Κουκούλα κουκούλας

Ο απορροφητήρας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα και συλλαμβάνει μυρωδιές και αιθάλη. Εκτός από το γεγονός ότι αποτρέπει τη διάδοση των οσμών από την κουζίνα σε άλλα δωμάτια, η κουκούλα εξαλείφει τα προϊόντα καύσης αερίου και τις καρκινογόνες ουσίες που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Και, φυσικά, εμποδίζει το λίπος να εγκατασταθεί σε έπιπλα, τοίχους και οροφές, παράγοντας δέκα φορές την ανταλλαγή αέρα ανά ώρα, η οποία έχει συνταγογραφηθεί από τον Sanpin για το χρόνο μαγειρέματος..

Ιδιαιτερότητες

Η ιδιαιτερότητα της κουκούλας για την κουζίνα βρίσκεται στη δομή της: ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας τραβά λίπος και οσμή στα φίλτρα λίπους και αφαιρεί τα υπολείμματα στον εξαερισμό μέσω του σωλήνα. Η κουκούλα, ανεξάρτητα από το σχήμα της, είναι πάντα συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού. Νέος αέρας ρέει πίσω από το ορυχείο λόγω της διαφοράς πίεσης. Τέτοιες κουκούλες παρέχουν 100% καθαρισμό αέρα εσωτερικού χώρου.

Το τυπικό πλάτος της κουκούλας είναι 60 cm, μπορεί να φιλτράρει έως και 1000 κυβικά μέτρα την ώρα. Ωστόσο, η απόδοση εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος της κουκούλας, αλλά και από την περιοχή του δωματίου στο οποίο είναι εγκατεστημένη..

Οι κουκούλες με θόλο έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου από 35 έως 50 dB. Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας. Σε μια πολύ αθόρυβη λειτουργία, η κουκούλα έχει 35 dB, σε μια ήσυχη λειτουργία – 45 dB (όσον αφορά το επίπεδο θορύβου αυτό μπορεί να συγκριθεί με την ήσυχη μουσική), στην κανονική λειτουργία ο θόρυβος θα είναι 50 dB. Όσο υψηλότερη είναι η απόδοση του απορροφητήρα, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει..

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι μια επίπεδη κουκούλα (κυκλοφορίας) έχει επίπεδο θορύβου έως 90 dB, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να απορροφά αέρα μέσω δύο φίλτρων άνθρακα.

Το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται δεν εξαρτάται τόσο από την ταχύτητα και τον θόρυβο του κινητήρα, όσο από την ισχύ του αέρα που απορροφάται από την κουκούλα.

Οι κουκούλες θόλου μπορούν να έχουν διάφορους τύπους φίλτρων. Υπάρχουν κλασικά μοντέλα μόνο με πλυντήριο και υπάρχουν νεότερα με επιπλέον φίλτρο λίπους και κάρβουνο. Τα φίλτρα μπορεί να είναι εξωτερικά και εσωτερικά. Αφαιρούμενα φίλτρα εγκαθίστανται εξωτερικά και συγκρατούν λίπος. Τα εσωτερικά φίλτρα εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές.

Το μειονέκτημα μιας κουκούλας με λειτουργία “παράκαμψης” είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Εάν το διαμέρισμα έχει τον δικό του αγωγό εξαερισμού, τότε δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάσταση, απλά πρέπει να διευκρινίσετε τον όγκο του αγωγού με την εταιρεία διαχείρισης. Και αν συνδέσετε την κουκούλα με τον γενικό αερισμό, τότε αυτό μπορεί να διαταράξει το σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του σπιτιού. Λίπος και αιθάλη, που εγκαθίστανται στους τοίχους του ορυχείου, το στενεύουν και ο εξαερισμός δεν αντιμετωπίζει. Επιπλέον, οι μυρωδιές από το διαμέρισμά σας θα διεισδύσουν στα διαμερίσματα άλλων κατοίκων του σπιτιού. Ο απορροφητήρας μπορεί να αποβάλλει αέρα έως 200m3 / h και ο άξονας εξαερισμού έχει σχεδιαστεί για 110 m3 / h.

Προβολές

  • Εσοχή θόλος οι κουκούλες διαφέρουν από τις άλλες μόνο στο ότι είναι ενσωματωμένες στο σετ κουζίνας. Λόγω του γεγονότος ότι το τμήμα του θόλου δεν είναι ορατό, είναι συνήθως κατασκευασμένο από τα πιο απλά υλικά και έχει μια απαράμιλλη εμφάνιση. Τα κύρια υλικά για τον ενσωματωμένο θόλο κουκούλας είναι ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς επίστρωση. Το μειονέκτημα της ενσωματωμένης κουκούλας είναι ότι η πύλη της δεν θα καλύπτει όλους τους καυστήρες στη σόμπα. Για να είναι η εστία εντελώς κάτω από την κουκούλα, το ντουλάπι για αυτό πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 80 cm και το τυπικό βάθος των ντουλαπιών τοίχου είναι 30 cm.

  • Οι κουκούλες με μεντεσέ δεν ισχύουν για κουκούλες με θόλο.. Πρόκειται για μοντέλα που έχουν φίλτρα άνθρακα και τοποθετούνται κάτω από ένα κανονικό ντουλάπι. Αυτά περιλαμβάνουν κεκλιμένες κουκούλες που είναι προσαρτημένες στον τοίχο, αλλά έχουν επιφάνεια που βρίσκεται σε οξεία γωνία. Τα χαρακτηριστικά υποδεικνύουν ότι τέτοιες κουκούλες έχουν επίπεδο θορύβου κάτω από 40 dB, αλλά τότε τίθεται το ερώτημα σχετικά με την αποδοτικότητά τους. Μετά από όλα, εάν ο πίνακας με φίλτρα δεν βρίσκεται πάνω από την εστία, τότε η ισχύς εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι υψηλότερη, επομένως, το επίπεδο θορύβου είναι υψηλότερο.

  • Γωνιακές κουκούλες για τις εστίες που βρίσκονται στη γωνία του δωματίου. Εκτός από την ενδιαφέρουσα εμφάνισή τους, έχουν ένα άλλο πλεονέκτημα, είναι πιο εύκολο να ενσωματωθούν σε έπιπλα. Αυτές οι κουκούλες διαφέρουν από τα τζάκια μόνο στη θέση τους, έχουν επίσης ένα περίβλημα ενσωματωμένο στον εξαερισμό και μπορούν να λειτουργήσουν σε λειτουργία φιλτραρίσματος αέρα.

  • Νησιώτικες κουκούλες αυτά είναι αυτά που είναι στερεωμένα στο ταβάνι και όχι στον τοίχο. Μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στο δωμάτιο και χρησιμοποιούνται συχνά σε κουζίνες όπου η επιφάνεια εργασίας και η εστία βρίσκονται στη μέση του δωματίου. Η έξοδος αέρα μιας τέτοιας κουκούλας είναι κάθετη, αλλά συνεπάγεται τη δυνατότητα αποστράγγισης του σωλήνα κατά μήκος της οροφής για εξαερισμό..

Οι απορροφητήρες νησιού είναι κορυφαίας κατηγορίας, έχουν σχεδιαστεί για μεγάλα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε σχέδιο και έχουν πολλές πρόσθετες λειτουργίες: ρύθμιση ύψους, αρκετές επιλογές φωτισμού, τηλεχειριστήριο. Το κόστος των πύργων του νησιού ξεκινά από 40.000 ρούβλια. Έχουν υψηλό επίπεδο θορύβου λόγω της υψηλής ισχύος.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να πω για την εγχώρια μάρκα κουκούλες Elikor, η οποία παράγει μοντέλα κατάλληλα για τη σκληρή πραγματικότητα των κλασικών σοβιετικορωσικών κουζινών.

Εσωτερική διακόσμηση

Οι κουκούλες δεν είναι μόνο μια λειτουργική συσκευή κουζίνας, αλλά και αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού ενός δωματίου. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες κουκούλες έχουν τυπικό σχήμα και τυπική κουκούλα εξαερισμού, μπορούν να χωρέσουν σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο. Το γεγονός είναι ότι οι κατασκευαστές κατασκευάζουν διακοσμητικά καλύμματα σε οποιοδήποτε στυλ. Επομένως, μια συνηθισμένη θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να επικαλυφθεί με ξύλο, πλαστικό, γυαλί και άλλα υλικά. Υπάρχουν έτοιμες λύσεις σε country style, hi-tech, classic και άλλα..

Οι κουκούλες, η εμφάνιση των οποίων μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σχέδιο, ανήκουν στην premium κατηγορία. Συνήθως πρόκειται για νησιωτικά μοντέλα. Τα σώματά τους είναι κατασκευασμένα από μεγάλη ποικιλία υλικών, μπορεί να έχουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών: ακόμη και ένας συνηθισμένος στρογγυλός σωλήνας, αν η πλάκα σας είναι στρογγυλή. Και ορισμένοι κατασκευαστές διακοσμούν τα περιβλήματα με μωσαϊκά και κεραμικά ένθετα..

Υπάρχουν αυθεντικές κουκούλες με τη μορφή ομπρέλας, η οποία είναι προσαρτημένη στην κορυφή του τραπεζιού. Αυτές είναι, κατά κανόνα, κουκούλες αρθρωτού τύπου (επίπεδες, ανακυκλώσιμες).

Συμβουλές επιλογής

Μόνο μια καλά επιλεγμένη κουκούλα μπορεί να σώσει το διαμέρισμά σας από τις μυρωδιές φαγητού και η οικοδέσποινα από το ατελείωτο πλύσιμο της μονάδας κουζίνας από σταγόνες προϊόντων καύσης λίπους και αερίου.

Για να μάθετε τι είδους κουκούλα πρέπει να εγκαταστήσετε στην κουζίνα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή του δωματίου με το ύψος των οροφών. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με 12 (ο συντελεστής συμμόρφωσης για την κουζίνα) και στη συνέχεια με τον συντελεστή 1.3 (το πλάτος του άξονα εξαερισμού και η προσπάθεια άντλησης αέρα μέσω αυτού για πολυώροφα κτίρια).

Για μια κουζίνα σε ένα τυπικό διαμέρισμα πάνελ των αρχών της δεκαετίας του ’90, η απόδοση του κουκούλα θόλου πρέπει να είναι (2,5mx3,5mx2,6m) x12x1,3 = 355 m3 / h. Περισσότερα εξαρτάται από εσάς, λιγότερο – ο απορροφητήρας της κουζίνας δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Για μια μικρή κουζίνα, μπορείτε να περιοριστείτε σε μια επίπεδη κουκούλα. Εάν η κουζίνα είναι μεσαίου μεγέθους, τότε χρειάζεστε έναν θόλο.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, η κουκούλα πρέπει να έχει μέγεθος για την εστία ή μεγαλύτερη. Εάν έχετε μια μικρή σόμπα για δύο καυστήρες πλάτους 45 cm, τότε η επιλογή της κουκούλας είναι τουλάχιστον 50 cm. Θα είναι λάθος να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας κατά μήκος των συνόρων των θερμαντικών στοιχείων στη σόμπα.

Το μέγεθος της ομπρέλας έχει σημασία όχι μόνο στο πλαίσιο του μεγέθους της πλάκας, αλλά και στο πλαίσιο του ύψους της εγκατάστασής της. Εάν, σύμφωνα με το σχέδιό σας, η κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί ψηλότερα από τα επιτρεπόμενα 80 cm για μια σόμπα αερίου, τότε το μέγεθος της ομπρέλας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της εστίας.

Εάν σχεδιάζετε μια νέα ανακαίνιση στην κουζίνα και δεν έχετε ακόμη κουκούλα, τότε τοποθετήστε την εστία πιο κοντά στον άξονα εξαερισμού. Σε παλιά σπίτια με πάνελ, ο εξαερισμός στην κουζίνα γινόταν στη γωνία απέναντι από τον ανυψωτή αερίου. Για να τοποθετήσετε την κουκούλα σε τέτοιες συνθήκες, θα πρέπει να τοποθετήσετε επιπλέον ασπίδες αέρα. Η καλύτερη κουκούλα για τέτοιες συνθήκες είναι μια γωνιακή.

Εάν δεν έχετε προϋπολογισμό, δώστε προσοχή στην κουκούλα της γκάμας. Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα την καθορισμένη ώρα. Εκτός από το χρονόμετρο, η κουκούλα μπορεί να εξοπλιστεί με αισθητήρα, ο οποίος αυξάνει αυτόματα τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής ή τον μειώνει. Η λειτουργία Turbo είναι χρήσιμη όταν έχετε κάψει κάτι. Στις σύγχρονες κουκούλες, η λειτουργία turbo ενεργοποιείται αυτόματα και απενεργοποιείται μετά από 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της πιο ισχυρής λειτουργίας, η κουζίνα έχει χρόνο να καθαριστεί από τη μυρωδιά. Αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία σύμφωνα με τις κριτικές πελατών..

Δώστε προσοχή στα φίλτρα. Ορισμένες κουκούλες με δύο θόλους έχουν δύο φίλτρα λίπους: ένα τυπικό μεταλλικό με λεπτό πλέγμα (καθαρίζεται από λίπη χρησιμοποιώντας καθαριστικό σόμπας) και ένα επιπλέον – ένα συνθετικό πλέγμα μιας χρήσης, το οποίο πετιέται αφού φθαρεί. Είναι δυνατή η λήψη του απορροφητήρα χωρίς μεταλλικό φίλτρο λίπους, από μόνο του δεν επηρεάζει τη διαδικασία της έλξης της οσμής στον εξαερισμό, ωστόσο, διατηρεί τα σωματίδια που μπορούν να κολλήσουν στο εσωτερικό του σωλήνα εξαερισμού και να οδηγήσουν σε βλάβη του εξοπλισμού.

Ο αριθμός των λαμπτήρων στην κουκούλα επηρεάζει την ομοιομορφία του φωτισμού. Η καλύτερη επιλογή είναι 4 λάμπες. Μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί τους χωρίς να ανάψετε το επιπλέον φως. Εάν δεν χρειάζεστε φωτισμό, τότε ένας λαμπτήρας στην κουκούλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινός φωτισμός.