Έργα κατοικιών διαστάσεων 7 επί 8 μέτρα

Ένα μικρό σπίτι διαστάσεων 7 επί 8 μέτρα είναι ιδανικό για μια νέα οικογένεια. Η κατασκευή ενός τέτοιου εξοχικού σπιτιού δεν απαιτεί μεγάλο κόστος, ενώ, αν επιλέξετε το βέλτιστο έργο, όλοι οι κάτοικοι θα έχουν αρκετό προσωπικό χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παρόμοιο σπίτι ως θερινή κατοικία, επιλέγοντας την κατάλληλη διάταξη με σάουνα και ευρύχωρη βεράντα..

γενικές πληροφορίες

Η επιφάνεια ενός κτιρίου ενός ορόφου με διαστάσεις 7 επί 8 θα είναι 56 τετραγωνικά μέτρα. Μια τέτοια περιοχή είναι συγκρίσιμη με ένα τυπικό διαμέρισμα τριών δωματίων, αλλά ταυτόχρονα, μπορείτε να επεκτείνετε το χώρο μέσω ενός υπογείου, σοφίτας ή δεύτερου ορόφου, να προσθέσετε ένα μπαλκόνι, μια βεράντα και ένα γκαράζ.. Όλα τα είδη υπερκατασκευών στο συνολικό ποσό αυξάνουν σημαντικά τη χρήσιμη περιοχή, καθιστώντας ένα προαστιακό σπίτι αρκετά άνετο για μια οικογένεια 2-4 ατόμων.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό έργο για ένα σπίτι 7 επί 8, έτσι ώστε αργότερα να μην αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Εξετάστε όχι μόνο τις άμεσες ανάγκες, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον, για παράδειγμα, εάν έχετε παιδιά που μεγαλώνουν και θα χρειαστούν ξεχωριστό χώρο στο μέλλον..

Υπάρχουν πολλά βασικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου..

 • Χαρακτηριστικά της γης. Αν και ένα σπίτι με τέτοιες διαστάσεις θα ταιριάζει ακόμη και σε μια μικρή περιοχή, μερικές φορές τα χαρακτηριστικά του εδάφους επιβάλλουν ορισμένους περιορισμούς στην κατασκευή. Για να αποφύγετε τις δυσκολίες, είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό που μπορεί να πραγματοποιήσει γεωδαιτικές έρευνες.
 • Κλίμα. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την επιλογή των υλικών για κατασκευή, τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης.
 • Ανάγκες των κατοίκων. Είναι ασφαλέστερο για τους καθιστικούς ανθρώπους και τα παιδιά να ζουν σε μονοκατοικία. Μπορείτε επίσης να τους παράσχετε αμέσως δωμάτια στο ισόγειο, ώστε να μην χρειάζεται να ανέβουν τις σκάλες αν σκοπεύετε να χτίσετε ένα διώροφο εξοχικό σπίτι..

Μπορείτε να κάνετε μια διάταξη με έναν κοινό χώρο όπως ένα στούντιο, όταν η κουζίνα, το σαλόνι και η τραπεζαρία συνδυάζονται σε έναν χώρο.

Η απουσία τοίχων σας επιτρέπει να απελευθερώσετε επιπλέον μέτρα και να δημιουργήσετε μια αίσθηση ελεύθερου χώρου. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν είναι για το γούστο όλων, οπότε είναι καλύτερο να συζητήσετε αυτή την επιλογή εκ των προτέρων με το νοικοκυριό..

Σε οποιοδήποτε έργο, ανεξάρτητα από τη θέση των δωματίων, υπάρχει συνήθως ένα ορισμένο σύνολο δωματίων: προσωπικά (υπνοδωμάτια, παιδικά) και γενικά – κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία. Επίσης, το σχέδιο θα περιλαμβάνει μπάνιο, αίθουσα εισόδου και συχνά αποθήκη. Άλλοι χώροι, για παράδειγμα, γκαρνταρόμπα, γραφείο, εργαστήριο, αίθουσα εκπαίδευσης, κατά κανόνα, προστίθενται ξεχωριστά, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, αν και μερικές φορές οι τυπικές λύσεις προβλέπουν κάτι παρόμοιο.

Σοφίτα έργα

Σε ένα διώροφο σπίτι, πολλά είναι στριμωγμένα, ειδικά αν αναμένεται η αναπλήρωση της οικογένειας και είναι δαπανηρή η κατασκευή ενός διώροφου σπιτιού. Υπάρχει μια συμβιβαστική επιλογή – ένα εξοχικό σπίτι με σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι στο πάνω μέρος σχηματίζονται από τις κλίσεις της οροφής, οπότε η κατασκευή του κτιρίου είναι φθηνότερη. Ταυτόχρονα, υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό για τη διευθέτηση ενός ζευγαριού πλήρους δωματίου..

Ένα σπίτι ενάμιση ορόφου είναι επίσης κατάλληλο ως επιλογή εξοχικής κατοικίας. Συνήθως, σε τέτοια έργα, ένα μεγάλο στούντιο βρίσκεται κάτω – αυτός είναι ένας κοινόχρηστος χώρος που περιλαμβάνει τραπεζαρία και χώρο χαλάρωσης. Επίσης στο ισόγειο μπορεί να υπάρχει σάουνα, μπάνιο. Η σοφίτα προορίζεται για το υπνοδωμάτιο.

Μπορείτε να οργανώσετε ένα μεγάλο δωμάτιο ή δύο μικρότερα για να παρέχετε χώρο στους επισκέπτες.

Αν θεωρήσουμε ένα σπίτι τύπου μανσάρ ως μόνιμη κατοικία, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εργασίες στέγης.. Το χειμώνα, η οροφή παγώνει, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπύκνωση και υγρασία και το καλοκαίρι η οροφή θερμαίνεται πολύ από τον ήλιο. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ενόχληση, επομένως, όταν χτίζετε ένα σπίτι με ενάμιση όροφο, πρέπει να τοποθετήσετε σωστά μονωτικά υλικά, να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού.

Διάταξη σπιτιού με γκαράζ

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν έξω από την πόλη σε ένα ιδιωτικό σπίτι έχουν αυτοκίνητο, επειδή πρέπει να ταξιδέψουν στη δουλειά και στις δουλειές τους και η υποδομή στο χωριό μπορεί να μην είναι πολύ ανεπτυγμένη. Για προσωπικές μεταφορές, είναι καλύτερο να διαθέσετε ένα γκαράζ για να προστατεύσετε το αυτοκίνητο από την επίδραση των καιρικών παραγόντων.

Η διάταξη ορισμένων εξοχικών σπιτιών προβλέπει ένα κατάλληλο δωμάτιο κάτω από την ίδια στέγη με το σπίτι. Αυτό σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε λίγο – λιγότερο υλικό καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής, είναι επίσης πολύ βολικό να μπορείτε να εγκαταστήσετε μια πόρτα και να μπείτε αμέσως στο γκαράζ από το χώρο διαβίωσης χωρίς να βγείτε έξω.

Ωστόσο, μια τέτοια επέκταση καταλαμβάνει χώρο – δεν υπάρχει πολύς χώρος στον πρώτο όροφο..

Με αυτό κατά νου, είναι καλύτερο να χτίσετε ένα διώροφο εξοχικό σπίτι για να παρέχετε όλα τα απαραίτητα δωμάτια.. Συνήθως, το σχέδιο μοιάζει κάπως έτσι:

 • παρακάτω – ένα γκαράζ, ένας κοινός χώρος στούντιο με κουζίνα και σαλόνι, μπάνιο.
 • στον επάνω όροφο μπορεί να υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, ένα φυτώριο, ένα γραφείο.
 • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μπαλκόνι πάνω από το γκαράζ.

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μικρά οικόπεδα όπου μετράει κάθε μέτρο γης..

Εάν το ακίνητό σας είναι αρκετά μεγάλο, τότε ίσως ένα ξεχωριστό γκαράζ να είναι πιο βολικό – δεν χρειάζεται να εξοικονομήσετε χώρο σκεπτόμενος τη διάταξη του σπιτιού.

Άλλες επιλογές σχεδίου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε λίγο επιπλέον χώρο. Αυτά μπορεί να είναι διάφορα εξωτερικά παραρτήματα – βεράντα, μπαλκόνι, καθώς και η διάταξη του ορόφου του υπογείου.

Με υπόγειο

Τα σαλόνια στο κάτω μέρος του εξοχικού σπιτιού δεν είναι η καλύτερη λύση, επειδή δεν υπάρχουν παράθυρα και η κατάσταση θα αποδειχθεί καταπιεστική. Για το λόγο αυτό, συνήθως μια διάταξη με όροφο υπογείου προβλέπει την τοποθέτηση στο υπόγειο τεχνικών δωματίων με λεβητοστάσιο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια αποθήκη, ένα εργαστήριο ή ένα επιπλέον μπάνιο εκεί..

Η κατασκευή ενός τέτοιου σπιτιού θα απαιτήσει πρόσθετες εργασίες:

 • σκάψιμο λάκκου?
 • διάταξη συμπαγούς σκυροδέματος στο υπόγειο τμήμα.
 • οι τοίχοι του υπογείου μπορούν να είναι συνέχεια της θεμελίωσης της λωρίδας, αλλά είναι επίσης ανεγερμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα ή τούβλο.
 • απαιτείται καλή μόνωση και σύστημα αποστράγγισης για την προστασία του υπογείου από την υγρασία.

Ένα σπίτι 7×8 με υπόγειο μπορεί να περιλαμβάνει άλλα παραρτήματα για να λάβετε επιπλέον τετράγωνα. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο με παράθυρο ή μπαλκόνι εάν το εξοχικό σπίτι είναι διώροφο.

Με βεράντα

Ένα από τα πλεονεκτήματα των εξοχικών κατοικιών είναι η δυνατότητα υπαίθριας αναψυχής. Για να φιλοξενήσετε άνετα και να απολαύσετε τον καλό καιρό, μπορείτε να φτιάξετε μια βεράντα. Συνήθως είναι εξοπλισμένο στη νότια πλευρά του σπιτιού, διαθέτοντας 6-8 τετραγωνικά μέτρα για μια ανοιχτή ορθογώνια περιοχή.. Παρόλο που η βεράντα μπορεί να έχει θόλο, δεν έχει τοίχους, επομένως είναι κατάλληλη μόνο για καλοκαιρινές διακοπές..

Εάν θέλετε επιπλέον χώρο για χρήση όλο το χρόνο, τότε είναι καλύτερο να σκεφτείτε μια βεράντα με σόμπα.. Είναι εντελώς κλειστό και τζάμι, οπότε ακόμη και σε κρύο καιρό θα είναι δυνατό να μείνετε εκεί..

Πιο συχνά, η βεράντα χρησιμεύει ως αποθήκη, αλλά αν είναι σωστά μονωμένη, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα σαλόνι εκεί και να επεκτείνετε τη συνολική έκταση.

Με μπαλκόνι

Ο χώρος αναψυχής μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του σπιτιού.. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την τοποθέτηση ενός μπαλκονιού.

 • Πάνω από το παράθυρο του κόλπου. Εάν σχεδιάζεται μια παρόμοια αρχιτεκτονική λύση στο ισόγειο, τότε στην κορυφή μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο μπαλκόνι με ασυνήθιστο σχήμα.

 • Απομακρυσμένος σχεδιασμός. Σε αυτή την περίπτωση, το μπαλκόνι προεξέχει ελαφρώς προς τα εμπρός, μπορεί να υποστηριχθεί από στηρίγματα με τη μορφή στηλών. Ένας χώρος με θόλο σχηματίζεται από κάτω – εκεί μπορείτε να εξοπλίσετε μια βεράντα.

 • Σε όλο τον τοίχο. Το ευρύχωρο μπαλκόνι είναι κατάλληλο για υπαίθρια αναψυχή, μπορείτε να βάλετε καρέκλες και ένα τραπέζι τσαγιού εκεί.

Η παρουσία μιας τέτοιας επέκτασης δίνει επιπλέον μέτρα χρήσιμου χώρου και βελτιώνει επίσης τον φυσικό φωτισμό – περισσότερο ηλιακό φως θα εισέλθει στο δωμάτιο.

Συνήθως το έργο περιλαμβάνει ένα μπαλκόνι, αλλά μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν δύο από αυτά – σε αυτή την περίπτωση, θα είναι μικρά. Επίσης, η δομή μπορεί να είναι ανοιχτή ή κλειστή. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει να μονώσετε το μπαλκόνι και να το μετατρέψετε σε χειμερινό κήπο ή να το προσαρτήσετε στο δωμάτιο..

Ποιο υλικό είναι καλύτερο?

Οι τοίχοι αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού κόστους κατασκευής. Για να μην αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό υλικό για την κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού.

Τούβλο

Αυτή είναι μια από τις παραδοσιακές επιλογές. Ένα σπίτι από τούβλα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από εκατό χρόνια, αυτό το υλικό έχει επίσης άλλα πλεονεκτήματα:

 • ανθεκτικό σε μούχλα και βιολογικά παράσιτα ·
 • δεν καίγεται?
 • προστατεύει καλά από το θόρυβο.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι το μεγάλο βάρος. Ένα σπίτι από τούβλα θα απαιτήσει ένα σταθερό και επομένως πιο ακριβό θεμέλιο. Επίσης, αυτό το υλικό απαιτεί προσεκτική τήρηση της τεχνολογίας κατά την τοποθέτηση, επομένως είναι σημαντικό να βρεθεί ένας καλός ειδικός και τέτοιοι πλοίαρχοι χρειάζονται πολλή δουλειά..

Μπλοκ

Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα τούβλα. Τα υλικά μπλοκ είναι ανθεκτικά και ελαφριά, ενώ η κατανάλωση κατά την τοποθέτηση είναι μικρότερη λόγω του μεγέθους τους. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης, διακρίνονται διάφορες ποικιλίες, από τις οποίες μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι.

 • Τα μπλοκ αερίου και τα μπλοκ αφρού έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης. Αυτά τα υλικά είναι άμεσα διαθέσιμα και εύκολο στην επεξεργασία. Υπάρχει μια διαφορά – ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα θα απαιτήσει πρόσθετη προστασία από την υγρασία και τέτοια μέτρα δεν απαιτούνται για μια δομή κατασκευασμένη από μπλοκ αφρού. Τα κτίρια μπορούν να έχουν οποιαδήποτε εμφάνιση, για παράδειγμα, να κάνουν ένα ασυνήθιστο φινίρισμα κάτω από πέτρινους τοίχους για κατασκευή μπλοκ αερίου.

 • Οι εξοχικές κατοικίες από διογκωμένα πήλινα τετράγωνα είναι αρκετά δημοφιλείς. Είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που διατηρεί καλά τη θερμότητα. Σε αντίθεση με το αφρώδες σκυρόδεμα και τα αεριζόμενα μπλοκ, η πρώτη ύλη δεν περιέχει συνθετικά πρόσθετα. Τα προϊόντα έχουν δομή “αναπνοής”, οπότε θα διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα μέσα στο σπίτι. Τα μπλοκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εξοχικών κατοικιών έως τριών ορόφων.

Ξύλο

Η κατασκευή ενός ξύλινου σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό ξύλινο σπίτι ή μια σύγχρονη εναλλακτική λύση από ένα μπαρ.. Και οι δύο επιλογές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά..

 • Σπίτια από μπαρ δεν περνούν από το στάδιο συρρίκνωσης και αυτό το υλικό είναι επίσης ελαφρύτερο από ένα κούτσουρο, επομένως η κατασκευή είναι ταχύτερη και δεν απαιτεί τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού. Το ξύλο φαίνεται καλό στο εσωτερικό και σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς πρόσθετη διακόσμηση τοίχων.

 • Ένα ξύλινο σπίτι θα είναι δυνατό και ζεστό. Επίσης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του υλικού στους χώρους, διατηρείται το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Η κατασκευή από ένα κούτσουρο δύσκολα μπορεί να ονομαστεί προσιτή, επιπλέον, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να συμβεί συρρίκνωση.

Για ένα μικρό εξοχικό σπίτι, προτιμάται η ξυλεία – είναι φθηνότερη, είναι πιο εύκολο να εργαστείτε μαζί της, ενώ έχει όλες τις θετικές ιδιότητες του ξύλου.

Κατασκευές πλαισίου

Αυτή είναι μια νέα τεχνολογία που σας επιτρέπει να ανεγείρετε γρήγορα κτίρια. Το πλαίσιο μπορεί να είναι ξύλινο ή μεταλλικό και οι σανίδες πάνελ χρησιμοποιούνται επίσης για επένδυση τοίχων. Αυτά τα σπίτια είναι προσιτά, δεν χαλαρώνουν και σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χρήματα.. Τα αδύνατα σημεία τέτοιων κατασκευών είναι ηχομόνωση και στεγανότητα..

Τα πιο δημοφιλή υλικά για την κατασκευή είναι η ξυλεία και τα μπλοκ αφρού..

Διακρίνονται από μια βέλτιστη σχέση τιμής-απόδοσης. Ωστόσο, άλλες επιλογές έχουν επίσης τους οπαδούς τους και όταν επιλέγετε ένα υλικό, αξίζει να λάβετε υπόψη τις ατομικές ανάγκες, τα χαρακτηριστικά του ιστότοπού σας και την κλιματική ζώνη.