματικό μοντέλο αυτοκαθαρισμού θα προσελκύσει τις πολυάσχολες νοικοκυρές. Φυσικά, ο αποχυμωτής είναι ένα πραγματικό εύρημα και σωτηρία για έναν ωμό φαβορί. Ο αποχυμωτής μπορεί να είναι βύσμα, γρύλος, βίδα και ηλεκτρονικός.

Προδιαγραφές

Η συσκευή ανήκει σε οικιακή συσκευή, με τη βοήθεια της οποίας λαμβάνεται φρέσκος χυμός. Οι αποχυμωτές έχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά από τα οποία πρέπει να καθοδηγείτε κατά την επιλογή. Πρέπει να προσέξετε το μέγεθος. Μπορούν να είναι μεγάλα ή συμπαγή. Στην πρώτη περίπτωση, τέτοιοι μικροί αποχυμωτές είναι βολικοί για χρήση σε οποιαδήποτε κουζίνα και παίρνουν μια μικρή ποσότητα χυμού. Λάβετε υπόψη τις χαμηλές επιδόσεις τους..

Η ταξινόμηση διαφόρων συσκευών συνεπάγεται επίσης διαίρεση ανάλογα με τον τύπο επεξεργασίας. Οι αποχυμωτές μπορούν να σχεδιαστούν για συγκεκριμένο τύπο φρούτων ή να έχουν καθολική μορφή. Κάθε αποχυμωτής αποτελείται από ένα σώμα και έναν μηχανισμό επεξεργασίας φρούτων. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό και στο εσωτερικό του είναι μέταλλο. Υπάρχει μια ειδική τρύπα για τη μείωση του καρπού, το μέγεθος του οποίου πρέπει να δοθεί προσοχή πριν από την αγορά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο λαιμός, τόσο μεγαλύτερος ο καρπός μπορεί να εκτοξευτεί σε αυτόν. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ο διαχωριστής.

Αξίζει να εστιάσουμε στο βάρος του προϊόντος και στις επιδόσεις του. Μελετήστε προσεκτικά την ισχύ και τις στροφές / λεπτό εάν υπάρχει ηλεκτροκινητήρας. Ο αποχυμωτής τρυπανιού είναι πιο αθόρυβος και ο χειροκίνητος αποχυμωτής είναι σχεδόν αθόρυβος. Πριν αγοράσετε, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την περιγραφή του προϊόντος, όπου αναφέρονται όλα τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συσκευή

Ο πιο στοιχειώδης σχεδιασμός χειροκίνητων μηχανημάτων για τον χυμό εσπεριδοειδών. Οι καθολικές συσκευές έχουν ευρύτερο φάσμα εφαρμογών. Τρίφτης φίλτρου, στόμιο και διαχωριστικό, αξεσουάρ αποχυμωτή γενικής χρήσης. Τα καθολικά χωρίζονται σε βιδωτά και φυγόκεντρα, το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στη συσκευή. Ο κινητήρας επιτρέπει στα ηλεκτρικά μοντέλα να λειτουργούν καλά, ο ελικόπτερο βοηθά στην επίτευξη καλύτερης ποιότητας χυμού.

Ένας μηχανικός αποχυμωτής τροφοδοτείται από ένα μοχλό που αναγκάζει το πιεστήριο να πιέζει λαχανικά και φρούτα. Το χειροκίνητο μοντέλο μοιάζει με μύλο κρέατος, το κύριο πράγμα είναι ότι το μαχαίρι σε αυτό είναι κοφτερό. Για τη μηχανή εσπεριδοειδών, μια καλή προσάρτηση είναι σημαντική, στην οποία τοποθετούνται τα φρούτα. Η αποσυναρμολόγηση ενός τέτοιου μηχανήματος δεν θα είναι δύσκολη. Ορισμένα μοντέλα έχουν επίσης ένα κόσκινο που εμποδίζει τον πολτό να μπει στο τελικό προϊόν.

Δώστε προσοχή σε επιπλέον αξεσουάρ. Έτσι, για παράδειγμα, το ωστήριο θα βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμού και τα πόδια της βεντούζας θα κάνουν τη συσκευή πιο σταθερή. Η αποσυναρμολόγηση και η επανασυναρμολόγηση κατά τον καθαρισμό του αποχυμωτή δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ. Τα εσωτερικά μέρη πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα και στη συνέχεια θα διαρκέσουν περισσότερο. Τα σχήματα αποχυμωτών, ανάλογα με τον τύπο, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους..

Υλικά (επεξεργασία)

Κατά κανόνα, όλα τα μέρη του αποχυμωτή είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Εξωτερικά, μπορεί να είναι πλαστικό, κεραμικό, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι.

Ένας αποχυμωτής σιλικόνης χειρός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή χυμού λεμονιού.

Αρχή λειτουργίας

Το τρυπάνι έχει έναν κοχλιωτό άξονα που βοηθά στην επεξεργασία των προϊόντων. Οι στροφές του είναι ισχυρές, αλλά πολύ αργές. Η λειτουργία του φυγοκεντρικού μοντέλου είναι να λειτουργεί τον κινητήρα και τη φυγόκεντρο. Όταν το φαγητό κατεβαίνει στον αγωγό, προσγειώνεται στη λεπίδα, μετά τεμαχίζεται και μετακινείται στο κόσκινο. Στη συνέχεια τρίβονται με μεγάλη ταχύτητα και ισχύ της φυγοκέντρησης. Και το ηλεκτρικό κύκλωμα σε τέτοια μοντέλα προστατεύεται ερμητικά από την υγρασία.

Χρωματικές λύσεις

Τα περισσότερα από τα μοντέλα διατίθενται σε γκρι, μαύρο και άσπρο χρώματα. Πολλοί άνθρωποι θέλουν πιο φωτεινά μοντέλα, οπότε ένας κόκκινος αποχυμωτής για οικιακή χρήση θα ήταν μια καλή λύση. Οι μηχανές για την απόκτηση χυμού εσπεριδοειδών είναι συνήθως πορτοκαλί, κίτρινες και πράσινες. Κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του συνδυασμό χρωμάτων για κάθε μοντέλο. Επομένως, εάν υπάρχει η επιθυμία να αγοράσετε μια συσκευή συγκεκριμένου χρώματος, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα..

Κανόνες λειτουργίας

Για να διαρκέσει περισσότερο ο αποχυμωτής, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες λειτουργίας. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να πλένονται σε κρύο νερό. Οι σάπιες περιοχές πρέπει να αποκόπτονται και να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό κατά το πλύσιμο. Όταν αγοράζετε ένα καθολικό μοντέλο για το σπίτι, δεν πρέπει να φορτώνετε προϊόντα με σπόρους σε αυτό. Μπορούν να βλάψουν τη συσκευή. Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες πριν τη χρήση. Ο κατασκευαστής περιγράφει όλες τις μεθόδους ασφαλούς εργασίας στο μηχάνημα. Είναι απαραίτητο να πλένετε τη συσκευή κάθε φορά μετά τη χρήση..

Έτσι, σύμφωνα με το GOST, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του αποχυμωτή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 74 dB. Με βάση το GOST 18199-83, η αποτελεσματικότητα της συσκευής υπολογίζεται από την ποσότητα του φιλτραρισμένου χυμού. Η παραγωγικότητα είναι η ποσότητα χυμού που παράγεται ανά μονάδα χρόνου.

Πώς να επιλέξετε

Πριν πάτε στο κατάστημα για να αγοράσετε έναν αποχυμωτή, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημεία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς ποιος χυμός θα πιέζεται συχνότερα και για πόσα μέλη της οικογένειας. Τα καθολικά μοντέλα για οικιακή χρήση είναι σημαντικά πιο ακριβά από τις εξαιρετικά εξειδικευμένες συσκευές.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν 2 αποχυμωτές για χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Αλλά καταλαμβάνουν πολύ χώρο και προσπάθεια για φροντίδα. Για τους λάτρεις των χυμών εσπεριδοειδών, ένα ειδικό μοντέλο για αυτά τα φρούτα θα ταιριάζει κάθε μέρα. Σε λίγα μόνο λεπτά μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι εξαιρετικό χυμό από 2 πορτοκάλια. Ο ευέλικτος αποχυμωτής μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε τύπο φρούτων και λαχανικών. Perhapsσως αυτό το μοντέλο να χειριστεί τα εσπεριδοειδή λίγο χειρότερα. Εδώ πρέπει να δώσετε προσοχή στον τύπο του διαχωριστή κατά την αγορά.

Με έναν κυλινδρικό διαχωριστή, παράγεται περισσότερος χυμός, αλλά τα απόβλητα θα πρέπει να αφαιρεθούν χειροκίνητα. Ο κωνικός διαχωριστής στην έξοδο δίνει λιγότερο χυμό, αλλά όλο το κέικ μπαίνει σε ειδικό δοχείο και χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να καθαριστεί.

Για τους αγρότες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα χειροκίνητο πιεστήριο. Επιτρέπει στο χυμό να παραμείνουν όλες οι ευεργετικές ιδιότητες και τα ιχνοστοιχεία, έχει ελάχιστα μέρη και μεγάλη διάρκεια ζωής..

Τιμή

Φυσικά, το κόστος ενός αποχυμωτή εξαρτάται από τον τύπο, τον σκοπό, την απόδοση και τη μάρκα του. Οι βιομηχανικοί αποχυμωτές για επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχειακών μονάδων θα κοστίζουν από 32.000 ρούβλια έως 370.000 ρούβλια. Αποχυμωτές για οικιακή χρήση στη μέση τιμή κυμαίνονται από 4000 έως 12000 ρούβλια. Τα απλά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των χειροκίνητων αποχυμωτών εσπεριδοειδών, θα κοστίζουν λιγότερο από 4.000 ρούβλια.

Κορυφαία καλύτερα μοντέλα

Πολλές μάρκες προσφέρουν τα μοντέλα αποχυμωτή τους, επαινώντας τις μοναδικές τους ιδιότητες και απόδοση..

Κουριανότσκα – δημοφιλής και οικονομική συσκευή από εγχώριο κατασκευαστή. Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπορείτε όχι μόνο να πάρετε χυμό, αλλά και να πάρετε πουρέ πατάτας και άμυλο.

Σίνμπο – μάρκα που ανήκει στην τουρκική εταιρεία “Deima”. Αυτή η μάρκα έχει υψηλή ποιότητα, ενδιαφέρον σχεδιασμό και οικονομικό κόστος. Τα περισσότερα από τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για τον χυμό όλων των τύπων φρούτων. Αυτά είναι μάλλον συμπαγή μηχανήματα και ο χυμός τροφοδοτείται απευθείας στο ποτήρι. Ορισμένες μονάδες σας επιτρέπουν να φορτώνετε ολόκληρα φρούτα.

Ρομπότ κουπέ – ισχυρό μοντέλο της γαλλικής μάρκας. Διαθέτει σύστημα αυτόματης φόρτωσης χωρίς τη χρήση ώθησης. Είναι δυνατό να φτιάξετε χυμό από σκληρές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών.

Fontanelle είναι προϊόν εγχώριου κατασκευαστή. Αρκετά μεγάλη συσκευή που ζυγίζει περισσότερο από 6 κιλά. Χάρη στη δύναμή του, περισσότερα από 50 κιλά λαχανικών και φρούτων μπορούν να υποστούν επεξεργασία σε 60 λεπτά. Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι ο πολτός πρέπει να πιέζεται με το χέρι. Η συσκευή είναι ανεπιτήδευτη στη συντήρηση και εύκολη στη χρήση.

Μάρτα – καλοί αποχυμωτές με ωραίο σχεδιασμό και προσιτό κόστος. Οι αποχυμωτές αυτής της μάρκας είναι πολύ ισχυροί και μπορούν να χειριστούν μεγάλο όγκο προϊόντων..

Lentel έχει πολύ προσιτή τιμή, είναι κατάλληλο για χυμό μαλακών και σκληρών προϊόντων, έχει ωραίο σχεδιασμό και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς για 3 λεπτά.

Ο premium αποχυμωτής σπιτιού διατίθεται σε διάφορες μάρκες. Οι γερμανικές, κορεάτικες, ιαπωνικές εταιρείες που παράγουν αποχυμωτές είναι πολύ δημοφιλείς. Οι κινέζικοι αποχυμωτές διακρίνονται για την προσιτή τιμή και τη μέση ποιότητα τους. Η Ελβετία φιλοξενεί φυγοκεντρικούς αποχυμωτές.

Η Κορέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αποχυμωτές από διάσημους κατασκευαστές. Τουρκικά, γαλλικά, αμερικανικά, ιταλικά προϊόντα για κάθε γούστο και προϋπολογισμό παρουσιάζονται στους καταναλωτές στην αγορά προϊόντων. Όλος ο εξοπλισμός υποβάλλεται σε υποχρεωτικές δοκιμές πριν τεθεί σε πώληση. Οι δημοφιλείς αποχυμωτές παρουσιάζονται από κατασκευαστές από τη Γερμανία. Όλα τα προϊόντα υποβάλλονται σε ειδική δοκιμή πριν εισέλθουν στην καταναλωτική αγορά..

Κριτικές

Τίποτα δεν λέει ένα προϊόν καλύτερα από τις κριτικές των καταναλωτών. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται μια τέτοια εφεύρεση όπως ο αποχυμωτής. Μηχανικά ή ηλεκτρικά, είναι πολύ δημοφιλή. Πρώτα απ ‘όλα, όλοι οι αγοραστές σημειώνουν την εξαιρετική ποιότητα του εξοπλισμού, τον γρήγορο χυμό και την ευκολία χρήσης. Οι σύγχρονοι αξιόπιστοι αποχυμωτές αντιπροσωπεύονται από μια μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Πολλοί καταναλωτές είναι βέβαιοι ότι ακόμη και με αρκετά δημοσιονομικό κόστος, μπόρεσαν να αγοράσουν μοντέλα αποχυμωτή που είναι αρκετά άξια από άποψη ποιότητας..

7 φωτογραφίες