Trellis στην εσωτερική διακόσμηση

Trellis στην εσωτερική διακόσμηση

Τα Trellis είναι ευέλικτα έπιπλα με καθρέφτες που δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα. Εκτιμώνται όχι μόνο για την όμορφη εμφάνισή τους, αλλά και για την πρακτικότητα και την ευκολία χρήσης τους. Επιπλέον, πολλά μοντέλα αυτού του είδους προϊόντων επίπλων θεωρούνται σήμερα εργονομικά. Ποια χαρακτηριστικά των πλεγμάτων, σε ποιες δομές πρέπει να δοθεί η καλύτερη προσοχή, θα περιγραφούν λεπτομερέστερα σε αυτό το άρθρο. Και όμορφα παραδείγματα τέτοιων προϊόντων στο εσωτερικό σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο..

Ιδιαιτερότητες

Η πέργκολα είναι ένα είδος καθρέφτη, αποτελούμενο από τρεις πόρτες, το οποίο συνοδεύεται από συρταριέρα. Οι Trellis κέρδισαν τη μεγάλη τους δημοτικότητα πίσω στην ΕΣΣΔ, δεν έχουν χάσει τη σημασία τους μέχρι σήμερα. Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν πέργκολα με πλευρικά τραπέζια και συρταριέρες διαφόρων μεγεθών, κυρίως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό επίπλων θεωρείται θηλυκό. Αν και τα καθολικά μοντέλα δεν είναι ασυνήθιστα. Τέτοια προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση τόσο στους καλλιτέχνες μακιγιάζ όσο και στους κομμωτές.. Τα χαρακτηριστικά αυτού του επίπλου είναι τα ακόλουθα:

 • Τα Trellis θεωρούνται πολύ συναφή για μια μεγάλη ποικιλία δωματίων και εσωτερικών χώρων. Φαίνονται εξίσου καλά σε υπνοδωμάτια και διαδρόμους..
 • Η πέργκολα διαφέρει ελαφρώς από το συνηθισμένο τραπέζι και καμαρίνι στο ότι δεν έχει έναν καθρέφτη, αλλά αρκετούς. Όσον αφορά τον ίδιο τον πάγκο στο λεγόμενο βάθρο, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές..
 • Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι ότι μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας από όλες τις πλευρές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το χαρακτηριστικό επίπλων είναι τόσο αγαπητό από το ωραίο φύλο..

 • Πολλοί εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστές επίπλων προσφέρουν προϊόντα αυτού του τύπου από μια ποικιλία υλικών. Επιπλέον, μπορείτε να τα επιλέξετε τόσο σε μοντέρνους όσο και σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Μια τεράστια ποικιλία μοντέλων από σκαλιστό ξύλο ή πλαστικό υψηλής ποιότητας σίγουρα θα σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια..
 • Τα πέργκολα δεν απαιτούν συγκεκριμένη συντήρηση και επισκευή. Αρκεί να καθαρίζετε τακτικά τους καθρέφτες. Όσο για την ίδια την εγκατάσταση, όταν αυτό το προϊόν εγκαθίσταται σε σπίτι για πρώτη φορά, μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών..

 • Οι καθρέφτες Trellis εγκαθίστανται συχνότερα σε μια ειδική συρταριέρα, έτσι ώστε να μην μπορούν να αφαιρεθούν. Το αποτέλεσμα είναι ένα μονοκόμματο σχέδιο που μοιάζει στην πραγματικότητα με ένα οικείο ντουλάπι. Στο ίδιο το κομμό, θα είναι δυνατή η αποθήκευση διαφόρων αποθεμάτων στο μέλλον. Η αφθονία των διαφόρων ραφιών και συρταριών είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα..
 • Τα αμφιλεγόμενα σημεία σχετικά με την πέργκολα αναφέρονται συχνότερα ως το μέγεθός της. Τέτοια έπιπλα συχνά θεωρούνται υπερμεγέθη και επομένως απαιτείται ελεύθερος χώρος για τη θέση του. Για μικροσκοπικά δωμάτια με μικρή έκταση, τα πέργκολα δεν αγοράζονται συχνότερα, αντικαθιστώντας τα με μικρά και συμπαγή τραπεζάκια.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πέργκολα είναι ένα πολύ χρήσιμο έπιπλο που μπορεί να τοποθετηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα. Επιπλέον, αυτό είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό επίπλων για κάθε ομορφιά, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου πολυλειτουργικού προϊόντος επίπλων, τα κορίτσια θα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν άψογα μακιγιάζ ή χτενίσματα για τον εαυτό τους, να επιδεικνύονται με μια στολή πριν φύγουν από το σπίτι ή απλά να απολαμβάνουν τακτικά την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη. Η παρουσία ελεύθερου χώρου στο συρταριέρα με πέργκολα θα βοηθήσει στην αποτελεσματική οργάνωση της διάταξης των πραγμάτων και τυχόν αξεσουάρ.

Κατασκευές και σχεδιασμός

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε διάφορες ποικιλίες πέργκολας. Τα πιο δημοφιλή είναι τα κλασικά μοντέλα με τρεις καθρέφτες και ένα ορθογώνιο τραπεζάκι. Αλλά τα γωνιακά μοντέλα δεν είναι ασυνήθιστα..

Φυσικά, για ευρύχωρα δωμάτια είναι καλύτερο να επιλέξετε ορθογώνιες επιλογές. Οι πάγκοι τους μπορούν να είναι είτε στενοί είτε ευρείς.

Επιλογές Trellis Το “Κάτω από το καμαρίνι” με διακοσμητικούς λαμπτήρες φαίνονται πολύ ασυνήθιστα, αλλά κυρίως ο καθρέφτης του γκαρνταρόμπα με οπίσθιο φωτισμό γίνεται μόνος του. Τέτοια προϊόντα με υψηλής ποιότητας φως είναι πολύ δημοφιλή στους επαγγελματίες στιλίστες..

Πώς να μαγειρέψετε μια πέργκολα με οπίσθιο φωτισμό με τα χέρια σας, δείτε παρακάτω.

Καθρέπτες τριών μερών με μικρά συρταριέρες, κατασκευασμένοι από ξύλο και συμπληρωμένοι με γλυπτά, είναι ιδανικοί για κλασικούς εσωτερικούς χώρους, όπως μπαρόκ ή Empire. Και επίσης φροντίστε να δώσετε προσοχή στις επιλογές ρετρό στυλ με όχι πολύ μεγάλους καθρέφτες τραπεζιού..

Τα σχέδια Trellis για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους ουσιαστικά δεν διαφέρουν από τα κλασικά αντίστοιχά τους, αλλά το πλαστικό, το κόντρα πλακέ και το γυαλί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως το κύριο υλικό.

Τα ασυνήθιστα πλαστά σχέδια με καθρέφτες προς πώληση είναι σπάνια, τις περισσότερες φορές οι αγοραστές τα αγοράζουν κατά παραγγελία. Πολλοί επαγγελματίες θεωρούν ότι τα προϊόντα αυτά είναι ελίτ.

Ένα από τα πιο πρωτότυπα σχέδια θεωρείται η τρισδιάστατη πέργκολα καθρέφτη, στυλιζαρισμένη σε αντίκες στιλ. Σύμφωνα με πολλούς σχεδιαστές, τα αντικείμενα αντίκες φαίνονται πάντα πιο ακριβά. Φαίνονται τέλεια σε διάφορους εσωτερικούς χώρους. Μερικοί σχεδιαστές προτιμούν να αποκαθιστούν πραγματικά παλιά προϊόντα, να τα ενημερώνουν, να προσθέτουν νέα στοιχεία και να τα βελτιώνουν. Στις συρταριέρες τέτοιων προϊόντων, υπάρχει συχνά ένα διακοσμητικό στολίδι στις πόρτες ή το σκάλισμα.

Πεδίο εφαρμογής

Το Trellis μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό και χρήσιμο προϊόν σε μια μεγάλη ποικιλία δωματίων σε ένα χώρο διαβίωσης..

Πιο πλεονεκτικά, τέτοια προϊόντα ταιριάζουν στον εσωτερικό σχεδιασμό των υπνοδωματίων. Το Trellis μπορεί να είναι τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Έτσι, οι γονείς συχνά επιλέγουν ένα μπιμπερό για κοριτσίστικο δωμάτιο. Ένα τέτοιο γυναικείο τραπέζι ομορφιάς θα είναι κατάλληλο σε οποιαδήποτε ηλικία..

Πολύ συχνά, τα πέργκολα τοποθετούνται σε διάφορους διαδρόμους. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι απόλυτα συνεπείς με το στυλ του εσωτερικού και όχι σε αντίθεση. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις εξωτερικές επιλογές, μοιάζουν πάντα συμφέρουσες.

Τις περισσότερες φορές, τα μονοπάτια για το μπάνιο δεν επιλέγονται λόγω της εξοικονόμησης χώρου σε αυτό το δωμάτιο, ωστόσο, αν παρ ‘όλα αυτά αποφασίσετε για αυτήν την αγορά, τότε δώστε προσοχή σε πλαστικά μοντέλα που δεν θα αλλοιωθούν με την πάροδο του χρόνου από τη συνεχή έκθεση στην υγρασία. Επιπλέον, στα μπάνια, οι σχεδιαστές συχνά επιλέγουν τριπλούς καθρέφτες και τους τοποθετούν πάνω από τη συρταριέρα, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η δομή δεν είναι στην πραγματικότητα μονοκόμματη, αλλά φαίνεται έτσι. Ο καθρέφτης είναι επιτοίχιος.

Πώς να επιλέξετε?

  Δεν είναι τόσο εύκολο να επιλέξετε σωστά τη σωστή πέργκολα. Πολλοί πελάτες χρησιμοποιούν συχνά τη βοήθεια επαγγελματιών. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας ένα τέτοιο προϊόν επίπλων.. Είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη:

  • περιοχή και παράμετροι του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται το προϊόν ·
  • φωτισμός;
  • εσωτερικό στυλ?
  • υλικό του μελλοντικού προϊόντος.

  Επιπλέον, οι προτιμήσεις σας είναι εξίσου σημαντικές. Όσο για την τιμή, εάν θέλετε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό επίπλων να εξυπηρετεί για πολλά χρόνια, μην εξοικονομήσετε. Και το καλύτερο από όλα, αγοράστε έπιπλα από αξιόπιστες εταιρείες και προμηθευτές που παρέχουν εγγυήσεις για τα προϊόντα τους..

  Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ τραπεζαρίας και πέργκολας, επομένως, με βάση την περιοχή του δωματίου, επιλέξτε το σωστό προϊόν που δεν θα περιορίσει το δωμάτιο και θα μειώσει οπτικά το χώρο του. Όλα πρέπει να είναι αρμονικά.

  Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

  Τα λευκά και γαλακτώδη χωριά και οι πέργκολες στυλ της Προβηγκίας φαίνονται πολύ όμορφα. Ταιριάζουν απόλυτα στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους των σαλονιών και των υπνοδωματίων. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τις σωστές καρέκλες ή οθωμανούς για αυτές. Εάν η πέργκολα είναι λευκή, θα ταιριάξει ένα ροζ, γαλακτώδες ή λιλά μαλακό Οθωμανό.

  Κατοπτρισμένα προϊόντα κατασκευασμένα σε χρώμα wenge ή δρυς φαίνονται πάντα ελκυστικά στα υπνοδωμάτια των παντρεμένων ζευγαριών. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αγοράσετε ένα σετ επίπλων σε αυτά τα χρώματα. Έτσι, το εσωτερικό θα φαίνεται πλήρες..

  Τα μοντέρνα πέργκολα με πλήρως καθρεφτισμένη και ανακλαστική επιφάνεια φαίνονται πραγματικά εξαιρετικά. Φυσικά, τέτοια προϊόντα πρέπει να φροντίζονται τακτικά, αλλά φαίνονται πολύ ακριβά. Ειδικά στα υπνοδωμάτια των νεαρών κοριτσιών.

   Και επίσης δώστε προσοχή σε πέργκολα με ψηλά πόδια, μεγάλους ογκομετρικούς καθρέφτες και μερικά ράφια για την αποθήκευση καλλυντικών και αξεσουάρ. Τέτοια προϊόντα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, ειδικά αν τοποθετήσετε ένα όμορφο βάζο με λουλούδια στον πάγκο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε καρέκλες για τέτοιες πέργκολες..