Ρομαντική “Προβηγκία” στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Οι σύγχρονοι άνθρωποι μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι τους σε οποιαδήποτε απολύτως στιλιστική κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν υλικά φινιρίσματος και εσωτερικά είδη διαφόρων στυλ στα καταστήματα. Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες στρέφονται σε μια τέτοια μοναδική και ρομαντική τάση όπως η Προβηγκία..

Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Η Προβηγκία είναι μια φιλόξενη και γραφική περιοχή που βρίσκεται στη Γαλλία. Είναι διάσημο για τα υπέροχα τοπία του γεμάτα με ευαίσθητα και ευχάριστα χρώματα. Κοιτάζοντας μπροστά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι όμορφες παλέτες αντανακλώνται στους εσωτερικούς χώρους που γίνονται στο στυλ της Προβηγκίας..

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του ενδιαφέροντος στυλ είναι:

 • ευαίσθητα παστέλ χρώματα που δίνουν στα νοικοκυριά αισθητική απόλαυση. Μπορεί να είναι διακριτικές μπεζ, γαλακτώδεις, καρυδιές, λεβάντες και άλλες παρόμοιες ζυγαριές που κερδίζουν τις καρδιές με την απαλότητά τους.
 • υψηλής ποιότητας υλικά φινιρίσματος με μη τετριμμένο αποτέλεσμα τεχνητής γήρανσης.
 • ανθεκτικά, αλλά όχι σταθμισμένα έπιπλα με στοιχεία καλλιτεχνικής σφυρηλάτησης, καθώς και εσωτερικά αντικείμενα από φυσικό ξύλο.
 • τζάκια με γλώσσες φλόγας.
 • διακοσμητικά στοιχεία που είναι αποτέλεσμα χειρωνακτικής εργασίας.
 • μοναδικές συνθέσεις λουλουδιών που συχνά συνδυάζουν έντονα χρώματα ουράνιου τόξου.

Το στυλ της Προβηγκίας είναι μια σειρά από απλούς αγροτικούς χώρους και μοναδικές νότες γραφικών φυσικών τοπίων.

Φινίρισμα

Η διακόσμηση των χώρων πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τον στιλιστικό της προσανατολισμό. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους τοίχους, αλλά και για το πάτωμα και την οροφή. Ανακαίνιση σε δωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας πρέπει να μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα αρμονικό και πλήρες σύνολο.

Αρχικά, εξετάστε όλες τις αποχρώσεις της διακόσμησης τοίχων σε εσωτερικούς χώρους της Προβηγκίας:

 • οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση σοβάς τοίχου σε παστέλ χρώμα σε τέτοια δωμάτια, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε ένα τέλεια ομοιόμορφο και τακτοποιημένο στρώμα. Έτσι, μπορείτε να δώσετε ελαφριά επαρχιακά χαρακτηριστικά στο σπίτι σας.
 • το φινίρισμα με τοιχοποιία ή απομίμηση τούβλου είναι επίσης αποδεκτό. Συνιστάται να προτιμάτε τη μίμηση τέτοιων επιφανειών, καθώς η πραγματική τοιχοποιία θα φαίνεται πολύ τραχιά και βαριά στο εσωτερικό της Προβηγκίας.

 • Ταπετσαρία με λουλουδάτες εκτυπώσεις θα φαίνεται καλή σε στιλ Προβηγκίας. Συνιστάται να προτιμάτε το λεπτό χαρτί ή τα υφάσματα, καθώς δεν φαίνονται πολύ ακριβά και πολυτελή, επειδή τέτοια χαρακτηριστικά είναι πιο κατάλληλα για φανταστικά σύνολα..

Για το φινίρισμα του δαπέδου, οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση μιας όμορφης σανίδας παρκέ, η οποία έχει έντονη ξυλώδη υφή. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε πλακάκια, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε τις επιλογές που μιμούνται την πέτρα.

Φάσμα χρωμάτων

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το στυλ της Προβηγκίας προβλέπει την παρουσία παστέλ και συγκρατημένων χρωμάτων στο εσωτερικό. Είναι απίθανο να βρείτε υπερβολικά πολύχρωμες και παρεμβατικές παλέτες σε ένα τέτοιο σύνολο. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για το χρωματικό σχέδιο των υλικών φινιρίσματος, αλλά και για τα εσωτερικά αντικείμενα. Εξετάστε μερικά από τα πιο κατάλληλα και όμορφα χρώματα., υπάρχει στις ρυθμίσεις της Προβηγκίας:

 • λεπτό μπεζ. Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους σε τέτοια σύνολα.
 • για υπνοδωμάτια σε στιλ Προβηγκίας, επιλέγεται συχνά μια ευχάριστη γαλάζια απόχρωση, αραιωμένη με λεπτομέρειες κλασικού λευκού.

 • σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα μόνο λευκό χρώμα και να το συμπληρώσετε με αποτέλεσμα γήρανσης.
 • στα δωμάτια της Προβηγκίας, συνιστάται η χρήση διαφόρων φωτεινών τόνων που αραιώνουν την τρυφερότητα και την ηρεμία της εικόνας. Αυτά μπορεί να είναι λεπτομέρειες από τόνους σαφράν, μουστάρδας, παραδεισένιους, ελιές ή τερακότα..

Επιπλα

Συνιστάται να έχετε άβαφη ή βαμμένη ξύλινη επίπλωση σε ένα άνετο διαμέρισμα σε στιλ Προβηγκίας. Εάν οι ιδιοκτήτες το χρειάζονται, τότε θα μπορούν να ζωγραφίσουν τα εσωτερικά αντικείμενα μόνοι τους κατά την κρίση τους. Για αυτό, συνιστάται η αγορά χρωμάτων λευκή, μπεζ ή γαλακτώδης απόχρωση.

Μην ξεχνάτε ότι σε τέτοια σύνολα πρέπει να έχετε έπιπλα δηλαδή όχι μόνο λειτουργικό, αλλά εκτελεί και διακοσμητική λειτουργία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συστήνουν την αγορά των πιο ελκυστικών και αρμονικών ντουλαπιών, καρεκλών και τραπεζιών για το στυλ της Προβηγκίας. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, οι καρέκλες με χαριτωμένες καμπύλες πλάτες, διακοσμημένες με απαλά υφάσματα με λουλουδάτες εκτυπώσεις, θα φαίνονται υπέροχα. Έπιπλα ντουλαπιού εξοπλισμένα με γυάλινες πόρτες και προσόψεις θα φαίνονται καλά στο εσωτερικό της Προβηγκίας..

Μπορείτε επίσης να στραφείτε σε μοντέρνα vintage έπιπλα για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον και ακριβό σύνολο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια στιβαρή συρταριέρα αντίκες ή μια τακτοποιημένη κουνιστή καρέκλα. Όλες οι νότες ηλικίας φαίνονται οργανικές στο στυλ της Προβηγκίας. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα με μάρκες και γρατζουνιές..

Εάν δεν έχετε έπιπλα αντίκες, τότε μπορείτε να αναζητήσετε παρόμοια μοντέλα στους καταλόγους των σύγχρονων κατασκευαστών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ανεξάρτητη εμφάνιση στα έπιπλα μιας ηλικιωμένης εμφάνισης..

Έπιπλα με στοιχεία καλλιτεχνικής σφυρηλάτησης θα φαίνονται υπέροχα στο σύνολο της Προβηγκίας. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα άνετο κρεβάτι με καμπύλο κεφαλάρι, καμπύλα πόδια από καρέκλες και τραπέζια, καθώς και υπέροχα γείσα με σφυρήλατα σχέδια. Έτσι, στο σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε μια παρόμοια κρεμάστρα ρούχων. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα σφυρηλατημένα μέρη δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα και ογκώδη.

Ράφια από φυσικό ξύλο ή ορείχαλκο θα βρουν τη θέση τους στην κουζίνα ή την τραπεζαρία. Σε αυτά μπορείτε να βάλετε διάφορα βιβλία, αντικείμενα διακόσμησης (για παράδειγμα, ειδώλια) και άλλα αντικείμενα στο στυλ της Προβηγκίας.

Υφασμα

Στο στυλ της Προβηγκίας, υπάρχει πάντα ένας μεγάλος αριθμός υφαντικών στοιχείων. Αυτά περιλαμβάνουν κουρτίνες, τραπεζομάντηλα, διακοσμητικά μαξιλάρια και χαρτοπετσέτες τραπεζιού.. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ποια χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται συχνότερα στα υφάσματα της Προβηγκίας:

 • floral εκτυπώσεις σε φυσικά υφάσματα.
 • λουλουδάτα στολίδια?
 • κύτταρο;
 • λωρίδα;
 • ενδιαφέρον διακοσμητικό κέντημα.
 • στοιχεία διακόσμησης δαντέλας?
 • ελαφριά και αβαρή υφάσματα (συχνότερα για κουρτίνες).

7 φωτογραφίες

Φωτισμός

Οι όμορφοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακοί και οργανικοί στο εσωτερικό της Προβηγκίας. Οι ακτίνες του ήλιου παίζουν πάντα ενδιαφέρον σε τέτοιες συσκευές φωτισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Εάν το δωμάτιο περιέχει μεγάλο αριθμό εσωτερικών αντικειμένων vintage ηλικίας και τραχύ φινίρισμα, τότε ένα τέτοιο σύνολο θα πρέπει να μαλακώσει με μια πιο εκλεπτυσμένη και φλερτ διακόσμηση. Αυτός ο ρόλος θα μπορέσει να πάρει μια κομψή λάμπα. Αν ψάχνετε για μοντέλο για εγκατάσταση σε υπνοδωμάτιο, τότε αξίζει να προτιμάτε τα σύγχρονα αντίγραφα, που ρυθμίζονται από έναν πίνακα ελέγχου.

Στο εσωτερικό της Προβηγκίας, οι συσκευές αντίκες θα φαίνονται καλές. Μπορεί επίσης να είναι πρωτότυποι πολυέλαιοι από λευκό βαμμένο μέταλλο..

Δεν συνιστάται η χρήση χαλύβδινων λαμπτήρων σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους. (με μοντέρνα διακόσμηση) ή επιλογές χρωμίου. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε έναν χάλκινο πολυέλαιο στο στυλ της Προβηγκίας, θα είναι καλύτερα αν έχει πατίνα. Επιπλέον, σε ένα Προβηγκιανό περιβάλλον, οι λαμπτήρες με τις όμορφες πλαστές λεπτομέρειες ή τις κεραμικές συσκευές φαίνονται πολύ οργανικές..

Λουλούδια

Τα λουλούδια είναι αναπόσπαστο μέρος του στυλ της Προβηγκίας. Μπορεί να είναι όχι μόνο ζωντανά λουλούδια σε λεπτές γλάστρες, αλλά και λουλουδάτες εκτυπώσεις σε υφάσματα, διακοσμητικά στοιχεία, ακόμη και έπιπλα..

Κατά κανόνα, οι συνθέσεις φυτών σε τέτοια σύνολα εκτελούνται με ευχάριστο και ποικίλο τρόπο, αλλά όχι πολύ πολύχρωμες αποχρώσεις. Τις περισσότερες φορές είναι κοντά σε παστέλ χρώματα και από έξω μοιάζουν με σχέδια με ακουαρέλες..

Διακοσμητικά στοιχεία

Τα παρακάτω χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση στο στυλ της Προβηγκίας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

 • πίνακες που απεικονίζουν τοπία και αγριολούλουδα, καθώς και νεκρές φύσεις ή πορτρέτα.
 • στρογγυλεμένα διακοσμητικά κλουβιά πουλιών.
 • υφαντές χαρτοπετσέτες με όμορφα κεντήματα.
 • διακοσμητικά μαξιλάρια?
 • ζωντανά φυτά και λουλούδια (παπαρούνες, τριαντάφυλλα ή λεβάντα).
 • όμορφα βάζα και ειδώλια στα ράφια, στο πάτωμα και στο τζάκι.
 • φωτογραφίες σε κατάλληλη σκιά.

Διακόσμηση διαφόρων δωματίων

Για ένα υπνοδωμάτιο στυλ Προβηγκίας, συνιστάται να επιλέξετε πιο χαλαρωτικούς και ήρεμους τόνους διακόσμησης και επίπλων. Ένα διακριτικό λουλουδάτο στολίδι μπορεί να υπάρχει στην ταπετσαρία. Αρμονικοί συνδυασμοί υλικών φινιρίσματος είναι επίσης αποδεκτοί. Για παράδειγμα, ο ένας τοίχος μπορεί να βαφτεί και ο άλλος μπορεί να καλυφθεί με χαρτί ταπετσαρίας. Το ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι πάντα επίπεδο και λευκό. Για ένα τέτοιο δωμάτιο, συνιστάται να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα κρεβάτια από φυσικό ξύλο με γλυπτά και ελαφρώς καμπύλα χαρακτηριστικά. Δεν θα είναι περιττό να υπάρχει ένας θόλος αέρα.

Όσο για την κουζίνα ή την τραπεζαρία, αξίζει να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά απαλούς και ευχάριστους τόνους σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα έπιπλα, αλλά μόνο στην περίπτωση φωτεινών τελειωμάτων. Είναι καλύτερα να βάψετε ή να σοβάσετε τους τοίχους. Σε τέτοιες συνθήκες, υλικά όπως πλακάκια, τεχνητή πέτρα και παλαιωμένο ξύλο θα φαίνονται υπέροχα. Όσον αφορά τα έπιπλα, για την κουζίνα και την τραπεζαρία, μπορείτε να επιλέξετε σχέδια με τεχνητά παλαιωμένες επιφάνειες και σκαλιστά ένθετα. Η τραπεζαρία στα διαμερίσματα της Προβηγκίας συνδυάζεται συχνά με το σαλόνι..

Σε ένα σαλόνι της Προβηγκίας, το δάπεδο από ξύλο, πέτρα ή πλακάκια είναι συχνότερα παρόν. Τα έπιπλα μπορούν επίσης να γερνούν τεχνητά. Μπορείτε να το κανονίσετε ελαφρώς πρόχειρα.. Η ταπετσαρία πρέπει να κοπεί με ένα μαλακό ύφασμα με λουλουδάτες εκτυπώσεις ή μικρά σχέδια. Ως διακόσμηση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμορφες κορνίζες φωτογραφιών και άνετα χαλιά δαπέδου με χαριτωμένα σχήματα..

Σε ένα μπάνιο Προβηγκίας, συνιστάται η χρήση στρογγυλεμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Μπορεί επίσης να έχει παλαιωμένες επιφάνειες και μέρη από ορείχαλκο. Η μπανιέρα μπορεί να σταθεί σε όμορφα καμπύλα πόδια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ντουλάπια και νιπτήρες με στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο, καθώς και καμπίνες ντους με επικαλύψεις σαν ξύλο, θα φαίνονται θεαματικές..

Σχεδιαστικά έργα

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, μπορείτε να κολλήσετε το μισό σαλόνι με ριγέ και ταπετσαρία με μικρές εκτυπώσεις και να καλύψετε τις υπόλοιπες επιφάνειες με λευκό γύψο. Ένας ελαφρύς καναπές με λουλουδάτες εκτυπώσεις θα βρει τη θέση του μπροστά από τους γύψινους τοίχους και δίπλα στην ταπετσαρία, υπάρχει ένα μικρό στρογγυλεμένο τραπέζι με ξύλινες λευκές καρέκλες και ένα «λουλουδάτο» τραπεζομάντιλο. Έτσι, συνδυάζετε καθιστικό και τραπεζαρία στο σαλόνι, ενώ αφήνετε αρκετό ελεύθερο χώρο. Μια παρόμοια λύση είναι κατάλληλη τόσο για διαμέρισμα στούντιο όσο και για μικρό διαμέρισμα 1 δωματίου..

Σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σε γαλακτώδεις αποχρώσεις με σκούρα ξύλινα πατώματα, vintage κουρτίνες και απαλά γκρι έπιπλα και να κάνετε το υπνοδωμάτιο πιο λεπτό και φιλόξενο σε ροδάκινο ή απαλά χρώματα καραμέλας, με κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο. Η κουζίνα σε ένα τέτοιο διαμέρισμα μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου σε λευκό χρώμα. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να διακοσμήσετε όλα τα δωμάτια σε μια κατοικία με τον ίδιο τρόπο. Οι αποχρώσεις και τα τελειώματα επίπλων μπορεί να διαφέρουν..

Συνδυασμός στυλ

Η Προβηγκία μπορεί να συνδυαστεί με τις ακόλουθες στιλιστικές κατευθύνσεις:

 • Χώρα. Στοιχεία προβηγκιανού και ρουστίκ στιλ μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, αφού είναι όλα κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο και οι επιφάνειές τους μπορεί να έχουν κακή επεξεργασία ή να γερνούν.
 • κλασσικός. Η Προβηγκία με τα κλασικά φαίνεται υπέροχη. Σε τέτοια διαδοχικά, μπορεί να υπάρχουν όμορφα σκαλιστά στοιχεία σε έπιπλα από φυσικό ακριβό ξύλο και πολλά άλλα κομψά εξαρτήματα.
 • Αγγλικό στιλ. Στοιχεία της Προβηγκίας μπορεί επίσης να υπάρχουν στο αγγλικό στιλ: λακωνικός σχεδιασμός και ήρεμα, συγκρατημένα χρώματα.

Όμορφες ιδέες σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

Εξετάστε αρκετές ενδιαφέρουσες ενσαρκώσεις του στυλ της Προβηγκίας σε ένα διαμέρισμα στην πόλη:

 • Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την οικονομική έκδοση του σαλονιού με γκρι ξύλινο πάτωμα, οροφή διακοσμημένη με διακοσμητικά κούτσουρα και ελαφριά έπιπλα. Συμπληρώστε αυτό το σύνολο με μεγάλα ξύλινα ρολόγια τοίχου, λευκούς κρεμαστούς πολυελαίους και σκαλιστές ντουλάπες / τραπεζάκια σαλονιού.

 • ένα υπνοδωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας μπορεί να επικολληθεί με γαλακτώδη ταπετσαρία και ένα κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο με λευκά λινά πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στον τοίχο με μια κόγχη διακοσμημένη με καμβάδες με λουλουδάτες εκτυπώσεις. Τοποθετήστε ξύλινα τραπεζάκια κοντά και κρεμάστε ανοιχτές κοκκινωπές κουρτίνες στα παράθυρα.

 • στην κουζίνα της Προβηγκίας, μπορείτε να βάλετε ένα ξύλινο σετ με ένα «νησί» ξύλου βαμμένο σε μωβ και λευκούς πάγκους. Ένα απλό ξύλινο φινίρισμα θα φαίνεται καλό στο πάτωμα. Το τραπέζι και οι καρέκλες αξίζουν επίσης να επιλέξετε από άβαφο ξύλο. Συμπληρώστε το σύνολο με διακοσμητικές πινελιές και παστέλ χαλιά δαπέδου.

Πώς να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό διαμερίσματος με στυλ "προέλευση", δείτε το επόμενο βίντεο.