Στεγνωτήριο ντουλαπιών κουζίνας

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους εξαρτημάτων κουζίνας είναι ο αποστραγγιστής πιάτων. Βασικά, τέτοιες δομές είναι ενσωματωμένες στα επάνω ντουλάπια των ακουστικών. Το στεγνωτήριο αναφέρεται σε λειτουργικά και, ταυτόχρονα, απλά αντικείμενα που δεν έχουν περίπλοκο και περίπλοκο σχεδιασμό. Τέτοια μοντέλα προορίζονται όχι μόνο για την αποθήκευση πιάτων. Τα στεγνωτήρια κουζίνας σας βοηθούν να οργανώσετε το χώρο του ντουλαπιού σας.

Κύριοι τύποι

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές αξεσουάρ κουζίνας προσέφεραν στους πελάτες πολλούς τύπους στεγνωτηρίων πιάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι δομές, ανεξάρτητα από τον τύπο, έχουν πολλά διαμερίσματα. Καθένα από αυτά έχει έναν ατομικό σκοπό: για την αποθήκευση πιάτων, πιατών ή φλιτζανιών. Υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στοιχείων.

Οι επιφάνειες των δομών καλύπτονται με ειδικό σμάλτο, το οποίο απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία καθαρισμού αυτών των εξαρτημάτων. Ορισμένα μοντέλα είναι διακοσμημένα με μπογιά. Μία από τις σύγχρονες επιλογές είναι η ξήρανση, στο σχεδιασμό της οποίας χρησιμοποιούνται ειδικά ελαστικά επιχρίσματα. Αυτό το στοιχείο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τα πιάτα στη θέση τους χωρίς θόρυβο..

Υπάρχουν δύο κύριες ομάδες προϊόντων: ξεχωριστά στεγνωτήρια και δομές που είναι ενσωματωμένες στο εσωτερικό του σετ επίπλων..

Οι κατασκευαστές παράγουν επίσης μοντέλα τοίχου. Βασικά, τέτοια στεγνωτήρια είναι εγκατεστημένα πάνω από το νεροχύτη ή δίπλα σε αυτό, κάτι που είναι πολύ βολικό. Το θέμα είναι: οι σταγόνες νερού που παραμένουν στην επιφάνεια των πιάτων στραγγίζουν κατευθείαν στο νεροχύτη. Συχνά, εγκαθίσταται μια ειδική παλέτα μαζί με το στεγνωτήριο. Αυτό το μέρος πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από νερό..

Τα ενσωματωμένα στεγνωτήρια είναι μακράν τα πιο συνηθισμένα και μπορούν να αποδοθούν με ασφάλεια στους παραδοσιακούς τύπους. Το πλεονέκτημα των μοντέλων είναι ότι βρίσκονται μέσα στο ντουλάπι και δεν καταλαμβάνουν χώρο στην ελεύθερη επιφάνεια. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος. Για τη στερέωση, χρησιμοποιούνται ειδικοί πλαστικοί συνδετήρες. Το στεγνωτήριο μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στην κάτω όσο και στην ανώτερη βαθμίδα..

Χάρη στη χρήση αυτών των συστημάτων, το εσωτερικό της κουζίνας φαίνεται πιο αρμονικό, η παρουσία περιττών λεπτομερειών δεν είναι εντυπωσιακή..

Τα συστήματα τοίχου δεν είναι κατώτερα σε δημοτικότητα από τον προηγούμενο τύπο. Βασικά, αυτή η ομάδα μοντέλων περιλαμβάνει δύο υποτύπους: αυτόνομες και ενσωματωμένες επιλογές. Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν χρησιμοποιείτε τον δεύτερο τύπο, πρέπει να φροντίσετε για την παρουσία κανονικού αερισμού των επίπλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υγρασία που συσσωρεύεται στο εσωτερικό μπορεί να παραμορφώσει το υλικό του ντουλαπιού. Βασικά, τέτοιες επιλογές παρουσιάζονται με τη μορφή πλέγματος..

Οι πιο πρόσφατες λειτουργικές καινοτομίες περιλαμβάνουν συστήματα εξαγωγής. Το πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία χρήσης τους. Τα συστήματα είναι τοποθετημένα μέσα στο ντουλάπι, γεγονός που εξοικονομεί χώρο.

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε ένα άλλο ενδιαφέρον στεγνωτήριο που ονομάζεται troflex. Η ιδιαιτερότητα αυτών των μοντέλων έγκειται στην παρουσία ενός ασυνήθιστου σχεδιασμού. Είναι κατασκευασμένα σε πρωτότυπες και μη τυποποιημένες μορφές.

8 φωτογραφίες

Αριθμός βαθμίδων

Τα στεγνωτήρια πιάτων διαφέρουν στον αριθμό των επιπέδων και των διαμερισμάτων. Οι κύριες επιλογές περιλαμβάνουν:

  • δομές μονής βαθμίδας. Τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για πιάτα και πιάτα.
  • συστήματα με δύο επίπεδα. Αυτές οι επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιάτα καθώς και ποτήρια και φλιτζάνια.
  • εξειδικευμένα συστήματα. Ανήκουν στους καθολικούς τύπους που έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικά σκεύη κουζίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μία από τις επιλογές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιπέδων, όλα τα μοντέρνα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, οπότε πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά τους με περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιλογή υλικού

Ένα σημαντικό σημείο κατά την επιλογή ενός στεγνωτηρίου είναι τα υλικά. Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι το μέταλλο. Τα στεγνωτήρια πιάτων μπορούν να είναι από χάλυβα. Ένα χαρακτηριστικό των συστημάτων είναι η παρουσία ενός αντιδιαβρωτικού στρώματος στην επιφάνεια, το οποίο προστατεύει το μέταλλο από παραμόρφωση.

Ο επόμενος κοινός τύπος είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Αυτή η επιλογή βρήκε την εφαρμογή της σε πολλούς κλάδους και άξιζε να ανέβει σε ηγετικές θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή αυτών των μοντέλων είναι ελαφρώς υψηλότερη σε σύγκριση με το κόστος άλλων τύπων. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα, την αντοχή και τη δύναμη των συστημάτων στεγνώματος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων είναι ότι δεν χρειάζονται επιπλέον βαφή ή επεξεργασία με αντιδιαβρωτικούς παράγοντες..

Το πλαστικό είναι ένας δημοφιλής και μοντέρνος τύπος. Τα στεγνωτήρια από αυτό το υλικό είναι χαμηλού κόστους. Αλλά όταν επιλέγετε ένα τέτοιο σύστημα, πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά και να ελέγξετε τη δομή για αντοχή και παρουσία ελαττωμάτων. Είναι καλύτερο να αγοράσετε μοντέλα από πλαστικό υψηλής ποιότητας. Η τιμή για τέτοιες επιλογές είναι ελαφρώς υψηλότερη από το μέσο κόστος, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι για την ακίνδυνη συμπεριφορά του υλικού.

Και το τελευταίο είδος είναι το δέντρο. Προηγουμένως, τα αντικείμενα που κατασκευάζονταν από αυτό το υλικό θεωρούνταν ένα πραγματικό είδος πολυτέλειας και πλούτου. Σήμερα, σχεδόν όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια τέτοια απόκτηση. Τα ξύλινα συστήματα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο εσωτερικό. Τα μοντέρνα μοντέλα αντιμετωπίζονται με ειδικές προστατευτικές επικαλύψεις, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το στεγνωτήριο θα χάσει τις ιδιότητες του ή την αρχική του εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου..

Πώς να επιλέξετε

Εάν αποφασίσετε να συμπληρώσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια τέτοια συσκευή ως στεγνωτήριο, πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την επιλογή του. Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τη θέση του συστήματος. Εξετάστε το μέγεθος της κουζίνας και τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου σε αυτήν. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο, το ενσωματωμένο μοντέλο είναι η καλύτερη επιλογή. Βασικά, τέτοιες επιλογές έχουν μέγεθος 60 εκ. Πριν αγοράσετε, πρέπει να κάνετε μετρήσεις στο εσωτερικό του ντουλαπιού.

Εάν τα έπιπλα είναι ευρύχωρα, μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε συστήματα διαστάσεων 80 cm. Για μικρά ντουλάπια, είναι κατάλληλες επιλογές 40 cm. Κατά τη λήψη μετρήσεων, λάβετε υπόψη ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πιάτων που βρίσκονται στο στεγνωτήριο πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 mm. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η βαθμίδα αποθήκευσης φλυτζανιών βρίσκεται πάντα στην κορυφή, καθώς αυτό προστατεύει άλλα αντικείμενα από την κανονική εισροή νερού..

Εάν περιλαμβάνεται μια παλέτα με το στεγνωτήριο (αυτό είναι ένα υποχρεωτικό εξάρτημα), η απόσταση μεταξύ αυτού του τμήματος και του κάτω τμήματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 mm.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση του στεγνωτηρίου. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε το μέγιστο χώρο στο δωμάτιο, η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να γίνει στη γωνιακή περιοχή. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν όλο και περισσότερο στους πελάτες διάφορες αναδιπλούμενες επιλογές επίπλων που εξοπλίζουν σε αυτό το μέρος του δωματίου. Αυτή η λύση σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε εκατοστό της κουζίνας αυστηρά για τον προορισμό της..

Το πλεονέκτημα των στεγνωτηρίων είναι η μέγιστη λειτουργικότητα. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε συνεχώς για πιάτα, αφού όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα, όλα όσα χρειάζεστε θα είναι ορατά.

Συμβουλές και κόλπα για την επιλογή

Αγοράζοντας ένα ποιοτικό στεγνωτήριο κουζίνας, επιλέγετε τη λειτουργικότητα. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να τοποθετούνται σε ξεχωριστά συρτάρια κάθε μέρα – όλα όσα χρειάζεστε για τακτική χρήση θα είναι ορατά.

Εάν δεν είστε ακόμη αποφασισμένοι για μια κατάλληλη επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συστάσεις από επαγγελματίες σχεδιαστές που ασχολούνται με τη δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου στο δωμάτιο. Πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσετε την ερώτηση: ποιος τύπος στεγνωτηρίου θα είναι ο πιο βολικός για χρήση αποκλειστικά για εσάς?

Συχνά, οι οικοδέσποινες συμπληρώνουν την κουζίνα με αφαιρούμενα συστήματα σε μοντέρνο σχεδιασμό. Τέτοιες επιλογές μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά στυλ του εσωτερικού. Το κύριο πλεονέκτημα των αφαιρούμενων συστημάτων είναι ότι μπορείτε να τοποθετήσετε το στεγνωτήριο όπου θέλετε όταν το μετακινείτε. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ανεπιτήδευτη φροντίδα..

Εάν σκοπεύετε να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με ένα σετ επίπλων υψηλής ποιότητας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το στεγνωτήριο είναι συναρμολογημένο κατά παραγγελία. Αυτό είναι αρκετά βολικό – δεν χρειάζεται να αναζητήσετε μια κατάλληλη επιλογή για να το τοποθετήσετε στα έπιπλα. Το στεγνωτήριο μπορεί επίσης να παραγγελθεί ξεχωριστά εάν τα τυπικά μοντέλα δεν ταιριάζουν στο ντουλάπι σας..

7 φωτογραφίες