Επιλέγοντας ένα laminate για ένα διαμέρισμα και μια εξοχική κατοικία

Το laminate έχει γίνει ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα υλικά δαπέδων στον κόσμο. Όταν το επιλέγουμε για να διακοσμήσουμε τους τοίχους, τα πατώματα, ακόμη και τις οροφές του διαμερίσματός μας ή της εξοχικής μας κατοικίας, σπάνια σκεφτόμαστε την ιστορία της προέλευσής του. Και είναι πολύ ενδιαφέρουσα τουλάχιστον επειδή αποδεικνύει για άλλη μια φορά μια απλή αλήθεια: όλα τα έξυπνα είναι απλά.

Τι είναι?

Για να καταλάβετε τι είναι ένα πολυστρωματικό υλικό και γιατί είναι τόσο απαιτητικό στη σύγχρονη αγορά, πρέπει να γνωρίζετε την ιστορία της προέλευσής του, η οποία αποτελείται από ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με την ανακάλυψη, τη δημιουργία και τη βελτίωση αυτού του υλικού..

Υπάρχει ένας μύθος ότι ο προκάτοχος του laminate, ενός μοντέλου laminated παρκέ δαπέδου, υποβλήθηκε τυχαία σε ακούσια εκμετάλλευση όταν ένας υπάλληλος της σουηδικής εταιρείας Pergo τοποθέτησε ένα ζεστό βραστήρα στην επιφάνεια της μεμβράνης του. Δεν προκάλεσε καμία ζημιά στην ταινία. Επιπλέον, η νέα επιφάνεια δοκιμάστηκε για μηχανική αντοχή, προσπαθώντας να την καταστρέψει με διάφορα αυτοσχέδια μέσα – με ένα μαχαίρι, ένα σφυρί. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν ευχάριστα τη διοίκηση της εταιρείας και άρχισαν να αναπτύσσουν ένα νέο υλικό για το πάτωμα..

Συνέβη το 1977, από τότε η αγορά υλικών δαπέδου και φινιρίσματος έχει αλλάξει πολύ χάρη στο γεγονός ότι καταλήφθηκε σταθερά από laminate, στην ανάπτυξη του οποίου εργάστηκαν πολλές εταιρείες. Αυτός που γνωρίζουμε γεννήθηκε ως Hornitex Werke Beeskow το 1987.

Και η ίδια σουηδική εταιρεία Pergo εφηύρε την πρώτη έκδοση του laminate δαπέδου πιέζοντας το προϊόν υπό πίεση. Οι Faus, Alloc και Unilin (τώρα Quick Step) δούλευαν ταυτόχρονα για να δημιουργήσουν βελτιωμένες εκδόσεις δαπέδου laminate.

Τα κύρια ορόσημα της παραγωγής του:

 • Επινόησε τον εαυτό του και την πρώτη του τεχνολογία από τους Σουηδούς ειδικούς Pergo το 1977 – συμπίεση ινοσανίδων υπό υψηλή πίεση – HPL. Αν και οι ίδιες επικαλύψεις για πάγκους κουζίνας εφευρέθηκαν ακόμη νωρίτερα – κάπου στα πενήντα, και ήδη στη βάση τους – το πρώτο laminate, μετά τη διάσημη ιστορία με μια τσαγιέρα σε πλαστικοποιημένη σανίδα παρκέ.
 • Οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας Hornitex το 1987 οριστικοποίησαν το σουηδικό μοντέλο της πλαστικοποιημένης σανίδας, σχεδόν όπως έχει φτάσει σε εμάς. Ταυτόχρονα, ο Pergo, μη θέλοντας να μείνει πίσω από τους Γερμανούς, αντικατέστησε την ίνα με μοριοσανίδες, βελτιώνοντας τις υδατοαπωθητικές ιδιότητες του υλικού και την πυκνότητά του. Η μοριοσανίδα υψηλότερης πυκνότητας από την ίνα είναι εξαιρετική στην απορρόφηση ρητινών και συγκολλητικών. Ο ανταγωνισμός είναι ο κινητήρας της προόδου.

 • Το 1989, εμφανίστηκε η τεχνολογία της άμεσης πίεσης (ή πίεσης) – DPL (Laminate άμεσης πίεσης), τώρα είναι η πιο δημοφιλής, το 90 τοις εκατό όλων των πλαστικών γίνεται με αυτή τη μέθοδο.
 • Η δεκαετία του ’90 χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση όλων των ειδών οι επιλογές διακόσμησης, για πρώτη φορά εμφανίζεται ένα πέτρινο μοτίβο.
 • 1996 – το έτος της πρωτοποριακής εφεύρεσης του συστήματος κλειδώματος για την τοποθέτηση, το οποίο έγινε το καλύτερο για την τοποθέτηση δαπέδων laminate, που εφευρέθηκε αυτή τη στιγμή και από τότε έχει βελτιωθεί μόνο..

 • Η ηχομόνωση εφευρέθηκε το 2000.
 • Το 2001 κατέβηκε στην ιστορία του laminate δαπέδου χάρη στην εμφάνιση ξύλινων υφών και απομίμηση πλακιδίων στη διακόσμηση.
 • Το 2006 άλλαξε τη συνήθη μορφή πάνελ – εμφανίστηκαν τετράγωνες και επιμήκεις σανίδες.
 • Από το 2008, όλο και περισσότερα νέα σχέδια εμφανίστηκαν σε διαφορετικά στυλ..

Απομένει να αναφέρουμε τις τελευταίες μεθόδους παραγωγής αυτού του υλικού – DPR – άμεση εκτύπωση, CPL – μέθοδος συνεχούς πίεσης, HPL – υψηλή πίεση και DPL – άμεση πίεση, η οποία έχει γίνει κλασική μέθοδος. Η μοριοσανίδα, το MDF και το HDF λαμβάνονται ως βάση. Οι ρητίνες μελαμίνης-φορμαλδεhyδης προστατεύουν το διακοσμητικό στρώμα.

Ένας τέτοιος αριθμός τεχνολογιών εξηγείται από τη μεγάλη ζήτηση για αυτό το υλικό, των οποίων οι διακοσμητικές και πρακτικές ιδιότητες έχουν γίνει το κλειδί για την ευρεία χρήση του σε δωμάτια διαφόρων τύπων – από οικιστικούς χώρους έως αντικείμενα με έντονη κίνηση..

Διασκεδαστικό γεγονός: το laminate δάπεδο ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994 και χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το 1984.. Έκτοτε, ολόκληρος ο κόσμος αναπτύσσει ενεργά τόσο την παραγωγή όσο και την εφαρμογή του. Ας πάμε κατευθείαν στον ορισμό του τι είναι ένα laminate, ποιες είναι οι ιδιότητές του, εξετάστε από τι αποτελείται και μάθετε τι είναι.

Το laminate μπορεί να ονομαστεί laminate, το οποίο αντικαθιστά το ακριβό δάπεδο από μασίφ ξύλο και επαναλαμβάνει το σχήμα και τη διακόσμηση των κεραμικών πλακιδίων, φυσικής πέτρας. Αποτελείται από μια βάση – υψηλή πυκνότητα λεπτού ινοσανίδας ή μοριοσανίδας. Διαφορετικά στρώματα χαρτιού εφαρμόζονται σταδιακά σε αυτά και οι ρητίνες τα εμποτίζουν. Περαιτέρω, τα στρώματα κολλούνται μεταξύ τους με έναν από τους ακόλουθους τρόπους, πιέζονται υπό ισχυρή πίεση με τη συμμετοχή υψηλής θερμοκρασίας.

Τα στρώματα που αποτελούν το πλαστικοποιημένο υλικό:

 • Η επικάλυψη (το ανώτερο στρώμα) είναι μια μεμβράνη ακρυλικής ρητίνης ή μελαμίνης που προστατεύει το μοτίβο από την τριβή, την απώλεια χρώματος και την ίδια τη σανίδα από τη φθορά. Η κατηγορία αντοχής και, κατά συνέπεια, η περιοχή εφαρμογής του καλύμματος δαπέδου καθορίζονται από την ποιότητα της επικάλυψης. Η ματ ή γυαλιστερή εμφάνιση του πίνακα εξαρτάται από τα πρόσθετα που προστίθενται στο επάνω στρώμα.
 • Το στρώμα χαρτιού που ακολουθεί την επικάλυψη είναι υπεύθυνο για τη διακόσμηση του πίνακα – μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα, υφή και ανακούφιση, από ξύλο έως πλακάκια, από έναν πρωτότυπο λαμπερό χρωματιστό πίνακα έως ένα πολύπλοκο καλλιτεχνικό μοτίβο..
 • Ένα στρώμα από ινοσανίδες ή μοριοσανίδες. Ο στόχος του είναι να παρέχει ακαμψία στο προϊόν. Η ανθεκτικότητα του πίνακα εξαρτάται από το πάχος αυτού του στρώματος (8-12 mm). Όσο πιο παχύ είναι, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το πάνελ..
 • Το τελευταίο στρώμα αποτελείται από χαρτί ή πλαστικό εμποτισμένο με ρητίνη που προστατεύει το υπόστρωμα. Ο σκοπός αυτού του στρώματος είναι να προστατεύσει την πλάκα από την υγρασία και να διατηρήσει το σχήμα της σε ακραίες θερμοκρασίες..
 • Επιπλέον, ο κατασκευαστής μπορεί να προσθέσει κορούνδιο στο επάνω στρώμα, το οποίο αυξάνει τη δύναμη του πίνακα και έναν αντιστατικό παράγοντα για να διώχνει τη σκόνη..

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη σύνθεση του laminate, αυτό το σχήμα το δείχνει στην ενότητα:

Υπάρχουν κατηγορίες αντοχής και αντοχής του laminate δαπέδου. Οι βαθμοί 21, 22, 23 έχουν διακοπεί στη Ρωσία, αλλά μπορούν να εισαχθούν από άλλες χώρες εάν είναι απαραίτητο. 31, 32, 33, 34 – ανήκουν σε κατηγορίες με υψηλούς δείκτες αντοχής και αξιοπιστίας των επενδύσεων δαπέδου.

Όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία, τόσο καλύτερο το υλικό από όλες τις απόψεις, το πάχος της πλάκας το μαρτυρά επίσης.

Οι δείκτες ποιότητας του laminate είναι οι εξής:

 • Αντοχή σε τριβή και αποχρωματισμό της επιφάνειας (εξαρτάται από την επικάλυψη, τη σύνθεση και τα πρόσθετα).
 • Η αντοχή της βάσης, η ετοιμότητα να διατηρηθεί το δεδομένο σχήμα (παρέχει τη σύνθεση της βάσης, μοριοσανίδες – διατηρεί το σχήμα της καλά και δεν είναι πολύ διαπερατό από την υγρασία, HDF – έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα).
 • Επίπεδο απορρόφησης ήχου.
 • Αντοχή στην υγρασία και στο νερό (καθορίζεται από την κατηγορία και εξαρτάται από τον τύπο της κλειδαριάς, την ποιότητα του εμποτισμού του, από τη σύνθεση της βάσης και το σταθεροποιητικό κατώτερο στρώμα).
 • Οι πυρίμαχες ιδιότητες είναι εξίσου υψηλές σε όλες τις κατηγορίες λόγω της σύνθεσης των επικαλυπτικών ρητινών με βάση τη μελαμίνη.

 • Ο τύπος των συνδέσεων κλειδαριάς – Κλικ ή Κλείδωμα – αναφέρεται επίσης στους δείκτες ποιότητας της επένδυσης δαπέδου.
 • Ασφάλεια – το επίπεδο φορμαλδεhyδης στη σύνθεση ή την κατηγορία εκπομπών. Πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία. Η σήμανσή του Ε1 υποδηλώνει ένα φυσιολογικό, ασφαλές περιεχόμενο στο υλικό (εκπομπή τοξικών ουσιών στον αέρα – μέγιστο 0,12 mg / 1m3), το ευρωπαϊκό σύστημα ποιότητας είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Το πλαστικοποιημένο με τέτοιες ενδείξεις μπορεί να επιλεγεί με ασφάλεια ακόμη και στο φυτώριο. Η σήμανση E0 υποδηλώνει την σχεδόν πλήρη απουσία φορμαλδεhyδης στη σύνθεση των πάνελ, αλλά ένα τέτοιο δάπεδο περιλαμβάνεται στην υψηλότερη κατηγορία τιμών..

Ρωτήστε τον αντιπρόσωπό σας εάν το φυτό που φτιάχνει το laminate που προτείνει ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δαπέδων Laminate (EPLF). Αυτό μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των προϊόντων της και τη συμμόρφωσή της με τα δηλωμένα πρότυπα ποιότητας..

 • 21, 22 και 23 – τα πάνελ αυτών των κατηγοριών προορίζονται για οικιακή χρήση. Παρήχθησαν με κόλλα και τύπου κλειδώματος, αλλά το πάχος τους ήταν μικρό (6-7 mm) και η ποιότητα της επικάλυψης ήταν χαμηλή, γεγονός που οδήγησε σε σύντομο και επομένως ασύμφορο χρόνο λειτουργίας ενός τέτοιου δαπέδου. Τώρα, όταν αυτό το υλικό άρχισε να χρησιμοποιείται όχι μόνο για τον επιδιωκόμενο σκοπό του, αλλά και ως υλικό φινιρίσματος – για τοίχους και οροφές, μαζί με το δάπεδο, οι επισκευαστές εξέφρασαν τη λύπη τους που δεν είχαμε αυτά τα μαθήματα προς πώληση (ήταν ελαφριά βάρος). Θα μπορούσαν να κολληθούν σε τοίχους και οροφές (δεν περπατούν πάνω τους), τότε η επίστρωση αυτών των τάξεων θα χρησίμευε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να υποβληθεί σε μηχανική καταπόνηση και δοκιμή αντοχής με νερό. Demandσως η ζήτηση να ξαναγεννήσει την προσφορά.

 • Κατηγορία 31 σχεδιασμένο για δημόσιους χώρους με χαμηλή κίνηση, όπως στο γραφείο του προϊσταμένου, για παράδειγμα. Η διάρκεια ζωής τους είναι 3 χρόνια. Σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, είναι κατάλληλο για ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη, όπου θα εξυπηρετήσει περίπου 12 χρόνια..
 • Κλάση 32 προορίζεται για δημόσιους χώρους με μέση κίνηση, σε αυτούς τους χώρους η διάρκεια ζωής είναι 5 χρόνια. Σε κατοικημένη περιοχή με κανονικό επίπεδο υγρασίας (εξαιρούνται το μπάνιο και η κουζίνα) θα υπάρχει δάπεδο υψηλής ποιότητας που καλύπτει έως και 15 χρόνια.

 • Κλάση 33 ταιριάζει σε δωμάτια με μεγάλη κίνηση, εκεί θα διαρκέσει 6-12 χρόνια, σε ένα διαμέρισμα – έως 20 χρόνια.
 • Κατηγορία 34 συνεπάγεται το μέγιστο φορτίο και διαπερατότητα, όπως σε ένα γυμναστήριο, όπου θα παραμείνει για 10-15 χρόνια, για τη στέγαση ο δείκτης θα είναι 25-30 χρόνια.

Τα μαθήματα έχουν προς το παρόν τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Η κλάση 32 έχει πάχος 7-12 mm, ανάγλυφη επιφάνεια, διάφορα χρώματα, καλές ιδιότητες μόνωσης θορύβου, υψηλή μηχανική και θερμική αντοχή.
 • Η κλάση 33 έχει πάχος 8-12 mm, οι κλειδαριές ενισχύονται και εμποδίζουν την είσοδο υγρασίας, εμποτίζονται υψηλής ποιότητας, η διακόσμηση μιμείται οποιαδήποτε επιφάνεια. Το laminate αυτής της κατηγορίας έχει υψηλή αντοχή και αντοχή στην υγρασία. Μπορεί να εφαρμοστεί στο μπάνιο.
 • Η επίστρωση κατηγορίας 34 είναι η πιο ανθεκτική, έχει περισσότερα προστατευτικά στρώματα. Εξοπλισμένο με θήκη απορρόφησης ήχου. Πέρασμα για αυτό το μάθημα – 1000 άτομα / ημέρα.

Υπάρχει επίσης ένα λεγόμενο βινύλιο (εύκαμπτο) laminate στην αγορά – πλακάκια από PVC, η σύνθεσή του δεν έχει καμία σχέση με ένα laminate που βασίζεται σε ινοσανίδες ή μοριοσανίδες. Αν τα συγκρίνουμε, τότε το κύριο κριτήριο σύγκρισης θα είναι η σύνθεσή τους: το πολυστρωματικό υλικό βασίζεται σε ξύλο και το κεραμίδι PVC είναι πολυβινυλοχλωρίδιο. Πρόκειται για δύο διαφορετικές κατηγορίες δαπέδων – και οι δύο με πολυστρωματική, αλλά εντελώς διαφορετική σύνθεση. Φυσικά, αν υποθέσουμε ότι το έλασμα είναι μια επίστρωση τύπου φιλμ, τότε το πλακίδιο PVC είναι ένα έλασμα. Είναι ενωμένα, αλλά ταυτόχρονα δεν τα κάνει παρόμοια (επειδή πρόκειται για δύο διαφορετικές συνθέσεις και δύο διαφορετικά υλικά στη βάση) το σύστημα ασφάλισης των στερεώσεων, την ανάγκη ισοπέδωσης του δαπέδου και ένα διακοσμητικό στρώμα.

Τύποι τοποθέτησης

Μέχρι πρόσφατα, ο κολλητικός τύπος στερέωσης ήταν ευρέως διαδεδομένος, αλλά αντικαταστάθηκε από πιο προοδευτικούς και τέλειους τύπους αρμών – κλείδωμα, χάρη στο οποίο τώρα ολόκληρη η επίστρωση μπορεί να αποσυναρμολογηθεί χωρίς ζημιά και να συναρμολογηθεί με διαφορετικό τρόπο ή σε νέο μέρος , κάτι που ήταν αδύνατο με την κολλητική μέθοδο των αρμών. Η ξεπερασμένη μέθοδος κατέστησε αδύνατο για τον ιδιοκτήτη να αντικαταστήσει ένα πάνελ ή ένα μικρό τμήμα χωρίς να καταστρέψει ολόκληρη τη δομή. Η κόλλα στέγνωσε με την πάροδο του χρόνου και σχηματίστηκαν ρωγμές, ο τύπος επικάλυψης επιδεινώθηκε, οι λειτουργικές του ιδιότητες παραβιάστηκαν.

Για την εγκατάσταση υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιούνται τώρα βολικά συστήματα κλειδώματος, τα οποία το μετατρέπουν, αν όχι σε απόλαυση, τότε τουλάχιστον σε γρηγορότερη επιχείρηση, σε σύγκριση με τη μέθοδο της κόλλας στο πρόσφατο παρελθόν..

Κλείδωμα συστημάτων Κάντε κλικ (“Διπλές κλειδαριές”, ή τύπου snap-on) και Lock (όπως ένας τύπος γλώσσας και αυλάκωσης, ή γλώσσας και αυλακιού) είναι δύο βασικά διαφορετικοί τύποι συνδέσεων. Το πρώτο σύστημα – Click – θεωρείται το καλύτερο, οπότε τα μεγάλα καταστήματα πωλούν το 85% του laminate δαπέδου με αυτό το είδος κλειδαριάς. Αλλά η προτεραιότητα αυτού του συστήματος, σύμφωνα με τους ειδικούς εγκατάστασης, είναι πολύ υπερβολική. Κλικ-σύστημα πτυσσόμενου τύπου, παρέχει αξιόπιστη στερέωση.

Σύστημα κλειδώματος έχει τα πλεονεκτήματά του: η επένδυση δαπέδου με αυτήν είναι φθηνότερη διατηρώντας το ίδιο επίπεδο ποιότητας πρόσφυσης των σανίδων και την τοποθέτησή τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος Lock σε σύγκριση με το σύστημα Click είναι ότι θα τεντωθεί λίγο με την πάροδο του χρόνου και θα διευκολύνει την επανασυναρμολόγηση εάν απαιτείται. Η προσκόλληση με κλικ θα παραμείνει άκαμπτη εάν η πυκνότητα της σανίδας είναι τουλάχιστον 750 kg / m3, ενώ η βάση από μοριοσανίδες, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάνελ με κλείδωμα κλικ, έχει μικρότερη πυκνότητα. Εκτός από αυτόν τον παράγοντα, υπάρχει ένας άλλος που δεν είναι υπέρ της ακριβής σύνδεσης Click-πλαστικά ένθετα σε βελτιωμένα συστήματα 33-34 κατηγοριών laminate παρεμβαίνουν, και αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε ξανά το δάπεδο, πρέπει να αφαιρεθούν κατά την επόμενη συναρμολόγηση, καταφεύγοντας στη σφράγιση gel.

Οι επαγγελματίες σημειώνουν: για την αποτελεσματική συναρμολόγηση του δαπέδου, η διαφορά ύψους δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 2 mm για οποιαδήποτε έκδοση της κλειδαριάς. Μην εμπιστεύεστε εκείνους που υπόσχονται ότι το σύστημα κλικ θα αντιμετωπίσει μια πτώση 4 mm, η επιφάνεια πρέπει ακόμα να είναι τέλεια ισοπεδωμένη..

Με βάση αυτές τις κλειδαριές, έχουν δημιουργηθεί βελτιωμένες επιλογές στερέωσης:

 • Σύστημα Loc-Tec – εταιρεία Witex (υψηλό φορτίο στην επίστρωση με μια τέτοια κλειδαριά, μεγάλη διάρκεια ζωής του δαπέδου).
 • T-Lock – εταιρεία Tarkett (βολική γωνία κλίσης για γρήγορο και άνετο στυλ).
 • Uniclic – Εταιρεία Quick-Step (για περίπλοκη περίμετρο, κλειδαριές σε τέσσερις πλευρές και ελάχιστη γωνία κλίσης απλοποιούν τη διαδικασία εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορείτε είτε να σπάσετε είτε να χτυπήσετε τις σανίδες).

 • PressXpress – Εταιρεία Balterio (μια πλαστική «γλώσσα» προστέθηκε στο σύστημα κλικ με αρμούς αλουμινίου. Ολόκληρο το σύστημα PressXpress καθιστά τους αρμούς εξαιρετικά ανθεκτικούς και αναφέρεται σε κλειδαριές 3G, 4G ή 5G).
 • Σύστημα κλειδώματος αλουμινίου -Εταιρεία Berry Alloc (σύστημα κλειδώματος 4G και 5G-S, ένα εκπληκτικό μοντέλο που συνδυάζει τις εξαιρετικές ιδιότητες των δύο κύριων τύπων κλειδαριών Click και Lock-η “γλώσσα και αυλάκωση” είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, υπάρχει προφίλ αλουμινίου και ενισχυτή και στις δύο πλευρές, το σύστημα είναι ελαφρύ κατά βάρος, αλλά πολύ ισχυρό, ο κατασκευαστής δηλώνει ότι είναι δυνατή η τριπλή συναρμολόγηση της επικάλυψης).

Τα παρακάτω μπορούν να ειπωθούν για τους σύγχρονους τύπους συνδετήρων laminate: καθένα από τα συστήματα είναι καλό με τον δικό του τρόπο και το πόσο ομαλά, χωρίς τσακίσματα και κενά θα τοποθετηθεί το πάτωμα, εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό όχι από τον τύπο της κλειδαριάς, αλλά σχετικά με τον επαγγελματισμό των εγκαταστάσεων, την ακριβή τήρησή τους στις οδηγίες τοποθέτησης και από τη συμμόρφωση του πίνακα στα χαρακτηριστικά του.

Σύγχρονες καινοτομίες και σχεδιασμός

Το laminate, που χρησιμοποιείται ως υλικό φινιρίσματος για τοίχους και οροφές, έχει πάψει να αποτελεί περιέργεια εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό το ευπροσάρμοστο υλικό άρεσε στους καταναλωτές τόσο πολύ που τους τελείωσαν όλα όσα έχουν αρκετή φαντασία και κουράγιο: το laminate δάπεδο δεν θα εκπλήξει κανέναν, αλλά το φινίρισμα laminate του μπαλκονιού και των τοίχων στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο στη χώρα μας κερδίζει μόνο δυναμική.

Το laminate συνδυάζεται με διαφορετικές επιφάνειες και εσωτερικές λεπτομέρειες – πέτρα, τούβλο, πλαστικό. Εδώ μπορείτε να δείτε τον ενδιαφέροντα συνδυασμό του με πέτρα, έπιπλα αντίκες, ξύλο και μοντέρνα καλλιτεχνική δημιουργία..

Έχει επιλεγεί για το κατάλληλο στυλ του δωματίου – κλασικό, provence, vintage, art deco, για έπιπλα – παλιά, υπερβολικά, φιλικά προς το περιβάλλον ή μοντέρνα. Η υφή, οι αποχρώσεις, τα μοτίβα και η διακόσμηση αυτού του υλικού είναι τόσο διαφορετικά που μπορείτε να τα επιλέξετε για ό, τι χρειάζεστε, μέχρι τα αξεσουάρ. Φροντίστε για ένα παλιό ρολόι ένα αξιοπρεπές φόντο – μια φθαρμένη πατιναρισμένη σανίδα στον τοίχο και αντίστροφα, με μοντέρνο σχεδιασμό του πίνακα, ανακατέψτε αντίκες. Η country μουσική είναι κατάλληλη για ένα εξοχικό σπίτι, υπάρχει πολύ φυσικό ξύλο σε αυτό. Η επίδραση του παλαιωμένου πίνακα θα τονίσει τη μέτρια χάρη της Προβηγκίας.

Η διακόσμηση της χαγιάτι με πολυστρωματικό υλικό είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης ξοδεύει πολύ χρόνο εκεί, οργανώνοντας μια μελέτη ή έναν προσωπικό χώρο ανάπαυσης εκεί. Δεν είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε ακριβά φυσικά υλικά όπως μασίφ ξύλο ή πέτρα (το ξύλο θα απαιτήσει επίσης πρόσθετα μέτρα πυρασφάλειας). Αυτά και άλλα φυσικά υλικά μιμούνται τέλεια το δάπεδο laminate για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ιδιότητές του αποκλείουν τα μειονεκτήματά τους..

πρόσθετα χαρακτηριστικά

Κατά την επιλογή ενός δαπέδου laminate, αξίζει να ληφθούν υπόψη πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως οι ιδιότητες απορρόφησης θορύβου, η θερμική αγωγιμότητα (όσο χαμηλότερη, τόσο καλύτερα η επίστρωση θα μεταφέρει θερμότητα), ιδιότητες ανθεκτικές στην υγρασία, η δυνατότητα τοποθέτησης σε ένα “ζεστό δάπεδο”, αντιστατικές ιδιότητες και δείκτες αλλεργιογένεσης του υλικού. Όλα αυτά σημειώνονται στη συσκευασία από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζετε το βάρος του αγορασμένου δαπέδου, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σπίτια με παλιά ταβάνια..

 • Σύστημα Ηχοαπορροφητικό σύστημα θα σας πει ότι έχουμε ένα «ήσυχο πάτωμα» – 50% διασπορά θορύβου από τον ήχο των βημάτων.
 • Σύστημα Αντιστατικό θα προστατεύσει από τη συσσώρευση σκόνης, την έλξη, αυτή η επιλογή καθίσταται δυνατή λόγω της παρουσίας γραφίτη στην επικάλυψη. Αλλά οι αντιστατικές επεξεργασίες επιφανειών laminate θα είναι μια λιγότερο δαπανηρή λύση..
 • Aqua Stop προστατεύει από την υγρασία, αλλά όχι από διαρροές, εάν το νερό στο πάτωμα είναι περισσότερο από 3-4 ώρες.

Εάν έχετε κρύο πάτωμα στο σπίτι σας και σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα θέρμανσης, βεβαιωθείτε ότι το laminate που πρόκειται να αγοράσετε μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό το σύστημα (υπάρχουν διαφορετικά συστήματα – “δάπεδο ζεστού νερού”, “υπέρυθρο πάτωμα” , ηλεκτρικός).

Το σχήμα και το μέγεθος των πάνελ, η κατηγορία του laminate (πάχος και επίπεδο αντοχής στη φθορά) επηρεάζουν το βάρος του. Ο κατασκευαστής υποδεικνύει την ένδειξη για 1 m2 κάλυψης στη συσκευασία. Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε πόσα πακέτα χρειάζεστε, με βάση την περιοχή του δωματίου για το οποίο αγοράστηκε το υλικό και πόσο, επομένως, θα ζυγίζουν.

Εάν πρέπει να καλύψετε 20 τετραγωνικά μέτρα με πλαστικοποιημένο δάπεδο και μια συσκευασία ζυγίζει 15 κιλά και περιέχει 2 m2, τότε χρειάζεστε μόνο 10 συσκευασίες και το πάτωμά σας θα ζυγίζει 150 κιλά. Φυσικά, πρέπει να πάρετε με ένα περιθώριο 10-15 τοις εκατό για το σπάσιμο, γιατί τότε μπορεί να μην βρείτε αυτό το συγκεκριμένο πλαστικό ή να το ξοδέψετε αναζητώντας χρόνο και ενέργεια, τα οποία ήδη λείπουν λόγω επισκευών. Μετά τους τελικούς υπολογισμούς, θα καθορίσετε το ακριβές βάρος του δαπέδου σας.

Αυτό θα υπολογίσει το βάρος του επιλεγμένου υλικού και το φορτίο στα δάπεδά σας. Και σε αυτό το παράδειγμα, θα καταλάβουμε πώς να υπολογίσετε τον αριθμό των πακέτων που χρειάζεστε από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή για την περιοχή που είναι προετοιμασμένη για κάλυψη (ας πάρουμε τα ίδια 20 m2 για απολύτως τίποτα). Για να γίνει αυτό, παρουσιάζουμε τις διαστάσεις των σανίδων και τον αριθμό τους στη συσκευασία δύο γνωστών εταιρειών: Bode από τη συλλογή Lamini και BerryAlloc από τη συλλογή Grandioso. Το μήκος και το πλάτος της σανίδας σε εκατοστά της πρώτης εταιρείας – 80,8 * 13,0, ο αριθμός των σανίδων στη συσκευασία – 15 τεμ. Το ίδιο και για τη δεύτερη εταιρεία – 203,3 * 20,9 εκ., Σανίδες σε συσκευασία – 5 τεμ..

Απλή αριθμητική: 80,8 * 13,0 cm = 1050,4 cm2 / 10000 cm2 (για να πάρουμε S μιας σανίδας σε m2) = 0,10504 m2 * 15 (αριθμός σανίδων σε συσκευασία) = 1,5756 m2 – S laminate σε μία συσκευασία. Τέλος, τα 20 m2 / 1.5756 = 12,69 πακέτα και * 1,15% επίδομα (15% απόθεμα για απόρριψη) = 13,84 πακέτα που χρειαζόμαστε για να καλύψουμε 20 μέτρα. Δηλαδή, θα χρειαστούμε 14 πακέτα της συλλογής Bode της συλλογής Lamini..

Τώρα ας κάνουμε το ίδιο με τις διαστάσεις και τον αριθμό των σανίδων από τη δεύτερη εταιρεία – BerryAlloc από τη συλλογή Grandioso:

203,3 * 20,9 = 4248,97 / 10000 = 0,424897 * 5 = 2,124485.

20 m2 / 2.124485 = 9.414 * 1.15% = 10.82, δηλαδή σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε 11 πακέτα.

Οι αναφερόμενες πρόσθετες ιδιότητες του laminate δεν επηρεάζουν την αντοχή στη φθορά, σε αντίθεση με την πυκνότητα της βάσης του πάνελ και την ποιότητα της επικάλυψης, αλλά παρέχουν υψηλό επίπεδο άνεσης στη χρήση του..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Τα μεγέθη αυτού του δαπέδου μπορεί να είναι κοινά και μη τυποποιημένα. Οι παράμετροι καθορίζονται από τον κατασκευαστή.

Ένα παράδειγμα κοινών μεγεθών σανίδων:

 • Με ελάχιστο πάχος 6 mm, μήκος – 30 cm, πλάτος – 9 cm.
 • Το πιο συνηθισμένο με πάχος 8 mm, μήκος – 126-138 cm, πλάτος – 18,5-19,5 cm.
 • Μέγιστο με πάχος 12 mm, μήκος – 184,5 cm, πλάτος – 33 cm.

Το βάρος και οι διαστάσεις της συσκευασίας εξαρτώνται από τις διαστάσεις του πλαστικοποιημένου πάνελ. Το παχύ δάπεδο laminate είναι πιο βολικό για συναρμολόγηση, οπότε επιλέξτε πάχος 8 mm ή περισσότερο. Ένας πίνακας κλάσης 32 με πάχος 8 mm έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, το πάτωμα θα είναι πιο ζεστό μαζί του. Υπάρχουν μακριές σανίδες δύο μέτρων, δεν πρέπει να τις τοποθετήσετε μόνοι σας, μόνο επαγγελματίες μπορούν να το χειριστούν. Οι κοντές στενές σανίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα μικρό δωμάτιο και για μια μεγάλη περιοχή είναι προτιμότερο να επιλέξετε φαρδιές και μακριές..

Το πλάτος της σανίδας δημιουργεί το επιθυμητό διακοσμητικό αποτέλεσμα. Οι σανίδες πλάτους 18 έως 20 cm μεταφέρουν την υφή του ξύλου πιο φυσικά, και για να απεικονίσετε ένα κεραμίδι, χρειάζεστε μια σανίδα πλάτους 33 cm.

Συστατικά

Αυτά τα προϊόντα παρέχουν προστασία και συντήρηση για το δάπεδο σας. Είναι δύσκολο να τοποθετήσετε δάπεδα laminate σε όλο το σπίτι. Είναι ευκολότερο να το τοποθετήσετε σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, συνδέοντας όλα τα μέρη του στρωμένου καλύμματος με περβάζια, τα οποία είναι ένα είδος αξεσουάρ για το δάπεδο.

Εργασίες που εκτελούνται από το παξιμάδι:

 • Προστατεύει τις αρθρώσεις των πλαστικοποιημένων πάνελ από την υγρασία και τα συντρίμμια.
 • Μπορεί να κρύψει παρατυπίες στην εγκατάστασή τους.
 • Συνδέει δύο διαφορετικούς τύπους υλικών (πλακάκια και χαλί, για παράδειγμα), κρύβοντας τις αρθρώσεις τους.
 • Ολοκληρώνει αισθητικά την εγκατάσταση έτσι ώστε η διακοσμητική μετάβαση να είναι ομαλή, συνεπής.
 • Διακοσμεί την εσωτερική γωνία των βημάτων από το πολυστρωματικό υλικό – τον ανυψωτή και την εξωτερική γωνία του σκαλοπατιού.
 • Συνδυάζει επιφάνειες επίστρωσης πολλαπλών επιπέδων και επίπεδες τοξωτές επιφάνειες από διαφορετικά υλικά (πλακάκια, laminate).

Μπορείτε να διορθώσετε τα περβάζια με εξωτερικό και κρυφό τρόπο. Η πρώτη μέθοδος είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση και πιο αξιόπιστη κατά τη λειτουργία. Το δεύτερο είναι πιο δύσκολο, αλλά το πάτωμα με ένα τέτοιο κατώφλι φαίνεται πιο αρμονικό, αφού το χρώμα και η διακόσμηση που ταιριάζουν με την επίστρωση ταιριάζουν με τις αισθητικές παραμέτρους του laminate σας και ο τύπος της βίδας αυτοεπιπεδώματος μπορεί να τα παραβιάσει.

Τα κλασικά μαρσπιέ, που έχουν σχεδιαστεί για το σχεδιασμό βημάτων από πλαστικοποιημένη επίστρωση, τις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες του, έχουν μεγάλο φορτίο, επομένως πρέπει να είναι κατασκευασμένα, τουλάχιστον, από αλουμίνιο – ένα ελαφρύ και ανθεκτικό μέταλλο που είναι εύκολο να εγκατασταθεί Το Οι ράγες από ορείχαλκο και χάλυβα είναι σπάνιες, απλές και σχεδιασμένες για μέγιστο φορτίο. Χαρακτηριστικά ορείχαλκου – αντοχή σε αντιδραστήρια, αλλά όχι σε μηχανική βλάβη στην επιφάνεια μεταλλικών αντικειμένων (τακούνια).

Μια μικρή διαφορά ύψους (έως 1 cm) περιλαμβάνει τη χρήση περβάζων με μπορντούρα. Είναι μια λωρίδα αλουμινίου, καλυμμένη με την επιθυμητή διακόσμηση με εσωτερική επένδυση από καουτσούκ. Το ελαστικό στρώμα αντισταθμίζει αυτή τη μικρή διαφορά ύψους.

Οι αρμοί του πολυστρωματικού υλικού, τοποθετημένοι σε διαφορετικά δωμάτια, κλείνουν με ένα άλλο είδος περβάζι – επένδυση στο επίπεδο. Ένα κυρτό περβάζι έχει σχεδιαστεί για μια επιφάνεια του ίδιου επιπέδου με διαφορετικά υλικά που ενώνονται με τόξο και είναι κατασκευασμένο από φελλό ή πλαστικό. Η εγκατάσταση του είναι πολύ δύσκολη, είναι καλύτερα να το αναθέσετε σε έναν ειδικό. Εάν το διακοσμητικό επάνω στρώμα του παξιμαδιού έχει φθαρεί, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτό το στρώμα και το παξιμάδι θα παραμείνει στη θέση του..

Το ξύλο και το πλαστικό είναι εύθραυστα υλικά για το παξιμάδι, είναι καλύτερο να τα αποφύγετε.

Τα πηχάκια αλουμινίου βάφονται με διάφορους τρόπους:

 • Ανοδιωμένο (γαλβανικό λουτρό), που παίρνει το χρώμα των πολύτιμων μετάλλων – χρυσό, ασήμι, χαλκό.
 • Είναι βαμμένα με σμάλτο σε σκόνη – παίρνουν μια ποικιλία μεταλλικών αποχρώσεων.
 • Διακοσμήστε με ξύλο και πέτρα με υφή – κεράσι και φελλό, μάρμαρο και γρανίτη – μια ελλιπή λίστα διακοσμητικών επιφανειών που λαμβάνονται.
 • Laminated – η επιφάνεια της μεμβράνης είναι διαθέσιμη στα χρώματα του σφενδάμου, της σκλήθρα, της βελανιδιάς και της οξιάς.

Υπάρχει ένας άλλος τύπος αξεσουάρ δαπέδου – αυτά είναι στεγανωτικά και ενέματα κεριού..

Η έλλειψη σωστής φροντίδας και η ακατάλληλη χρήση ενός ποιοτικού δαπέδου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αισθητικών και πρακτικών ιδιοτήτων. Αυτά τα ειδικά προϊόντα περιποίησης θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την παλιά του αίγλη..

Οι ραφές του laminate πρέπει να είναι καλά κλεισμένες, οι σανίδες είναι σταθερά συνδεδεμένες, αλλά μερικές φορές αποκλίνουν για διάφορους λόγους: κακή εγκατάσταση, απρόσεκτη χρήση του δαπέδου. Σε αυτή την περίπτωση, μια κοινή ένωση – ένα στεγανωτικό – θα έρθει στη διάσωση. Φυσικά, εάν η εγκατάσταση γίνει σύμφωνα με όλους τους κανόνες, είναι απίθανο να το χρειαστείτε σύντομα, αλλά εάν οι ραφές έχουν ήδη χωρίσει, πρέπει επειγόντως να επισκευαστούν.

Τα στεγανωτικά χρησιμοποιούνται ακόμη και στο στάδιο της εγκατάστασης, που εφαρμόζονται στα άκρα των σανίδων. Μπορούν να επικαλυφθούν ή να αγοραστούν ξεχωριστά. Τα στεγανωτικά προστατεύουν τις κλειδαριές και τα πάνελ των πάνελ από την υγρασία, εμποδίζουν τη σκόνη και τα συντρίμμια να εισέλθουν στους αρμούς και τις ραφές.

Τα στεγανωτικά σιλικόνης έχουν πολλές ιδιότητες για τις οποίες ο καταναλωτής τα εκτιμά:

 • Αποτελεσματική προστασία από την υγρασία.
 • Υπάρχουν διαφορετικά χρώματα (υπάρχουν διαφανή) έτσι ώστε να ταιριάζει με το χρώμα της επίστρωσης.
 • Έχουν μεγάλο εύρος θερμοκρασίας εφαρμογής.
 • Έχουν δύναμη και ελαστικότητα.
 • Διατηρούν τις φυσικές και χημικές τους ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το στεγανωτικό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του δαπέδου σας, αλλά δεν χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του laminate δαπέδου σας. Για αυτό, υπάρχει ένα κερί που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των μηχανικών ελαττωμάτων..

Με ενέματα κεριού, μπορείτε να επαναφέρετε την επίστρωση και τις μικρές περιοχές της, μπορείτε να κλείσετε τις ραφές που έχουν διαλυθεί. Ο αρμόστοκος κεριού λύνει προβλήματα παρόμοια με το στεγανωτικό (αλλά δεν το αντικαθιστά, αλλά συμπληρώνει ή αντισταθμίζει την απουσία του): τρίξιμο σανίδων, φροντίδα της επίστρωσης, αντοχή της κλειδαριάς, προστασία από την υγρασία και αύξηση της αντοχής στη φθορά.

Τύποι και χρώμα

Οι τύποι δαπέδων laminate παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την επιλογή τους για ποιοτικές και αισθητικές παραμέτρους. Προηγουμένως, το laminate ήταν δύο τύπων – κόλλα και κλειδαριά, αλλά όπως ήδη αναφέρθηκε, τώρα υπάρχει μόνο ένα – το καλύτερο από αυτά, με κλειδαριά.

Το έλασμα διαιρείται επίσης κατά πάχος. Ένας πίνακας με πάχος 8-12 mm είναι πιο ακριβός, αλλά αυτή είναι μια κερδοφόρα επένδυση: είναι ισχυρότερη, ευκολότερη στην εγκατάσταση, οι κλειδαριές είναι ισχυρότερες και πιο αξιόπιστες. Αυτό θα διαρκέσει περισσότερο.

Με την παρουσία πρόσθετων στην επικάλυψη, το δάπεδο laminate διακρίνεται από τον τύπο της επιφάνειας – μπορεί να είναι λείο, λείο με γυαλιστερό, ματ και υφή. Το λοξότμητο laminate ξεχωρίζει.

Το Smooth έχει μια επίπεδη επιφάνεια. Το λείο με γυαλάδα είναι πολύ ολισθηρό, αν και οι κατασκευαστές υπόσχονται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, αν προστεθούν αντιολισθητικά συστατικά σε αυτό (υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με αυτό στη συσκευασία). Επιπλέον, λερώνεται γρήγορα και είναι δύσκολο να καθαριστεί. Αλλά αν διακοσμήσετε έναν τοίχο με αυτά, όλα αυτά τα προβλήματα θα σας περάσουν.

Το λοξόστρωτο laminate είναι ένα βελτιωμένο φινίρισμα που έχει λοξότμητες άκρες ή ένα φιλέτο στην άκρη. Ένα τέτοιο κάλυμμα στο σαλόνι θα φαίνεται πολύ ευπαρουσίαστο. Η λοξοτομή έχει επίσης μια πρακτική λειτουργία (εκτός από τη βελτίωση των εξωτερικών ιδιοτήτων του δαπέδου): μπορεί να καλύψει τις θέσεις όπου μπήκε νερό και κατάφερε να καταστρέψει τα πάνελ εάν ήταν μικρές ζημιές.

Ένα λοξότμητο αδιάβροχο laminate είναι γενικά αναντικατάστατο. Οι πιο σημαντικές πρακτικές ιδιότητες προστίθενται στις άνευ όρων εξωτερικές του αξίες. Δεν θα καταστραφεί από την υγρασία, μόνο πολλές ώρες επαφής με το νερό (5-6 ώρες) είναι καταστροφικές, φαίνεται πολυτελές και φυσικό.

Το Laminate έχει γίνει τόσο συχνά χρησιμοποιούμενο κάλυμμα δαπέδου που κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα, αφήνοντας πίσω του ακριβά υλικά – παρκέ, φυσική πέτρα, δάπεδο από μασίφ ξύλο. Και αυτό είναι απολύτως αξιόλογο – τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και όλα τα είδη διακόσμησης, σε συνδυασμό με μια προσιτή τιμή για τους περισσότερους καταναλωτές, το κατέστησαν ηγέτη στις πωλήσεις δαπέδων. Άρχισε να χρησιμοποιείται ως υλικό φινιρίσματος για τοίχους και οροφές σε διαμερίσματα και σπίτια, σε εμπορικούς χώρους και δημόσιους χώρους (κινηματογράφους, στούντιο τηλεόρασης). Αυτό δεν είναι μόνο ένα “κομμάτι ψωμί”, αλλά ένα “σάντουιτς με μαύρο χαβιάρι” για σχεδιαστές των οποίων η απεριόριστη φαντασία δημιουργεί νέους εσωτερικούς χώρους με τη συμμετοχή αυτού του υλικού..

Η επίστρωσή του μιμείται όχι μόνο ξύλο – κεράσι, σκλήθρα, οξιά, τριανταφυλλιά, σημύδα, καρυδιά, τέφρα, σφενδάμι, πεύκο, καστανιά, λάρυκο, μπαμπού, βελανιδιά, τικ. Μπορεί να είναι πέτρα (μάρμαρο), κεραμίδι, μέταλλο (ειδικά για στυλ υψηλής τεχνολογίας). Ο αριθμός των χρωμάτων δεν μπορεί να μετρηθεί – από απλό ανοιχτό και σκούρο καφέ, μπεζ και καπνιστό, – φυσικό, έως έγχρωμο – μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, πολύχρωμο. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα των χρωμάτων – λευκό αχλάδι, wenge, σκοτεινή και λευκασμένη βελανιδιά, καρυδιά από το Μιλάνο, άγριο κεράσι, λευκή καρύδα – μόνο μερικά παραδείγματα..

Στο σαλόνι και στην κουζίνα, στο βρεφονηπιακό σταθμό και στο μπάνιο, στο υπνοδωμάτιο και στη μελέτη, αυτός ο τύπος υλικού δαπέδου και φινιρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Μπορείτε να διακοσμήσετε και να λύσετε πρακτικά ζητήματα με αυτό. Για να το κάνει αυτό, έχει τα πάντα – από τις απαραίτητες ιδιότητες έως μια ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων, μοτίβων, υφών, χρωμάτων.

Χρήσιμα μικρά πράγματα

Για ένα laminate δάπεδο, υπάρχουν τόσο χρήσιμα αντικείμενα για την κάλυψή του ως χαλιά: στο διάδρομο στο κατώφλι, μεγάλα ή μικρά, ακόμη και κλασικά χαλιά είναι κατάλληλα για μια ολισθηρή γυαλιστερή επιφάνεια. Κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να στρώσουμε το αγαπημένο μας χαλί στο πιο κομψό πάτωμα, καμία μόδα για την απουσία αυτής της εσωτερικής λεπτομέρειας.

Αλλά αν αυτή η επιλογή είναι θέμα γούστου, τότε η παρουσία ενός μικρού χαλιού για παρκέ και laminate στην είσοδο του υπνοδωματίου, η παρουσία του στο διάδρομο, το σαλόνι είναι πρακτικά σημαντική. Θα παίξει το ρόλο ενός στοιχείου ασφαλείας σε μια ολισθηρή γυαλιστερή επιφάνεια ή θα προστατεύσει κάθε είδους επίστρωση από μηχανικές βλάβες με τακούνια, αν, φυσικά, ο ιδιοκτήτης τους προτιμήσει να αφήσει τα παπούτσια της στην είσοδο.

Προστατέψτε την επίστρωση και τους ελαστικούς τροχούς σε τραπέζια ή καρέκλα υπολογιστή. Για γρατζουνιές, υπάρχει ένα τόσο βολικό πράγμα όπως ένα μολύβι επισκευής. Η βενζίνη, το αλκοόλ και η ακετόνη θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Διάσημοι κατασκευαστές

Πολυστρωματικό υλικό Balterio – ένα από τα καλύτερα, αγοράζεται στη Ρωσία και την Ευρώπη. Οι τελευταίες τεχνολογίες, κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από αυτόν τον κατασκευαστή, αυξάνουν τις ανθεκτικές στη φθορά ιδιότητες της επίστρωσης και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής της. Υπάρχουν μοντέλα με αντιολισθητική επίστρωση και αυξημένη αντοχή στην υγρασία. Μικρά πράγματα όπως μια μεγάλη ποικιλία, αντοχή σε λεκέδες και αντοχή στη θερμότητα μπορούν να ξεχαστούν. Στα πλεονεκτήματά του μπορεί να προστεθεί χαμηλότερη τιμή, η παρουσία των απαραίτητων αξεσουάρ, ένας σοβαρός ποιοτικός έλεγχος..

Οι κριτικές πελατών για ένα τέτοιο πάτωμα είναι θετικές (οι εξαιρετικές του ιδιότητες δεν μπορούν να κοστίσουν λίγο), μπορεί να δυσαρεστηθούν, κυρίως, με την τιμή.

Egger κατασκευάζει επενδύσεις δαπέδων, έπιπλα και δομικά υλικά. Εξαιρετικά θετικές κριτικές για το laminate αυτής της εταιρείας δείχνουν πόσο σημαντική είναι η εμπειρία σε κάθε επιχείρηση – η Egger παράγει τα προϊόντα της για πάνω από πενήντα χρόνια..

Ελβετικό πάτωμα – μάρκα από την Ελβετία που εγγυάται την ποιότητα.

Μαζί με αυτές τις εταιρείες, πρέπει να βάλετε μερικές ακόμη:

 • Χάρο?
 • Kaindl;
 • Kronotex;
 • Pergo?
 • Tarkett / Sinteros;

 • Γρήγορο βήμα;
 • Kronospan;
 • Ρίτερ?
 • Floorwood?
 • Καλός τρόπος.

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν τη δική τους βαθμολογία ποιότητας, ποικίλλει σε χώρες με διαφορετικά επίπεδα εισοδήματος. Όσο υψηλότερο είναι αυτό το επίπεδο, τόσο πιο δύσκολο είναι να ευχαριστήσουμε τον αγοραστή, γεγονός που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που παρέχουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε αυτές τις χώρες..

Οι κριτικές για Λευκορώσους, Ρώσους και Κινέζους κατασκευαστές είναι γενικά θετικές. Οι καταναλωτές σημειώνουν τέτοιες ελλείψεις, όπως μια αδικαιολόγητα υψηλή τιμή, περιστασιακές σανίδες με ασαφή γεωμετρία και κλειδαριές κακής ποιότητας σε μεμονωμένα πακέτα (ο ποιοτικός έλεγχος υποφέρει). Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία σημειώνει τη μεγάλη ποικιλία συλλογών, διακοσμητικών στοιχείων και τη συνέπεια της τιμολογιακής πολιτικής αυτών των κατασκευαστών..

Παραδόξως, οι κινεζικές εταιρείες παράγουν επί του παρόντος προϊόντα αρκετά υψηλής ποιότητας, η παραγωγή των οποίων ελέγχεται από ευρωπαϊκές μάρκες..

Πώς να επιλέξετε το σωστό: συμβουλές από έναν επαγγελματία

Οι ειδικοί μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το δάπεδο laminate, τους τύπους του, την επιλογή της κατηγορίας laminate, συμβουλές για τη φροντίδα του. Η διαγώνια μέθοδος τοποθέτησης επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο. Η τοποθέτηση σε τοίχο με ψαροκόκαλο, οριζόντιες ή κάθετες λωρίδες φωτεινών ή σιωπηλών χρωματικών πλαισίων δημιουργεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανάλογα με την εργασία:

 • τονίστε την αντίθεση του laminate με το χρώμα των τοίχων.
 • κάντε φωτεινά ένθετα laminate.
 • Στενεύστε έναν τοίχο που είναι πολύ φαρδύς και κάντε το δωμάτιο πιο άνετο.
 • διευρύνετε ένα στενό άνοιγμα με οριζόντια τοποθέτηση.

Εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα στις εργασίες εγκατάστασης, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια την ποσότητα του υλικού, να σημειώσετε και να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες εγκατάστασης. Οι σημάνσεις στη συσκευασία θα μας πουν για όλα τα κύρια σημαντικά χαρακτηριστικά του δαπέδου..

Η φροντίδα του laminate δεν θα είναι δύσκολη, απλά πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες για τη λειτουργία του και να φροντίσετε την επίστρωση με τη βοήθεια κατάλληλων μέσων: σκουπίστε το, μην το πλημμυρίσετε με νερό, καταφύγετε σε στεγανωτικά και κερί εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τους λεκέδες αμέσως, ώστε να μην χρειαστεί να τους σκουπίσετε αργότερα ασετόν, μην γρατσουνίσετε με βαριά έπιπλα, όταν το μετακινείτε, χρησιμοποιήστε ελαστικά ή υφασμάτινα μαξιλάρια.

Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να θαυμάσετε την όμορφη επιφάνεια του δαπέδου σας για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Το υπόστρωμα κάτω από το laminate θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του, θα το προστατεύσει από τον συντονισμό των βημάτων, εξοικονομώντας έτσι εσάς και τα νεύρα των γειτόνων σας. Το βερνίκι πολυουρεθάνης θα παρατείνει επίσης τη ζωή αυτού του δαπέδου. Όταν επιλέγετε την κατηγορία και το πάχος του laminate δαπέδου για ένα διαμέρισμα, σπίτι, πρέπει να λάβετε υπόψη την αντοχή στη φθορά και την αντοχή του. Δεν μπορείτε να επιλέξετε την 31η κατηγορία στο σαλόνι, όπου συγκεντρώνεται συνεχώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων, παιδιά και ζώα γελάνε και περιμένουν ότι θα διαρκέσει όσο το 32ο ή το 33ο ανθεκτικό στη φθορά με ειδική αντοχή στην τριβή. Or στρώστε στην κουζίνα ένα πολυστρωματικό υλικό που δεν έχει χαρακτηριστικά ανθεκτικά στην υγρασία και ελπίζουμε ότι θα “μεταφερθεί” και δεν θα φουσκώσει σύντομα. Τα μαθήματα πρέπει να ταιριάζουν με τους χώρους.

Οι ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η επίστρωση θα επιδεινωθεί σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο. Ούτε οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών που στέκονται χωρίς θέρμανση το χειμώνα δεν πρέπει να το επιλέξουν. Ένα ζεστό μπαλκόνι και χαγιάτι μπορούν να τελειώσουν με laminate.

Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα σε ένα δωμάτιο με πλαστικοποιημένο δάπεδο και το επίπεδο υγρασίας – αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για το δάπεδο. Η κανονική θερμοκρασία είναι 16 έως 30 μοίρες και το επίπεδο υγρασίας είναι 50-80%. Εάν οι δείκτες σας δεν φτάσουν, συνιστάται να καταφύγετε σε υγραντήρες, κλιματιστικά, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε εγκαίρως τα φίλτρα των τελευταίων. Αλλά απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ατμοκαθαριστών για δάπεδα laminate, καθώς υπάρχει πιθανότητα αποκόλλησης του..

Οι ειδικοί στο styling προτείνουν: το έλασμα πρέπει να παραμείνει στο χώρο εγκατάστασης για τουλάχιστον δύο ημέρες για να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία και την υγρασία του. Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το επίπεδο πολυπλοκότητας της φροντίδας του laminate πριν το επιλέξετε. Ελαφριά, γυαλιστερά και λακαρισμένα – τα πιο δύσκολα στη συντήρηση, δείχνουν τα πάντα – από λεκέδες έως ραβδώσεις από το πλύσιμο. Ζυγίστε τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας πριν επιλέξετε τέτοιες επιφάνειες. Εάν επιλέξατε ένα λακαρισμένο laminate (για καλλιτεχνικό παρκέ, για παράδειγμα), πάρτε την τάξη 33 με ένα προστατευτικό βερνίκι υψηλής ποιότητας στην επιφάνεια. Ένα όμορφο καλλιτεχνικό laminate είναι καλύτερο από το φυσικό παρκέ λόγω της προσιτής τιμής του, του πλούτου των χρωμάτων και των σχεδίων και της ευκολίας εγκατάστασης..

Η συντήρηση δαπέδου περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών προϊόντων όπως κερί και στεγανωτικά, αλλά δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε συνεχώς. Πρέπει να καταφύγετε σε αυτά μόνο όταν απαιτούνται μικρές επισκευές ή οι ραφές διασκορπίζονται. Το κερί πρέπει να εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα αρκετές φορές, επιτρέποντας πάντα να στεγνώσει το προηγούμενο στρώμα. Και όταν το κερί στεγνώσει μετά την επισκευή του τσιπ, πρέπει να γυαλιστεί με ένα στεγνό πανί..

Εάν η φροντίδα για δύσκολες επιφάνειες (ειδικά στην κουζίνα και την τραπεζαρία) δεν είναι για εσάς, μπορείτε να επιλέξετε ένα φύλλο φελλού (θα υπάρχουν βαθουλώματα λόγω της μαλακής επιφάνειας, αλλά είναι ζεστά), αρθρωτό μαρμόλ (μαρμολέμινο έλασμα) ή HDF παρκέ … Βερνίκι, κερί ή λάδι καλύπτουν το φυσικό στρώμα καπλαμά αυτών των υλικών, τα οποία είναι αδιάβροχα και διατηρούνται και αποκαθίστανται εύκολα..

Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν ακριβότερο τετράγωνο πλαστικοποιημένο laminate με τη μορφή πλακιδίων σε απαιτητικούς αγοραστές που αναζητούν περίπλοκα σχέδια, αλλά υπενθυμίζουν τις δυσκολίες επισκευής του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι ακόλουθες ιδιότητες θα είναι τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του laminate ως επικάλυψης δαπέδου:

 • Μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, διακοσμητικών και υφών, ασυνήθιστων και κλασικών – μια εναλλακτική λύση σε “σαν σανίδα”, φωτεινά και μιμητικά φυσικά υλικά.
 • Δυνατότητα τοποθέτησης ειδικών μοντέλων στο “ζεστό δάπεδο”.
 • Πολλαπλή συναρμολόγηση
 • Αντοχή στο νερό ορισμένων κατηγοριών, δυνατότητα χρήσης σε μπάνια και κουζίνες.
 • Αντοχή, αντοχή στη φθορά, αντοχή στις κρούσεις και μεγάλη διάρκεια ζωής από ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας υλικά διάσημων ευρωπαϊκών εμπορικών σημάτων.

 • Θερμική αντίσταση;
 • Ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Μεγάλη περίοδος εγγύησης.
 • Δυνατότητα γρήγορης, απλής εγκατάστασης, την οποία μπορεί να χειριστεί ακόμη και ένα τεχνικά απροετοίμαστο άτομο.
 • Η μοναδικότητα του υλικού ως τύπος φινιρίσματος για όλες τις επιφάνειες του δωματίου οπουδήποτε – από έναν ιδιωτικό σχεδιαστή που κατοικεί σε έναν δημόσιο χώρο.

Το μειονέκτημα μπορεί να αποδοθεί μόνο σε ορισμένες ιδιότητες:

 • Είναι απτά κρύα πράγματα.
 • Θορυβώδες χωρίς ειδική βάση που δεν εξοικονομεί?
 • Υψηλές απαιτήσεις για την επιφάνεια στην οποία πρόκειται να τοποθετηθεί – πρέπει να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένη.
 • Φόβος για πλημμύρα και υψηλή υγρασία – δεν έχουν όλες οι τάξεις αντοχή στην υγρασία, για να μην αναφέρουμε την αντοχή στο νερό, αλλά, από την άλλη πλευρά, τα πάνελ στο χειρότερο σενάριο θα διογκωθούν και μπορούν να αντικατασταθούν, αλλά δεν θα αποκτήσουν μύκητες ή μούχλα όπως το φυσικό ξύλο, επειδή περιέχουν εμποτισμούς πολυμερών που τους εμποδίζουν να αλλοιωθούν.
 • Το δάπεδο laminate είναι βραχύβιο σε σύγκριση με το φυσικό ξύλο. Αλλά ένα άτομο που δεν γνωρίζει τι είναι το δάπεδο από μασίφ ξύλο και δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει τη γεωμετρία του και να το αποκαταστήσει επίπονα, θα το πει..

Ας τελειώσουμε με αυτήν την υπέροχη νότα προς τιμή του laminate, ευχόμενοι σε όλους όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το δάπεδο τους να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα ποιοτικό laminate δάπεδο..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού δαπέδου laminate, δείτε το επόμενο βίντεο..