Ενσωματωμένη ντουλάπα στο μπαλκόνι

Ακόμα και στο πιο ευρύχωρο διαμέρισμα, ο χώρος διαβίωσης χρησιμοποιείται στο μέγιστο για τον προορισμό του. Με μια σοβαρή προσέγγιση, επιλέγεται ένας χώρος για τη διευθέτηση επίπλων, ο σχεδιασμός του επιλέγεται σύμφωνα με το εσωτερικό, τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος, τη θέση των παραθύρων και των θυρών σε αυτό. Το μπαλκόνι δεν αποτελεί εξαίρεση. Στη σοβιετική εποχή, του ανατέθηκε ο ρόλος του “δωματίου του σπιτιού”, όπου συχνά αποθηκεύονταν τα είδη του σπιτιού που έγιναν περιττά. Σήμερα, το μπαλκόνι είναι μια περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη περιοχή για να αυξηθεί το πλάνο της κατοικίας..

Σύμφωνα με τις ιδέες των ιδιοκτητών και με τη βοήθεια σχεδιαστών και ειδικών που μπορούν να συναρμολογήσουν έπιπλα κατά παραγγελία, το μπαλκόνι μπορεί να μετατραπεί σε κουζίνα. Για να γίνει αυτό, εγκαθίστανται ηλεκτρικό ρεύμα, παροχή νερού, εστία και νεροχύτης στο έδαφός του. Η ίδια περιοχή μπορεί να γίνει μελέτη, στην οποία αρκεί να μονώσετε τους τοίχους, τα δάπεδα και να εγκαταστήσετε ένα τραπέζι, έναν υπολογιστή και ένα ντουλάπι..

Παρεμπιπτόντως, σχετικά με τις ντουλάπες. Αυτό είναι το τέλειο μέρος για αυτούς. Ενσωματωμένη ντουλάπα στο μπαλκόνι – πολλές νοικοκυρές το ονειρεύονται. Το ενσωματωμένο αντικείμενο δεν θα συσσωρεύει δωμάτια στα οποία υπάρχουν ήδη αρκετά έπιπλα. Σε ξεχωριστό έδαφος, θα πάρει τη θέση που του αξίζει και, παρεμπιπτόντως, μπορείτε ακόμη και να το φτιάξετε με τα χέρια σας..

Σε τι χρησιμεύει?

Αυτό το έπιπλο μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις. Εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι και δεν υπάρχει πουθενά να βάλετε τα ρούχα από τα οποία μεγάλωσαν, μια ενσωματωμένη ντουλάπα στο μπαλκόνι μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να καταλάβει μια γωνία, να βρίσκεται από την οροφή έως το ράφι. Όλα τα ράφια σε αυτό το σχέδιο μπορούν να δοθούν για παιδικά πράγματα, παπούτσια, παιχνίδια που δεν χρειάζονται πλέον για χρήση..

Συχνά ένας μικρός χώρος κουζίνας σας κάνει να σκέφτεστε ένα ντουλάπι ή έπιπλα στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα είδη – μαρμελάδες, συστροφές, κονσέρβες, δημητριακά, σκεύη κουζίνας. Ο σχεδιασμός στο loggia θα λύσει και αυτή τη δυσκολία. Τα βολικά ράφια θα σας επιτρέψουν να βάλετε βάζα και συσκευασίες, κουτιά και κουτιά στα οποία θα αποθηκευτούν όλα όσα χρειάζεται η οικοδέσποινα.

Επιπλέον, μια τέτοια δομή μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό στοιχείο της διακόσμησης ολόκληρου του διαμερίσματος. Ενσωματωμένα έπιπλα με κομψές πόρτες από διαφανές ή χρωματιστό γυαλί, με φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά – μπορεί να χρησιμεύσει ως οικιακή βιβλιοθήκη, βιτρίνα χειροποίητων χειροτεχνιών.

Ιδιαιτερότητες

Εάν φτιάχνετε μια ντουλάπα για μπαλκόνι ή χαγιάτι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της επικράτειας. Εάν δεν είναι τζάμια και χρειάζεστε ντουλάπι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεταλλική βάση ως βάσεις τοίχου και οροφής. Ένα τέτοιο ντουλάπι θα χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης ειδών αθλητικού εξοπλισμού. Ιδανικό εάν η περιοχή είναι μονωμένη και τζάμια. Η δομή των επίπλων μπορεί να είναι αρθρωτή, συρόμενη, να έχει πόρτες “διαμερίσματος”, πολλά ράφια, συρτάρια.

Δεύτερον, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην επιλογή των υλικών από τα οποία θα κατασκευαστεί ένα τέτοιο ντουλάπι. Ξύλο, πλαστικό, μεταλλικό προφίλ, μοριοσανίδες θα κάνει. Εάν τα έπιπλα υποτίθεται ότι έχουν τη λειτουργικότητα ενός βοηθού, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεταλλική βάση, ισχυρά ξύλινα, μεταλλικά ράφια.

Εάν ο σχεδιασμός είναι απλούστερης φύσης, επιτρέπεται η κατασκευή κουτιών και ραφιών από μοριοσανίδες, γυψοσανίδες, γυάλινες πόρτες. Χρειάζεστε φωτισμό για τέτοια έπιπλα; Αναμφίβολα. Η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί στο μπαλκόνι ή τη χαγιάτι με τα χέρια σας και με τη βοήθεια ειδικού που έχει προσκληθεί για αυτούς τους σκοπούς. Ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να είναι διαφορετικός-κάποιος χρησιμοποιεί συνηθισμένους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, αμπαζούρ εξοικονόμησης ενέργειας, σε κάποιον αρέσουν τα πολύχρωμα LED.

Επιδιώκοντας τη μόδα και την ασφάλεια, σήμερα δίνεται μεγάλη προσοχή στη φιλικότητα προς το περιβάλλον των υλικών που χρησιμοποιούνται. Και όχι μόνο στον κύριο χώρο του διαμερίσματος, οι ιδιοκτήτες θέτουν αυξημένες απαιτήσεις για την ποιότητα και την περιβαλλοντική φιλικότητα των επίπλων, αλλά για τα εσωτερικά αντικείμενα που καταλαμβάνουν το μπαλκόνι και τη χαγιάτι. Για να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι, σε αυτή την περίπτωση, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά – ξύλο..

Τι να αποθηκεύσετε σε αυτό ?

Συχνά τέτοιες ερωτήσεις τίθενται από εκείνους που δεν έχουν αποφασίσει πλήρως για το σκοπό αυτού του έπιπλα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κυριολεκτικά όλα μπορούν να αποθηκευτούν. Τοποθετήστε μια ντουλάπα με κρεμάστρες και συρτάρια για το τέλειο καμαρίνι για την αποθήκευση εποχιακών ειδών και παπουτσιών. Χωρίστε την ενότητα σε πολλά λειτουργικά αντικείμενα – το πάνω μέρος μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για την αποθήκευση πιάτων και οικιακών συσκευών, το κάτω – για στροφές, δημητριακά και λαχανικά, φρούτα. Και το κενό μπορεί να είναι η περιοχή εργασίας του τραπεζιού, εξοπλισμένη ειδικά για μαγείρεμα..

Η φαντασία επιτρέπει – εξοπλίστε τη γωνιά του παιδιού σας για δημιουργικότητα. Η μονάδα του ντουλαπιού μπορεί να έχει όλα όσα χρειάζεστε – συρτάρια για την αποθήκευση χρωμάτων, ένα ενσωματωμένο καβαλέτο που ανοίγει μαζί με την πόρτα του ντουλαπιού. Μπορεί να αποθηκεύσει μικρά μουσικά όργανα, παρτιτούρες, βάση μουσικής. Και γενικά, το μπαλκόνι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξασκηθείτε στη μουσική..

8 φωτογραφίες

Πώς να το κάνετε μόνοι σας?

Εάν υπάρχει επιθυμία και ευκαιρία, τότε δεν είναι μόνο δυνατό, αλλά και απαραίτητο. Θα χρειαστείτε ένα σκίτσο μελλοντικών επίπλων, μια λίστα με τα απαραίτητα αναλώσιμα και εργαλεία που θα χρειαστούν, διακοσμητικά στοιχεία για το φινίρισμα. Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός ντουλαπιού, πρέπει να τακτοποιήσετε τον τοίχο του μπαλκονιού, κοντά στον οποίο θα εγκατασταθεί. Γεμίστε όλες τις ρωγμές, ευθυγραμμίστε, αφαιρέστε τα υπάρχοντα καρφιά, γυαλίστε το δωμάτιο, μονώστε το όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η πιο απλή έκδοση ενός απλού ντουλαπιού απαιτεί τη χρήση ξύλινων δοκών. Θα πρέπει να είναι προσαρτημένα στο πάτωμα και στην οροφή και θα χρησιμεύσουν ως βάση. Πρέπει να στερεωθούν με πείρους με μεταλλικό μανίκι. Το πλαίσιο του ντουλαπιού είναι κατασκευασμένο από τις ίδιες δοκούς, έτσι η δομή θα είναι πιο ανθεκτική. Παχιά κόντρα πλακέ ή ξύλινες σανίδες θα γίνουν ράφια. Προηγουμένως, πρέπει να “λειανθούν”, να υποστούν επεξεργασία με ειδικές ενώσεις που αποκλείουν τραυματισμούς.

Αλλά αν η ντουλάπα σας ισχυρίζεται ότι είναι αποκλειστική ως διακοσμητικό στοιχείο σε ένα διαμέρισμα, τότε δεν υπάρχουν όρια φαντασίας. Ακόμα και ξηρά κλαδιά δέντρων θα είναι χρήσιμα για να διακοσμήσετε αποτελεσματικά τη δομή, μπορεί να γίνει μια βιβλιοθήκη στο σπίτι όπου φυλάσσονται σπάνια, αγαπημένα βιβλία γραφείου.

7 φωτογραφίες

Και αν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την ευκαιρία να έχετε λίγα λεπτά χαλάρωσης, περνώντας μόνοι σας, τότε η ντουλάπα μπορεί να χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική επιλογή μπαρ. Το πάνω μέρος θα χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης ποτηριών και ποτηριών κρασιού και το κάτω – "υπόγειο", όπου θα ετοιμάζονται διάφορα ποτά για διάφορες περιστάσεις. Τοποθετήστε μια άνετη πολυθρόνα δίπλα – και η άνετη γωνιά ανάπαυσης είναι έτοιμη..

Ένα ντουλάπι μπαλκονιού είναι ένα αναντικατάστατο πράγμα στο νοικοκυριό. Μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για περαιτέρω βελτίωση. Χρησιμοποιήστε κατά την κρίση σας άλλα αναλώσιμα, ενσωματωμένες πόρτες, οι οποίες ενδέχεται να έχουν “παράθυρα” από γυαλί. Και τότε τα άνετα έπιπλα μπαλκονιού θα ευχαριστήσουν όχι μόνο τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, αλλά και κάθε επισκέπτη τους..

12 φωτογραφίες