Ντουλάπι υψηλής ποιότητας για κουζίνα

Σχεδόν κάθε μοντέρνα κουζίνα είναι εξοπλισμένη με ντουλάπια βάσης. Αυτό το έπιπλο μπορεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο στοιχείο στο δωμάτιο ή να αποτελεί μέρος ενός μοντέρνου ακουστικού. Εάν το ντουλάπι είναι σωστά επιλεγμένο, τότε δεν είναι μόνο λειτουργικό, αλλά φυσικά ταιριάζει στο εσωτερικό.

Το ντουλάπι υψηλής βάσης για την κουζίνα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πολυτέλεια. Σήμερα είναι αναγκαιότητα. Φιλοξενεί όχι μόνο πιάτα και επιτραπέζια σκεύη, αλλά και ένα μέρος μικρών οικιακών συσκευών.

Πλεονεκτήματα ενός ντουλαπιού κουζίνας

Το κύριο πλεονέκτημα τέτοιων επίπλων είναι η ευρυχωρία, το ζήτημα είναι πιο σημαντικό για μικρά διαμερίσματα, ειδικά αν ο χώρος της κουζίνας δεν υπερβαίνει τα πολλά μέτρα..

Επιπλέον, κάθε οικογένεια με μέσο εισόδημα μπορεί να αντέξει ένα βασικό ντουλάπι – αυτή είναι μια σχετικά φθηνή αγορά για το σπίτι ή το διαμέρισμά σας..

Ένα άλλο θετικό πράγμα που έχει ένα τέτοιο αντικείμενο είναι ότι είναι πρακτικό. Τα περισσότερα ντουλάπια κουζίνας είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή μοριοσανίδες, το οποίο είναι βερνικωμένο. Έτσι, η δομή είναι πολύ σταθερή, αντέχει σε μεγάλα φορτία, δεν φοβάται μηχανικές βλάβες και αν εμφανιστούν ρωγμές ή γρατζουνιές, μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί..

Ένα ευχάριστο μπόνους είναι επίσης η ευκαιρία να βάψετε ένα ξύλινο ντουλάπι με τα χέρια σας για να ταιριάζει με τον τόνο της ταπετσαρίας ή το χρώμα των τοίχων. Μπορείτε να πειραματιστείτε, να κολλήσετε ταπετσαρίες φωτογραφιών, καρτ ποστάλ, εφαρμογές σε αυτό.

Επιπλέον, είναι μια πολύ συναρπαστική δραστηριότητα να στρώνετε πιάτα, διάφορα πιρούνια και κουτάλια, αναμνηστικά, βάζα στα ράφια. Για σχεδόν κάθε οικοδέσποινα, αυτό δεν είναι μόνο ένα αντικείμενο χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα, αλλά και μια συναρπαστική δραστηριότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συλλέξετε και να εμφανίσετε κύπελλα ή όμορφα ειδώλια..

Πώς να επιλέξετε τη σωστή ντουλάπα

Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε μια θήκη μολυβιού..

Η λάθος επιλογή διαστάσεων για προϊόντα ξύλου μπορεί να φέρει ασυμφωνία στο εσωτερικό σας. Βεβαιωθείτε ότι το ντουλάπι δεν είναι πολύ ψηλό, θα πρέπει να είναι ήδη σε αρμονία με τα έπιπλα στην κουζίνα. Συνιστάται να επιλέξετε έπιπλα με παρόμοιο σχέδιο. Αυτό ισχύει επίσης για το χρωματισμό αντικειμένων και την υφή τους..

Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι εάν επιλέξετε ένα ντουλάπι με πολύπλοκη επιφάνεια, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα σπάνιο είδος ξύλου, τότε θα απαιτήσει ιδιαίτερη φροντίδα..

Ένα ντουλάπι από φυσικό ξύλο χρειάζεται ειδικό προστατευτικό εμποτισμό. Εξετάστε πότε η επιφάνεια είναι γυαλιστερή – όλη η βρωμιά και ακόμη και οι πιο μικρές γρατζουνιές θα είναι ορατές.

Όταν επιλέγετε μια θήκη με μολύβι, λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες όπως το ύψος, το βάθος και το πλάτος. Οι δύο τελευταίες παράμετροι εξαρτώνται από τον αριθμό των πραγμάτων που σκοπεύετε να βάλετε σε αυτό, καθώς και από την περιοχή της κουζίνας..

Πριν τοποθετήσετε νέα έπιπλα στο δωμάτιο, σκεφτείτε λεπτομερώς πού θα βρίσκονται οι καλωδιώσεις και οι επικοινωνίες. Είναι σημαντικό οι πρίζες να μην βρίσκονται πίσω από το ντουλάπι, αλλά να βρίσκονται τουλάχιστον μερικές δεκάδες εκατοστά από αυτό, θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμες για χρήση. Λάβετε υπόψη ότι ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών συσκευών συνδέεται συνήθως στην κουζίνα, οπότε μια τέτοια απόσταση από την καλωδίωση θα αποφύγει μια πυρκαγιά, ειδικά αν το ντουλάπι είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

7 φωτογραφίες

Εσωτερική οργάνωση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εσωτερικού σχεδιασμού υψηλού ντουλαπιού. Όλα εξαρτώνται από τις λειτουργίες που θα του ανατεθούν..

  1. Το ντουλάπι έχει μία ή δύο αρθρωτές πόρτες. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα ράφι οριζόντια, το οποίο μπορεί επίσης να αφαιρεθεί κατά βούληση. Χωρίζει τον εσωτερικό όγκο σε δύο ίσα μέρη..
  2. Το ντουλάπι έχει συρτάρια. Ο ελάχιστος αριθμός είναι δύο, ο μέγιστος είναι τέσσερις. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι το περιεχόμενο είναι άμεσα ορατό. Αλλά από την άλλη πλευρά, ο χώρος αποθήκευσης των σκευών μειώνεται..
  3. Συμβίωση της πρώτης και δεύτερης παραλλαγής της συσκευής ντουλαπιού. Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το ντουλάπι σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει αποκλειστικά για την αποθήκευση μικρών πραγμάτων. Πιο ογκώδη πράγματα τοποθετούνται πίσω από τις πόρτες.

Τα περισσότερα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό ντουλαπιών δαπέδου για την κουζίνα – όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις επιθυμίες και τις δυνατότητες του αγοραστή. Το κύριο πράγμα είναι να καταλάβουμε πώς τα εσωτερικά αντικείμενα θα εναρμονιστούν μεταξύ τους και ποιος θα είναι ο λειτουργικός τους σκοπός.