Όμορφα έργα σπιτιών με σοφίτα και βεράντα

Η ενσάρκωση και συνώνυμο της άνεσης στο σπίτι για πολλούς είναι ένα άνετο εξοχικό σπίτι. Και αν μια σοφίτα και μια βεράντα είναι προσαρτημένα στο σπίτι, τότε αυτό είναι απλώς το όνειρο ενός πραγματικού ρομαντικού. Εάν τα παλιά χρόνια ο χώρος της σοφίτας δεν θεωρούνταν καθόλου ελίτ και χρησίμευε ως αποθήκη, τώρα οι σύγχρονοι χώροι σοφίτας σε εξοχικές κατοικίες εξοπλίζονται σύμφωνα με αποκλειστικά σχέδια σχεδιασμού..

Τέτοια κτίρια θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων. Έχοντας κάνει το πάτωμα κάτω από τη στέγη, παίρνετε επιπλέον χώρο διαβίωσης, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα μικρότερο χώρο για το θεμέλιο..

7 φωτογραφίες

Επιπλέον, το πάτωμα της σοφίτας και η βεράντα θα σας βοηθήσουν να “ξεφορτώσετε” λειτουργικά το δωμάτιο, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους επιπλέον μετρητές για παιχνίδια, γλέντια, συγκεντρώσεις με φίλους ή αποθήκευση ρούχων..

Ιδιαιτερότητες

Γιατί οι κάτοικοι του καλοκαιριού, κατά κανόνα, επιλέγουν έργα σπιτιών με βεράντα και σοφίτα; Αυτή η εσωτερική δομή δεν είναι καλή μόνο για υπαίθριες συγκεντρώσεις, αλλά παρέχει επιπλέον σκιά. Επιπλέον, στη βεράντα με βροχή ή ζέστη, μπορείτε να κάνετε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες ή να κάνετε τη συγκομιδή το φθινόπωρο..

Στο μυαλό του καλοκαιρινού κατοίκου, είναι η παρουσία μιας βεράντας ή μιας σοφίτας που προσθέτει άνεση σε ένα εξοχικό σπίτι. Εν τω μεταξύ, δεν είναι κάθε έργο τόσο εύκολο να εκτελεστεί όσο φαίνεται στα σχέδια και τα διαγράμματα. Η πρακτική εμπειρία στο σχεδιασμό σύνθετων, από γεωμετρική άποψη, δομών θα έχει μεγάλη σημασία εδώ..

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της σοφίτας είναι μια δίρριχτη στέγη, η οροφή της οποίας κρέμεται στο κεφάλι ενός ατόμου που στέκεται μέσα. Για να είστε άνετοι στη σοφίτα, το ύψος της οροφής στο υψηλότερο σημείο πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-2,5 μέτρα. Και όσο πιο χαζή είναι η γωνία της κλίσης, τόσο πιο εύκολο θα είναι κάτω από τη στέγη. Μια διέξοδος από αυτήν την κατάσταση μπορεί επίσης να είναι μια κεκλιμένη οροφή, η οποία θα απελευθερώσει το μέγιστο χώρο στη σοφίτα..

Τα σπίτια με σοφίτα και βεράντα διαφέρουν από τα συνηθισμένα όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική τους, αλλά και από τη «γέμιση» τους. Δεδομένου ότι το πάτωμα κάτω από τη στέγη υπόκειται σε αλλαγές θερμοκρασίας, είναι ιδιαίτερα προσεκτικά μονωμένο και μονωμένο τόσο από μέσα όσο και από έξω. Όσο για την εσωτερική διακόσμηση, είναι μια δωρεάν διάταξη με ελάχιστα χωρίσματα. Και ο ρόλος της χωροθέτησης μπορεί κάλλιστα να διαδραματιστεί με φωτισμό, από τους οποίους θα πρέπει να υπάρχουν πολλά στη σοφίτα. Τα παράθυρα ασυνήθιστου σχήματος μπορούν επίσης να χτυπηθούν με πρωτότυπο τρόπο..

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της βεράντας, είναι καλύτερο να συνδυάσετε την κατασκευή του με την κατασκευή ενός σπιτιού έτσι ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο θεμέλιο. Και αν προσθέτετε μια βεράντα αργότερα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της στερέωσης των τοίχων – έτσι ώστε η βάση να μην σπάει όταν συρρικνώνεται η βεράντα και οι τοίχοι να μην αποκλίνουν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα σπίτια με σοφίτα και βεράντα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, δώστε προσοχή σε αυτό όταν σχεδιάζετε την κατασκευή.

Τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

 • η σοφίτα κάνει το εσωτερικό πιο πρωτότυπο.
 • υψηλή λειτουργικότητα του χώρου της σοφίτας.
 • την ευκαιρία να εξοικονομήσετε οικοδομικά υλικά.
 • μείωση της απώλειας θερμότητας μέσω της οροφής.
 • τη δυνατότητα ρύθμισης χώρων μη κατοικίας.

Μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί να σημειωθεί:

 • η ανακριβής τήρηση της τεχνολογίας κατασκευής μπορεί να οδηγήσει σε συμπύκνωση και παρουσία υγρασίας στο δωμάτιο της σοφίτας.
 • πολύπλοκη γεωμετρία της σοφίτας και, κατά συνέπεια, το σημαντικό κόστος των παραθύρων κατά παραγγελία, από τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν πολλά, αν θέλετε να χτίσετε τελικά μια ηλιόλουστη σοφίτα και όχι μια ζοφερή σοφίτα.

Εργα

Τα έργα έτοιμων εξοχικών εξοχικών κατοικιών με σοφίτα και βεράντα, καταρχήν, επιτρέπουν τη χρήση διαφόρων στυλ και διατάξεων. Κτίρια τύπου μανσάρτας είναι κατασκευασμένα από ξύλο, τούβλο, ξυλεία, μπλοκ αφρού. Υπάρχουν επίσης πέτρινα σπίτια και εξοχικές κατοικίες χτισμένες σύμφωνα με τη φινλανδική τεχνολογία (διακρίνονται από τη συμπαγή τους και ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα στην οργάνωση του χώρου διαβίωσης).

Λόγω της συμπερίληψης της σοφίτας στο γενικό σχέδιο, είναι δυνατόν να αυξηθεί ο εσωτερικός όγκος των χώρων.. Και μια πρόσθετη επέκταση βεράντας όχι μόνο θα αυξήσει τη χρήσιμη περιοχή του σπιτιού, αλλά θα κάνει το σχέδιο μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη βεράντα κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, σκεφτείτε ένα σύστημα θέρμανσης για την επέκταση. Φυσικά, οι βεράντες χωρίς θέρμανση θα κοστίσουν λιγότερο, αλλά δεν μπορείτε να φτιάξετε σαλόνι ή χειμερινό κήπο σε αυτές. Τέτοιες ανοιχτές βεράντες θα χρησιμεύσουν για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις..

Κάθε επαγγελματικά κατασκευασμένο έργο εξοχικής κατοικίας λαμβάνει υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • κλιματικά χαρακτηριστικά?
 • χαρακτηριστικά του εδάφους και του τοπίου (για παράδειγμα, ένα σπίτι βρίσκεται σε επίπεδη περιοχή ή σε πλαγιά).
 • επιλογές για το συνδυασμό του σχεδιασμού του σπιτιού με το περιβάλλον.
 • τη δυνατότητα οργάνωσης του πιο άνετου χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία των μελών της οικογένειας και τα ατομικά χαρακτηριστικά τους.

Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού του εξοχικού σπιτιού, μελετάται η διάταξη των δωματίων, των μηχανικών δικτύων και όλων των επικοινωνιών. Ως επιλογή προϋπολογισμού, κατά κανόνα, ένα έργο σπιτιού με σοφίτα και βεράντα διαστάσεων 6×6 τ. μ. Αυτός ο χώρος και 2-3 όροφοι είναι αρκετοί για να φιλοξενήσουν όλα τα απαραίτητα διαμερίσματα. Για ένα τέτοιο σπίτι, είναι προτιμότερο να φτιάξετε μια κεκλιμένη σοφίτα, έτσι ώστε το δωμάτιο κάτω από τη στέγη να είναι πιο ευρύχωρο..

Συμπαγές και μικρό εξοχικό σπίτι 6×6 τ. m περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε: σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα. Ένα τέτοιο έργο συνεπάγεται ότι δεν θα λάβετε 36, αλλά τουλάχιστον 50 τετρ. m χρήσιμης περιοχής. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε μπορείτε πάντα να κάνετε μια επέκταση ή να μετατρέψετε την υπάρχουσα βεράντα σε χώρο διαβίωσης. Στο κέντρο υπάρχει ένα σαλόνι με πρόσβαση στην κουζίνα και ξεχωριστά υπνοδωμάτια για ενήλικες και παιδιά βρίσκονται στο πατάρι.

Για να μην είστε στριμωγμένοι σε ένα τέτοιο μίνι σπίτι, αγοράστε πτυσσόμενα έπιπλα, τα οποία θα βοηθήσουν στη διατήρηση του μέγιστου χρήσιμου χώρου..

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα έργο ορθογώνιου σπιτιού 6×8 τετρ. m, όταν η πρόσοψη έχει σχεδιαστεί κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε η σοφίτα να μην μετατραπεί σε “τούνελ” και να γίνει ευρύτερη. Η βεράντα έχει σχεδιαστεί από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου, η οποία είναι καλά φωτισμένη.

Το σπίτι έχει μέγεθος 9×9 τ. m ακόμη περισσότερες δυνατότητες σχεδιασμού λειτουργικών δωματίων. Η κουζίνα και η τραπεζαρία μπορούν να συνδυαστούν με το σαλόνι. Ένας μικρός διάδρομος οδηγεί στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Και στο πάτωμα της σοφίτας, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα υπνοδωμάτιο, ένα γυμναστήριο, ένα φυτώριο, μια κάβα κρασιών, ένα καμαρίνι ή ένα δωμάτιο χαλάρωσης – γενικά, αυτό που χρειάζεστε περισσότερο.

Για ένα μακρόστενο σπίτι με διαστάσεις 8×10 τ. m χαρακτηρίζεται από την τοποθέτηση καθιστικών κατά μήκος του διαδρόμου. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου έργου είναι ότι το υπνοδωμάτιο θα χωρέσει και στους δύο ορόφους, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας δοθεί ένα μέρος για να χαλαρώσετε οι επισκέπτες..

Ευρύχωρο σπίτι 10×10 τ. m θα είναι μια ιδανική λύση για μια μεγάλη οικογένεια με παιδιά. Υπάρχουν πολλά μπάνια, καθώς και μια ευρύχωρη τραπεζαρία και κουζίνα. Στη σοφίτα, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλές ζώνες ταυτόχρονα: ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο, ένα καμαρίνι ή ένα δωμάτιο επισκεπτών.

Η βεράντα σε όλα τα έργα είναι προσαρτημένη στο σπίτι ή σχεδιάζεται αρχικά σε μια κοινή βάση. Εξαρτάται από τον τρόπο περιφράξεώς του και την παρουσία στέγης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη βεράντα για μαγείρεμα (για παράδειγμα, μπάρμπεκιου ή κεμπάπ), αξίζει να φτιάξετε ένα κοινό θεμέλιο που θα είναι ανθεκτικό και θα αντέξει το μέγιστο άγχος. Εάν ο χώρος της βεράντας σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για αναψυχή, παιχνίδια ή θα εκτελέσει μια καθαρά αισθητική λειτουργία διακόσμησης του σπιτιού, τότε μπορείτε να περάσετε με μια απλή και ελαφριά ξύλινη κατασκευή σε πασσάλους ή κολώνες.

Φυσικά, τα τυπικά έργα είναι φθηνότερα από τα αποκλειστικά και προσωπικά, αλλά με μεμονωμένες παραγγελίες, οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες παρέχουν κάθε είδους αποχρώσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής εκτός πόλης, για παράδειγμα, εξοπλίζουν ειδικές άνετες σκάλες για ηλικιωμένους ή εξοπλίζουν πολυτελές χειμερινό κήπο στη βεράντα ή στη σοφίτα.

Υλικά (επεξεργασία)

Τώρα ας μιλήσουμε για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή.

  Ξύλο

  Η πιο δημοφιλής και φιλική προς το περιβάλλον έκδοση μιας εξοχικής κατοικίας μεταξύ των συμπατριωτών μας πραγματοποιείται κατασκευασμένο από ξύλο. Το ξύλο είναι ένα ασφαλές και ακόμη και υγιές υλικό, αλλά μάλλον δύσκολο στη χρήση. Είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε προσεκτικά όχι μόνο την τεχνολογία κατασκευής ενός σπιτιού, αλλά και να φροντίσετε για την ειδική επεξεργασία ξύλου με ενώσεις που το προστατεύουν από εξωτερικές επιδράσεις.

  Ένα ξύλινο σπίτι είναι μια ιδανική επιλογή για τις βόρειες περιοχές της χώρας, επειδή αυτό το υλικό διατηρεί τέλεια τη θερμότητα, οπότε δεν χρειάζεται καν πρόσθετη κατασκευή τζακιού. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι κατά την ανέγερση ενός οικολογικού σπιτιού, θα πρέπει να περιμένετε έξι μήνες λόγω της συρρίκνωσης του ξύλου και μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να τελειώνετε τις εργασίες.

  Από τα πλεονεκτήματα της κατασκευής ξύλου, σημειώνουμε επίσης ότι το ξύλο απορροφά την υγρασία και όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός, αντίθετα, το απελευθερώνει. Ως εκ τούτου, ένα ιδανικό μικροκλίμα για το ανθρώπινο σώμα θα βασιλεύει σε ένα ξύλινο σπίτι. Και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την κωνοφόρο μυρωδιά – είναι θεραπευτικό για όσους έχουν προβλήματα με τους πνεύμονες και απλή πρόληψη ασθενειών για υγιείς ανθρώπους.

   Ένα τέτοιο υλικό είναι επίσης κατάλληλο για όσους είναι αλλεργικοί στη σκόνη, επειδή το δέντρο δεν το συσσωρεύει.

   Στοιχεία πλαισίου

   Η έκδοση πλαισίου είναι κατάλληλη για μικρά και απλά, από άποψη αρχιτεκτονικών λύσεων, σπίτια. Τα στοιχεία πλαισίου είναι εύκολο να τοποθετηθούν, οπότε θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο για να χτίσετε μια εξοχική κατοικία. Οι εγχώριες εταιρείες παράγουν πλαίσια από ξύλο και μέταλλο, έτοιμα ή με τη μορφή πτυσσόμενης κατασκευής. Και οι τοίχοι τέτοιων δομών είναι κατασκευασμένοι από PVC, μοριοσανίδες και μόνωση. Έτσι, με ελάχιστο οικονομικό και χρονικό κόστος, θα λάβετε ένα μίνι σπίτι για μια καλή ξεκούραση στον κόλπο της φύσης..

   Τούβλο

   Μεταξύ των πλεονεκτημάτων ενός τέτοιου δομικού υλικού όπως το τούβλο, σημειώνουμε την αξιοπιστία και την αντοχή του – η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου σπιτιού θα είναι τουλάχιστον 100 χρόνια και ακόμη περισσότερο με προσεκτική χρήση. Ένα σπίτι από τούβλα αποδεικνύεται ανθεκτικό, πυρίμαχο και ανθεκτικό στις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις.

   Μπλοκ αφρού

   Μπορείτε επίσης να χτίσετε γρήγορα ένα σπίτι από πορώδη μπλοκ αφρού. Διατηρούνται καλά και είναι εύχρηστα. Και το μεγάλο μέγεθος των μπλοκ θα επιταχύνει την κατασκευή του σπιτιού. Όσον αφορά το θεμέλιο, θα πρέπει να είναι μια άκαμπτη ταινία από σκυρόδεμα που δεν είναι βαθιά ενσωματωμένη στο έδαφος. Η επιλογή πλάκας-σωρού είναι επίσης κατάλληλη..

   Δεδομένου ότι τα τοιχώματα από αφρώδες σκυρόδεμα έχουν ασθενή ακαμψία, η βεράντα πρέπει να σχεδιαστεί σύμφωνα με το σχήμα του παραθύρου ή να ενισχυθεί με κολώνες. Από τα πλεονεκτήματα, σημειώνουμε επίσης ότι το κόστος κατασκευής μιας δομής μπλοκ αφρού είναι χαμηλότερο από ένα ξύλινο ή τούβλο. Με τη βοήθεια διαφόρων σχημάτων μπλοκ, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και τοιχοποιία με ελάχιστες ραφές. Το αφρώδες σκυρόδεμα θα εξοικονομήσει ενέργεια στο σπίτι και δεν θα απαιτήσει καν μόνωση.

   Επιπλέον, τα μπλοκ δεν εκπέμπουν τοξίνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουν αρνητική επίδραση στον άνθρωπο. Το αφρώδες σκυρόδεμα δεν φοβάται τη φωτιά και η υγρασία και οι μύκητες δεν σχηματίζονται σε αυτό. Τα μπλοκ δεν παραμορφώνονται λόγω αλλαγών θερμοκρασίας, οπότε ένα τέτοιο ανθεκτικό υλικό φινιρίσματος θα σας εξυπηρετήσει πιστά για περισσότερα από δώδεκα χρόνια..

   Όμορφα παραδείγματα

   Άνετο και άνετο σπίτι με βεράντα, σοφίτα ή βεράντα.

   Ένα ξύλινο σπίτι με σοφίτα και βεράντα είναι η πιο ασφαλής και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή κατασκευής.

   Μια σοφίτα με μπαλκόνι μπορεί να διακοσμήσει αποτελεσματικά την πρόσοψη ενός σπιτιού.

   Η βεράντα ενσωματωμένη στη σοφίτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φιλικές συγκεντρώσεις και δείπνα με την οικογένεια.

   Σχέδιο ενός συμπαγούς εξοχικού σπιτιού 6×6 τετρ. m με πατάρι.

   Στο επόμενο βίντεο, δείτε μια επισκόπηση του έργου ενός σπιτιού με σοφίτα και βεράντα.