Παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού διαμερίσματος στούντιο

Το στούντιο διαμέρισμα είναι ένα πολύ δημοφιλές μοντέρνο σπίτι. Τέτοια ακίνητα μπορούν να ανήκουν τόσο στην οικονομική θέση όσο και στον ελίτ τομέα. Παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού ενός στούντιο διαμερίσματος μας λένε ότι είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε ανακαινίσεις σε έναν τέτοιο χώρο με ιδιαίτερη προσοχή..

Χαρακτηριστικά της επισκευής του συνδυασμένου δωματίου

Ένα στούντιο διαμέρισμα είναι ένα δωμάτιο χωρίς εσωτερικά χωρίσματα. Η κουζίνα, ο χώρος ύπνου και το σαλόνι βρίσκονται σε έναν χώρο. Η τουαλέτα και το μπάνιο είναι, φυσικά, ξεχωριστά. Υπάρχουν μεγάλα στούντιο, όπου συνδυάζονται μόνο η κουζίνα και το σαλόνι, και τα υπόλοιπα δωμάτια χωρίζονται με χωρίσματα. Τέτοιες επιλογές μπορούν να βρεθούν στα σπίτια του “Χρουστσόφ”. Τα στούντιο αγοράζονται είτε επειδή είναι φθηνά είτε για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μόδα. Στην πρώτη περίπτωση, η απουσία χωρισμάτων “διευρύνει” τα όρια των μικρών διαμερισμάτων από 18 τ. μ. Στη δεύτερη, βοηθά στη δημιουργία ενός μοντέρνου και κομψού χώρου όπου μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές σχετικές έννοιες του εσωτερικού σχεδιασμού.

Η επισκευή και ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος στούντιο διαφέρει θεμελιωδώς από την επισκευή σε ένα διαμέρισμα με συμβατική διάταξη:

  • Η απουσία χωρισμάτων δημιουργεί την ανάγκη διαίρεσης του δωματίου σε ζώνες. Αυτό μπορεί να γίνει με την αλλαγή του καλύμματος τοίχου, την τοποθέτηση οθονών, την τοποθέτηση χαλιών. Μπορείτε επίσης να ζώνετε το δωμάτιο με έπιπλα, φωτιστικά, οροφές και δάπεδα πολλαπλών επιπέδων..
  • Η επισκευή σε ένα τέτοιο διαμέρισμα γίνεται ταυτόχρονα. Εάν, με μια κανονική διάταξη, αυτή η διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε δωμάτια, τότε εδώ θα πρέπει να σκεφτείτε το σχέδιο και να εκτελέσετε εργασίες φινιρίσματος ταυτόχρονα. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε οικοδομικά υλικά για ολόκληρο το διαμέρισμα ταυτόχρονα. Και, φυσικά, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης θα είναι πολύ προβληματικό να ζεις εκεί..
  • Εκτός από το σχεδιασμό, είναι σημαντικό να σκεφτείτε την εργονομία: πώς θα είναι δυνατό να μετακινηθείτε στο δωμάτιο, αν οι κάτοικοι θα αγγίζουν τα έπιπλα όταν περπατούν, πού θα βρουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε το σύστημα εξάτμισης έτσι ώστε οι μυρωδιές της κουζίνας να εξαπλωθούν όσο το δυνατόν λιγότερο σε κατοικημένες περιοχές..

Για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, είναι σκόπιμο να προσλάβετε έναν ικανό σχεδιαστή..

Ωστόσο, εκείνοι που αγοράζουν οικονομική κατοικία συχνά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιες υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εμπνευστείτε από διάφορες ιδέες και τάσεις της μόδας..

Τρόποι εξοικονόμησης χώρου

Ο σχεδιασμός του στούντιο γίνεται συνήθως σε μοντέρνο στιλ. Το μινιμαλιστικό στυλ θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου, όταν υπάρχουν μόνο τα πιο απαραίτητα πράγματα στο δωμάτιο και όλα όσα μπορούν να κρυφτούν κρύβονται από τα μάτια. Το όριο των ζωνών σε ένα διαμέρισμα στούντιο πρέπει να είναι πολύ λεπτό ή λειτουργικό. Για παράδειγμα, ένας χώρος ύπνου ή μια παιδική γωνιά συχνά χωρίζεται με μια φωτεινή οθόνη. Οι ιαπωνικές κουρτίνες είναι πολύ κατάλληλες για αυτό το σκοπό..

Σε ορισμένα διαμερίσματα, οι σχεδιαστές υλοποιούν σύγχρονες ιδέες, για παράδειγμα, περιφράσσοντας περιοχές με λεπτά μεταλλικά φύλλα με διάτρηση.

Ένα παράδειγμα λειτουργικού διαμερίσματος είναι ένα ράφι διαφανειών, πάνω στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, βάζα, μικροαντικείμενα. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή θα μεταδώσει το φως και δεν θα ακατασταθεί στο δωμάτιο. Ο χώρος της κουζίνας συχνά χωρίζεται από το σαλόνι με έναν πάγκο μπαρ – χρησιμεύει ως τραπέζι φαγητού και είναι το φυσικό οριζόντιο περίγραμμα των δύο τμημάτων του δωματίου. Τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι πολύ δημοφιλή στα στούντιο διαμερίσματα. Για παράδειγμα, μια κουκέτα ή ένα κρεβάτι σοφίτας, όταν ο χώρος ύπνου βρίσκεται στην κορυφή και ο χώρος εργασίας (γραφείο υπολογιστή) είναι κάτω, ή ένας καναπές.

Εάν μια οικογένεια ζει στο διαμέρισμα και είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ένα πλήρες κρεβάτι στον χώρο ύπνου, είναι λογικό να επιλέξετε ένα μοντέλο με σύστημα αποθήκευσης παρακάτω. Στη συνέχεια, θα είναι δυνατό να κανονίσετε πολλά πράγματα κάτω από το κρεβάτι, αφαιρώντας τα απαλά από τα μάτια. Η πιο “δημοφιλής” επιλογή για κρεβάτι για ένα παντρεμένο ζευγάρι σε ένα τέτοιο διαμέρισμα, φυσικά, είναι ένας πτυσσόμενος καναπές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταλαμβάνει 2 φορές λιγότερο χώρο από ό, τι τη νύχτα. Συνιστάται η αγορά μικρού και επίπεδου εξοπλισμού.

Η τηλεόραση πρέπει να τοποθετηθεί στον τοίχο σε ειδικό στήριγμα. Τα ντουλάπια για τα ηλεκτρονικά θα συσσωρεύουν το δωμάτιο.

Σε ένα διαμέρισμα στούντιο με επιφάνεια 25 τετραγωνικών μέτρων ή παρόμοιες διαστάσεις, οι γωνίες δεν πρέπει να είναι άδειες. Μπορούν να φιλοξενήσουν μικρά ντουλάπια ή μικρά γωνιακά ράφια. Ένας ημιώροφος μπορεί να σχεδιαστεί ως επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Τα ράφια των ραφιών ή των ντουλαπιών μπορεί να μην είναι βαθιά ώστε να μην πιάνουν χώρο σε πλάτος, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε από το πάτωμα μέχρι την οροφή. Αυτό θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας. Για να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο ντουλάπι, μια μικρή σκάλα σπιτιού θα είναι χρήσιμη..

Οι πίνακες και οι καρέκλες (τόσο για χώρους εστίασης όσο και για χώρους εργασίας) πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε οι καρέκλες να κινούνται εντελώς. Για αυτό, γίνονται σγουρές εγκοπές στα τραπέζια ή αγοράζονται καρέκλες χωρίς πλάτη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο παράθυρο, ειδικά αν υπάρχει μόνο ένα. Η καλύτερη επιλογή είναι να μην γεμίσετε το περβάζι του παραθύρου με τίποτα και να επιλέξετε κοντές κουρτίνες ή περσίδες ή μοντέλα κυλίνδρων. Όσο πιο σφιχτά ταιριάζουν στο γυαλί, τόσο περισσότερος χώρος θα παραμείνει στο δωμάτιο. Το περβάζι πρέπει να είναι ανοιχτό.

Παραδείγματα σχεδιασμού μικρών περιοχών

  • Ένας μικρός χώρος κουζίνας χωράει στα 2/3 του τοίχου. Όλα παρέχονται σε ένα μικρό σετ: νεροχύτης, εστία με φούρνο και ακόμη και στενή κουκούλα. Το δωμάτιο διαθέτει τραπεζαρία για τους επισκέπτες (τραπέζι και καρέκλες στη γωνία) και χώρο πρωινού πίσω από το μπαρ κοντά στο σετ κουζίνας. Το σαλόνι χωρίζεται από έναν καναπέ με θέα στην κουζίνα. Ο σχεδιασμός του δωματίου αναπτύσσεται σε δύο κύρια χρώματα – σκούρο κίτρινο και γκρι -μαύρο. Επαναλαμβάνοντας σε διαφορετικές εσωτερικές λεπτομέρειες, αυτές οι δύο αποχρώσεις συνδέουν τα πάντα σε ένα μόνο σύνολο..

Ο φωτισμός σε κάθε ζώνη είναι διαφορετικός. Αυτό σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μην παρεμβαίνετε μεταξύ σας, για παράδειγμα, όταν το βράδυ κάποιος δειπνεί στο μπαρ και κάποιος χαλαρώνει στον καναπέ..

  • Ένα εξαιρετικό παράδειγμα ικανού σχεδιασμού σε ένα διαμέρισμα 20 και 30 τ. μ. Από το διάδρομο αυτού του διαμερίσματος, ο επισκέπτης μπαίνει αμέσως στην κουζίνα. Χωρίζεται από ένα “νησί” – ένα αρκετά φαρδύ τραπέζι, το οποίο χρησιμεύει επιπλέον ως επιφάνεια εργασίας. Μέσα σε αυτό, πιθανότατα, υπάρχει σύστημα αποθήκευσης. Τα σκαμπό της πλάτης με πλάτη γλιστρούν όμορφα κάτω από το τραπέζι για να ανοίξουν το δρόμο. Το ντουλάπι και τα ράφια κάτω από το ταβάνι σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε τρόφιμα.

Ο χώρος αναψυχής χωρίζεται με ένα διαμέρισμα ντουλάπας. Βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, αναμνηστικά φυλάσσονται στα ράφια. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: ένας ανοιχτός ημιώροφος είναι εξοπλισμένος κάτω από την οροφή και φωτίζεται επιπλέον. Εάν αγοράζετε θήκες αποθήκευσης, μπορείτε να βάλετε πολλά πράγματα εκεί και θα φαίνεται τακτοποιημένο..

  • Εδώ το δωμάτιο χωρίζεται ακριβώς στο μισό: μέρος καταλαμβάνεται από μια κουζίνα με τραπέζι φαγητού και μέρος είναι ένα σαλόνι, το οποίο, πιθανότατα, παίζει επίσης το ρόλο ενός υπνοδωματίου. Ένα κομψό σετ με κρεμαστά ντουλάπια και ένα ψυγείο ταιριάζουν στην κουζίνα. Το σαλόνι χωρίζεται από ένα διακοσμητικό ξύλινο διαχωριστικό και τονίζεται με χαλί. Οι ζώνες είναι διαφορετικές, αλλά επειδή ο χώρος είναι ανοιχτός, συνδέονται με χρώμα: η σκιά του χαλιού απηχεί το χρώμα της μονάδας κουζίνας και τα διακοσμητικά στοιχεία στον καμβά.

Τα ξύλινα χωρίσματα είναι σε αρμονία με το τραπέζι και τον πολυέλαιο.

  • Εδώ, η περιοχή αναψυχής χωρίζεται από την κουζίνα με ένα άνετο διαμέρισμα με φινίρισμα από τούβλα. Στην κουζίνα, τα έπιπλα βρίσκονται συμπαγή κατά μήκος των τοίχων, στο κέντρο υπάρχει ένα τραπέζι με τη μορφή ενός μετρητή μπαρ. Κάθε ζώνη έχει τον δικό της φωτισμό. Παρά μια τόσο προφανή διάκριση, τα εσωτερικά αντικείμενα σε αυτό το στούντιο σχετίζονται με το χρώμα..

Πώς να σχεδιάσετε χώρο σε ένα διαμέρισμα στούντιο ενός δωματίου, δείτε παρακάτω.