Πλαστικό κλάσης 31: υπέρ και κατά

Πλαστικό κλάσης 31: υπέρ και κατά

Το Laminate είναι σήμερα το πιο δημοφιλές, ανθεκτικό και ελκυστικό δάπεδο. Ευτυχώς, τα σύγχρονα εργοστάσια παράγουν τέτοια υλικά φινιρίσματος σε μια ποικιλία αποχρώσεων και υφών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για απολύτως οποιοδήποτε σύνολο. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των κατάλληλων πάνελ παίζει η τάξη τους. Σήμερα θα εξοικειωθούμε με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του laminate με κλάση 31.

Ταξινόμηση

Επιλέγοντας ένα laminate για το σπίτι σας, θα πέσετε πάνω σε καμβάδες διαφορετικών κατηγοριών, για παράδειγμα, 31, 32 ή 33. Όχι κάθε καταναλωτής γνωρίζει τη σημασία αυτών των ονομασιών.

Η κατηγορία laminate έχει οριστεί σύμφωνα με το διεθνές σύστημα ταξινόμησης. Όλες οι πιθανές κατηγορίες αυτού του υλικού φινιρίσματος έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με βάση την κατηγορία κάλυψης, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για οποιεσδήποτε συνθήκες. Πρώτα απ ‘όλα, οι ειδικοί εντοπίζουν δύο βασικούς τύπους laminate:

 • πηχάκια για οικιακή χρήση?
 • λαμέλες που προορίζονται για εμπορικούς χώρους.

Οι πιο δημοφιλείς και συνηθισμένες είναι οι ακόλουθες κατηγορίες αυτού του απαιτούμενου δαπέδου:

 • Κατηγορία 31. Τέτοιες επικαλύψεις έχουν σχεδιαστεί για ελαφριά φορτία. Τις περισσότερες φορές τοποθετούνται σε μικρά δωμάτια με χαμηλή κίνηση. Το laminate κλάσης 31 μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια τόσο στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, όσο και στην κουζίνα ή την τραπεζαρία.

 • Κλάση 32. Αυτή η κατηγορία laminate έχει σχεδιαστεί για μεσαία φορτία. Μια τέτοια επίστρωση μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους σπιτιού, αλλά και σε δημόσιους χώρους με όχι πολύ υψηλή κίνηση ή γραφεία με αρκετούς υπαλλήλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καμβάδες κλάσης 32 είναι εξοπλισμένοι με ένα αρκετά πυκνό προστατευτικό στρώμα που προστατεύει τη βάση από ζημιές, γρατζουνιές ή ξεθώριασμα, γεγονός που υποδεικνύει την ανθεκτικότητα και τη δύναμη ενός τέτοιου υλικού.
 • Κλάση 33. Αυτή η επένδυση δαπέδου είναι πιο ανθεκτική και αξιόπιστη. Επιπλέον, το υλικό της κατηγορίας 33 δεν φοβάται την υγρασία και την υγρασία. Λειτουργεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να στοιβάζεται σε περιοχές με μεγάλη κίνηση. Μπορεί να είναι όχι μόνο ένα μεγάλο γραφείο, αλλά και ένα καφέ, ένα εμπορικό κέντρο, ένα κατάστημα και άλλα παρόμοια καταστήματα..

Ιδιαιτερότητες

Επί του παρόντος, το δάπεδο laminate 31 κατηγορίας είναι πολύ δημοφιλές. Πολλοί αγοραστές επιλέγουν το συγκεκριμένο υλικό φινιρίσματος, καθώς έχει πολλές θετικές ιδιότητες και είναι φθηνό. Πολλοί κατασκευαστές σήμερα παράγουν υψηλής ποιότητας και ελκυστικά πάνελ κατηγορίας προϋπολογισμού που μπορούν να επιλεγούν για οποιοδήποτε πορτοφόλι..

Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να προσλάβετε μια επαγγελματική ομάδα για την εγκατάσταση αυτής της επένδυσης δαπέδου, καθώς αυτή η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες από τους ιδιοκτήτες..

Φυσικά, εάν εξακολουθείτε να φοβάστε να εγκαταστήσετε το έλασμα με τα χέρια σας, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Το υλικό της κλάσης 31, όπως και άλλες επιλογές, μπορεί να έχει όχι μόνο ματ, αλλά και γυαλιστερή και ημι-γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτό υποδηλώνει ότι με τη βοήθεια τέτοιων ελκυστικών πρώτων υλών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό οποιουδήποτε στυλ και χρώματος. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα ευχάριστο δεδομένου του χαμηλού κόστους αυτών των υλικών φινιρίσματος..

Δομή

Το πολυστρωματικό υλικό υψηλής ποιότητας 31 έχει ειδική δομή που αποτελείται από τέσσερα στρώματα:

 • το επάνω κάλυμμα είναι προστατευτικό. Είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για πολλές ιδιότητες του laminate · η φθορά, η αντοχή και η αντοχή εξαρτώνται από αυτό. Με ένα τέτοιο συστατικό, το υλικό δεν υπόκειται σε επιθετική έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες ή μηχανικές βλάβες. Το επάνω στρώμα είναι κατασκευασμένο από ειδικές ρητίνες, οι οποίες περιέχουν επίσης ειδικά προστατευτικά συστατικά. Διαφορετικοί κατασκευαστές στην κατασκευή laminate χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες, αλλά, κατά κανόνα, το πάχος του προστατευτικού στρώματος δεν είναι μεγαλύτερο από 0,4 mm.

 • το προστατευτικό στρώμα ακολουθείται από ένα διακοσμητικό στρώμα. Κάτω από τη συμπιεσμένη ρητινώδη σύνθεση, υπάρχει ένα ειδικό διακοσμητικό χαρτί που έχει μια όμορφη εικόνα που μιμείται ένα συγκεκριμένο είδος ξύλου. Σήμερα, μια από τις πιο δημοφιλείς είναι συλλογές γνωστών κατασκευαστών, που αντιπροσωπεύονται από καμβάδες στη σκιά του λευκού αχλαδιού, αγριοκέρασο, πολυτελή βασιλική βελανιδιά ή πλούσιο wenge.

 • ακολουθούμενη από την άμεση βάση του laminate. Τις περισσότερες φορές είναι ένας ειδικός πίνακας HDF με υψηλή πυκνότητα. Μια τέτοια βάση αποτελείται από ίνες ξύλου. Κατά κανόνα, τα καλύμματα δαπέδου με τέτοιες λεπτομέρειες χρησιμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα κατά τη λειτουργία τους.
 • στο κάτω μέρος είναι ένα στρώμα ειδικού χαρτιού. Σταθεροποιείται. Ένα τέτοιο συστατικό είναι απαραίτητο για την προστασία του φύλλου από την υγρασία και την υγρασία, καθώς και από ακραίες θερμοκρασίες..

Μερικοί κατασκευαστές συμπληρώνουν το κάτω στρώμα φινιρίσματος με ειδικό θερμομονωτικό υπόστρωμα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά

Οι χαρακτηριστικές παράμετροι του υλικού της κλάσης 31 είναι:

 • Διάρκεια Ζωής. Κατά κανόνα, αυτά τα καλύμματα δαπέδου λειτουργούν για τουλάχιστον 10 χρόνια, ειδικά εάν είναι εγκατεστημένα σε χώρο διαβίωσης και χρησιμοποιούνται με προσοχή.
 • σε εμπορικά κτίρια και γραφεία, το laminate κλάσης 31 θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 χρόνια.
 • στις περισσότερες περιπτώσεις, η βάση ενός τέτοιου πολυστρωματικού υλικού είναι μια σανίδα από ινοσανίδες, συμπληρωμένη με ένα ειδικό στρώμα χαρτιού, καθώς και ένα διακοσμητικό στοιχείο που μιμείται το φυσικό ξύλο.
 • το πάχος τέτοιων ελασμάτων μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 8 mm.

 • Όσον αφορά το ανώτερο προστατευτικό στρώμα, το πάχος του, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το 1 mm.
 • Το laminate της κλάσης 31 φέρει την ένδειξη AC-3, το οποίο βρίσκεται στο κουτί.
 • η αντοχή σε μηχανικές βλάβες και κραδασμούς υποδεικνύεται από τη σήμανση IC-1, η οποία πρέπει επίσης να αναζητηθεί στη συσκευασία.
 • είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο έλασμα μόνο υπό την προϋπόθεση μιας καλά προετοιμασμένης βάσης, διαφορετικά το υλικό θα βρεθεί ανομοιόμορφα, θα διογκωθεί ή θα σπάσει.
 • το πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 31 πρέπει να τοποθετηθεί σε ειδικό υπόστρωμα. Αυτό το στοιχείο επιλέγεται σύμφωνα με το βασικό υλικό. Το υπόστρωμα έρχεται με πολλούς καμβάδες.

 • τέτοιες επιστρώσεις είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
 • το εύκαμπτο laminate είναι πυρίμαχο.
 • έχει ελκυστική εμφάνιση.

Ευέλικτο laminate

Σχετικά πρόσφατα, ένα ειδικό εύκαμπτο laminate 31 κατηγορίας εμφανίστηκε στη ρωσική αγορά. Με έναν άλλο τρόπο, ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος ονομάζεται βινύλιο ή κόλλα. Σήμερα, τέτοιες λαμέλες κατασκευάζονται με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες. Ευέλικτο laminate έχει μια σειρά από θετικές ιδιότητες για τις οποίες οι σύγχρονοι καταναλωτές το επιλέγουν τόσο συχνά:

 • η δομή του είναι ελαστική και εύπλαστη, έτσι ώστε αυτό το laminate να είναι εύκολο και γρήγορο στην εγκατάσταση.
 • η ευέλικτη ποικιλία δεν φοβάται την υγρασία, επομένως, τέτοιοι καμβάδες εγκαθίστανται συχνά στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Ένα τέτοιο κάλυμμα δαπέδου διαφέρει από τις τυπικές επιλογές στο ότι υπάρχουν δύο στρώματα σε αυτό: το κύριο και το διακοσμητικό..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του laminate κατηγορίας 31:

 • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σημειωθούν τα χαρακτηριστικά της αντοχής στη φθορά ενός τέτοιου δαπέδου. Το σωστά επιλεγμένο laminate θα εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες του για πολλά χρόνια και δεν θα φέρει κανένα πρόβλημα.
 • τα πάνελ υψηλής ποιότητας 31 κατηγορίας δεν φοβούνται τα χτυπήματα.
 • Μια τέτοια επένδυση δαπέδου σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε βαριά και συμπαγή έπιπλα πάνω της χωρίς κίνδυνο ζημιάς: ας πούμε, ένα ογκώδες έπιπλο από μασίφ βελανιδιά ή μια βαριά μεταλλική κατασκευή. Τέτοια αντικείμενα δεν θα αφήσουν ρωγμές, βαθουλώματα ή γρατζουνιές στην επιφάνεια του laminate.

 • Το πολυστρωματικό υλικό 31ης κατηγορίας δεν φοβάται τις ακραίες θερμοκρασίες. Ακόμη και σε συνεχείς θερμές συνθήκες, δεν θα διογκωθεί και θα χάσει την παρουσίασή του.
 • επίσης, μια τέτοια επίστρωση δεν φοβάται την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως. Πολλοί τύποι laminate σε τέτοιες συνθήκες ξεθωριάζουν γρήγορα και χάνουν μόνιμα την ελκυστική τους εμφάνιση. Με τα υλικά της κλάσης 31, αυτά τα προβλήματα μπορούν να ξεχαστούν.
 • Αυτό το δάπεδο διαθέτει υψηλή θερμική αγωγιμότητα και ηχομόνωση, οπότε θα είναι πάντα ζεστό και άνετο να βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με τέτοιο φινίρισμα.

 • Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το πολυστρωματικό υλικό 31ης κατηγορίας μπορεί να εγκατασταθεί στο δημοφιλές σύστημα “ζεστού δαπέδου”, το οποίο βρίσκεται σήμερα σε πολλά σπίτια.
 • δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια τέτοια επίστρωση δεν απαιτεί ιδιαίτερη και πολύπλοκη φροντίδα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβές χημικές ενώσεις γι ‘αυτό.
 • οι σύγχρονοι αγοραστές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τεράστια ποικιλία από φθηνά, αλλά υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα δάπεδα laminate. Τα καταστήματα έχουν καμβά σε ποικιλία αποχρώσεων και υφών..

Παρά τον εντυπωσιακό κατάλογο των συν, το laminate της 31ης κατηγορίας έχει τα μειονεκτήματά του.. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις, αλλά κάθε καταναλωτής πρέπει να τις γνωρίζει:

 • οι φθηνές δομές δεν ανέχονται καλά την υγρασία, επομένως αξίζει να αγοράσετε ακριβότερες και αξιόπιστες επιλογές σε δωμάτια με υψηλή υγρασία.
 • Το laminate κατηγορίας 31 είναι αρκετά θορυβώδες. Κρίνοντας από τις κριτικές πολλών αγοραστών, οι ήχοι των νυχιών των ζώων που περπατούν πάνω του ακούγονται ακόμη και στα γειτονικά δωμάτια.
 • μια τέτοια επένδυση δαπέδου δεν έχει σχεδιαστεί για περιοχές με μεγάλη κίνηση. Σε τέτοιες συνθήκες, θα χάσει γρήγορα τις χρήσιμες ιδιότητές του και θα χάσει την παρουσίασή του.
 • σε ορισμένες παραλλαγές των lamellas κλάσης 31 δεν υπάρχουν οι πιο αξιόπιστες κλειδαριές, οπότε θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί στην εγκατάστασή τους.

Από όλα τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν αξίζει να αγοράσετε πολύ φθηνές κατασκευές, καθώς συχνά φέρνουν πολλά προβλήματα ήδη στο στάδιο της εγκατάστασης..

Επιπλέον, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τέτοια προϊόντα περιέχουν συχνά επικίνδυνες ρητίνες φορμαλδεhyδης (όχι μελαμίνη), τα οποία είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Κριτικές

Το laminate δάπεδο κλάσης 31 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και σχετικά σήμερα, και πολλοί αγοραστές αφήνουν πολλές κριτικές για αυτόν, θετικές και αρνητικές:

 • σημειώστε την ελκυστική εμφάνιση τέτοιων επιχρισμάτων και την εύκολη τοποθέτησή τους. Η εγκατάσταση ενός φθηνού laminate γίνεται συχνά από χρήστες που δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοια εργασία.
 • στην επιφάνεια ενός laminate υψηλής ποιότητας, άσχημα ίχνη επίπλων δεν παραμένουν ούτε μετά από πολλά χρόνια. Αυτό παρατηρήθηκε από πολλούς καταναλωτές που δεν έκαναν οικονομία στην αγορά κάλυψης.

 • το πολυστρωματικό υλικό της 31ης κατηγορίας χρησιμεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χάνει την ελκυστικότητά του. Επιπλέον, δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα, η οποία ευχαρίστησε πολλές νοικοκυρές.
 • όσο για τα μειονεκτήματα, συνήθως αναφέρονται σε πολύ φθηνούς καμβάδες. Οι αγοραστές σημειώνουν ότι αυτές οι επικαλύψεις όχι μόνο σπάνε ήδη στο στάδιο της εγκατάστασης, αλλά επίσης ξεθωριάζουν στον ήλιο και είναι εξοπλισμένες με “εύθραυστα” συστήματα κλειδώματος.
 • Επιπλέον, οι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι η ανθεκτικότητα ορισμένων από τα δείγματα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ζημιές και γρατζουνιές παραμένουν εύκολα στην επιφάνειά τους, οι οποίες δεν μπορούν να αφαιρεθούν..

Θα μάθετε για όλα τα πλεονεκτήματα του laminate κατηγορίας 31 από το παρακάτω βίντεο.