Στενά ντουλάπια κουζίνας

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Ένα άνετο σετ κουζίνας αποτελεί εγγύηση για την τάξη και την άνεση στην κουζίνα. Είναι σε θέση να δημιουργήσει μια εργασιακή διάθεση και να κάνει την κουζίνα αγαπημένο μέρος συγκέντρωσης για όλη την οικογένεια. Αλλά μερικές φορές στα διαμερίσματά μας υπάρχουν τόσο μικρές ή στενές “τρέιλερ” κουζίνες που δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ένα τυποποιημένο σετ πάνω τους. Η καλύτερη διέξοδος από αυτήν την κατάσταση είναι ένα “στενό” σετ, σχεδιασμένο ειδικά για μικρές κουζίνες.

Προκειμένου τα στενά ντουλάπια να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους και να είναι ευρύχωρα, είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε ορισμένα κόλπα. Για παράδειγμα, τα ντουλάπια τοίχου πρέπει να είναι ψηλά – μέχρι την οροφή, γεγονός που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε σπάνια χρησιμοποιημένα πιάτα στα επάνω ράφια. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι όσο πιο απλή και συνοπτική είναι η γραμματοσειρά, τόσο πιο «ελαφριά» φαίνεται.

Ποικιλίες

Υπάρχουν πολλοί τύποι στενών επίπλων κουζίνας που σας επιτρέπουν να τοποθετείτε βολικά όλα όσα χρειάζεστε..

  • Υψηλή μολυβοθήκη. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι ιδανικό για αποθήκευση αποθεμάτων τροφίμων.

  • Ντουλάπι βάσης. Συνήθως το πιο ευρύχωρο στοιχείο των ακουστικών, όπου είναι βολικό να τοποθετήσετε κατσαρόλες και τηγάνια.

  • Ντουλάπι τοίχου. Για μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ντουλάπι τοίχου με γυάλινες πόρτες ή με πόρτες σε μηχανισμούς ανύψωσης. Οι πόρτες ανελκυστήρα είναι ιδιαίτερα βολικές για μακριά, χαμηλά ντουλάπια που τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα ή πάνω από το νεροχύτη..

  • Στενό ντουλάπι μπουκαλιών, πλάτους 20 εκατοστών. Ιδανικό για την πλήρωση κενών κόγχων και την αποθήκευση όλων των ειδών κουτιών και μπουκαλιών.

Σε ακουστικά με επάνω ντουλάπια, ένα στενό ράφι τοποθετημένο κάτω από αυτά φαίνεται κατάλληλο. Είναι βολικό να αποθηκεύετε μπαχαρικά, τσάι, καφέ σε αυτό..

Μια πρωτότυπη και πρακτική λύση είναι η χρήση διαφόρων πτυσσόμενων επίπλων-συρταριών, θήκες με μολύβια ή σανίδες κοπής σε πάγκους ντουλαπιών.

Υλικά (επεξεργασία)

Το πιο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή επίπλων κουζίνας είναι η πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα 16mm. Το δεύτερο πιο δημοφιλές υλικό είναι το MDF – ινοσανίδες μέσης πυκνότητας. Κατά κανόνα, το MDF χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του μπροστινού μέρους του ντουλαπιού, αλλά αυτή η λύση αυξάνει σημαντικά το κόστος του προϊόντος..

Τα έπιπλα από συμπαγές πεύκο έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση. Ένα τέτοιο ακουστικό φαίνεται πάντα πολύ ωραίο και σταθερό. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την υψηλή τιμή και την ογκώδη έκταση των προϊόντων..

Χρωματικές λύσεις

Για μικρές κουζίνες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα σε ανοιχτά χρώματα – λευκό, κρεμ, λεμόνι, ανοιχτό ροζ. Μαζί με τον σωστό φωτισμό, αυτό θα αυξήσει οπτικά ελαφρώς το χώρο..

Πώς να επιλέξετε

Η καλύτερη λύση για μια μικρή κουζίνα θεωρείται ένα γωνιακό σετ, το οποίο καταλαμβάνει δύο παρακείμενους τοίχους.. Αυτή η διάταξη είναι πολύ βολική για την ίδια την οικοδέσποινα και εξοικονομεί ελεύθερο χώρο για την τραπεζαρία. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το γωνιακό ντουλάπι τοίχου είναι πολύ ευρύχωρο σε όγκο και είναι ιδανικό για την αποθήκευση πιάτων..

Εάν η κουζίνα είναι μακρόστενη, τότε μια γραμμική διάταξη ντουλαπιών κατά μήκος ενός τοίχου θα είναι πιο κατάλληλη. Αυτό θα εξοικονομήσει όχι μόνο ελεύθερο χώρο, αλλά και χρήματα – τα στενά ίσια ακουστικά έχουν συνήθως οικονομική τιμή.

Φυσικά, πρώτα απ ‘όλα, όταν επιλέγετε έπιπλα για την κουζίνα, μην ξεχάσετε να μετρήσετε το ίδιο το δωμάτιο και να συντάξετε ένα σχέδιο διάταξης. Μην ξεχνάτε ότι οι προσόψεις των σκούρων χρωμάτων “κλέβουν” το χώρο και οι φωτεινές, ειδικά με γυάλινες πόρτες, επεκτείνονται.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας

Ένα ντουλάπι κουζίνας μόνος σας θα σας επιτρέψει όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και να αποκτήσετε ένα προϊόν που πληροί πλήρως τις απαιτήσεις σας όσον αφορά το μέγεθος και τη λειτουργικότητα.

  1. Είναι απαραίτητο να κάνετε ένα σχέδιο του ντουλαπιού και να αποφασίσετε για όλες τις διαστάσεις.
  2. Επιλέξτε υλικό.
  3. Συλλέξτε τα απαραίτητα εργαλεία (παζλ, κατσαβίδι, συρραπτικό με συρραπτικά, κατσαβίδι, βίδες, μεντεσέδες πόρτας, μεζούρα, μολύβι, γωνία κτιρίου).
  4. Κόψτε το υλικό σύμφωνα με το σχέδιο.
  5. Συναρμολογήστε το πλαίσιο.
  6. Συναρμολογήστε τα πάνελ στο πλαίσιο, ξεκινώντας από τον πίσω τοίχο και τελειώνοντας με τις πόρτες.

Τιμή

Λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης υλικού για την κατασκευή, το κόστος των στενών ντουλαπιών, κατά κανόνα, είναι χαμηλότερο από το κόστος των συμβατικών ντουλαπιών. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα επίπλων, μπορείτε να βρείτε ένα κλασικό μοντέλο της ελάχιστης διαμόρφωσης από 1770 ρούβλια. Οι τιμές για στενές θήκες μολυβιών ξεκινούν από 2200 ρούβλια.

Ο διακοσμητικός σχεδιασμός παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών. Έτσι, για ένα ντουλάπι στυλ Προβηγκίας, η τιμή κυμαίνεται από 3000 έως 4500 ρούβλια.

Ενδιαφέρουσες λύσεις στην εσωτερική διακόσμηση

Η δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου σε μια μικρή κουζίνα συνδέεται, πρώτα απ ‘όλα, με τη λειτουργικότητά του. Είναι πάντα ενδιαφέρον και ασυνήθιστο να χρησιμοποιείτε στενά, συρόμενα ντουλάπια από το δάπεδο έως την οροφή και συρόμενα, περιστρεφόμενα εξαρτήματα.

Πρόσφατα, έχει γίνει σημαντική η χρήση ντουλαπιών χωρίς πόρτες σε κουζίνες. Από τη μία, αυτό απαλλάσσει σημαντικά τον χώρο, αλλά από την άλλη, η θέα των αποθεμάτων τροφίμων και πολλών μικρών πραγμάτων κουζίνας δημιουργεί ένα αίσθημα αταξίας. Επιπλέον, οι πόρτες προστατεύουν από τη σκόνη, το φως του ήλιου και το νερό και τις σταγόνες λίπους..

Μια κομψή εμφάνιση θα δώσει σε μια επιμήκη κουζίνα ένα ακουστικό χωρίς λαβές, με πόρτες που ανοίγουν πατώντας.

Ένα πτυσσόμενο πτυσσόμενο τραπέζι “κρυμμένο” στην κορυφή του ντουλαπιού ή ανάμεσα στα ντουλάπια θα βοηθήσει σημαντικά στην εξοικονόμηση χώρου.