Γυαλί για ντουλάπια κουζίνας

Η άνεση στην κουζίνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έπιπλα. Πρέπει να επιλέξετε τα σωστά ντουλάπια κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση πιάτων και σκευών κουζίνας.

Ένα σετ με γυάλινες προσόψεις θα σας βοηθήσει να προσθέσετε μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα στο εσωτερικό. Αυτό είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για κλειστά ντουλάπια κουζίνας, ενώ η σκόνη δεν διεισδύει στα ντουλάπια, αλλά τα πιάτα και τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι σαφώς ορατά, τα οποία προσφέρονται τώρα σε πολλά.

Οφέλη από γυαλί

Το γυαλί είναι ένα υπέροχο υλικό που θα προσφέρει μια ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα εμφάνιση στην κουζίνα σας. Είναι επίσης σημαντικό η γυάλινη πρόσοψη να είναι πρακτική, ευέλικτη, να φαίνεται υπέροχη, καθώς μπορεί να έχει πολύχρωμη διακόσμηση.

Θετικές ιδιότητες του γυαλιού:

  • φιλικότητα προς το περιβάλλον, γιατί δεν περιέχει βαρέα μέταλλα και τοξίνες.
  • ανθεκτικότητα – όταν επιλέγετε σκληρυμένο γυαλί.
  • πρακτικότητα – η γυάλινη πρόσοψη ανέχεται την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες, το λίπος.
  • διακοσμητικότητα – το γυαλί μπορεί να επιλεγεί διαφανές, παγωμένο, χρωματιστό, αμμοβολή, λυγισμένο.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:

  • υψηλό κόστος;
  • “Καπρίτσιο” στη φροντίδα – σκουπίστε συνεχώς τα ίχνη νερού, λίπους.

Ένα από τα πολύ ακριβά προϊόντα είναι το κυρτό γυαλί με διακόσμηση και ψεκασμό. Τα ντουλάπια κουζίνας με βιτρό θα είναι επίσης ακριβά όταν η πρόσοψη αποτελείται από κομμάτια διαφορετικού χρώματος..

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ντουλάπι κουζίνας με γυαλί για πιάτα και μόνοι σας παραγγέλνοντας κοπή γυαλιού από τους κυρίους αυτής της επιχείρησης.

Προσφέρεται τώρα μεγάλη ποικιλία γυαλιών. Ας εξετάσουμε τις πιο κοινές επιλογές.

Διαφανής

Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος γυαλιού, ο οποίος είναι ιδανικός για διαφορετικά στυλ διακόσμησης κουζίνας..

Για δύναμη, επιλέγεται το σκληρυμένο γυαλί, αν και μπορείτε να πάρετε συνηθισμένο ή διακοσμημένο γυαλί. Όταν χρησιμοποιείτε διαφανές γυαλί, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι τα πάντα είναι απόλυτα ορατά πίσω του, δηλ. πρέπει να υπάρχει τάξη. Φυσικά, θα πρέπει να πάρετε ένα καλό καθαριστικό γυαλιού..

Ματ

Αυτό είναι ένα κλασικό που ταιριάζει απόλυτα στη μοντέρνα κουζίνα. Οι προσόψεις από τέτοιο γυαλί κάνουν την κουζίνα κομψή. Για ατομικότητα, προσαρμοσμένο σχέδιο παγωμένο γυαλί γίνεται κατά παραγγελία.

Πλεονεκτήματα: η παγωμένη πρόσοψη είναι ευκολότερη στη συντήρηση. Η τεχνολογία κατασκευής συνίσταται στο γεγονός ότι ως αποτέλεσμα μηχανικής ή χημικής δράσης, το γυαλί παύει να είναι διαφανές και λείο. Η ημιδιαφανής εμφάνιση επιτυγχάνεται με αμμοβολή, δηλ. το απλό διαφανές γυαλί επεξεργάζεται με ένα ρεύμα ξηρής άμμου. Το σχέδιο που προκύπτει δεν ξεπλένεται ούτε διαγράφεται.

Υφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον είδος υλικού! Ένα τέτοιο γυαλί μπορεί να έχει ποικιλία υφών: κυματιστό, κυματοειδές, χαραγμένο κ.λπ. Ταυτόχρονα, μικρά ελαττώματα και κηλίδες είναι ελάχιστα ορατά. Για να αποκτήσετε υφή γυαλιού, η μία πλευρά του γυαλιού φύλλου επεξεργάζεται διακοσμητικά και επομένως έχει διαφορετικά σχέδια..

Φυσαλλίδα

Το όνομα ενός τέτοιου υλικού δείχνει: στο εσωτερικό του γυαλιού υπάρχουν κουκκίδες και πολλές φυσαλίδες, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικών μεγεθών (τα καλά ποτήρια έχουν μικρά).

Το γυαλί φούσκα εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της αποικιακής εποχής, οπότε συνδυάζεται τέλεια με το vintage στυλ της κουζίνας.

Καλουπωμένο

Ένα τέτοιο σύγχρονο γυαλί επιτυγχάνεται με τη θέρμανση του επίπεδου γυαλιού σε πλαστική κατάσταση σε ειδικό φούρνο και κάμψης του σε δεδομένο σχήμα. Αυτή η τεχνολογία καθιστά δυνατή την απόκτηση προϊόντων από κυρτό γυαλί οποιουδήποτε σχεδιασμού και διαμόρφωσης για έπιπλα κουζίνας, για παράδειγμα, πόρτες διαφορετικών σχημάτων..

Το κυρτό γυαλί κατασκευάζεται συνήθως σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους και διαστάσεις, επειδή δεν υπόκειται σε πρόσθετη επεξεργασία..

Υαλογράφημα

Αυτός ο τύπος γυαλιού είναι μέρος της διακοσμητικής τέχνης που χρησιμοποιείται στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Τα ντουλάπια κουζίνας διακοσμημένα με βιτρό θα κάνουν κάθε εσωτερικό μοναδικό.

Το χρωματισμένο γυαλί είναι μια συμβίωση χρωματισμένου γυαλιού και το παιχνίδι του φωτός. Έχει κατασκευαστεί εδώ και πολύ καιρό και είναι μια σύνθεση από κομμάτια πολύχρωμου γυαλιού που δίνει μια αίσθηση επισημότητας και πνευματικότητας, επομένως, οι ναοί και τα παλάτια διακοσμήθηκαν με βιτρό παράθυρα. Σήμερα, το πεδίο εφαρμογής τους έχει διευρυνθεί..

Το χρωματισμένο γυαλί παράγεται με τις ακόλουθες τεχνικές: τήξη (τήξη) και “Tiffany” (συγκολλημένο χρωματισμένο γυαλί) κ.λπ..

Τα γυάλινα μέτωπα στην κουζίνα χρησιμοποιώντας την τεχνική πυροσυσσωμάτωσης, δηλαδή η σύντηξη, θα το κάνουν ασυνήθιστο. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία διακόσμησης βιτρό σε μοντέρνο στυλ, στην οποία μικρά κομμάτια πολύχρωμου γυαλιού τοποθετούνται σε ένα διαφανές γυάλινο φύλλο σε ένα προκαθορισμένο μοτίβο. Μετά από αυτό, στέλνονται στο φούρνο για θερμική επεξεργασία και λαμβάνουν τη δουλειά τους με χρώμα..

Το σχέδιο επιλέγεται από υφή, στυλ και χρώμα. Ένα τέτοιο βιτρό διακρίνεται από λείες γραμμές, μπορεί να υπάρχει μείγμα διαφορετικών χρωμάτων ή δημιουργία διαφόρων υφών γυαλιού.

Το Tiffany είναι μια ειδική τεχνική που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολύπλοκες πολύχρωμες, ογκομετρικές, κυρτές ή κοίλες γυάλινες συνθέσεις με διάφορα μικρά στοιχεία και φέρει το όνομα του Louis Tiffany – δημιουργού του.

Το βιτρό Tiffany είναι ο τέλειος συνδυασμός χάρης, κομψότητας και πολυτέλειας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι επίσης ανθεκτικά και αντέχουν καλά σε υψηλές θερμοκρασίες..

Εγχρωμος

Για μια μοντέρνα κουζίνα, ένα τέτοιο γυαλί είναι ιδανικό. Δίνει έμφαση στο παιχνίδι διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων..

Για το ντουλάπι της κουζίνας, χρησιμοποιείται βιτρό ή έγχρωμο φιλμ, με τη βοήθεια του οποίου δημιουργείται οποιοδήποτε μοτίβο. Τα έπιπλα φαίνονται πιο ενδιαφέροντα σε αυτή τη μορφή παρά με το τυπικό διαφανές γυαλί. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα για κάθε γούστο.

Εκτύπωση φωτογραφιών

Η εκτύπωση φωτογραφιών σε γυαλί χρησιμοποιείται για το εσωτερικό των ντουλαπιών κουζίνας πάνω και κάτω, η οποία επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση οποιασδήποτε εικόνας χρησιμοποιώντας εκτυπωτή ή μεμβράνη. Ένας τέτοιος εξαίσιος και όμορφος τρόπος διακόσμησης επιτυγχάνεται μέσω εκτύπωσης φωτογραφιών..

Η γυάλινη ποδιά κουζίνας, η οποία είναι διακοσμημένη με εκτύπωση φωτογραφιών, γίνεται πολύ δημοφιλής. Πρόκειται για ένα μοντέρνο, φθηνό ντεκόρ που είναι ανθεκτικό σε διάφορες εξωτερικές επιρροές, εύκολο στη συντήρηση και ανθεκτικό..